"Αντιιμπεριαλιστής" τύπου Πούτιν δε γίνομαι. Είμαι με τους κούρδους και το ypg. Ο Συριακός λαός πρέπει καλώς ή κακώς να παλέψει ενάντια σε δύο μέτωπα, και απέναντι σε Ισλαμικό κράτος(πρωτεραιότητα τώρα) και απέναντι σε Άσαντ.
Υ.Γ. Χριστιανους να σκοτωνονται μεταξυ τους για θεματα θρησκειας δεν βλεπω πουθενα. Ουτε καθολικους. Δεν θα λεγα το ιδιο για τους μουσουλμανους... Και καποιες συγγενικες, πλουσιες και ομογλωσσες χωρες (π.χ Κουβεϊτ, Σαουδικη Αραβια) ουτε καν ανοιγουν τα συνορα τους σε προσφυγες ομοθρησκους... Και για την ακριβεια καμια...
Γνωστές οι διαφορές Σιιτών και Σουνιτών μουσουλμάνων. Οι λαοί αυτοί πρέπει μόνοι τους, χωρίς καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση, με την καθοδήγηση επαναστατικών κομμάτων να απεγκλωβιστούν από τον θρησκευτικό φονταμεταλισμό και να ανατρέψουν τα αντιδραστικά αυτά καθεστώτα.
Ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι θρησκευτικός. Είναι ιμπεριαλιστικός με θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Τον γιγάντωσαν ουσιαστικά οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ΗΠΑ-Ρωσσίας για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην περιοχή(Ρωσσία-Άσσαντ, ΗΠΑ-FSA).
Ναι κανει ο,τι την βολευει. Αφου μπορει. Πρωτα ανοιξε τα συνορα για να εκβιασει. Αφου ειδε οτι δεν πετυχε περασε μια περιοδο αδρανειας και οταν ειδε οτι χανει τον ελεγχο επεστρεψε στην πολιτικη της προηγουμενης κυβερνησης ποτισμενη με μπολικη ανοργανωσια. Τι δεν καταλαβαινεις; Απλα τους χρησιμοποιησε για τους σκοπους της. Το οποιο ειναι πολυ χειροτερο απο το να μην τους αφηνε εξ'αρχης να μπουν στη χωρα. Παιζει με την ελπιδα τους.
Δεν σ αρεσουν τα hotspot. Κατανοητο. Τι προτεινεις; Μη μου πεις να αναλαβουν τις ευθυνες του και αλλες τετοιες γενικουρες αλλα συγκεκριμενη προταση.
1)Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
2) Ανυπακοή στην Σένγκεν και στο Δουβλίνο ΙΙ. Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, πχ Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος, και από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα
3)σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα: α) Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του πρόσφυγα και του αιτούντος άσυλο για όλες τις εθνικότητες που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ ότι έχουν το προσφυγικό προφίλ, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Αφγανοί πρόσφυγες. β) Να σταματήσουν τα αστυνομικά μέτρα καταστολής προσφύγων στα σύνορα με το κλείσιμό τους, όπως συμβαίνει σήμερα στην ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες. γ) Να σταματήσει η επιβολή πλαφόν στον αριθμό αιτήσεων ασύλου, στη λογική της αναλογικής κατανομής σε βάθος χρόνου, πρακτική κατάφωρα αντίθετη με το προσφυγικό Δίκαιο.
4)ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού διάσωσης, και των υποδομών υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους
5)Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων θέλουν. Να αξιοποιηθούν ανενεργά στρατόπεδα, αχρησιμοποίητα κτήρια, εκτάσεις και εγκαταστάσεις του δημοσίου κλπ, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των προσφύγων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
6)Καμία συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους
7)να σταματήσει ο πόλεμος
Όλα αυτά βέβαια απαιτούν συγκρούσεις με ΕΕ και και κεφάλαιο, και αναδεικνύεται έτσι η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού.
Το ότι από αυτά που έγραψα, εσύ κατάλαβες ότι λέμε το ίδιο πράμα και συμφωνούμε κιόλας, πραγματικά με ξεπερνάει.
Καλό κουράγιο στην προσπάθεια σου να πείσεις το 65% του Ελληνικού πληθυσμού ότι έχει άδικο.
Δεν ξέρω αν θα τους πείσω πάντως θα έχω τη συνείδηση μου ήσυχη.