Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68.985 εγγεγραμμένα μέλη και 3.602.914 μηνύματα σε 107.206 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 950 άτομα.
Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.
Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly. You should upgrade or use an alternative browser.
2)Άπαξ και ξεκινήσει η τριχόπτωση είναι θέμα χρόνου να επηρεάσει όλο το μαλλί και να μην μείνει τίποτα (εκτός από πλάι και πίσω). Η δότρια περιοχή δεν είναι αρκετή να καλύψει όλο το κεφάλι, και θα χαλάσεις λεφτά σε 3-4 μεταμοσχεύσεις με αποτέλεσμα ένα μαλλί τόσο αραιό που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα και δε θα μπορείς να βγεις απ το σπίτι.
1) Για κάποιον που δεν έχει δει κλινική ή ιατρείο από μέσα, ίσως.
2) Γι αυτό κανεις την μεταμόσχευση σε σοβαρό κέντρο, όπου από πριν γίνεται χαρτογράφηση της κεφαλής και εκτιμάται αν έχεις αρκετά τριχοθυλακια - δότες , έτσι ώστε και πάνω να είσαι καλυμμένος και στα πλάγια να μην φαίνεται το έλλειμα.
Απλά: περιμένεις όσο είναι να πέσει να πέσει μέχρι το τεκος( ή λίγο πριν το τέλος), εκτιμάς την περιοχή- δότρια, και κάνεις την μεταμόσχευση. Ούτε φάρμακα πλέον χρειάζεσαι μετά, ούτε άλλες θεραπείες.
Αν έχεις έλλειμα στην περιοχή - δότρια ή αν δεν έχεις καθόλου τρίχες στην κεφαλή, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιγράφεις είτε δεν θα είναι καν εφικτή η μεταμόσχευση, στην δεύτερη περίπτωση.
ειναι μεγαλη η συζητηση αυτη γιατί:
1) προφανως δεν γινεται μεταμοσχευση σε ολο το πανω μερος του κεφαλιου, αρα αν καποιος δεν παρει φιναστεριδη απλα θα χασει τα μαλλια στα μερη που εκανε μεταμοσχευση και κανεις δεν εχει τοσο μεγαλο μερος δοτριας περιοχης για να καλυψει ολο αυτο το μερος αποτελεσματικα (πιο αραια οκ γινεται αλλα δεν ειναι το επιθυμητο αποτελεσμα για πολλους)
2) ακομα και τα τριχοθυλακια αυτων των περιοχων δεν ειναι τοσο ανθεκτικα, οι μεγαλυτεροι μετα απο μια ηλικια ξεκινουν να αραιωνουν και εκει ή να υποχωρει η γραμμη τριχοφυιας ακομα πιο κατω
3) υπαρχει επισης το σεναριο οι περιοχες περιξ του κεφαλιου απλα να μην εχουν τα ιδια ποσοστα dht με το πανω μερος, αυτο ειναι υπο μελετη, αν γινεται οντως κατι τετοιο, η αντοχη των τριχοθυλακιων αυτων ισως οφειλεται και στο οτι εκτιθενται σε μικροτερα ποσοστα dht
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
πολλοι που εχουν κανει μεταμοσχευση παντως εχουν "φθινουσα πορεια" σταδιακα και υπαρχουν πολλα παραδειγματα σε διασημους που ειναι αγνωστο αν παιρνουν και φιναστεριδη (δηλαδη μπορει να εχουν τριχοπτωση μετα απο μεταμοσχευση ακομα και με φιναστεριδη)
1) υπάρχουν τύποι με πυκνότατο μαλλί στα πλάγια , αλλα ακόμα και στον μέσο άνθρωπο με μέση ποιότητα τριχοθυλακιου, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό χωρίς καμία φαρμακευτική παρέμβαση.
2)Ε εντάξει, στα 80 κάποτε θα έχεις και φθορά και σ αυτό το σημείο . Προφανώς η ποιότητα της τρίχας φθίνει όπως και τα υπόλοιπα όργανα (εξαιρέσεις υπάρχουν πάντοτε που επιβεβαιώνουν τον κανόνα).
3) αυτό δεν αλλάζει όταν αλλάζουν περιοχή (τουλάχιστον όχι μαζικά , πάνω από 90-95% των τριχοθυλακιων μπορούν και επιβιώνουν άνετα στο πάνω μέρος της κεφαλής, μετά από μεταμόσχευση και αν πάνε όλα καλά).
Τώρα εσύ εξαρτάται και το αποτέλεσμα θέλεις. Αν θες μια ριζική παρέμβαση με κορυφογραμμή λίγο πάνω από τα φρύδια , σαν αγριάνθρωπος , με αφύσικο αποτέλεσμα , είναι επιλογή του καθενός . Εκεί , προφανώς θα κάνεις μεταμόσχευση από πολλαπλή μέρη του σώματος στην κεφάλι, και θα τερματίσεις κάθε φαρμακευτική αγωγή που υπάρχει στην αγορά. Το αποτέλεσμα όμως αφύσικο.
Αν πετύχει σωστά το χειρουργείο ( αποφυγή λοιμώξης, αιμορραγίας κοκ ) και αν είναι ο άνθρωπος μετεγχειρητικά προσεκτικός( συνήθως το πρώτο διβδομαδο είναι κρίσιμο) με την χειρουργημένη περιοχή (κεφάλι) , πάνω από 95% των τριχοθυλακιων ριζώνουν και βγάζουν τρίχα κανονικότατα χωρίς καμία άλλη παρέμβαση ή φάρμακο.
Τώρα εσύ εξαρτάται και το αποτέλεσμα θέλεις. Αν θες μια ριζική παρέμβαση με κορυφογραμμή λίγο πάνω από τα φρύδια , σαν αγριάνθρωπος , με αφύσικο αποτέλεσμα , είναι επιλογή του καθενός . Εκεί , προφανώς θα κάνεις μεταμόσχευση από πολλαπλή μέρη του σώματος στην κεφάλι, και θα τερματίσεις κάθε φαρμακευτική αγωγή που υπάρχει στην αγορά. Το αποτέλεσμα όμως αφύσικο.
Απλώς θέλω να διατηρήσω την γραμμη τριχοφυιας οπως ηταν στην εφηβεια και το εχω καταφερει και αυτο που λεω ειναι οτι αφου δεν εχω εδω και 3 χρονια καθημερινης χρησης της φιναστεριδης τη παραμικρη παρενεργεια (ειπα ισα ισα η λιπιντος μου αυξηθηκε τον μηνα που την ξεκινησα) δεν βρισκω λογο να την σταματησω, αφου καταφερνω να διατηρω το μαλλι μου ακριβως οπως το θελω
Απλώς θέλω να διατηρήσω την γραμμη τριχοφυιας οπως ηταν στην εφηβεια και το εχω καταφερει και αυτο που λεω ειναι οτι αφου δεν εχω εδω και 3 χρονια καθημερινης χρησης της φιναστεριδης τη παραμικρη παρενεργεια (ειπα ισα ισα η λιπιντος μου αυξηθηκε τον μηνα που την ξεκινησα) δεν βρισκω λογο να την σταματησω, αφου καταφερνω να διατηρω το μαλλι μου ακριβως οπως το θελω
επιλογή σου είναι και καλά κάνεις. Δεν κάνεις τίποτα μεμπτό. Η φιναστεριδη έχει επίσημη έγκριση για τον λόγο που την χρησιμοποεισ. Απλά θεωρώ την τετοιυ ειδους ορμονολογικη -φαρμακολογική επίδραση ως επιβάρυνση και δεν θα την πρότεινα ως πρώτη θεραπεία για την λύση του προβλήματος αυτού .
Γνωρίζω για τη μεταμόσχευση αληθεύει. Είχα διαβάσει σε κάποια guidelines να χωρηγείται και φιναστερίδη αλλά είναι για να μην πέσουν τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά και για να μην εμφανιστούν περιοχές με μαλλί και δίπλα περιοχές χωρίς μαλλί, εξαρτάται από την μεταμόσχευση που θα επιλέξεις και για το ποσοστό πάντα
Η Μπιζνα της μεταμόσχευσης μαλλιών (τριχών γενικά αλλά και λοιπής αισθητικής χειρουργικής ) έχει ξεπεράσει κάθε όριο τα τελευταία χρόνια.
Πολλοι άντρες , ενώ έχουν μαζική απώλεια τριχών ή δεν είναι κατάλληλοι για την τελική, και πιο αποτελεσματική θεραπεία για το θέμα αυτό (μεταμόσχευση) , παρολ αυτά, παρασέρνονται και πάνε και κάνουν το συγκεκριμένο χειρουργείο.
Ενας σοβαρός χειρουργός , όπως είπαμε, θα κάτσει να εξηγήσει , να χαρτογραφήσει , να μελετήσει την κεφαλή του ασθενούς, πριν προβεί σε οτιδήποτε. Ολα τ άλλα είναι μπίζνα και απλά πασαλειμματα. Γι αυτό και αρκετοί , όταν γυρνάνε από ένα τέτοιο χειρουργείο , φαίνονται σαν καραγκιοζηδες και προσπαθούν να μαζέψουν τ αμάζευτα με μινοξιδιλες, αντι-τεστοστερονες κοκ.
Βέβαια, ο καθένας βέβαια έχει τα δικά του όνειρα και προσδοκίες ( και πολλές φορές ουτοπικές θεωρήσεις ) και κάθε μέσο είναι θεμιτό , τουλάχιστον για κάποιους ( πχ από την χρήση τερμα χημικών παρεμβάσεων ή μποτοξ κάθε τρίμηνο , ή το κυνήγι της αιώνιας νεότητας κοκ) .
Αλλα θεωρώ , όταν πας να διορθώσεις ένα αισθητικό πρόβλημα,και πριν τα σκάσεις, πρέπει να εχεισ Αυτογνωσία , να ξέρεις ότι θα εχει τουλαχ 99% επιτυχία και ότι το αποτέλεσμα θα είναι μακροπρόθεσμο και αισθητικά , στα πλαίσια του φυσικού . Σ αυτό δυστυχώς δεν συμβάλλουν πολλοί κομπογιαννίτες που κόβουν κεφαλια για προσωπικό οφελος απλά για να πλουτισουν.
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.