Αυτό που περιγράφεις δεν είναι πολίτης, είναι κηφήνας (χωρίς ή με κεντρί δεν έχει σημασία στο παρόν νήμα). Και κανένας από τους προσδιορισμούς που του απέδωσες στην πρώτη περίοδο, δεν είναι εύστοχος ενός υγιούς πολίτου.
Καλημέρα οξυδερκής φίλη μου.

Το στοιχείο της υπερβολής είναι απαραίτητο εργαλείο όταν έχουμε να κάνουμε με τραγικές περιπτώσεις.
Σίγουρα όμως εμπεριέχει αλήθειες. Κηφήνα δεν έχουν πει αλλά κάθε τι που μου αποδίδουν το κρατώ
και το σκέφτομαι για να δω αν ισχύει. Δεν θα σου απαντήσω με χαριτωμενιές όπως αλλά μέλη

που δαγκώνονται όταν τους παραθέτεις αλλά όπως θα απαντούσα σε εμένα που με αγαπώ.
Αγαπώ την πατρίδα μου και τους Έλληνες όσο σκατάδες κι αν είναι.
Πίστεψέ με, έτσι κάνουν κι οι άλλοι σε τούτη την γη για την παρτόλα τους.
Κι αυτούς τους αγαπάω αλλά με καίνε πιο πολύ τα δικά μου θέματα. Χαίρομαι που έτσι κάνουν κι αυτοί.
Τελικά όλοι είμαστε ίδιοι.
Δεν αγαπώ και σιχαίνομαι-μισώ τις κυβερνήσεις (υποψήφιες ή υπάρχουσες) και τα δεκανίκια
που τις αβαντάρουν. Είμαι υγιής πολίτης γιατί έχω διαχωρίσει την πατρίδα και την ζωή μου
όπως κι όσων αγαπώ από τον εκάστοτε οχετό που κυβερνά.
Απεχω συνειδητά των πολιτικών θεμάτων και χαίρομαι κιόλας.

Ο λαός έχει διχαστεί από ρεμάλια κι αποβράσματα που αποκαλεί πολιτικούς.
Θα ήταν καλύτερα να αποδεχτούμε ότι εκτός όσων θέλουν πολιτικά ανακατέματα και μουφαδόρικες
μπαζογλιτσοκαταστάσεις για διάφορους λόγους εκατέρωθεν, υπάρχει κι η μερίδα
λαού που αδιαφορεί και παράλληλα γελάει και ξερνά με αυτά τα αίσχη.

Είμαστε πολλοί και αρνούμαστε να συμμετέχουμε στο ξερατό της κατάστασης το οποίο
και ειρωνευόμαστε. Καταλαβαίνουμε τον λαό που ικανοποιεί την μπατίρικη ανάγκη του
να ανήκει κάπου και αφήνει την ζωή του να σαπίζει.

Ειδικά η σημερινή νεολαία, αντί να δημιουργήσει το μέλλον της, στρογγυλοκάθεται μπροστά σε μια οθόνη
και τσακώνεται μεταξύ της, μέχρι να της σερβίρει η μαμά το φαγητό για να πάει στην χέστρα
και να γυρίσει πίσω στην οθόνη. Ψάχνουν θεσούλες για τις κωλάρες τους τα μαναράκια μου.
Άτομα που τους έφεραν όμως εδώ δεν πρόκειται να τους σώσουν αλλά η κώφωση είναι επιλεκτική.
Γουστάρω τους κοπρίτες δημόσιους υπαλλήλους που ζητάνε όλο λεφτά κι ας μην δουλεύουν
γιατί κάποιος τους εβαλε εκεί οπότε ας τους πληρώσει.

Και τα γερόντια γουστάρω με τις παχυλές συντάξεις όπως κι αυτούς που πήραν τρελλά εφάπαξ
και κάθονται τώρα οι νεοσσοί του νετ και γκρινιάζουν.

Γουστάρω να πληρώνονται όλοι γιατί είναι νόμιμοι κι αφού δεν τα έκλεψαν πρέπει να πληρωθούν.
Έτσι λένε για τους πολιτικούς που είναι εκτός μπουζού, ότι δεν έκλεψαν, γιατί αν έκλεβαν θα ήταν μέσα.
Το ίδιο λοιπόν θα λένε για τον λαό. Μέχρι να τους κοπεί η γλώσσα.
Θέλω να πληρώνονται όλοι και να αγκομαχά η κάθε κυβέρνηση μέχρι να ρετάρει.

Θέλω να ζουν όλοι γαμάτα κι όχι να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι όπως τα μίζερα κι ανέραστα παπαγαλάκια
του νετ φωνασκούν. Αυτά τα λένε για να περάσουν στην συνείδηση του λαού ότι έχει ευθύνη.
Μπούρδες. Ο λαός πληρώνεται και θα πληρώνεται μέχρι να γονατίσει η οικονομία
και να βγουν οι καραμπίνες. Έτσι θα γίνει και το ξέρουμε όλοι αυτό.
Οι συμβάσεις φτιάχτηκαν από νομοσχέδια.
Δεν υπάρχει δεν έχω κύριε πολιτικέ. Φόρα γούνα με κραγιόν και τράβα φέρτα μας τώρα. Τώρα λέμε!
Χρωστάς ρε ρετάλι και κόβεις λεφτά...τα λεφτά του λαού! Κόψε το σβέρκο σου καλύτερα!
Μην μιλάς, σουτ σιωπή και σώπαινε.

Οι πολιτικοί σέρνονται σαν βιζιτούδες στα σαλόνια της Ευρώπης και αφού τρώνε ροχάλες
από τα μεγαθήρια, περιμένουν στο χωλ να τους πουν τι θα πουν.

Γελοίοι τύποι. Βουτάνε λεφτά από τους εργαζόμενους για να δώσουν στους άνεργους, τους οποίους συντηρούν
κατά αυτόν τον γελοίο τρόπο ή με κάτι επιδόματα της φάπας.

Τυραννιέται ο κόσμος!
Ο σοβαρός Έλληνας τους έχει γραμμένους και δεν συμμετέχει σε διαλέξεις ή μειονότητες
με ευαισθησίες κτλ. Αδιαφορεί γιατί κοιτά την παρτόλα του και λυπάται όλους αυτούς
που χαραμίζουν την ζωή τους για να συντηρούν αυτό το σύστημα του αποπροσανατολισμού.
Όλο αυτός ο αποπροσανατολισμός κι ο διχασμός, θα εξαφανιστεί αν δεν ασχοληθεί κανείς.
Απλά την βρίσκουν ορισμένοι κι ορισμένες για να ανήκουν κάπου, κλείνοντας τα μάτια στην ζωή
που περνά και χάνεται.
Αρκετοί από εμάς που το ξέρουμε αυτό κι είμαστε απλοί μαλάκες αλλά λίγο πιο τσαγανάτοι
μας νοιάζει να περνάμε γαμάτα με καλή ζωή, κεράσματα, γλέντι και χαρές.
Οι ζωές μας όμορφες με γλυκά συναισθήματα. Βοηθάμε όλο τον κόσμο αλλά όχι με παξιμάδια και ρύζια.
Όποτε μπορούμε βρίσκουμε δουλειές σε όποιον έχει χέρια και σηκωμένα μανίκια
γιατί μόνο ο πρωτογενής τομέας είναι μόρτης. Αν θέλει να γίνει κάποιος διευθυντής, τον κλάνουμε.
Ήλιος, έρωτας και σάμπα ρε μάγκες και το ιππικό δεν κολώνει ποτέ!
Δεν ανεχόμαστε κομμουνιστική μπατιριά

κι ούτε μας ενδιαφέρει πόσα απίδια έχει ο καπιταλισμός.

Όλα από χέρι καμμένα.

Είμαστε ανοικτοί στις παρέες και κάθε φορά που ανοίγεται πολιτική συζήτηση
βγάζουμε 200 προβλήματα και μοιράζουμε την αλήθεια στους παρευρισκόμενους
γιανα μισήσουν-σιχαθούν κι αυτοί την πολιτική.
Δεν θα περιμένουμε από Εχετλαίους να μας σώσουν σε καμία μάχη.
Αν έρθει η ώρα και μας καλέσει η πατρίδα, θα είμαστε εκεί για αυτήν, όσους αγαπάμε και το σπίτι μας.
Προς το παρόν δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα σαν μάγκες και περνάμε όμορφα με τα δικά μας λεφτά!
Γιατί έτσι μας αρέσει!!!