Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Ένα παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει η ιστορία της Κακής Επιρροής εδώ:
https://www.e-steki.gr/showpost.php?p=127320&postcount=1

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Ιδιαίτερα inspiring θεωρώ τη βιογραφία του Howard Schultz (ξεκίνησε από πάμφτωχος και κάτοικος ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής) και του Steve Jobs (παράτησε το πανεπιστήμιο, τον πέταξαν έξω από την δική του εταιρεία, έπαιρνε ναρκωτικά, έπαθε καρκίνο...).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Όμως την κυριότερη δύναμη την αντλώ όταν καταφέρνω να φτάσω σε κάποιον στόχο/milestone που έχω θέσει.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Και μετά θυμάμαι όλους αυτούς που ξεπέρασαν καρκίνους, σοβαρές ασθένειες, τα παιδάκια που έχουν κάποιο τραγικό πρόβλημα, θυμάμαι πόσο θνητοί είμαστε και τότε, ως δια μαγείας, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το ότι απλά υπάρχω ακόμα και είμαι σωματικά καλά.. Πόσο μικρά μοιάζουν όλα αν σκεφτείς πως άλλοι δεν έχουν να φάνε, είναι ηλικιωμένοι και μόνοι, είναι κατάκοιτοι σε ένα κρεβάτι και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα..
Η ζωή είναι πολύ μικρή. Κρίμα να είναι και θλιβερή.
Κι άλλωστε όλες οι κρίσεις βασικά σε βοηθάνε, άλλο αν σε πιέζουν. Σε βοηθάνε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να βρεις τι πραγματικά θες, σε οδηγούν σε αλλαγές που ακόμα κι αν φαίνονται κακές, μακροπρόθεσμα οπωσδήποτε σου βγαίνουν σε καλό, γιατί πολύ απλά ό,τι δεν αλλάζει, λιμνάζει και τελικά πεθαίνει..

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Και μετά θυμάμαι όλους αυτούς που ξεπέρασαν καρκίνους, σοβαρές ασθένειες, τα παιδάκια που έχουν κάποιο τραγικό πρόβλημα, θυμάμαι πόσο θνητοί είμαστε και τότε, ως δια μαγείας, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το ότι απλά υπάρχω ακόμα και είμαι σωματικά καλά.. Πόσο μικρά μοιάζουν όλα αν σκεφτείς πως άλλοι δεν έχουν να φάνε, είναι ηλικιωμένοι και μόνοι, είναι κατάκοιτοι σε ένα κρεβάτι και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα..
Φαίνεται πως πολλοί παρηγορούνται από αυτήν την προσέγγιση. Δυστυχώς σε μένα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αρχίζω να έχω τρομερές ενοχές ("μα τι στο διάλο πάει στραβά με μένα) και μπλέκομαι σε ένα φαύλο κύκλο...
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Ωστόσο δύναμη αντλώ και όταν κάποια σκέψη μου την βρίσκω και σε κάποιο επιστημονικό βιβλίο.
Παράδειγμα σκέψης σου που πρόσφατα βρήκες σε επιστημονικό βιβλίο; Μονάχα επιστημονικό ή και φιλοσοφικό;

///
Για εσάς που παίρνετε θάρρος από τις βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων... Κάτι τέτοιο δε σας προϊδεάζει για τη δική σας επιτυχία; Δηλαδή, δε σας δημιουργεί ενδόμυχα την ιδέα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά; Και αν τελικά ΔΕΝ πάνε καλά;

Η υπογραφή μου έναν καιρό ήταν η εξής:
"to have faith. it may impede any faith
therefore not to expect, secures no disappointment."
Subject to change
e-steki.gr Founder

Για εσάς που παίρνετε θάρρος από τις βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων... Κάτι τέτοιο δε σας προϊδεάζει για τη δική σας επιτυχία; Δηλαδή, δε σας δημιουργεί ενδόμυχα την ιδέα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά; Και αν τελικά ΔΕΝ πάνε καλά;![]()
Από τη στιγμή που κάνω ο,τι μπορώ για να πάνε, δεν νομίζω ότι θα με βοηθούσε σε κάτι να σκέφτομαι τι θα γίνει αν ΔΕΝ πάνε. Ο,τι είναι να γίνει θα γινει, και θα το αντιμετωπίσω όταν έρθει.

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Φαίνεται πως πολλοί παρηγορούνται από αυτήν την προσέγγιση. Δυστυχώς σε μένα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αρχίζω να έχω τρομερές ενοχές ("μα τι στο διάλο πάει στραβά με μένα) και μπλέκομαι σε ένα φαύλο κύκλο...
Απλά δεν πάει τίποτα στραβά και ενδόμυχα προφανώς θεωρείς πως ποτέ δεν θα πάει. Δεν είναι κακό, είσαι νέα, είναι άκρως φυσιολογικό, μην νιώθεις τύψεις. Και μένα τώρα λειτούργησε στην ουσία του αυτό, πιο πριν δεν με άγγιζε τόσο.

Σε νιώθω αγχωμένη. Χαλάρωσε. Και βασικά σκέψου το πολύ απλό: ό,τι και να κάνεις, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, που να σκάσεις κάτω. Οπότε.. ψυχραιμία και όλα θα αντιμετωπιστούν αν και όποτε χρειαστεί. Προσπάθησε να βρεις όσα καλά έχεις ΤΩΡΑ και μη βιάζεσαι να αλλάξεις οτιδήποτε. Βάλε στόχους και κάνε ό,τι μπορείς να τους πραγματοποιήσεις. Και να θυμάσαι: έχουμε βροχές για να εκτιμάμε τον ήλιο..

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αν και είναι επιστημονικό, προσωπικά την λογιστική δεν την θεωρώ επιστημονικό, θεωρούσα παράλογο/ηλίθιο που στο Ελληνικό λογιστικό σχέδιο δεν έχουν σκεφτεί την ιδιοπαραγωγή ασώματων στοιχείων αλλά τελικά σύμφωνα με το βιβλίο που συμβουλεύομαι ισχύει. Τελικά είναι προτιμότερο να συμβουλεύεσαι βιβλία παρά ανθρώπους. (j/κ)Παράδειγμα σκέψης σου που πρόσφατα βρήκες σε επιστημονικό βιβλίο; Μονάχα επιστημονικό ή και φιλοσοφικό;![]()
(Ξέρω ξενέρωτη απάντηση, αλλά δεν ρωτάμε τέτοιες ερωτήσεις κάποιον που ασχολείται με οικονομικά

Και τελικά δεν πάνε καλά, τότε είτε δεν άξιζα είτε δεν έκανα κάτι σωστάΓια εσάς που παίρνετε θάρρος από τις βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων... Κάτι τέτοιο δε σας προϊδεάζει για τη δική σας επιτυχία; Δηλαδή, δε σας δημιουργεί ενδόμυχα την ιδέα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά; Και αν τελικά ΔΕΝ πάνε καλά;![]()
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

ΛΑΡΑ7427
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

... Δεν έχω πουθενά αλλού εμπιστοσύνη. Μόνο που είναι λίγο επώδυνο.
Προσωπικά, και ενσυνείδητα, θεωρώ ότι αξίζουν εμπιστοσύνης μόνον, τα παιδιά, οι τρελοί κι ο Θεός. Αλλά αντιλαμβάνομαι ταυτόχρονα, ότι όποιος μπορεί και αγαπάει, παιδιά, τρελούς και Θεό, βρίσκει τη δύναμη να αγαπάει κι όλους τους υπόλοιπους, αρχής γενομένης απ' τον εαυτό του, την πηγή της κάθε πιθανής του δύναμης!
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Ωραίο θέμα... Από αυτόν που με δημιούργησε παίρνω δύναμη στις δυσκολίες μου,γιατί αυτός μου δίνει και τις λύσεις. Δεν έχω πουθενά αλλού εμπιστοσύνη. Μόνο που είναι λίγο επώδυνο.
Γιατί;
Προσωπικά, και ενσυνείδητα, θεωρώ ότι αξίζουν εμπιστοσύνης μόνον, τα παιδιά, οι τρελοί κι ο Θεός. Αλλά αντιλαμβάνομαι ταυτόχρονα, ότι όποιος μπορεί και αγαπάει, παιδιά, τρελούς και Θεό, βρίσκει τη δύναμη να αγαπάει κι όλους τους υπόλοιπους, αρχής γενομένης απ' τον εαυτό του, την πηγή της κάθε πιθανής του δύναμης!
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής όσον αφορά τους "τρελούς";
///
Κάτι όμορφο που ανακάλυψα ότι μου δίνει δύναμη είναι να ξυπνάω το παιδί μέσα μου. Προσπαθώ δηλαδή να προσεγγίσω όσο το δυνατόν ακριβέστερα τον τρόπο σκέψης που είχα ως παιδί και να εντοπίσω πόσα παιδικά μου όνειρα πραγματοποιήθηκαν -κι ας φαίνονται τώρα αυτονόητα, τότε ήταν όνειρα!- Από το ότι μπορώ να ταξιδέψω με αληθινό τρένο μέχρι το ότι μπορώ να κοιμάμαι ό,τι ώρα θέλω χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνω σχολείο.

skeptomeni
Νεοφερμένο μέλος

WildCherry
Νεοφερμένο μέλος

Γενικά μου αρέσει να διαβάζω βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων στον τομέα μου ή σε παρεμφερείς τομείς. Με εμπνέει, με γεμίζει αισιοδοξία και μου δίνει κουράγιο να προσπεράσω τις όποιες δυσκολίες, αφού βλέπω ότι ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι συνάντησαν δυσκολίες, πολλές φορές δε πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αντιμετωπίζω κι εγώ την εκάστοτε στιγμή.
Ιδιαίτερα inspiring θεωρώ τη βιογραφία του Howard Schultz (ξεκίνησε από πάμφτωχος και κάτοικος ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής) και του Steve Jobs (παράτησε το πανεπιστήμιο, τον πέταξαν έξω από την δική του εταιρεία, έπαιρνε ναρκωτικά, έπαθε καρκίνο...).![]()
Συμφωνώ απόλυτα! Υπάρχουνε μέρες που φτάνουμε στα όριά μας! Που όλα γύρω μας είναι αδιέξοδα και ό,τι και αν σου λένε οι άλλοι είναι λίγο....(δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε εσάς αλλά όταν περνάς μια δύσκολη φάση,σου πέφτουνε όλες οι αναποδιές μαζί...και δεν έχεις κάπου να στηριχτείς και να πεις ότι τουλάχιστον ο τάδε τομέας της ζωής μου πάει καλά

Γιατί εξάλλου....ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!!!!

Μην το βάζουμε κάτω, παιδιά. Από όπου και αν εμπνεόμαστε ας μην αφήνουμε την απελπισία να μας κυριεύει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Achilles
Πολύ δραστήριο μέλος

Απ'τον εαυτό μου.
Στόχος μου, κάθε επόμενη μέρα
να είναι καλλίτερη γι'αυτόν.
και μέσω αυτού
να είναι καλλίτερη και για τους γύρω του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johnnie2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.