Πως είναι δυνατόν ένα 10χρονο παιδί να ελέγχει τέτοιες καταστάσεις?
Δυνατον ειναι, ευκολο δεν ειναι. Δυνατον ειναι αν προσεχει με ποιους συνομιλει και τι συζητα και κατα ποσο πρεπει να συνεχιζει μια απροσωπη, εικονικη συνομιλια(ποσο μαλλον να προχωρα και σε ραντεβου...).
Ενας παιδεραστης ειναι ενα πανεξυπνος ανθρωπος που δινει ''καραμελες'' για να γλυκανει ψευτικα τα παιδια, μεσα απο το διαδικτυο. Οχι, δε θα σου μιλησει απαραιτητα για σεξ για να σε υποψιασει, θα ναι ''φυσιολογικος''. Για κεινον θα ειναι πραγματι φυσιολογικος. Για τον κοσμο ομως
θα αποδειχθει αρρωστος. Οι αρρωστοι δεν ξερουν πως ειναι αρρωστοι.
Δυστυχως ομως το αναποδο της φυσης ειναι πως ενα παιδι 11 και 14 και 15 ετων δεν εχει ακομα
επι του πρακτεου διδαχθει πως τα σιγανα ποταμακια πρεπει να φοβομαστε. Στην πραγματικοτητα δεν εχει διδαχθει τιποτα ακομα. Να αναλογιστεις κι εσυ και το κοριτσακι.. ''
μα τι στο καλο ενας ανδρας 45 χρονων θελει απο εμενα? Εγω ειμαι παιδι ακομα, εκεινος ειναι μεγαλος...γιατι δεν κανει πραματα της ηλικιας του και μιλαει μαζι μου?'' Εσυ και το κοριτσι των 11 φυσικα κι ακουτε για ολους αυτους τους κινδυνους, τηλεοραση βλεπετε, ιντερνετ χρησιμοποιειτε, ισως εχετε δει και αποσπασματα απο το ντιβιντι της Τζουλιας και σχολιασμους απο τα μεσημεριανα. Τι γινεται αν ομως σε ενα ονλαιν παιχνιδι η σε ενα τσατ πιασετε την κουβεντα με εναν ''φυσιολογικο'' και ενθουσιαστειτε?
Δεν μπορεις να αποφυγεις τον ενθουσιασμο, αν ερθει και πλημμυρισει την ψυχη σου. Ειναι συναισθημα.
Η βαση ειναι μια. Κουβεντα με τους γονεις σου. ''
Μαμα, μιλαω με καποιον και μου φαινεται καλο παιδι... θελω να γνωριστουμε απο κοντα, θα ρθεις μαζι να με προσεχεις, εστω την πρωτη φορα?''
Φανταζομαι μετα απο αυτο την εκφραση των μαμαδων. Εκει χρειαζεται ψυχραιμια απολυτη μη τρομαξει το παιδι και κρυψει τις επομενες αληθειες... Ειναι λαθος να φοβιζουμε τα παιδια. Τα διωχνουμε αντι να τα χουμε διπλα μας, εχοντας κερδισει την εμπιστοσυνη τους. Ουτε οι απειλες, οι αδικαιολογητες χωρις συζητηση φωνες, το ξυλο πιανουν τοπο.
Ποτε!
Αυτο θελει δουλεια απο τους γονεις, κοινη γραμμη απο πολυ νωρις, να χει ελευθερια κινησεων μεν, να μαθει να ναι πειθαρχημενο και συνειδητοποιημενο δε, ναι απο πολυ νωρις, οπως ειπε η Νεραιδα. Καταλαβες γιατι ειναι δυνατο αλλα οχι ευκολο?
Εχεις τα συγχαρητηρια μου για οσα μας ειπες, ειναι πολυ σωστα! Θα ηθελα ομως οσα γραφεις να τα χεις σαν οδηγο και στην πραξη. Δεν ειναι ντροπη να φοβομαστε, ουτε ντροπη να ζηταμε συμβουλες και βοηθεια απο τους γονεις μας. Βασικοτερο ειναι να κερδιζουμε την εμπιστοσυνη τους οσο πιο συντομα γινεται κι αυτο γινεται με τα χρονια, τις κινησεις και τις πραξεις μας.