X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Πως τους άφησε να φύγουν έτσι;
Για τα κοινόχρηστα είναι υπεύθυνη η ίδια, αλλά δε σε βλέπω να το γλυτώνεις τελικά, από τη στιγμή που οι ένοικοι είναι άφαντοι.

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

δική σου είναι η ευθύνη του σπιτιού, εσύ καρπώνεσαι τα κέρδη, σε σένα πέφτει και η χασούρα
τα πληρώνεις και μετά αν θες, κάνεις αγωγή στον νοικάρη και του τα ζητάς (μαζί με τους τόκους φυσικά που θα τρέχουν από τη μέρα της αγωγής)
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Άλλο και τούτο.Εφυγαν χωρις να μου αφησουν τα κλειδια και απο οτι μου πε ο δικηγορος μου δεν εχω δικαιωμα να σπασω τη κλειδαρια διοτι υπαρχει περιπτωση να'χουν αφησει καποια πραγματα μεσα. Δεν ξερω τι να κανω.

Δε σπάσατε το συμβόλαιο;
Δεν έχω νομικές φυσικά γνώσεις, αλλά από τη στιγμή που έχουν φύγει.. δικό σου είναι το σπίτι και γκρεμίζεις και την πόρτα άμα θες..
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

ομολογουμένως δεν το έχω ξανακούσει πάντως αυτό το σκηνικό. Αλλά το πιο λογικό (αν και δεν δηλώνω νομικός!) είναι να πρέπει να κάνεις κάποιες αγωγές και μηνύσεις [ζήσε μαη μ' δλδ] και μετά να σου επιτρέπεται να "μπουκάρεις"...
x-girl αφού είδες δικηγόρο για το θέμα των κλειδιών κοκ, μάλλον αυτός θα είναι ο πλέον αρμόδιος να σου πει αν υποχρεούσαι να πληρώσεις τα κοινόχρηστα. Αν σου πει πως "οχι", ασε τη διαχειρίστρια να φωνάζει. Αν και "φοβάμαι" ότι μόνο μέσα από [χρονοβόρες] νομικές διαδικασίες θα βγάλεις άκρη... (στα συμβόλαια του σπιτιού υπάρχουν στοιχεία του ενοικιαστή, πχ. αριθμός ταυτότητας από οτι βλέπω στο δικό μου συμβόλαιο) οπότε κάποιος τρόπος θα υπάρχει να εντοπιστεί ο ενοικιαστής, και σίγουρα ένας δικηγόρος θα γνωρίζει τις διαδικασίες.

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

xμμμ... υποθέτω ότι θα υπάρχουν κάποιοι νόμοι για την προστασία του ενοικιαστή υποθέτω... αλλιώς σε οποιοδήποτε νοικιασμένο σπίτι θα μας ερχόταν "με το νόμο" ο ιδιοκτήτης όποτε του κατέβαινε και απλώς θα ... ανοιγε με κλειδαρά την πόρτα...
Ναι Αθηνά δεν αντιλέγω.. γιαυτό ρώτησα αν έχουν σπάσει το συμβόλαιο.
Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει πληρώσει 6 νοίκια και ο οποίος είναι άφαντος. Πως να τον προστατέψει ο νόμος, αφού αφήνει αδιάφορο τον ίδιο;
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αλλα εφωσων το σπιτι σου ανηκει, νομιζω οτι τα κοινοχρηστα πρεπει να τα πληρωσεις... Εκτος και αν τα βρητε καπως αλλιως με την διαχειριστρια. Για τα νοικια που σου χρωστανε, αν εκοβες αποδειξεις κλπ μπορεις να το πας νομικα, αν οχι δεν ξερω...
Για το οτι φυγανε χωρις να σου αφησουν τα κλειδια δεν ξερω τι παιζει...
Ενοειτε οτι δεν μηλαω σαν νομικος συμβουλος η τιποτα... εικασιες κανω...
Neraida
Επιφανές μέλος

Η διαχειριστρια τους τελευταιους 6 μηνες που βρισκοταν? Θα επρεπε να ειχε ενημερωσει τλχ μετα το περας του πρωτου τριμηνου για το τι γινεται...
Δυστυχως ομως, αυτα τα χρηματα θα πρεπει να τα πληρωσεις εσυ τωρα...
Τλχ φανταζομαι οτι σου ειχαν καταβαλλει καποια ενοικια ως εγγυση με την ενοικιαση του διαμερισματος...
Συνηθως γι αυτο το λογο ζητουν οι ιδιοκτητες 2 ακομα και 3 ενοικια μπροστα περαν του τρεχοντος...
fandago
Διακεκριμένο μέλος

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

δεν παίρνεις και μια ακόμα γνώμη?
Δεν είμαι δικηγόρος αλλά το θεωρώ απίθανο το να μη μπορεί να σε καλύψει ο νόμος για απλήρωτα ενοίκια...
Με αυτό το σκεπτικό, κάθε ρεμάλι, πάει και νοικιάζει ένα σπίτι... δίνει τα 2 ενοίκια μπροστά, και κάθεται κανα χρόνο χωρίς να πληρώνει, χωρίς να δίνει κοινόχρηστα μέχρι να τον πετάξουν έξω και δεν μπορεί να του κάνει κανένας τίποτα?
Χλωμό το κόβω...
Εγώ θα έπαιρνα κι άλλη γνώμη πάντως από κάποιον που θα είχε ειδίκευση στο αντικείμενο
underwater
Περιβόητο μέλος

Δηλ. αυτό που λες ΚΕ Με αυτό το σκεπτικό, κάθε ρεμάλι, πάει και νοικιάζει ένα σπίτι.. δίνει τα 2 ενοίκια μπροστά, και κάθεται κανα χρόνο χωρίς να πληρώνει, χωρίς να δίνει κοινόχρηστα μέχρι να τον πετάξουν έξω και δεν μπορεί να του κάνει κανένας τίποτα? μπορεί να γίνει και ο τρόπος να το αποφύγεις είναι να είσαι επιλεκτικός με τον νοικάρη σου!
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Δεν γνωρίζω να σου πω με ασφάλεια πως μπορείς να λύσεις το μισθωτήριο συμβόλαιο, ρώτα όμως τον δικηγόρο σου, διότι νομίζω πως μπορείς να τον κυνηγήσεις για δυστροπία και να έχεις το αποτέλεσμα που θες, οπότε να μπορείς να εισέλθεις στο σπίτι. Κατά τα άλλα τα κοινόχρηστα δυστυχώς τα χρωστάς και απλά μπορείς να του τα ζητήσεις μετά δικαστικά.
Adler5236
Νεοφερμένο μέλος

....
Το θεμα ειναι, πως εκτος απο τα απληρωτα κοινοχρηστα χρωστανε και καποια ενοικια, αλλα εχουμε τσακωθει ασχημα και ετσι δεν βγαζω ακρη μαζι τους.Εφυγαν χωρις να μου αφησουν τα κλειδια και απο οτι μου πε ο δικηγορος μου δεν εχω δικαιωμα να σπασω τη κλειδαρια διοτι υπαρχει περιπτωση να'χουν αφησει καποια πραγματα μεσα. Δεν ξερω τι να κανω
.
1) Τα κοινόχρηστα τα οφείλει το διαμέρισμα και συνεπώς, αν δεν καταβληθούν απ' τον νοικάρη, τα οφείλει και θα τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης....
2) Το βλέπω πολύ χλωμό να σε οφελήσει η προσφυγή στο δικαστήριο, δεδομένου ότι ισχύει πάντοτε το: "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"...

3) Ο μόνος σίγουρα κερδισμένος από τυχούσα προσφυγή σου στη δικαιοσύνη θα είναι ο δικηγόρος σου...

4) Όταν καλέσεις κλειδαρά να σου ανοίξει το σπίτι, φρόντισε καλού-κακού να παραβρίσκονται και δυο-τρεις φίλοι σου, γιατί μπορεί να τους χρειαστείς για μάρτυρες...

5) Και στο μέλλον φρόντιζε τουλάχιστον ο υποψήφιος νοικάρης να σου δίνει μια συστατική-εγγυητική επιστολή από κάποιον αξιόπιστο γνωστό του, τον οποίο θα επισκεφθείς μαζί με κάποιον φίλο σου για να σου την επιβεβαιώσει...

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

1) Τα κοινόχρηστα τα οφείλει το διαμέρισμα και συνεπώς, αν δεν καταβληθούν απ' τον νοικάρη, τα οφείλει και θα τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης....
2) Το βλέπω πολύ χλωμό να σε οφελήσει η προσφυγή στο δικαστήριο, δεδομένου ότι ισχύει πάντοτε το: "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"...
3) Ο μόνος σίγουρα κερδισμένος από τυχούσα προσφυγή σου στη δικαιοσύνη θα είναι ο δικηγόρος σου..., με εσένα απλώς να έχεις αυξήσει τη ζημιά σου...
4) Όταν καλέσεις κλειδαρά να σου ανοίξει το σπίτι, φρόντισε καλού-κακού να παραβρίσκονται και δυο-τρεις φίλοι σου, γιατί μπορεί να τους χρειαστείς για μάρτυρες...
5) Και στο μέλλον φρόντιζε τουλάχιστον ο υποψήφιος νοικάρης να σου δίνει μια συστατική-εγγυητική επιστολή από κάποιον αξιόπιστο γνωστό του, τον οποίο θα επισκεφθείς μαζί με κάποιον φίλο σου για να σου την επιβεβαιώσει...![]()
Φοβαμαι πως ολα ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.