Αχ...γιατι βρε παιδια να μπαινουμε σε τετοια τρυπακια?
Προσωπικα με μπερδευουν και με βαζουν σε εναν φαυλο κυκλο σκεψοσυζητησης για το αν εκανε το αυγο την κοτα ή το αντιθετο.
Παντα θα υπαρχει κατι πιο ασχημο απο το κακο και χειροτερο απο το απλως "βλαβερο".
Αλλα τι να γινει δηλαδη?
Δεν θα ασχοληθουμε με αυτα που ετσι κι αλλιως ειναι βλαβερα επειδη υπαρχουν τα χειροτερα?
Τοτε παραταμε και την μαστιγα των ναρκωτικων, και την μαχη για τα φιλτρα των εργοστασιων και το που να πετανε τα τοξικα τους, γιατι θα υπαρχουν μεγαλυτερα προβληματα...
Ας ξεκινησουμε απο εκει και ας τα αφησουμε στην παντα τα αλλα.
Το ξεσκισα θα μου πειτε, αλλα καπου εκει με οδηγει το "υπαρχουν χειροτερα, με αυτο αγχωνεστε"?
(Και ειναι μαι προταση την οποια την εχω χρησιμοποιησει κι εγω κατα καιρους μονο και μονο για νακ αταλαβω εκ των υστερων, οτι καπου δεν ισχυε.)
Τεσπα, προσωπικα να πω κατι?
Δεν καπνιζω (κατα περιοδους καπνιζα) αλλα καταλαβαινω το σπασιμο και την "αδικια" που νιωθουν οι καπνιστες.
Γιατι?Μα ειναι πολυ απλο.
Μεχρι τωρα ειχα συνηθισει με την ευλογια του κρατικου φορεα, κυβερνησης, ιδιωτων και δεν ξερω τι, να καπνιζουν ελευθερα και παντου, να θεωρειται φυσιολογικο αυτο που γινεται, και ξαφνικα τους ερχεται μια ξαναστροφη που ουσιαστικα τους λεει οτι απο τα περισσοτερα μερη που σε "ικανοποιουσε" να καπνιζεις, τωρα ΔΕΝ θα μπορεις.
Ναι το καπνισμα δεν προσφερει τιποτα.Πιστευετε οτι υπαρχει καπνιστης που δεν το ξερει?
Αλλα η αντιδραση τους προσωπικα ΔΕΝ με ξαφνιαζει.
Και τελος να πω στην αγαπημενη μου Νεραιδα οτι θα την αγαπω κι ας καπνιζει παντου...οχι λαθος αλλο ηθελα να γραψω!

Εχ...α ναι! Οτι βασικα ,δεν ειναι "τωρα" που οι αντικαπνιστες επαθαν υστερια.
Απλως τα προηγουμενα χρονια οσο και να ζητουσαν ή να "φωναζαν", ηταν "φωνη βοοντως εν τη ερημο" (ετσι δεν γραφεται?).
Και τωρα που παρθηκαν μετρα που προστατευουν το αναφαιρετο δικαιωμα που εχουν στην υγεια τους, οι ιδιες πλεον συζητησεις, μοιαζουν σαν ουρλιαχτα.
Συζητησεις που πλεον γινονται οχι γιατι ζηκοκραυγαζουν που δικαιωθηκαν (μονο), αλλα και γιατι τωρα ξεκινησαν οι διαμαρτυριες απο την αλλη πλευρα.
Το γνωστο, "εκει που εισαι ημουν".