[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Με μισθό 3500 το είπες μόνος.
Στη φιλανδία ισχύει αυτός ο μέσος μισθός αλλά και πάλι χάνεις τη ουσία.

Ας μην είναι 100 ευρώ αυτό το πλαφόν ας ειναι 50 αν και θεωρώ ότι 100 ευρώ ειναι ok για την Ελλάδα. Εδώ για 5 ευρώ είσοδο στα νοσοκομεία έγινε χαμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Ο δαρβινισμός είναι μια αποδεδειγμένη βιολογική θεωρία περί εξέλιξης. Ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι μια παπάντζα που πάει να συσχετήσει κοινωνικά φαινόμενα με βιολογικούς παράγοντες κατά το δοκούν. Να ξέρουμε και σε τι αναφερόμαστε.

Όπως και το bell curve θα μου επιτρέψεις να το θεωρώ ανυποστατο στη καλύτερη για τους ίδιους λόγους τους οποίους ανέλυσα στο ξεχασμένο τότε. Όλες αυτές οι δήθεν έρευνες δε βασίζονται σε τίποτα περισσότερο από στεγνά correlation statistics. Καλά για να περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα αλλά μέχρι εκεί.

Έχω απαντήσει σε όλα αυτά συγκεκριμένα αλλά όποτε το κάνω κλείνετε τα αυτιά σας και νομίζετε πως είναι θέμα συναισθήματος. Λες και υπάρχουν οι λογικοί που σκέφτονται με το μυαλό και οι "αριστεροί που σκέφτονται με το συναίσθημα. Και είναι και ειρωνια αν σκεφτεί κανείς πως μου μιλούσες για entitlement mentality πιο πάνω.
Δεν είναι θέμα ρατσισμού προφανώς και το χρήμα δε γνωρίζει φυλή. Είναι θέμα ξεπλύματος και αντιμετώπισης τς κατάστασης, Ο μεν το αναγνωρίζει ως πρόβλημα και προσπαθεί να το αλλάξει, ο δε προσπαθεί να βρει patterns που να το κάνουν να μοιάζει φυσιολογικό. Όπως ο φυλετικός ρατσισμός έχει τις ρίζες του στην εποχή όπου οι τότε ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες έψαχναν ένα άλλωθι να υποδουλώσουν τους γηγενείς πληθυσμούς της Αμερικής και της Αφρικής ( είναι βιολογικα κατώτεροι και τους εκπολιτίζουμε ) έτσι και τέτοιες θεωρίες ικανοποιούν τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν μια κοινωνία βαθιά ταξική ( δε φταίει κανείς που υπάρχει φτώχια, μόνο η βιολογία ), όχι φυσικά γιατί είναι κακοί αλλά γιατί αυτό δουλεύει για εκείνους και δεν έχουν κανένα λόγο να θέλουν αν το αλλάξουν εφόσον δε τους αγγίζει.

Πιστεψε ο,τι σου αρεσει, δεν σου απαγορευω να κανεις αυτο που πιστευεις, και εγω θεωρω το οτι εχουμε ολοι τις ιδιες δυνατοτητες ειναι hogwash βασισμενο σε political correctness και sjw spirit, με λιγο "να κανουμε την μουρη κρεας στο καπιταλισμο". Αν εχω χρησιμοποιεισει καποιον ορο λαθος, εστω, αλλα η ουσια δεν αλλαζει. Το αλλο που καπως κολλας το entitlement mentality δεν το πολυκαταλαβα.

Το οτι το bell curve που ταυτοχρονα βγαζει τους ασιατες "ανωτερους" να το χρησιμοποιεις για να δικαιολογησεις πολεμο με τους Αφρικανους δεν πολυστεκει, και δεν νομιζω να εχει νοημα να σου πω οτι η δουλεια των λευκων οχι μονο ηταν πιο ηρεμη (δεν υπαρχουν πολλοι πρωην δουλοι αφρικανοι στην μεση ανατολη καθως πεθαιναν απο τους μουσολμανους), αλλα ηταν και αυτοι που την κατηργησαν με αρκετες θυσιες, ουτε το οτι ακομα και αν καταδικαζει καποιος τις εισβολες, το βωτικο επιπεδο των αποικιων βελτιωθηκε δραματικα, ειδικα αυτων που ανηκαν στους Βρεττανους. Τα αλλα ειναι λιγο saturday morning caroon analysis, ο ενας ειναι κακος και δεν τον νοιαζει και ο αλλος ειναι ο καλος και θελει να βοηθησει. Δεν σου ειπα πουθενα να μην βοηθας τους αλλους ή ακομα και αν ημουν κατα δεν σου το απαγορευω, αυτο που λεω ειναι παρομοιο το οτι δεν εχει τρομερο νοημα να χτυπιεσαι για να παει ενας κινεζος 1.60 στο nba league και να ανταγωνιστει τους αφροαμερικανους, οπως και δεχομαι και το οτι δεν εχει τρομερο νοημα να με στειλεις στη νασα γιατι δεν μου κοβει αρκετα να στελνω πυραυλους στο διαστημα. Η λυση στα παντα δεν ειναι να ριχνεις περισσοτερα λεφτα στον λεβιαθαν του κρατους, ειναι να γινεις πιο αποδοτικος. Υπαρχει μια κατανομη για ολα τα χαρακτηριστικα, απο ομορφια μεχρι την αντοχη στο τρεξιμο, δεν σε κανει κατωτερο η ανωτερο κανενα απο αυτα. Οπως και εσυ δεν εισαι υπερ του να βοηθας, αλλα υπερ του επιβαλλει φορολογια στους υπολοιπους η να νομοθετει ο πολιτικος που σου γαργαλαει τα αυτια αυτα που σου αρεσουν. Και αν θελεις να μιλησουμε για ξεπλυμα, ισως θα επρεπε να κοιταξεις λιγο τις πραγματικες συνεπειες της "βοηθειας" σου και το ποσο εχει γαμησει τους αφροαμερικανους και τους υπολοιπους που υποτιθεται οτι νοιαζεσαι σου μεσω κατωτατου μισθου, κοινωνικου κρατους και σκατενιου κρατικου σχολειου στο οποιο δεν εχουν δυνατοτη επιλογης να στειλουν τα παιδια τους αλλου, και να μην ξεπλενεις τα παντα στον ρατσισμο ή τους μισανθρωπους hipsters. Απο τη μια λες για ταξικες κοινωνιες και απο την αλλη στηριζεις ακριβως εκεινες τις πολιτικες που το κανουν, γιατι σου αρεσει το narrative και το οραμα και οχι οι συνεπειες, ενω εχεις τα ευκολα scapegoats.

Το να βρεις μια συσχέτηση που να αποδεικνύει τα συμπεράσματα που θες φυσικά είναι το μόνο εύκολο.
Oh, the fucking irony!

Finland trials basic income for unemployed

Ενδιαφέρον! Για να δούμε αποτελέσματα...


Η Φινλανδία έχει δυνατή οικονομία που βασίζεται, όπως πάντα, στον καπιταλισμό. Ειδικά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, τότε που σχεδόν όλες οι χώρες της κ. Ευρώπης δημοσιοποιούσαν τον πλούτο, η Φινλανδία δημιουργούσε ανταγωνιστική αγορά και ελεύθερο εμπόριο. Το γεγονός πως σήμερα έχουν μια από τις ισχυρότερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορούν να πειραματιστούν, δεν με ξαφνιάζει καθόλου.
Κράζεις "το Ιραν της Ευρώπης" αλλά αν σήμερα σου δινόταν η δυνατότητα να κάνεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ελλάδα, είμαι σίγουρος πως δεν θα διάλεγες το οικονομικό μοντέλο της μεταπολεμικής Φινλανδίας αλλά το μοντέλο που έχεις στο μυαλό σου ως "πετυχημένο".
Ξερεις τι ειναι πιο αστειο? Οτι απο τη μια η Σουηδια θεωρειται προτυπο σοσιαλιστικης χωρας, αλλα κανενας οικονομικα αναλφαβητος σοσιαλιστης (i'm repeating myself) δεν ξερει πως ο βαρυς σοσιαλισμος που ονειρευονται δοκιμαστηκε στην Σουηδια το 1970-90 περιπου, κατερρευσαν τα παντα και τελικα απελευθερωθηκε οικονομικα σε αρκετα μεγαλο βαθμο για να μπορει να χρηματοδοτει τον καρκινο του κοινωνικο κρατους. Αλλα απ'ολη αυτη την ιστορια τα μοσχαρια κρατησαν τον σοσιαλισμο και το τζαμπα χρημα. Παραπονιουνται μετα για την κατασταση του Ιραν οι ισλαμιστες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.


Η υποτίμηση του κινεζικού yuan και οι φήμες για πιθανή επιβολή capital controls στην Κίνα απογείωσε την τιμή του bitcoin απο τα 430$ την 1/1/16 σε περισσότερα απο 1100$.Σίγουρα θα υπάρξουν διακυμάνσεις στην ισοτιμία του αλλά το uptrending μακροπρόθεσμα θεωρείται σίγουρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    11.7 KB · Εμφανίσεις: 238

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Τι θα γίνει μόλις το bitcoin φτάσει κοντά στο όριο του 21 εκατομμυρίου; Ένα νόμισμα το οποίο έχει max τιμή και δεν μπορούν να φτιαχτούν άλλα σημαίνει μια αγορά zero sum και μια αγορά η οποία μπορεί να γίνει dictated από αυτούς που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Eίναι 16 εκατομμύρια σήμερα και άλλα 5 εκατομμύρια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα 100 χρόνια επομένως μιλάμε για το 2117 περίπου και οχι τώρα.H περιορισμένη προσφορά τους σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση (απο Κίνα και Ινδία) ήταν που εκτίναξαν την τιμή σε αυτό που βλέπεις σήμερα.Το φοβερό είναι οτι ως decentralized currency δηλαδή καμία κυβέρνηση η κεντρική τράπεζα δεν ασκεί επιρροή πάνω του μακροοικονομικά αποφεύγεται ο κίνδυνος πληθωρισμού και δημιουργία μονοπωλιακών ή ολιγοπωλιακών καρτέλ στην αγορά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
η κινα η δευτερη μεγαλυτερη οικονομια του κοσμου μετα τις η.π.α ειναι μια φουσκα που θα σκασει γρηγορα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Eίναι 16 εκατομμύρια σήμερα και άλλα 5 εκατομμύρια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα 100 χρόνια επομένως μιλάμε για το 2117 περίπου και οχι τώρα.

Ναι αλλά όταν φτάσει κοντά στο όριο μιλάμε για τεράστια επεξεργαστική ισχύ που θα χρειάζεται οπότε mine θα μπορεί να κάνει μόνο το 1% του πληθυσμού, και επίσης είναι ο λόγος που ανεβαίνει τόσο το bitcoin. Γιατί αν το κόστος του ενός bitcoin είναι μεγαλύτερο από ότι σου προσφέρει τότε δεν έχει νόημα να το κάνεις mine. Οπότε δε χρειάζεται να φτάσουμε 2117, αλλά να φτάσουμε κοντά στο όριο το οποίο μπορεί να γίνει μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Τι θα γίνει τότε; Πως θα εξελιχθεί το bitcoin και δεν μου απάντησες πως θα αποφευχθεί το zero sum game το οποίο είναι αντιπαραγωγικό για οποιαδήποτε οικονομία. Εδώ υποστηρίζουν τα παιδιά να ελευθερωθεί πλήρως η οικονομία επειδή δεν στηρίζεται σε zero sum game το οποίο σημαίνει αν κερδίζει ο εργοδότης σου κερδίσεις και εσύ. Από φύση του το bitcoin είναι zero sum game.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Στην Κίνα το' χουν ψιλοεξορισει...
https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_bitcoin_by_country
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Ναι αλλά όταν φτάσει κοντά στο όριο μιλάμε για τεράστια επεξεργαστική ισχύ που θα χρειάζεται οπότε mine θα μπορεί να κάνει μόνο το 1% του πληθυσμού, και επίσης είναι ο λόγος που ανεβαίνει τόσο το bitcoin. Γιατί αν το κόστος του ενός bitcoin είναι μεγαλύτερο από ότι σου προσφέρει τότε δεν έχει νόημα να το κάνεις mine. Οπότε δε χρειάζεται να φτάσουμε 2117, αλλά να φτάσουμε κοντά στο όριο το οποίο μπορεί να γίνει μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Τι θα γίνει τότε; Πως θα εξελιχθεί το bitcoin και δεν μου απάντησες πως θα αποφευχθεί το zero sum game το οποίο είναι αντιπαραγωγικό για οποιαδήποτε οικονομία. Εδώ υποστηρίζουν τα παιδιά να ελευθερωθεί πλήρως η οικονομία επειδή δεν στηρίζεται σε zero sum game το οποίο σημαίνει αν κερδίζει ο εργοδότης σου κερδίσεις και εσύ. Από φύση του το bitcoin είναι zero sum game.

Δεν θα γίνει σε 30 χρόνια τα 100 χρόνια δεν είναι κάτι που έβγαλα απο την στομάχα μου τότε πιστεύεται απο τους αναλυτες οτι θα βγούνε και τα 21 εκατομμύρια .Το bitcoin δεν δημιουργήθηκε για να κυριαρχήσει τον κόσμο ούτε να αποκαταστήσει τα κοινά χρήματα όπως είναι το ευρώ ή το δολλάρια αλλά να υπάρχει ως παράλληλο νόμισμα για τις καθημερινές αγορές ακολουθεί το μοντέλο p2p .Το ποια θα είναι η αντίδραση στην τιμή του bitcoin μετά απο 100 χρόνια δεν μπορούμε να το ξέρουμε μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις θα το δόύμε όμως(όσοι ζήσουν βασικά μέχρι τότε:P) κι όχι μόνο για το bitcoin αλλά και για οποιοδήποτε άλλο cryptocurrency υπάρξει μέχρι τότε για βλέπεις αυτή την στιγμή μόνο το bitcoin αυτή την στιγμή.Το 2015 το ευρωπαικό δικαστήριο το θεώρησε ως ενα νόμισμα ψηφιακό και μάλιστα οι συναλλαγές του είναι tax free εντός της ΕΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Το αντίθετο :)

Αν έχουμε 10 bitcoin σύνολο και δεν μπορούσε να "τυπώσουμε" ή να "παραγάγουμε" άλλα τότε αυτό σημαίνει πως αν έχουμε 5 bitcoin ο καθένας για να πάρει κάποιος από εμάς παραπάνω τότε ο άλλος θα χάσει. Looks zero sum to me.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Αν έχουμε 10 bitcoin σύνολο και δεν μπορούσε να "τυπώσουμε" ή να "παραγάγουμε" άλλα τότε αυτό σημαίνει πως αν έχουμε 5 bitcoin ο καθένας για να πάρει κάποιος από εμάς παραπάνω τότε ο άλλος θα χάσει. Looks zero sum to me.

όχι. υπάρχουν υποδιαιρέσεις του bitcoin. επίσης, αν υπάρχει αύξηση στην χρήση των bitcoins αλλά όχι στον αριθμό τους, απλώς αυξάνεται η αξία τους. αυτό έγινε πριν 6 χρόνια (νομίζω) και ξαφνικά, από εκεί που έπερνες με 1000 btc μια πίτσα, έπαιρνες αμάξι με την ίδια ποσότητα. Δηαλδή, γίνεται το αντίθετο του πληθωρισμού. Γι'αυτό κράτη όπως η Κίνα το έχουν μπανάρει. Γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Καλά, δεν το έχεις ψάξει και πολύ, εγώ άλλο πράγμα ρώτησα. Και ναι, αυξάνονται και τα bitcoins απλά έχουν όριο που μπορεί να γίνει αυτό. Επίσης είναι λογικό να ανεβαίνει η αντικειμενική αξία του ενός bitcoin με τον καιρό επειδή το mining γίνεται όλο και πιο ακριβό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Αν έχουμε 10 bitcoin σύνολο και δεν μπορούσε να "τυπώσουμε" ή να "παραγάγουμε" άλλα τότε αυτό σημαίνει πως αν έχουμε 5 bitcoin ο καθένας για να πάρει κάποιος από εμάς παραπάνω τότε ο άλλος θα χάσει. Looks zero sum to me.

Δραματικό να μου συγκρίνεις τα 10 bitcoin με τα 21.000.000 ο satoshi nakamoto δεν ήθελε να δημιουργήσει παραπάνω για να μην χάσει την αξία του το bitcoin όπως κάνουν οι κυβερνήσεις που τυπώνουν συνέχεια νομίσματα κάνοντας τα worthless πιστεύοντας οτι το κωλόχαρτο απο μόνο του έχει αξία (ελα όπως που δεν έχει).Γι αυτό και βλέπεις αυτή την στιγμή το yuan να καταρρέει εξαιτίας της υποτίμης όπως και το Κολομβιανό pesos.Eσύ αυτή την στιγμή φαντασιώνεσαι το ακραίο σενάριο όπου όλοι έχουν το bitcoin κανείς δεν πουλάει όμως.Σκέψου εναν κόσμο μετά απο 30 χρόνια όπου μαζί με τα μετρητά στην τσέπη σου θα έχεις και bitcoin στο κινητό σου και θα μπορείς να ψωνίζεις με αυτά απλά με μερικά κλικ στο κινητό.Ολες αυτές οι αγοραπωλησίες που θα γίνονται καθημερινά θα αυξομειώνουν την τιμή στο νόμισμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Δραματικό να μου συγκρίνεις τα 10 bitcoin με τα 21.000.000 ο satoshi nakamoto δεν ήθελε να δημιουργήσει παραπάνω για να μην χάσει την αξία του το bitcoin όπως κάνουν οι κυβερνήσεις που τυπώνουν συνέχεια νομίσματα κάνοντας τα worthless.Γι αυτό και βλέπεις αυτή την στιγμή το κινεζικό yuan να καταρρέει εξαιτίας της υποτίμησης.Eσύ αυτή την στιγμή φαντασιώνεσαι το ακραίο σενάριο όπου όλοι έχουν το bitcoin κανείς δεν πουλάει όμως.Σκέψου εναν κόσμο μετά απο 30 χρόνια όπου μαζί με τα μετρητά στην τσέπη σου θα έχεις και bitcoin στο κινητό σου και θα μπορείς να ψωνίζεις με αυτά απλά με μερικά κλικ στο κινητό΄.Ολες αυτές οι αγοραπωλησίες που θα γίνονται καθημερινά θα αυξομειώνουν την τιμή.

Καταρχάς έδωσα ένα απλό παράδειγμα για να μπορέσω να λάβω μια απλή απάντηση. Προφανώς μπορεί να κάνω λάθος κάπου αλλά να μου μεγαλώνεις το ποσό δεν αλλάζει τη λογική. Για αυτό ρώτησα μάλιστα τι θα γίνει και δεν είπα ότι το bitcoin δεν έχει μέλλον. Το κινέζικο yuan είναι καταδικασμένο να καταρρέει. Η κινέζικη οικονομία πρέπει να βρίσκεται σε ανάπτυξη τουλάχιστον 7% για να μην προκύψει νέα οικονομική κρίση. Και τέλος να πω προφανώς και είμαι υπέρ ενός decentralized cryptocurrency απλώς ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες μου για το μέλλον του bitcoin ως έχει σήμερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Καλά, δεν το έχεις ψάξει και πολύ, εγώ άλλο πράγμα ρώτησα. Και ναι, αυξάνονται και τα bitcoins απλά έχουν όριο που μπορεί να γίνει αυτό. Επίσης είναι λογικό να ανεβαίνει η αντικειμενική αξία του ενός bitcoin με τον καιρό επειδή το mining γίνεται όλο και πιο ακριβό.

Όχι, δεν το έχω ψάξει και πολύ αλλά πιστεύω απάντησα στην ερώτηση σου.
Για να μείνω στο παράδειγμα σου, αν έχουμε 10 ευρώ, τότε πρέπει να "τυπώσουμε" και άλλα για να μην είναι zero sum game, σωστά; Αυτό μειώνει την αξία του νομίσματος.
Επίσης, ο αριθμός των btc δεν μένει στάσιμος. "τυπώνονται" διαρκώς νέα btc αλλά ο ρυθμός παραγωγής τους είναι σε συνάρτηση με την ζήτηση τους σε αντίθεση με τα κρατικά νομίσματα τα οποία αυξάνονται με διαταγές από κρατιστές.
Αν υπάρχει ζήτηση, τα btc έχουν μεγάλη αξία άρα με συμφέρει να κάνω mining. Αν δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχει mining.
Είναι ένας πανέξυπνος τρόπος για να προστατευτεί η οικονομία από κράτη και γραφειοκράτες.
Και φυσικά γέννημα-θρέμμα της ελεύθερης αγοράς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Καταρχάς έδωσα ένα απλό παράδειγμα για να μπορέσω να λάβω μια απλή απάντηση. Προφανώς μπορεί να κάνω λάθος κάπου αλλά να μου μεγαλώνεις το ποσό δεν αλλάζει τη λογική. Για αυτό ρώτησα μάλιστα τι θα γίνει και δεν είπα ότι το bitcoin δεν έχει μέλλον. Το κινέζικο yuan είναι καταδικασμένο να καταρρέει. Η κινέζικη οικονομία πρέπει να βρίσκεται σε ανάπτυξη τουλάχιστον 7% για να μην προκύψει νέα οικονομική κρίση. Και τέλος να πω προφανώς και είμαι υπέρ ενός decentralized cryptocurrency απλώς ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες μου για το μέλλον του bitcoin ως έχει σήμερα.

Nαι αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις είναι κάτι φαινομενικά σε άλλο αιώνα δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε ίσως και ο ιδιοκτήτης να απαντήσει τι θα συμβεί τότε.Κατι τέτοιο πιθανότατα να μην συμβεί ποτέ γιατί όπως σου είπα π.χ ενω εσύ και εγώ και ο vassilis498 θα θέλουμε να αγοράσουμε bitcoin κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες bitcoin θα πουλάνε τα bitcoin σε αγοραπωλησίες.Αυτό φυσικά και θα επηρεάσει την ήδη υπάρχουν τιμή του
είναι δεδομένο.Το αρχικό μου ποστ ήταν για να αναφερθώ στην τωρινή τιμή του η οποία σε όσους το είχαν αγοράσει στην τιμή των 270 και 300 ευρώ σαφώς και θα έχουν βγάλει φράγκα πολλά φράγκα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Τιμολέων21

Νεοφερμένος

Ο Τιμολέων21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Αν έχουμε 10 bitcoin σύνολο και δεν μπορούσε να "τυπώσουμε" ή να "παραγάγουμε" άλλα τότε αυτό σημαίνει πως αν έχουμε 5 bitcoin ο καθένας για να πάρει κάποιος από εμάς παραπάνω τότε ο άλλος θα χάσει. Looks zero sum to me.

Αυτό που λες δεν βγάζει νόημα. Το νόμισμα είναι ούτως ή άλλως zero sum game. Είτε τυπώνεις είτε δεν τυπώνεις. Και φυσικά θες να είναι zero sum game, γιατί αλλιώς δεν έχει αξία. Το νόμισμα είναι απλά ο τρόπος διεκπεραίωσης των συναλλαγών. Η οικονομία δεν είναι zero sum game όχι το νόμισμα. Μην μπερδεύεις την οικονομία με το νόμισμα.

Στο παράδειγμά σου το να έχει 10 bitψoin δεν λέει κάτι. Για να πάρει κάποιος 1 bitcoin από εσένα πρέπει να σου δώσει κάποιο αγαθό ή υπηρεσία. Εσύ λοιπόν χάνεις ένα bitcoin και κερδίζεις ένα αγαθό. Τα bitcoin πάλι σαν σύνολο 10 είναι. Απλά τώρα δημιουργήθηκε μια νέα
υπηρεσία.

Το μόνο που συμβαίνει όταν δεν μπορεί να κοπεί άλλο χρήμα είναι να αυξάνεται συνεχώς με τον καιρό η αξία του νομίσματος και το ΘΕΣ κάτι τέτοιο, γιατί όταν το νόμισμα αυξάνεται με τον καιρό ο κόσμος έχει κίνητρο να αποταμιεύει. Όταν υπάρχει χρήμα αποταμίευσης στις τράπεζες,τα επιτόκια είναι χαμηλά γιατί υπάρχει πολύ προσφορά χρήματος. Όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά οι επιχειρηματίες δανείζονται εύκολα
και φτιάχνουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες και άρα μεγαλώνουν την οικονομία, ή οποία πυροδοτεί περαιτέρω αύξηση του νομίσματος.

Το πρόβλημα με τα κανονικά νομίσματα είναι πως αν φτάσει πολύ ψηλά η τιμή δεν θα μπορείς να κάνεις μικρές συναλλαγές όπως με το χρυσαφι για παράδειγμα. To bitcoin είναι ψηφιακό νόμισμα και συνεπώς έχει άπειρες υποδιαιρέσεις, άρα δεν τίθεται θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ό
Αν υπάρχει ζήτηση, τα btc έχουν μεγάλη αξία άρα με συμφέρει να κάνω mining. Αν δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχει mining.

Δε δουλεύει ακριβώς έτσι, εσύ δεν μπορείς να κάνεις mining. Για να κάνεις mining χρειάζεσαι εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ. Οπότε όποιος μπορεί να τα διαθέσει αυτομάτως θα έχει τα bitcoin που παρήγαγε, με άλλα λόγια είναι μια μορφή... τράπεζας η οποία τυπώνει λεφτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top