Υγεία είναι ό,τι μας αρέσει. Αν μας αρέσει να είμαστε αυτοκόλλητοι κάτι που πολλές φορές έτσι ξεκινά και είναι απόλυτα λογικό , τότε έτσι θα είμαστε.
Αν όχι, τότε θα πρέπει να βρούμε τον ανάλογο σύντροφο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν ,πνίγονται ..
Αυτό έχει να κάνει με τις συνθήκες της ζωής, τον χαρακτήρα του εκάστοτε ανθρώπου, αλλά και τις ανάγκες του.
Γι’ αυτό βλέπεις ζευγάρια που είναι 24/7 μαζί και είναι μια χαρά, ακόμα και με τους καυγαδες τους , αλλά και ζευγάρια που βλέπονται λίγο, έχει ο καθένας μέχρι και το δωμάτιό του, και παρ’ όλα αυτά η σχέση τους είναι μακροχρόνια.
Οι σχέσεις δεν είναι κουτάκια και γενικεύσεις. Οι σχέσεις χτίζονται, αρκεί το δικό σου κουτάκι να συμβαδίζει με ενός μόνο άλλου του συντρόφου σου.Γι αυτο οταν το βρίσκεις κανεις τα πάντα για να το έχεις !
Ακόμα και η διαφωνία και οι καυγάδες υγεία και διαφορετικότητα δηλώνουν, αρκεί να σέβεσαι τον άλλον και να μην τον υποβιβάζεις για να νιώθεις εσύ ότι αξίζεις. Αυτό δηλώνει ψυχολογική υγεία, αξίες και ωριμότητα σε έναν άνθρωπο.
Εγώ θα πω πως έχω υπάρξει και 24/7 μαζί με τον άνθρωπό μου, λόγω κοινού εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και ανά διαστήματα μακριά ο ένας από τον άλλον, πάλι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το ίδιο είναι, αρκεί να έχεις βρει τον τρόπο να υπάρχεις μέσα σε αυτές τις συνθήκες.
Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, όταν είμαστε μακριά για κάποιες μέρες, είναι δύσκολο συναισθηματικά, αλλά έχει βρεθεί η φόρμουλα. Όπως και όταν είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διπλανά γραφεία και χρειάζεται να είμαστε πολλές ώρες μαζί ως συνεργάτες, ενώ υπάρχουν και διαφωνίες.
Όλα βασίζονται στη φόρμουλα επικοινωνίας που χτίζεται αποκλειστικά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους και δεν μπορεί να πατροναριστεί από κανέναν άλλον. Γι’ αυτό και έχει διάρκεια, χωρίς φθορά. Ο θαυμασμός, ακόμα και μέσα από έναν καυγά, είναι το στοιχείο που διαιωνίζει μια σχέση και δεν την φθείρει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.