Έχουμε κακή υγεία; Νομίζω σε άλλες χώρες η περίθαλψη μπορεί να είναι καλύτερη αλλά είναι πολύ ακριβότερη! Τώρα αν έχεις λεφτά πας σε ιδιώτη. Η δημόσια υγεία δεν νομίζω να είναι τόσο κακή...
Εγώ π.χ. είμαι ασφαλισμένος του Ι.Κ.Α., άκου λοιπόν τι "περίθαλψη" απολαμβάνω με τα 60€ που πληρώνω κάθε μήνα μέσω των ασφαλιστικών μου εισφορών (που παρεμπιπτόντως όσον αφορά τον κλάδο υγείας είναι ίδιες είτε είσαι ασφαλισμένος 1 χρόνο είτε 40):
Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους γιατρούς από το 2011 και από το περασμένο καλοκαίρι έχουν λήξει οι συμβάσεις χωρίς φυσικά να έχουν ανανεωθεί μέχρι σήμερα, οπότε αν πας σε γιατρό και του πεις "είμαι ασφαλισμένος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θέλω να κλείσουμε ραντεβού" το καλύτερο που θα πάρεις ως απάντηση είναι μπινελικοειδή μπινελίκια!

Άρα τι απομένει για να πάς σε γιατρό δωρεάν;Το δημόσιο νοσοκομείο...έλα όμως που παίρνεις τηλέφωνο για ραντεβού (στα γνωστά τηλεφωνικά κέντρα-βρυκόλακες που χρεώνουν 1,5€ την κλήση) και σου λένε "τα πρωινά ραντεβού είναι κλεισμένα για 3 μήνες, πάρτε ξανά σε ένα μήνα" (και δε μιλάμε για παθολόγο ή κάποια άλλη ειδικότητα "ρουτίνας", ουρολόγο ήθελα να δω που λες "σιγά πόσοι θα πάνε πια")...περιττό να σου πω ότι ως εργαζόμενος πρώτα ρώτησα για απογευματινό ραντεβού και η απάντηση που πήρα ήταν ότι τα απογευματινά χρεώνονται!

Άρα για να δεις γιατρό δωρεάν στην Ελλάδα του 2016 πρέπει να σου κοπεί π.χ. το χέρι και να σε δεχτούν έτσι στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου, όπου εννοείται ότι κι εκεί θα περιμένεις κάνα 3ωρο τη σειρά σου παρέα με τους ανασφάλιστους γύφτους, άνεργους κ.λπ.!
Αλλά θα μου πεις τι είναι 3 ωρίτσες μπροστά σε όσα περιέγραψα πιο πάνω;
Κι όλα αυτά για ένα απλό ιατρικό ραντεβού...εύχομαι να μη σου τύχει π.χ. σοβαρό πρόβλημα υγείας όπου θα χρειαστείς άμεση επέμβαση ή θεραπεία...σ' αυτή την περίπτωση θα αναγκαστείς να τους πληρώσεις το "φακελάκι" ζεστό ζεστό γιατί αν δεν το πληρώσεις θα σου πουν "ελάτε σε 6 μήνες" κι αν περιμένεις μέχρι τότε στο τέλος θα τους κεράσεις κόλλυβα!
Επομένως για ποια "Υγεία" μιλάμε;;;
Πήγα στη Eurolife προχθές και με 40€ το μήνα μόνο δωρεάν τσιμπούκι κάθε μήνα που δεν μου προσέφεραν!

Έχουμε ΣΚΑΤΑ Υγεία την οποία πληρώνουμε πανάκριβα ΔΥΟ φορές, μια μέσω των φόρων και άλλη μια όταν έρθει η ώρα να τη χρειαστούμε!
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ λοιπόν να πληρώνουμε ασφάλιστρα από την τσέπη μας και να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι και πόσες υπηρεσίες θα λάβουμε αν μας συμβεί κάτι, παρά να πληρώνουμε μέσω φόρων και πάσης φύσεως κρατήσεων τη "Δημόσια Υγεία" με συνεχώς αυξητικές τάσεις στα ασφάλιστρα και μειωτικές στις υπηρεσίες, η οποία Δημόσια Υγεία στην τελική είναι "καλή" μόνο γι' αυτούς που δεν πληρώνουν ούτε 1€ κι έχουν ουσιαστικά τις ίδιες παροχές που έχεις εσύ που πληρώνεις!
Υ.Γ. Το παρήγορο μ' εμάς του Ι.Κ.Α. είναι ότι τουλάχιστον αυτά τα γαμησιάτικα τα πληρώνουν οι εργοδότες μας!