ΕΛΑΣ ορκος:
"Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν
γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην
περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του
Εθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η
Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του".
Διαγγελμα ΕΑΜ:
"Σ' όλον τον
Ελληνικό Λαό, σ' όλους τους Έλληνες που η καρδιά τους χτυπάει για το ξεσκλάβωμα της Πατρίδας μας.
Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά.
[...]
Ολόκληρη η
φυλή μας απειλείται, το χειμώνα που μας έρχεται, με την αξόντωση, τον αφανισμό, αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αν αφήσουμε ελεύθερους τους καταχτητές μας και τα όργανά τους, τους «Έλληνες» προδότες «κυβερνήτες» στο εξοντωτικό έργο τους.
Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά!
[...]
Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά!
Υποδουλωθήκαμε στον ξένο κατακτητή όχι γιατί μας έλειψε το θάρρος κι ο ηρωισμός, μα γιατί προδόθηκε ο αγώνας μας, γιατί κρατηθήκαμε διασπασμένοι και σκλάβοι εσωτερικά, γιατί ο λαός μας καταληστεύθηκε αντί να προετοιμαστεί για την εθνική άμυνα, γιατί γαλουχήθηκαν στις γραμμές μιας καταστάσεως η διαφθορά κι η προδοσία, γιατί οι
Τσολάκογλου και Σία, αυτοί που αποσύνθεσαν το μέτωπο και χτύπησαν πισώπλατα τον
φαντάρο, τον
τσολιά, τον Κύπριο και Δωδεκανήσιο εθελοντή, τον ήρωα της Κρήτης, παίζαν ηγετικό ρόλο τότε. Γι' αυτό και μόνο γι' αυτό υποδουλωθήκαμε στον ξένο καταχτητή.
[...]
Εθνικής Αλληλεγγύης."
Παρατηρείται κάτι;
Για να δούμε και άλλα... περίεργα στοιχεία..
Η κομουνιστές που ήθελαν κομουνστικη, ελληνική νεολαία, γιατί δεν την ονόμασαν Κομουνιστικη νεολαία Ελλάδος; Ή ελληνικη κομουνιστικη νεολαία;
Αντι γιαυτό, επέλεξαν να την πουν ΕΠΟΝ. Ποιος είναι ο λόγος; Ο λόγος είναι απλός. Οι νέοι έλληνες ήταν βαθιά επηρεασμένοι από τον Μεταξά και τον πατριωτισμό. Ήταν όλοι δραστήρια μέλοι της ΕΟΝ (σας θυμίζει κάτι το όνομα;...) της Εθνικης Νεολαιας του μεταξα.Και τα 200.000 μελη της πρωην ΕΟΝ ήθελαν να δουν μια ελλάδα ενωμένη και λυτρωμένη. Ήταν οι ΕΟΝιτες που πέθαναν το 40.
Γιατί λοιπόν οι κομουνιστές ονομασαν την νεολαια του Ε(Π)ΟΝ; Γιατί, αν οι νεοι ακουγαν για κομουνισμο, θα τους εγραφαν στα παλια τους τα αρβυλα. Γιαυτό.
Ο όρκος του Ελας και το διαγγελμα του εαμ, είναι ξεκάθαρες αποδείξεις πως τα μελη τους υπήρξαν πατριώτες και όχι κομουνιστες. Παντού γίνεται εθνική προπαγάνδα και επίκληση στο ιδεώδες της φυλής.
Βγαίνουν παιδάκια με ιστορική συνείδηση που δε ντρέπονται να τιμούν την ΕΑΜικη αντίσταση, την πιο ενωτική και ηρωική παράδοση του λαού μας, που κάποιοι λοιδωρούν ως διχαστική.
ΕΑΜιτικη αντισταση; Ελληνικη. Το ΕΑΜ είχε ελληνες, πατριωτες πολεμιστες και κο-μουνιστες οπλαρχηγους (γιατι οι εθνικοι αξιωματικοι είτε είχαν πέσει στη μάχη είτε είχαν δολοφονηθεί άνανδρα από κομουνιστές(ή είχαν καταδωθεί από ταγματασφαλίτες).
Πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την εθνικότητα του ΕΑΜ. Δυστυχώς, η εξουσία του δεν ήταν πατριωτική και γιαυτό υπήρξε υποχείριο των κομουνιστων.
Αν η δασκαλα των παιδιων γνωριζε για ολα αυτα, μπραβο της. Αν όχι, απλώς είναι χαζή και έχει συνδέσει το ΕΑΜ με τον κομουνισμο.