Ώριμη απαντηση γενικά
Η απορία που εχω εγω ειναι η εξής. Γιατι μολις καποιος προσπαθεί να εντοπισει τις αιτιες πισω απο το φαινομενο της τρομοκρατίας πεφτετε να τον φάτε; Δεν δικαιολογεί κανεις τις πραξεις τους και ειναι αναγκαίο να καταλαβουμε ενα προβλημα αν θελουμε να το καταπολεμίσουμε. Νταξει ξερω μπορουμε να πούμε οτι το Ισλαμ ευθύνεται αλλα όπως εχω αναφέρει παραπάνω ειναι σημαντικο να θυμομαστε πως οι τρομοκράτες αποτελουν ενα απειροελαχιστο ποσοστο του Ισλαμ με πολιτικές κατευθύνσεις και οχι θρησκευτικές. Ενδεικτικό αυτού είναι οτι δεν σφαζουν ''απιστους'' σε Κινα, Ιαπωνια, Ινδια, Ινδοκίνα κλπ αλλα μόνο σε χώρες που συνδέονται με καποιο τρόπο με τους πολεμους στη Μεση Ανατολή.
Τελος πάντων, δεν θελω να επαναλαβω την ιδια συζητηση για την φυση του Ισλαμ καθως εχει γινει παραπανω απλώς θελω να επισημανω οτι οφειλουμε παντα να ψαχνουμε τα βαθυτερα αιτια. Ολα αυτα και με αφορμή ενα σχετικό σκιτσο που κυκλοφόρησε τελευταια και ειρωνευεται οσους δεν μενουν στην ερμηνεία της ''φυσης'' του Ισλαμ και προσπαθούν να βρουν πειστικα αιτια πισω απο τον θρησκευτικο φονταμενταλισμο.