faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος



Αν δεις και τις προηγούμενες σελίδες του θέματος, θα πάρεις καλές ιδέες.

Αν και ήδη σου απάντησε η ειδική καφελόγος του στεκιού, η Vampire (έχει PhD από το ΜΙΤ πάνω στον φραπέ, ξέρεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος


Δε νομίζω ότι υπάρχει ευκολότερος καφές.Ο νες ειναι ευκολος να γινει στο σπιτι;![]()
1. Ζεσταίνεις νερό στο μπρίκι
2. Βάζεις σε ένα φλιτζάνι την ποσότητα του καφέ και της ζάχαρης που θέλεις
Αν τον θέλεις αχτύπητο, πήγαινε στο βήμα 3, αλλιώς στο βημα 4
3. Ρίξε το ζεστό νερό (όχι βραστό) στο φλιτζάνι με τον καφέ και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και έτοιμος.
Πήγαινε στο βήμα 5
4. Ρίξε λίιιγο ζεστό νερό στο φλιτζάνι με τον καφέ και τη ζάχαρη, ανακάτεψε μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή και έπειτα ρίξε το υπόλοιπο νερό και ανακάτεψε πάλι.
5. Έτοιμος!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


4. Ρίξε λίιιγο ζεστό νερό στο φλιτζάνι με τον καφέ και τη ζάχαρη, ανακάτεψε μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή και έπειτα ρίξε το υπόλοιπο νερό και ανακάτεψε πάλι.
το ανακάτεμα μπορεί να γίνει αντί για το χτύπημα στο χέρι, με τον ηλεκτρικό αναδευτήρα (ωρε πως το λέω το μίξερ

απλά θέλει πολύ λιγο νερο γιατί πιτσιλάει άσχημα και άσε που αν γεμίσεις την κούπα με αφρό μετά δεν πίνεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Αγοράζω πάντα αρρωματικό... είτε βανίλια είτε σοκολάτα είτε καραμέλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος


Κανεις δεν εχει πει τροπο για εναν καλο εσπρεσσο φρεντο. Να πω τον δικο μου τροπο; Αν και δεν ειμαι μετρ αλλα εχω ακουσει καλα λογια. Δεν ειναι και τιποτα πολυ συνθετο...
Λοιπον ετοιμαζω τον εσπρεσσο στην μηχανη κανονικα (διπλο εσπρεσσο) τον χτυπαω στο μιξερακι με τη ζαχαρη ωστε να κανει λιγο αφρο και μετα τον αδειαζω σιγα σιγα σ'ενα ποτηρι που εχω γεμισει με παγακια.
Οπως ειπα, ακολουθω απλη διαδικασια στην οποια εχω καταληξει με διαφορες (αποτυχημενες) προσπαθειες αλλα βγαινει καλος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.





Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος


Φραπέ: χτύπημα με ελάχιστο νερό και πολλύ ώρα με το ηλεκτρικό μιξεράκι όχι με τις μπαταρίες
Εσπρέσο: μια μπαλίτσα παγωτό δεν έβλαψε κανέναν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


https://www.lokeshdhakar.com/2007/08/20/an-illustrated-coffee-guide/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος


o σύζυγος σίγουρα! του το έστειλα, να πειραματιστεί με την εσπρεσιέρα τουΟι λάτρες του espresso θα βρουν σίγουρα ενδιαφέρων το παρακάτω Link
https://www.lokeshdhakar.com/2007/08/20/an-illustrated-coffee-guide/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


freddo!!!
οκ πέραν της κατασκευής του "έτοιμου" μπορώ να σας πω τη συνταγή για τον μη έτοιμο καθώς και το πως να φτιάξετε επιτυχημένο αφρογαλο![]()
Φτιάχνετε στην ειδική καφετιέρα τον εσπρέσσο σας!
Τον ρίχνετε σε ποτήρι αρχικά με τη ζάχαρη που θέλετε για να λιώσει εύκολα όσο είναι ζεστός και στη συνέχεια με παγο για να παγώσει.
Αφού ο καφές είναι πλέον έτοιμος και παγωμένος στο ποτήρι σας προσθετετ επιπλέον παγάκια (ή και τριμα πάγου για πιο γλαμουρ) και ετοιμάζετε το αφρόγαλα...
Συνταγή για επιτυχημένο αφρόγαλα freddo
Ρίχνετε δυο δαχτυλα παγωμένο εβαπορε γάλα σε ένα πλαστικό ποτήρι (οχι γυαλί, οτιδήποτε πλαστικο). Για να ειστε σίγουροι ότι θα είναι παγωμένο, ρίχνετε μέσα κι ένα παγακι.
Στη συνέχεια το χτυπάτε για κανα δυο λεπτα με το ηλεκτρικό (εστω μπαταριας) χτυπητηρι του καφέ (λυπαμαι, όχι δεν γίνεται με το κλασικό σέικερ
)
Αφού δειτε ότι μετα το πέρασμα των δύο λεπτων το γαλα έχει γινει κρεμώδες, το ρίχνετε σχετικά αργά στο ποτηρι με τον καφε (κοινως όχι μια κι έξω μπλουμ)
Προσθετεις το καλαμάκι και είσαι έτοιμος!
enjoy! (όχι το γάλα)
Γεια σε όλους! Ωραία όλα αυτά, εγω εχω μια αλλη απορία. Στον cappuccino τη ζάχαρη τη βάζουμε πριν ή μετά το αφρόγαλα? Κια ν μετά θα χαλάσουμε το ωραιο σχεδιάκι στο αφρόγαλα καθώς ανακατεύουμε με το κουτάλι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος


Κοιτα, στην καφετέρεια στην φέρνουν μετά...για να βάλεις όσο θες...αλλά εγώ όταν φτιάχνω την βάζω πριν ...Γεια σε όλους! Ωραία όλα αυτά, εγω εχω μια αλλη απορία. Στον cappuccino τη ζάχαρη τη βάζουμε πριν ή μετά το αφρόγαλα? Κια ν μετά θα χαλάσουμε το ωραιο σχεδιάκι στο αφρόγαλα καθώς ανακατεύουμε με το κουτάλι?![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mercurius
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος


Εγω εχω τρελα με τον γαλλικο...Και αυτη την περίοδο πίνω από τα coffeeway τον Vanilla-Caramela. Έχετε να προτείνετε κανέναν άλλον???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 47 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.