[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
κοιτά επειδή βάζεις μέσα και θρησκεία ε σκέψου ότι το παιδικό πάρτι μασκε για την εκκλησία είναι αμαρτία
Αυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Το ερώτημα ήταν, αν οι θρησκευτικές γιορτές όπως Χριστούγεννα, δεκαπεντάγουστος, Πάσχα πρέπει να είναι αργίες ή όχι. Οι απόκριες έτσι κι αλλιώς Κυριακή πέφτουν. Μάλλον για την Κ. Δευτερα ήταν το ερώτημα.
Δεν είπε κανείς να μην υπάρχουν άλλες αργίες, θρησκευτικές ή μη. Απλά εξήγησα γιατί οι παραπάνω γιορτές είναι σημαντικές για το ελληνικό έθνος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
Αντιλαμβάνεσαι, βέβαια, ότι μία εταιρία που φτιάχνει την εν λόγω πίτα βιομηχανικά, δε πουλάει σε διαφορετική τιμή το προϊόν της αναλόγως με το πόσο το εκτιμά ο εκάσττε καταναλωτής. Τα προϊόντα έχουν αξία όταν τα χρειάζεται η κοινωνία ή χρειάζονται για την παραγωγή. Προφανώς αυτή η χρησιμότητα και άρα η αξία μεταβάλλονται με το χρόνο.

Η τιμή αυτή δεν έχει μπει όμως αυθαίρετα, ούτε είναι έμφυτο χαρακτηριστικό της πίτας. Έχουν γίνει έρευνες αγοράς ώστε η εταιρεία να ξέρει πόσο είναι διατεθειμένοι οι (πιθανοί) πελάτες της να πληρώσουν για αυτή, και άρα η αξία της για αυτούς. Άρα και πάλι, η αξία είναι σχετική.

Όμως, για μία δεδομένη στιγμή μία μονάδα προϊόντος έχει μία συγκεκριμένη χρηματική αξία. Αν η αξία της είναι 10 μονάδες χρήματος και εγώ πληρώνομαι 1 (μικτά), τότε κάπου πήγε αυτή η αξία, ενώ θα μπορούσα να την πάρω εγώ που έφτιαξα το προϊόν με την εργασία μου. Φυσικά υπάρχουν τα έξοδα συντήρησης των μηχανημάτων, τα έξοδα αγοράς πρώτων υλών κλπ, αλλά και πάλι, εκ του αποτελέσματος, αφού ο επιχειρηματίας έχει βγάλει καθαρό κέρδος στην τσέπη του, σημαίνει ότι υπήρξε εκμετάλλευση.
Και δεν είναι εθελοντική η εργασιακή σχέση. Δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς αν θέλεις να ζήσεις.

Σε μία ελεύθερη κοινωνία, είσαι ελεύθερος να πάρεις εσύ ολόκληρη την πίτα εάν είσαι αυτοαπασχολούμενος. Κανείς δεν σε αναγκάζει να παράγεις πίτες για έναν εργοδότη: είναι εθελοντική η σχέση, επειδή συμφωνείς χωρίς να μπαίνει η βία στο παιχνίδι. Αν γίνεις έμμισθος, τότε συμφωνείς ότι αυτό που σου προσφέρουν σε αμοιβή αξίζει περισσότερο για εσένα από το έργο που παράγεις.

Ακριβώς. Αγοράζεις σιγουριά. Η υγεία είναι εμπόρευμα επομένως; Πρέπει να είναι;
Και εδώ ουσιαστικά βρίσκεται η βασική διαφωνία και αυτή είναι θεμελιώδης, οπότε δε θα την αναλύσω πολύ. Υποθέτω ξέρω τη θέση σου λίγο-πολύ, και ξέρεις τη δική μου. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να είναι υποχρεωτικά για κάποια στιγμή στην κοινωνία μας. Το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία, παιδεία, είναι κάτι που οφείλουμε να το στηρίξουμε όλοι μας. Όχι μόνο γιατί τα χρησιμοποιούμε όλοι ή θα τα χρειαστούμε επειδή θα πέσει η επιχείρησή μας έξω και θα φτωχύνουμε, αλλά γιατί πρέπει να έχουμε μία κοινωνική ευαισθησία. Ο άνθρωπος δεν έφτασε ως εδώ μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια επειδή έζησε ατομιστικά, αλλά επειδή έζησε σε οργανωμένες κοινωνίες και έδωσε και έλαβε τη στήριξη των μελών της.

Το πρόβλημα με το δικαίωμα στην υγεία, παιδεία, κλπ. είναι ότι είναι 'θετικά' δικαιώματα. Δηλαδή απαιτούν από τους ΆΛΛΟΥΣ να σου παρέχουν κάτι. Το δικαίωμά σου στην υγεία υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιος άλλος (γιατρός, νοσηλευτής, φαρμακοποιός) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να στην παρέχει, επειδή απλά υπάρχεις. Αυτή είναι η βασική μας διαφωνία. Προσωπικά πιστεύω μόνο σε 'αρνητικά' δικαιώματα, δηλαδή απαιτώ από τους άλλους να μην μου αφαιρέσουν κάτι. Θα ήταν ανήθικο όμως να τους αναγκάσω υπό την απειλή όπλου να μου παρέχουν οτιδήποτε.

Ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα δεν είναι κάποια μεταφυσική οντότητα. Είναι απλά ένα σύνολο μονάδων, που η καθεμία δρα σύμφωνα με το συμφέρον της. Σίγουρα όλες οι μονάδες επωφελούνται από την συνεργασία τους, και για αυτό δημιουργήθηκαν οργανωμένες κοινωνίες. Όμως δεν θα βάλω ένα όπλο στον κρόταφό τους για να τις αναγκάσω να συνεργαστούν: αν το κάνω αυτό, τότε η ανθρωπότητα μάλλον δεν αξίζει να επιζήσει άλλα 100 χρόνια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
Από την εποχή Χατζιδάκι -Χορν του Τρίτου προγράμματος
στην εποχή Φάμπρ

Παρακμή σε όλα τα επίπεδα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Για λόγους παράδοσης κυρίως, για να τηρούνται τα ήθη και τα έθιμα που υπήρχαν από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Ο χριστιανισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ταυτότητα του Νεοέλληνα. Πριν βγάλεις κάποιο συμπέρασμα δεν μεροληπτώ καθόλου υπέρ της μιάς πλευράς, απλά σου εξηγώ πώς έχουν τα πράγματα.

Θα ήσουν υπέρ της αλλαγής της ελληνικής σημαίας ; Περιέχει τον σταυρό και μπορεί κάποιοι να παρεξηγηθούν. Επίσης θα ήσουν υπέρ της κατάργησης της ελληνικής γλώσσας ως επίσημη ; Υπέρ της κατάργησης των εθνικών εορτών της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβριου ; Υπέρ της ριζικής τροποποίησης της ιστορίας στα σχολεία, δηλαδή να μην δίνεται έμφαση στο ελληνικό κομμάτι ;Για ουδέτερο κράτος μιλάμε ...

Κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον δε θα με χάλαγε και η ιδέα να αλλάξει η σημαία αλλά επειδή εδώ υπάρχει και ένας συμβολισμός ( ο χριστιανισμός υπήρξε κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού κάποτε, πολύ περισσότερο απ' ό,τι σήμερα ) όταν και αν αυτό αλλάξει συζητάμε και για πιο βαθιές αλλαγές.

Αυτό με τις αργίες το ανέφερα για να δείξω τη μεροληψία που υπάρχει ακόμη και σήμερα. Το καταλαβαίνω σε περιπτώσεις όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά εδώ μιλάμε για καθολική υιοθπέτηση. Και των τριών ιεραρχών καθιερωμένη γιορτή είναι και θεωρείται αργία; ούτε καν. Για να μη πούμε γι τα σχολεία που κλείνουν τη μέρα που γιορτάζει ο άγιος της ενορίας τους έτσι χωρίς λόγο.

Από κει και πέρα διαχωρίζεις τα θρησκευτικά χαρακτηριστικά μιας χώρας με τα εθνικά. Οι εθνικές απελευθερωτικές γιορτές είναι εθνικές δεν έχουν καμια σχέση με θρησκείες. Η εθνική συνείδηση είναι άλλο κεφάλαιο και είναι βαθια ριζωμένη ακόμη και σήμερα δεν τα αλλάζεις αυτά απ' τη μια μέρα στην άλλη. Η θρησκεία όμως ήδη περνά την παρακμή της αν εδώ δεν πάρεις την ευκαιρεία να κάνεις τις τομές που χρειάζεται τότε απλά συντηρείς ένα κατάλοιπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ο ακροδεξιός Τζήμερος υπερασπίζεται την ιμπεριαλιστική πολιτική της Ελληνικής αστικής τάξης που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή. Χαρακτηριστική η χρήση του όρου εθνοπροδότες για όσους υπερασπίστηκαν την ειρήνη, που θα ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγή.

https://prntscr.com/an18rx
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όχι, δεν έχεις επιλογή να γλιτώσεις την υφαρπαγή την υπεραξίας σου. Ακόμη και να το κάνει ένας, να γίνει ο ίδιος επιχειρηματίας ή αυτοαπασχολούμενος, δηλαδή, πάλι είναι αδύνατο να το κάνουν όλοι, μεταξύ άλλων για τους λόγους που είπα πριν.
Και η υπεραξία είναι μία εκμετάλλευση. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως μισθωτή σκλαβιά. Όπως και να έχει, δηλαδή, παράγεις ένα έργο που αξίζει περισσότερα από όσα πληρώνεσαι. Αυτό, βέβαια, είναι λογικό, ένα ποσό θα πρέπει να πάει στη συντήρηση των μέσων παραγωγής και στην αύξηση της παραγωγής. Όμως, πάλι, ο επιχειρηματίας θα έχει ένα τεράστιο καθαρό κέρδος. Αυτό είναι νόμιμη κλοπή. Αυτά που λες για τον μισθό και το έργο δεν ισχύουν, δεν είναι ανάλυση της κατάστασης, είναι δικαιολόγηση του υπάρχοντος οικονομικού καθεστώτος.

Το ευαγγέλιο του Λουκά έχει λιγότερα ανυπόστατα πράγματα μέσα.

Για να δημιουργηθεί μία επιχείρηση πρέπει ο επιχειρηματίας αρχικά να επενδύσει κάποιο κεφάλαιο σε αυτήν, για να αγοράσει μηχανήματα, γη, πρώτες, διαφήμιση κτλ. Φαντάσου ότι στήνεις ένα εστιατόριο. Για να μπορέσεις να πουλήσεις έστω και ένα πιάτο φαγητό πρέπει πρώτα να έχεις αγοράσει το κτήριο, τα μηχανήματα, τις πρώτες ύλες, τη διαφήμιση κτλ. Άρα την πρώτη μέρα που ανοίγεις το μαγαζί είσαι 200.000 μέσα και πρέπει τώρα αυτό το ποσό να το αποπληρώσεις. Εγώ που έρχομαι να δουλέψω σαν σερβιτόρος στο μαγαζί σου, μπορώ να κερδίζω χρήματα σερβίροντας φαγητό από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση με εσένα. Εκμεταλλεύομαι δηλαδή το γεγονός ότι εσύ έριξες 200.000 για να φτιάξεις ένα εστιατόριο, καθώς το εστιατόριο είναι απαραίτητο εργαλείο (καπιταλιστικό αγαθό) για να μπορεί το δικό μου έργο του σερβιρίσματος να παράγει αξία, αφού αν πήγαινα πέρα δώθε σε ένα λιβάδι κρατώντας ένα δίσκο δεν θα παρήγαγα καμία αξία.

Η αξία η οποία παράγεται λοιπόν από το σερβίρισμά μου, χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα είναι αυτό που μου επιστρέφεται ως μισθός και το υπόλοιπο πηγαίνει σε σένα τον επιχειρηματία. Από το κομμάτι σου το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει στη απόσβεση του χρέους και το υπόλοιπο επιστρέφει σε σένα ως κέρδος, που είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισες να σκάσεις 200.000 ευρώ και να πάρεις το όλο ρίσκο την επένδυσης. Αυτός ο κύκλος συνεχίζεται σε όλη τη ζωή της επιχείρησης, καθώς το αρχικό χρέος των 200.000 δεν πρόκειται ποτέ να αποσβεστεί. Ο λόγος είναι απλός. Αν ένας επιχειρηματίας σταματήσει να επανεπενδύει μέρος από τα κέρδη του πίσω στην επιχείρηση, τότε ο αντίπαλός του θα είναι πιο ανταγωνιστικός. Και από τα καθαρά κέρδη που μείναν πλέον στην τσέπη του επιχειρηματία το 60% πάει σαν φόρος στο κράτος.

Ο μισθός του εργαζόμενου σε μία επιχείρηση εξαρτάται άμεσα από την αξία που προσφέρει στην επιχείρηση, και συνήθως είναι ποσοστό 2 προς 1, δηλαδή θα πληρωθείς 1000 ευρώ αν η εργασία σου παράγει 2000 ευρώ για την επιχείρηση. Τα υπόλοιπα 1000 εξήγησα πριν πως χρησιμοποιούνται. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κατώτατος μισθός το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την ανεργία, καθώς κανείς εργοδότης δεν θα προσλάβει έναν εργαζόμενο αν από την εργασία του έχει ζημία και όχι κέρδος.

Το καθαρό κέρδος του επιχειρηματία εξαρτάται από τον ανταγωνισμό που έχει από άλλους επιχειρηματίες, καθώς σε περιοχές με υψηλό ανταγωνισμό και έχει μικρότερο μερίδιο στην πίτα της αγοράς και πρέπει να επανεπενδύει περισσότερα χρήματα στην επιχείρηση για να είναι ανταγωνιστική. Αντίστοιχα το κέρδος του εργαζομένου εξαρτάται από τον ανταγωνισμό του με άλλους εργαζομένους, όσο περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι του ίδιου είδους τόσο χαμηλότερος και ο μισθός. Η σχέση λοιπόν εργαζόμενου εργοδότη είναι συμβιωτική, όχι ανταγωνιστική.

Όσο λοιπόν "εκμεταλεύεται" ο εργοδότης τον εργαζόμενο άλλο τόσο "εκμεταλεύεται" ο εργαζόμενος τον εργοδότη καθώς χρησιμοποιεί την στημένη επιχείρηση του.

Και όποιος έχει καταλάβει αυτά τα απλά επιχειρησιακά οικονομικά μπορεί να καταλάβει με τη μία τι παραμύθι και ψυχολογική χειραγώγηση πουλά ο κομουνισμός.

Αν το να στήσεις μια επιχείρηση είναι τόσο εύκολο, τόσο ασφαλές και τα κέρδη του εργοδότη είναι τόσο μεγάλα, τότε το μόνο που έχουν να κάνουν οι απανταχού κομμουνιστές είναι να συνασπιστούν και να φτιάξουν μια δικιά τους επιχείρηση όπου ο κάθε εργάτης θα είναι και ιδιοκτήτης. Γιατί δεν το κάνουν? Γιατί πολύ απλά αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο την επόμενη μέρα θα έχουν φαλιρίσει καθώς για να στήσεις επιχείρηση πρέπει να ζεις στην πραγματικότητα και να ξέρεις πρόσθεση και πολλαπλασιασμό. Αντίστοιχα το μόνο που κάνει το ΚΚΕ από γεννησιμιού του είναι να προσπαθεί να επιβάλει δια της κρατικής βίας τις "κοινωνικές" απόψεις του. Ξέρεις γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί κομουνιστές σε αντίθεση με καπιταλιστές σε φόρουμς, πανεπιστήμια, πλατιές κτλ που προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι ο κομουνισμός κόσμος είναι καλύτερός από τον καπιταλιστικό? Πολύ απλά επειδή οι καπιταλιστές αποδεικνύουν την ανωτερότητά του συστήματός τους όχι με τα λόγια και τις ιδεολογίες αλλά στην πράξη, δημιουργώντας επιχειρήσεις. Όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα οι αυτοκινητοβιομηχανοι δεν κάτσανε να ανοίξουν debates για να αποδείξουν ότι ήταν καλύτερα από τα κάρα. Απλά τα βάλανε να τρέξουν δίπλα σε ένα κάρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ξέρεις γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί κομουνιστές σε αντίθεση με καπιταλιστές σε φόρουμς, πανεπιστήμια, πλατιές κτλ που προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι ο κομουνισμός κόσμος είναι καλύτερός από τον καπιταλιστικό? Πολύ απλά επειδή οι καπιταλιστές αποδεικνύουν την ανωτερότητά του συστήματός τους όχι με τα λόγια και τις ιδεολογίες αλλά στην πράξη, δημιουργώντας επιχειρήσεις. Όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα οι αυτοκινητοβιομηχανοι δεν κάτσανε να ανοίξουν debates για να αποδείξουν ότι ήταν καλύτερα από τα κάρα. Απλά τα βάλανε να τρέξουν δίπλα σε ένα κάρο.

μήλα με πορτοκάλια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/dnt-ksanaxtypaei-stin-portogalia-tha-xreiastoyn-nea-metra

Το ΔΝΤ ξαναχτυπάει στην Πορτογαλία: Θα χρειαστούν νέα μέτρα

Ευτυχώς που βγήκαν από τα μνημόνια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/dnt-ksanaxtypaei-stin-portogalia-tha-xreiastoyn-nea-metra

Το ΔΝΤ ξαναχτυπάει στην Πορτογαλία: Θα χρειαστούν νέα μέτρα

Ευτυχώς που βγήκαν από τα μνημόνια

Αν είχε πετύχει αυτά που είχε υποσχεθεί δεν θα υπήρχαν πρόσθετα μέτρα. Παρόλα αυτά η Πορτογαλία επειδή εφάρμοσε αυτά που το ΔΝΤ πρότεινε όσο ήταν υπό την εποπτία του το έλλειμα μειώθηκε αν και δεν πέτυχε το στόχο. Αντίθετα η Ελλάδα με το αντιμνημόνιο το έλλειμα της αυξήθηκε. Γι' αυτό ευθύνεται ο ελληνικός λαός που πέρσυ τον Ιανουάριο, στo δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ψηφίσε αντιμνημονιακά.

Το ΔΝΤ βλέπει τη κατάσταση στη χώρα μας. Οι Έλληνες νέοι κάθονται στις καφετέριες ενώ αντίθετα οι νέοι αλλοδαποί δουλεύουν. Το ΔΝΤ προτείνει μια πολιτική που θα κάνει τους νέους αν δουλέψουν. Αυτό γίνεται μόνο με δραστική μείωση των συντάξεων ώστε οι νέοι να σταματήσουν να συντηρούνται με τις συντάξεις παππούδων και γονέων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ, νομίζω η ορθότερη επιλογή εδώ που έφτασε η κατάσταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
ε ναι γιατί ψάχνουν οι εταιρείες για ανθρώπινο δυναμικό και δε βρίσκουν κατάλαβες κι όχι το αντίστροφο.

οι έλληνες στις καφετέριες πιο κλισέ πεθαίνεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Δε θεωρώ πως είχε τόσο φταίξιμο ο Φαμπρ το δήλωσε και ο ίδιος Βελγος είναι, στα πλαίσια που του δώθηκαν χρονικά και μη, αποφάσισε για τον πρώτο χρόνο του φεστιβάλ να δώσει έμφαση στην πατριδα του για της οποίας τη καλλιτεχνική σκηνή έχει γνώση. Αν θέλαμε κάτι 100% ελληνικό ας μην τον καλούσαμε. Αν αξίζει να πέσει το κράξιμο κάπου είναι στο Μπαλτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ελάχιστοι Έλληνες νέοι δουλεύουν σε χωράφια και σε χειρωνακτικές εργασίες (οικοδομή, συνεργεία καθαρισμού, μεταφορικές). Αντίθετα υπάρχουν πολλοί που ενώ είναι άνεργοι είναι όλο βόλτες, ταξίδια και κάθε μέρα σε κλαμπ.

Οι εταιρείες από κάποιον πρέπει να ιδρυθούν. Αν όλοι περιμένουν να διοριστούν στο δημόσιο ή να τους προσλάβει δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας.

Το 90% των νέων επιχειρήσεων είναι καφετέριες και σουβλατζίδικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ε ναι γιατί όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη οικοδομές ( λολ; ) συνεργία καθαρισμού και μεταφορικές. Και ο οποιοσδήποτε ο οποίος σπούδασε κάτι είχε όνειρο να παριστάνει το νταλικέρη σε εμπόρους. Ξέρω πως έτσι τα ανέφερες αλλά μου δίνεις την εντύπωση πως τα λες για να τα λες. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν, μα ούτε έναν όμως που να την περνάει σε κλαμπάκια με συντάξεις γονιών. Ξέρω αυτούς που έχουν δουλειά και δεν είναι καθόλου λίγοι, και οι οποίοι έχουν μια Χ ας την πούμε άνεση και αυτοί που δεν δουλεύουν και απλά ΔΕΝ χαλάνε λεφτά. Αν σου πως με πόσα την περνάω εγώ και πολλοί απ' όσους ξέρω που δεν δουλεύουν αυτή τη στιγμή θα βάλεις τα γέλια. Οι συντάξεις δε φτάνουν καλά καλά για να συντηρήσουν αυτόν που τις παίρνει θα φτάσει να ζήσει κι άλλος;

Το να ανοίξεις μια εταιρεία από τη μία σε πολλές περιπτώσεις θέλει κεφάλαια απ' την αλλη αυτή τη στιγμή δε νομίζω πως η Ελλάδα ευννοεί και πολύ το καθεστώς των startups αυτό θα πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα από μένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Ελάχιστοι Έλληνες νέοι δουλεύουν σε χωράφια και σε χειρωνακτικές εργασίες (οικοδομή, συνεργεία καθαρισμού, μεταφορικές). Αντίθετα υπάρχουν πολλοί που ενώ είναι άνεργοι είναι όλο βόλτες, ταξίδια και κάθε μέρα σε κλαμπ.

Οι εταιρείες από κάποιον πρέπει να ιδρυθούν. Αν όλοι περιμένουν να διοριστούν στο δημόσιο ή να τους προσλάβει δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας.

Το 90% των νέων επιχειρήσεων είναι καφετέριες και σουβλατζίδικα.

Γίνε και λίγο περισσότερο γραφικός, μπορείς.
Πήγαινε πες το αυτό σε κάποιον που έφαγε χρόνια για να σπουδάσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
μήλα με πορτοκάλια

Το ίδιο πράγμα είναι. Όταν λες πως έχεις έναν καλύτερο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας το κάνεις πράξη. Ξεκινάς από την οργάνωση μιας απλής εταιρίας κατά τον τρόπο σου και αφού είσαι πιο παραγωγικός συνεχίζεις μετά και στην υπόλοιπη κοινωνία, που θα είναι και πιο εύκολο καθώς ήδη έχεις αποδείξει πως αυτό που λες λειτουργεί. Αν οι τύποι πιστεύουν πως μια μονάδα παραγωγής λειτουργεί καλύτερα όταν όλοι πληρώνονται το ίδιο και δεν υπάρχει αφεντικό γιατί δεν το κάνουν πράξη?

Το 1980 ο μισός σχεδόν κόσμος ήταν κόκκινος. 36 χρόνια μετά έχει μόνο η Β.Κορέα. Αυτό κάτι λέει για την αποδοτικότητα του συστήματος.

Το να ανοίξεις μια εταιρεία από τη μία σε πολλές περιπτώσεις θέλει κεφάλαια απ' την αλλη αυτή τη στιγμή δε νομίζω πως η Ελλάδα ευννοεί και πολύ το καθεστώς των startups αυτό θα πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα από μένα.

Δηλαδή μου λες ότι οι περισσότεροι άνεργοι της γενιάς μας έχουν απίστευτες επιχειρηματικές ιδέες, έχουν κάνει την έρευνα αγοράς, έχουν φτιάξει τα επιχειρηματικά πλάνα τους και το μόνο που τους κρατάει στη Γη είναι ότι δεν έχουν τα κεφάλαια? LoL. Κεφάλαια βρίσκεις μια χαρά αν έχεις κάνει τα παράπανω. Ιδιαίτερα σήμερα που όλα έχουν σχέση με το ίντερνετ τα αρχικά κεφάλαια πολλών επιχειρήσεων έχουν μειωθεί κατά πολύ. Αρκετοί της γενιάς μας πολύ απλά βαριούνται να δουλέψουν και αυτό το βλέπω ιδιαίτερα σε άτομα με πτυχία, που κρύβονται πίσω από τις γνωστές δικαιολογίες, "δεν υπάρχουν δουλειές","δεν σπούδαζα 5 χρόνια για να βαράω τσάπα" κτλ.

Ξέρεις κανέναν νέο που είναι χρόνια άνεργος ο οποίος αφιερώνει 8 ώρες τη μέρα ψάχνοντας για δουλειά? Εγώ πάντως όχι. Στη Λάρισα που μένω πάντως όλες οι καφετέριες είναι μονίμως τίγκα και περιλαμβάνουν κυρίως άτομα ηλικίας 18-28 και συνταξιούχους. Η Ελλάδα είναι όντως από τις πιο αφηλόξενες επιχειρηματικά χώρες, ιδιαίτερα για startups, αλλά δεν είδα τι ακριβώς έκανε η νεολαία γιαυτό. Η μεγάλη πλειοψηφία της ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις 3 προηγούμενες εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
Γίνε και λίγο περισσότερο γραφικός, μπορείς.
Πήγαινε πες το αυτό σε κάποιον που έφαγε χρόνια για να σπουδάσει.

Α δηλαδή τι, οι σπουδές πρέπει να είναι εγγύηση εργασίας? Από πότε? Αν εγώ δηλαδή σπουδάσω διαχείριση συστημάτων αυτόματης τέντας, πρέπει να φτιαχτούν θέσεις εργασίας στο αντικείμενό μου?

Οι σπουδές είναι επένδυση. Κάθε καλός επενδυτής ξέρει ότι απαιτείται έρευνα αγοράς πριν να δώσει τα χρήματα (ή τον χρόνο) του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Το 1980 ο μισός σχεδόν κόσμος ήταν κόκκινος. 36 χρόνια μετά έχει μόνο η Β.Κορέα. Αυτό κάτι λέει για την αποδοτικότητα του συστήματος.

Εμείς το 1980 δε ξέραμε αν ακόμη ανήκαμε στην Δύση ή στην Ανατολή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έρι

Νεοφερμένος

Η Έρι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 56 μηνύματα.
τα τελευταίο χρόνια γενικά έχει πάρει τη κάτω βόλτα .. απλά μάλλον αυτό είναι το κερασάκι στη τούρτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Θύελλα προκάλεσαν οι διαρροές του Wikileaks σχετικά με τον διάλογο μεταξύ του Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και της επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα Ντέλιας Βελκουλέσκου. Το ντόμινο των εξελίξεων ήταν ραγδαίο καθώς ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ επαναφέρει με θρασύτητα το ζήτημα της ελληνικής χρεοκοπίας ανάβοντας “φωτιές” στο τρίγωνο Ελλάδας – ΕΕ -ΔΝΤ με την αξιολόγηση να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει επιστολή στην Λαγκάρντ και να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη.

Ουσιαστικά από τις διαρροές του Wikileaks προκύπτει πως το σχέδιο του ΔΝΤ είναι να μπλοκάρει την συμφωνία και η χώρα να βρεθεί προ αδιεξόδου, εφόσον οι δόσεις θα τρέχουν και δεν θα έχει λάβει καμία επιπλέον χρηματοδότηση.
Ειδικότερα, από τα πρακτικά της συνομιλίας, που έγινε στις 19 Μαρτίου, μια ημέρα πριν την αποχώρηση της Βελκουλέσκου από την Αθήνα, αποκαλύπτεται -για ακόμη μια φορά- το σκληρό πρόσωπο του Πολ Τόμσεν ο οποίος αναλύει ουσιαστικά μια επικείμενη οικονομική καταστροφή με στόχο να πιέσει τους υπόλοιπους παίκτες να πάρουν μια απόφαση και την Ελλάδα να δεχτεί τα επιπλέον "μέτρα λιτότητας" που προτείνει το ταμείο με περικοπές και επιπλέον φορολογία στο 2.5% του ΑΕΠ.
Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η αποστροφή του Τόμσεν ο οποίος σημειώνει ότι τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα θυμίζουν Μίκυ Μάους. “Αν επανέλθουν για να μας δώσουν το 2,5% και όχι προτάσεις Μίκυ Μάους, θα πρέπει να τους υποστηρίξουμε πλήρως...” λέει μεταξύ άλλων.
Στα 'εκρηκτικά' πρακτικά της συνομιλίας ο Τόμσεν τα βάζει και με τους Ευρωπαίους για το θέμα του χρέους, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι στα σκαριά σύσκεψη για το ζήτημα στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, το σχέδιο Τόμσεν μοιάζει να βάλει και κατά των ευρωπαϊκών θεσμών, αφού σε κάποιο σημείο να αμφισβητήσει το Euro Working Group λέγοντας: "Αυτός (ενν τον Τόμας Βίζερ επικεφαλής του) μπορεί να συγκαλέσει όσες τηλεδιασκέψεις θέλει, αλλά ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Θα πάμε στο EWG, και εγώ πρόκειται να πω στο Eurogroup ότι «Αυτό δεν βγαίνει έως 3,5% και εμείς δεν θα προχωρήσουμε, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι μειώσουν τους στόχους τους στο 1,5%, όσο το επιτρέπει αυτό το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων»"
Την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να ειρωνευτεί την Καγκελάριο Μέρκελ λέγοντας πως είναι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. “Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;”. Αυτό είναι πραγματικά το θέμα”. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως και οι δύο εκπρόσωποι του ΔΝΤ μιλούν για ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που πιέζει το ταμείο και η επιθυμία τους να έχουν αποχωρήσει - με συμφωνημένους τους δικούς τους στόχους βέβαια - το συντομότερο δυνατό. "Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν μπορεί να είστε εκεί για πάντα. Θα πρέπει να καταλήξετε πριν από τις Εαρινές Συνόδους" αναφέρει ο Τόμσεν χαρακτηριστικά.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα στελέχη του ΔΝΤ επιθυμούν άμεσες αποφάσεις για το θέμα, φοβούμενοι ότι η ΕΕ πρόκειται να παραλύσει το πρώτο εξάμηνο του 2016, λόγω του διαφαινόμενου Brexit. Έχει επίσης σημασία ότι η κ. Βελκουλέσκου επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Τόμσεν και αυτός φαίνεται να τις αποδέχεται. Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά: «Πήγαμε στη διαπραγμάτευση με λάθος στρατηγική, γιατί συζητήσαμε με την Κομισιόν για μια μίνιμουμ πρόταση και δεν μπορούμε να "πάμε το πράγμα πιο πέρα", με αποτέλεσμα η Κομισιόν να ξεκινά μόλις από εκεί. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Έλληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Έλληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε».

Η Ελλάδα υποχώρησε...

Η κ. Βελκουλέσκου του απαντά ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε… Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα». Προσθέτει: «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε… υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση… τόσο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα στελέχη του ΔΝΤ επιθυμούν άμεσες αποφάσεις για το θέμα, φοβούμενοι ότι η ΕΕ πρόκειται να παραλύσει το πρώτο εξάμηνο του 2016, λόγω του διαφαινόμενου Brexit. Έχει επίσης σημασία ότι η κ. Βελκουλέσκου επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Τόμσεν και αυτός φαίνεται να τις αποδέχεται. Λέει: «Πήγαμε στη διαπραγμάτευση με λάθος στρατηγική, γιατί συζητήσαμε με την Κομισιόν για μια μίνιμουμ πρόταση και δεν μπορούμε να "πάμε το πράγμα πιο πέρα", με αποτέλεσμα η Κομισιόν να ξεκινά μόλις από εκεί. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Έλληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Έλληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε».
Σπάστε το πρόγραμμα στα δύο

"Αν η Ελλάδα συμφωνήσει να μας δίνει 2.5% του ΑΕΠ από φόρους και περικοπές συντάξεων, θα τους στηρίξουμε" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τόμσεν, σημειώνοντας πως με την υιοθέτηση ενός φρέσκου πακέτου λιτότητας θα πιέσει την Ευρώπη, ώστε να απαιτήσει πλεόνασμα 1.5% και όχι 3.5% το οποίο ζητείται σήμερα. Οι στόχοι αυτοί περιγράφονται από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ ως "απόλυτα σημαντικοί" με το Ταμείο να ζητά από τον Τόμσεν να καταστήσει σαφές το ποσοστό αυτό του 2,5%.
Η Βελκουλέσκου προτείνει στο σημείο αυτό μια πρωτοφανή λύση. Να σπάσει δηλαδή το πρόγραμμα στα δύο, θέτοντας διαφορετικούς στόχους για το κάθε ένα, ο ένας σε ό, τι αφορά τους στόχους και ο άλλος αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους. "Πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να καταστήσουν τους δικούς μας στόχους ως βάση της διαπραγμάτευσης και από εκεί και έπειτα να επιβάλλουν μέτρα που μπορεί να αποδώσουν. Αλλά αν αυτά δεν αποδώσουν, να μπορούν και πάλι να εκταμιεύσουν τη δόση".
Ή εμείς ή η Κομισιόν

Επιπλέον, οι άνθρωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τονίζουν πως θα πρέπει να γίνει σαφές αν οι εταίροι πιστεύουν στις εκτιμήσεις τους ή σε εκείνες που δίνει η Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του αντίστοιχου τρίτου ελληνικού προγράμματος. "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0.5%, ενώ το ΔΝΤ ύφεση 0.5%, ακόμη κι αν η Ελλάδα δεχτεί όλα τα μέτρα που προτείνει το Ταμείο".
Τόμσεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ "μικρό πακέτο μέτρων"

Ο Πόλ Τόμσεν εμφανίζεται να θέλει να πιέσει την Άνγκελα Μέρκελ, υποδεικνύοντας ότι πιθανή έξοδος του ΔΝΤ από την Τρόικα θα εμφανισθεί ως κάτι κακό και θα την αναγκάσει να απαντήσει σε άβολες (discomforting) ερωτήσεις στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κάτι που η ίδια δεν επιθυμεί. Ο ίδιος κάνει μια χαλαρή σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με το ζήτημα των προσφύγων.
Στη διάρκεια της συζήτησης ο Τόμσεν λέει: «Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται. Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Έλληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit».
Η συμφωνία και η διαχείριση του προσφυγικού

Στη συνέχεια ο κ. Τόμσεν σημειώνει: «Η άλλη πιθανότητα, που πίστευα ότι θα είχε γίνει ήδη και είμαι έκπληκτος που δεν έγινε, είναι ότι εξαιτίας της κατάστασης με το προσφυγικό θα θέλουν να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Και οι Γερμανοί εγείρουν το θέμα της διαχείρισης… Ουσιαστικά εμείς εκείνη τη στιγμή λέμε ”Κοίτα, κ. Μέρκελ, είσαι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;”. Αυτό είναι πραγματικά το θέμα».
Ο συναγερμός στο Μαξίμου

Όλες αυτές οι εξελίξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και αφού συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ ενημέρωσε και τους πολιτικούς αρχηγούς. Μάλιστα το απόγευμα αναμένεται να στείλει επιστολή και στην Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ θα έχει επικοινωνία και με Ευρωπαίους ηγέτες.
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top