Subject to change
e-steki.gr Founder

Βρήκα σήμερα ένα, https://www.polytimesgnomes.gr και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον... Πάντα μου άρεσε να απαντώ σε ερωτηματολόγια... Μήπως όμως είναι μούφα; Και τι είναι αυτά τα Universal vouchers με τα οποία πληρώνεσαι; Τα κουπόνια εννοεί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Το κακό είναι οτι συμμετέχεις σε έρευνες αγοράς με επιλογή και όχι ελέυθερα... Δηλαδή σε επιλέγουν αν θα συμμετάσχεις...
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

(Σιχτίρ, τελικά τους έκανα και τσάμπα διαφήμιση)
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ τώρα μπαίνω για να δω τί ακριβώς είναι.

Subject to change
e-steki.gr Founder

BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι συγκεκριμένες εταιρείες δουλεόυν ως εξής (τουλάχιστον αυτό που ξέρω από τη δική μου εμπειρία) : βγάζουν συνεργάτες τους στο δρόμο και ψάχνουν τα κατάλληλα άτομα για να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια. Π.χ. γυναίκες νοικοκυρές για απορριπαντικά ή άντρες για κάποιες μάρκες αυτοκινήτων και ούτω καθεξής ανάλογα με το ποιός είναι ο πελάτης τους. Οι συνεργάτες τους αυτοί για κάθε ερωτηματολόγιο που πάνε στην εταιρεία παίρνουν κάποια χρήματα. Αρκετά παραπάνω από 1,5 ευρώ. Αυτοί λοιπόν κάνουν το ίδιο μέσω internet, απευθείας στον κόσμο δίνοντάς μας 1,5 ευρώ. Σε είδος πάντα έτσι. Δε νομίζω ότι θέλουν να κοροϊδέψουν. Αν και μπορούν να κάνουν κάτι πολύ έξυπνο. Λένε ότι σε επιλέγουν και ότι αν συμπληρώσεις τα 10 ευρώ τότε θα σου δώσουν την δωροεπιταγή. Ε αυτοί μπορούν να σε ΄΄φτάσουν΄΄ μέχρι τα 9 ευρώ, αφού σε επιλέξουν για 6 ερωτηματολόγια και μετά να σε ΄΄ξεχάσουν΄΄. Ναί αυτό μπορούν να το κάνουν.
Δε βρίσκω όμως κάτι άλλο μεμπτό στην όλη ιστορία.

Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως πολύ πιο έξυπνος ο τρόπος αυτός (μέσω διαδικτύου) αν και το στατιστικό δείγμα είναι λιγότερο αντιπροσωπευτικό...
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Αρχικα δινεις καποια γενικα στοιχεια, πχ ηλικια, μορφωση, εισοδημα κτλ, κι απο κει κι υστερα σε οποιες ερευνες θεωρουν οτι σε αφορουν, σε βαζουν μεσα. Σου στελνουν μειλ που σε παραπεμπει στο ερωτηματολογιο. Οι ποντοι ερευνας και αρα τα ευρα, ειναι αναλογα με το ποσο μεγαλο ειναι το ερωτηματολογιο, τις ερωτησεις, την εταιρια που το οργανωνει, κτλ. Μεχρι στιγμης δεν εχω παει να "εισπραξω" το ποσο που εχω μαζεψει απ'τους ποντους (μεχρι τωρα εχω απαντησει σε αρκετες, και νομιζω πως ειμαι γυρω στα 30 ευρα, μη φανταστεις τρελα ποσα, αλλα μ'αρεσει και μονο η διαδικασια :p), αλλα μετα απο καθε μια ερευνα που συμμετεχω μου στελνουν ακριβως τους ποντους που εχω τωρα και απο που μπορω να τους εξαργυρωσω οποτε δε νομιζω να ναι μουφα. ΟΥΦ, αυτα!

Subject to change
e-steki.gr Founder

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από BReaTHeR:Ε ναί σίγουρα δεν είναι το ίδιο αντιπροσωπευτικός. Αν και στην πραγματικότητα οι συνεργάτες τέτοιων εταιρειών προκειμένου να τελειώσουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους δεν την κάνουν πάντα σωστα. Π.χ. έστω ότι πρέπει να βρουν 5 άτομα στις ηλικίες 20-25, 25-30.30-35, 35-40.40-45.45-50. Ε καποιες φορές μπορεί να βρίσκουν μόνο 20άρηδες ή 30άρηδες. Δεν κάθονται να σκάσουν. Θα τους δηλώσουν και 40άρηδες.
μια σοβαρη εταιρια με κυρος στην ερευνα αγορας τα προσεχει αυτα...
και πρεπει να γνωριζεις οτι υπαρχουν και supervisors των ερευνητων...
δεν ειναι τοσα απλα τα πραγματα..το field εχει μεγαλη ευθυνη για την εγκυροτητα των αποτελεσματων και μια οπως ειπα εταιρια με κυρος δεν το διακινδυνευει..
Neraida
Επιφανές μέλος

απλα δεν ασχολουνται πολλες εταιριες με τετοιο ειδος ερευνας εδω στην Ελλαδα...

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Για τα αλλα δε γνωριζω, αλλα τραβηγμενα μου φαινονται.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Αουτς! Και πήγα και την πάτησα σαν πρωτάρα!![]()
E εντάξει δε νομίζω να πρόλαβες να δώσεις και τόσες πολλές πληροφορίες κιόλας βρε!Χαλάρωσε!Αν θυμάμαι καλά από τη φόρμα τα μόνα σοβαρά είναι ονομα και διευθυνση το πολύ πολύ! Απλά ειδικά στο νετ με όσα γίνονται πλέον καλό θα ήταν να ήμαστε πολύ πολύ πολύ επιφυλακτικοί! Ειδικά εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες που δίνει το νετ στον οποιοδήποτε κοκαπροαιρετο..

Δεν σας το είπα για να τρομάξω κανέναν απλά αφού εκανα τον κόπο να ρωτήσω ας το έχετε υπόψη και εσείς για μελλοντική χρήση

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.