To έχω ξαναπεί. Ένας γνήσιος αριστερός πρέπει να υποστηρίξει το νομοσχέδιο γιατί σε σύγκριση με το παρόν ελαφραίνει τα χαμηλότερα οικονομικά εισοδήματα (μέρχι 12000 €/χρόνο), ως προς τις εισφορές, και επιβαρύνει τα υψηλά. Ένα λογικός δεξιός άνθρωπος όπως και το ΔΝΤ καταλαβαίνει ότι αυτό το σύστημα δεν δουλεύει και σωστά αντιδρά στο νομοσχέδιο.
Για το ύψος των συντάξεων τόσα μπορεί να δώσει το κράτος τόσα θα δώσει. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τις νυν συντάξεις ανέπαφες και να πειράξει μόνο τις μελλοντικές. Έχω ήδη κάνει αποταμιευτικό πρόγραμμα σε ιδιωτική ασφαλιστική γιατί δεν περιμένω να πάρω σύνταξη από το δημόσιο. Είχα κάνει σχετικό θέμα στο στέκι αλλά η διαχείρηση του forum αποφάσισε να κάνει το merge το
θέμα. Κατά τη γνώμη μου πρώτα πρέπει να κοπούν οι νύν οι συντάξεις (ας προσέχανε τι ψηφίσανε) και μετά οι μελλοντικές όσο κι αν ξεβολεύει πολλούς. Όταν ένα ζευγάρι συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων παίρνει σύνταξη 1000 ευρώ ο καθένας δεν θα στείλει το μοναχογιό του σε δουλειές που δεν είναι του επιπέδου του.
Όσο για τους αγρότες καλά κάνουν και διαμαρτύρονται. Τους ενοχλεί το φορολογιικό περισσότερο από το σφαλιστικό. Το κράτος φορολογεί τα εισοδήματά τους περισσότερο από τα αντίστοιχα των μισθωτών. Κάθεται ο άλλος στο γραφειάκι του με τον κλιματισμό του και έχει 9000 αφορολόγητο και αγρότης μέσα στις ζέστες και τα κρύα φορολογείται από το πρώτο ευρώ με 26%.
Διαφωνώ με τη πρακτική μπλοκαρίσματος των δρόμων και θεωρώ ότι το κράτος πρέπει επέμβει με αστυνομία ή με στρατό. Επιχειρήσεις που στηρίζονται στον χειμερινό τουρισμό η διαμαρτυρία αυτή ισοδυναμεί με καταστροφή. Παρόλα αυτά η κίνηση αυτή είναι μονόδρομος.