Μόνο που η ελεύθερη αγορά είναι διαμετρικά αντίθετη με τις ανάγκες της κοινωνίας. Ποιος, πόσο, τι και που θα παράγουμε αποφασίζουν μόνο μία μικρή μειοψηφία αφεντικών με γνώμονα τα συμφέροντα και τα κέρδη τους.
Εντελώς εκτός πραγματικότητας. Αυτές οι θεωρίες συνομωσίας μοιάζουν πολύ με τις θεωρίες των χριστιανών περί μιας μικρής ομάδας μασώνων που μας κυβερνουν όλους.
Η ελεύθερη αγορά είναι κυριολεκτικά το μέσον για την ικανοποίηση κάθε ανάγκης της κοινωνίας. Η ελεύθερη αγορά είναι ότι πιιο δημοκρατικό και ελεύθερο θα υπάρξει ποτέ. Η ελεύθερη αγορά είμαι εγώ και εσύ. Όλοι ψηφίζουμε με τα χρήματα μας και τις προτιμήσεις μας. Κανείς σταλινομπαμπάκας δεν αποφασίζει τι θα παράγει η κοινωνία. Ένα προιόν/υπηρεσία ξεπηδά. Εγώ το αγροράζω, εσύ το αγοράζεις, πολλοί το αγοράζουν. Τι σημαίνει αυτό; Ικανοποιεί μια αναγκη της κοινωνίας. Αυτός που το παράγει δε, βγάζει κέρδος ως επιβράβευση για την προσφορά του στην κοινωνία. Όσο πιο πολυ το χρειάζεται η κοινωνία, τόσο μεγαλύτετο το κέρδος.
Όταν η εργατική τάξη τσακίσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία και πάρει στα χέρια της τον πλούτο που της ανήκει, θα έχουμε μία άνοιξη απελευθέρωσης παραγωγικών δυνάμεων αφού όλα αυτά θα συνδιαμορφώνονται πλέον από όλο τον λαό με βάση τις ανάγκες μας.
Καλά, εντάξει. Ύστερα μου λες πως δεν βασίζεσαι στο συναίσθημα αλλά στην λογική.
Επίσης η ατομική ιδιοκτησία δεν προυπήρχε, γεννήθηκε κάποια στιγμή στην ιστορία μαζί με τις κοινωνικές τάξεις και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Όταν μια μαιμού πηδάει για την μπανάνα και η άλλη μαιμού την βλέπει και πάει να της πάρει την μπανανα, η πρώτη αμύνεται και προστατεύει αυτό που με κόπο κέρδισε. Τώρα που στο έκανα λιανά το έπιασες; Η ιδιοκτησία πάντα υπήρχε και παντα θα υπάρχει.
Όταν η εργατική τάξη ανέτρεψε τους τσάρους τον Φλεβάρη του '17 και πήραν την εξουσία οι αστοί, οι διακυρήξεις τους περί αστικής δημοκρατίας και συνέχισης της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο φάνταζαν στο προλεταριάτο τόσο συντηρητικές και αναχρονιστικές σχεδόν σαν να του μιλούσαν για μοναρχία.
Ο αγραμματος ρωσικός λαός, όπως και ο αγράμματος γερμανικός, δεν είχαν ιδέα για προλεταριάτα, δημοκρατία και κομουνισμό.
Οι άνθρωποι ήταν απογοητευμένοι από την μοναρχία γιατί έχαναν τον πόλεμο. Τόσο απλό. Οι μπολσεβίκοι ανέβηκαν στην εξουσία με την βοήθεια γερμανών (!), επιτέθηκαν με όπλα στην δημοκρατικά εκλεγμένη (αλλά προσωρινή) κυβέρνηση και δέχτηκαν να γίνουν κανονικές εκλογές νομίζοντας ότι θα βγουν πρώτοι. Μάταια όμως. Έχασαν με 25%. Τι εκαναν; Ότι κάνουν οι κομουνιστές καλύτερα. Εμφάνισαν τον φασιστικό τους χαρακτήρα. Έτσι, μια χούφτα μπολσεβο-αρουραίοι, πήραν τα όπλα, φώναξαν στην εκλέγμένη κυβέρνηση υβριστικά συνθήματα, τους αποκάλεσαν "αντι-επαναστάτες" (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και έκαναν αυτό που ονομάζουμε Χούντα. Ξύπνησε ο ρωσικός λαός το άλλο πρωί και τους βρήκε στην εξουσία. Μετά ξεκίνησε η προπαγάνδα.
Αντίθετα τότε κλιμάκωσε τους αγώνες του και την πάλη για την εξουσία του και τελικά κατάφερε να νικήσει τον Οκτώβρη και να εμπνεύσει και να συγκινήσει ολόκληρο τον προοδευτικό πλανήτη.
Εμ όχι. Κατάφεραν να καταλύσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση οι μπελσεβίκοι αφού ήταν τόσο άχρηστοι ώστε να καταφέρουν να μην εκλεγούν.
Πράγματι ο κομμουνισμός δεν θα έρθει από μόνος του. Όταν οι εργάτες κάνουν το μεγάλο προοδευτικό άλμα, τσακίσουν την πανίσχυρη, στυγνή, εγκληματική δικτατορία του κεφαλαίου και πάρουν την εξουσία θα δώσουν μακραίωνες μάχες μέχρι την τελική παγκόσμια κομμουνιστική απελελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά της βαρβαρότητας.
Οκ, λάθος έκανα. Δεν κάνεις επίκληση στο συναίσθημα. Απλώς ήθελες να γίνεις ποιητής.
Ο μαρξισμός για κακή σου τύχη είναι το άκρο αντίθετο της θρησκείας. Είναι η επιστημονικοποίηση της πολιτικής οικονομίας. Για αυτό και οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του κόσμου, όπως ο Άινσταιν, ο Χώκινγκ κλπ ήταν φανατικοί υπέρμαχοι του επιστημονικού σοσιαλισμού.
Καταρχάς, ο χωκινγκ ζει ακόμα.
Δεν είπα ότι ο μαρξιμσός δεν είναι κατά της θρησκείας. Όλοι ξέρουμε τι έκαναν οι μπολσεβο-φασίστες στους ιερείς της ρωσίας.
Εγώ θρησκευόμενος δεν είμαι, αλλά ούτε και κτήνος για να δικαιολογήσω τέτοιες ενέργειες. Ντροπή σε όποιον τους δικαολογεί.
ΟΠρώτον το καθεστώς της δικτατορίας του αστικού κράτους που υποστηρίζεις ως κρατιστής που είσαι, έχει όλα τα μέσα προπαγάνδας και βασικός του ρόλος είναι η αναπαραγωγή της αστικής ιδεολογίας.
Εγώ είμαι κρατιστής; Πραγματικά, δεν ξέρω τι να απαντήσω.
Ο Το να κάνεις αντιπροπαγάνδα σε δύσκολες συνθήκες με όλα τα μέσα σε ένα τέτοιο αντιδραστικό καθεστώς, είναι για μας φυσική υποχρέωση. Το ότι τώρα αντι για τον μανδύα των ναζί, του Αμερικανικού κράτους, των χουντικών, τώρα εξουσιάζετε εσείς οι αστοί
Κάτσε καλά γιατί εξουσιάζουμε εμείς οι αστοί και θα δώσω σήμα να σου βάλουν πιπέρι στην κάτω γωνία... Κανόνισε
Θα παλεύουμε πάντα ενάντια σε κάθε αντιδραστική εξουσιαστική σχέση μέχρι την τελική επικράτηση της παγκόσμιας αταξικής και ακρατικής κομμουνιστικής κοινωνίας.
Roses are red, violets are blue, if i am a fascist then so are you. Το έχω και εγώ με την ποιηση,ειδες συντροφε;
Ο σοσιαλισμός απέδειξε έμπρακτα την ανωτερότητα του σε σχέση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα
μα ναι, γιατί να πρωτοπούμε; Για τις εκτελέσεις κομουνιστών από κομουνιστές; Για τα γκουλαγκ; Για το καθίκι τον μάο; Για τις Ρολς Ροης του Μπρεζνιεφ; Για την εκλογή του Χρουστοφ που (τυχαία) ήταν ανιψιός εθνάρχη; Για τους νεκρούς φοιτητές στο Τιενανμεν από τον Μαο; Αχ, αυτή η ανωτερότητα θα μας φάει. Ζητω το προλεταριατο!
αφού για πρώτη φορά στην ιστορία εξασφαλίστηκε δωρεάν μόρφωση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαιρετικά φτηνά τα βασικά βιολογικά(ρεύμα, ζεστό νερό, υγιεινό πραγματικό φαγητό) και τεχνολογικά προιόντα, σταθερή εργασία με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους.
Αυτό που δεν σου είπαν ψηλέ είναι πως όταν αποφασιστηκε να δωθει η ελευθερια στους αγροτες που δουλευαν στις κολεκτιβες να μπορουν να πουλησουν ενα μικρο ποσοστο απο αυτά που παρήγαγαν, τα εσοδα τους ηταν τεραστια. Καταλαβαινεις; Αυτό σημαίνει πως έβγαινε περισσότερο κέρδος από τα μικροσκοπικά, ιδιωτικά αγροκτήματα παρά από τις τεράστιες κολεκτιβες όπου οι αγρότες δούλευαν για το κράτος. Έλα μετά να μου πεις ότι η ιδιοκτησία είναι εγκλημα.
Μιλάς για βία. Βία είναι να ψάχνεις για δουλειά, βία είναι να σου αποσπά το αφεντικό το προιόν της εργασίας σου, βία είναι όλοι οι αυταρχικοί μηχανισμοί του αστικού κράτος και με βία φυσικά θα τα ανατρέψουν όλα αυτά οι δυνάμεις της εργασίας.
Βασικά σου γράφω στο σχόλιο γιατί είδους βία μιλάω. Απλώς διάβασε το.. ή τα μόνα που διαβάζεις είναι κόκκινα, δερματόδετα και με τίτλο "Το Κεφαλαιο".
Στην εξουσία μας όπως έλεγε πάντα και ο Φιντελ εμείς δεν έχουμε πολιτικούς κρατούμενους, εμείς υπερασπιζόμαστε την κριτική και τον πολιτικό διάλογο. Άλλωστε η εξουσία ασκείται από το λαό μέσω των φυτρών της εξουσίας του, των συνελεύσεων του, των εργατικών συμβουλείων και των εκπροσώπων του.
Καλά έχω ξαναπει πως τα κομουνιστικά καθεστώτα θέλουν ανθρώπους-θεούς για να επιβιώσουν.
Κλείνοντας να πω ότι καπιταλισμός και δημοκρατία είναι έννοιες εξορισμού αλληλοποκλειόμενες(πχ ο ξεχασμένος και ο Peter το παραδέχoνται αυτό και το υπερασπίζονται απλά κάποιοι δεξιοί όπως εσύ, ο Instant, ο ψεκασμενάρας, ο dream, ο spades, η gate4 νομίζω, και κάτι άλλοι δεν το δέχονται ή απλά είναι συγχυσμένοι πολιτικά) αφού η πρώτη καταργεί τη δεύτερη(αφού η αγορά αυτορυθμίζεται κάθε δημοκρατικός θεσμός, δηλαδή θεσμός λαικού ελέγχου δεν έχει νόημα).
Όχι σε όλα.
Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγορά είναι ότι πιο δημοκρατικό θα υπάρξει. Είναι τόσο ελεύθερο καθεστώς που καταντά ευ΄χη και κατάρα μαζί. Ευχή γιατι αν οι άνθρωποι είναι σωστοί λειτουργεί άψογα και κατάρα γιατί αν οι άνθρωποι δεν είναι σωστοί, υπολειτουργεί.
Εγώ δεν θα με έλεγα δεξιό. Ο αναρχικός καπιταλισμός πιστεύω μου ταιριάζει προς το παρόν. τα άλλα περι κρατισμούς τα βασίζεις πάνω σε χαλίκια.
Κλείνοντας, με τη σειρά μου, θα σε παρακαλέσω να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση ως κομουνιστής που είσαι.
Σύμφωνα με δικά σου λόγια (και παλαιότερα με του ikjhgfdsa) η προπαγάνδα είναι σωστή και θα πρέπει να γίνεται. Correct?
όχι μόνο αυτό, αλλά υποστηρίζεις ένθερμα την προπαγανδα μικρών παιδιών στο σχολικό τους περιβάλλον. Correct?
Η ερώτηση μου είναι η εξής. Ζεις σε καπιταλιστικό κράτος (μια από τις μορφές του καπιταλισμού). Προπαγανδίζεις ασύστολα, μοιράζεις φυλλάδια, παρενοχλείς παιδάκια, γράφεις σε φόρουμ, πας σε κομουνιστικές πορείες κτλ. Γενικά, κάνεις ακρατη προπαγάνδα κομουνισμου σε ένα καπιταλιστικό κράτος.
Αν το κράτος ήταν κομουνιστικό και εγώ έκανα την μισή προπαγάνδα από σένα, πόσο καιρό θα επιβίωνα;
Επιτρέπεται σε κομουνιστικό/σοσιαλιστικό καθεστώς τύπου ΣΕ (το οποίο λατρεύεις) να κάνω καπιταλιστική προπαγάνδα όπως εσύ κάνεις σήμερα;
Αυτό για να δούμε, με απλά λόγια, ποιος είναι ο φασίστας και ο ανελέυθερος.
Πριν βιαστείς να απαντήσεις δες το βίντεο:
VIDEO στο 1:35
Και επίσης:
https://www.dimokratianews.gr/content/63530/koytsoympas-tha-katargisei-ta-kommata-kai-politeyma
Να λοιπόν, πόσες ελευθερίες και πόση ποικιλία απόψεων υπάρχει στο κουρκούτι του πατατο-κουτσούμπα.