Η μία υπηρεσία του Δημοσίου διαγράφει τα χρέη της έναντι της άλλης υπηρεσίας του Δημοσίου.
Δημόσια υγειονομική περίθαλψη από Δήμοσια υγεινομική ασφαλιστική.
Πληρώνει κάποιος άλλο τον ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ, πέρα από τον Έλληνα φορολογούμενο;
Δηλαδή, ρε Σωτήρη, πραγματικά, από κάνα Κνίτη περίμενα να πετάξει μια τέτοια μπαρούφα, για να κάνει αντιπολίτευση, το καταλαβαίνω. Από Συριζαιο, αναρχιστή, ακροαριστέρο το περιμένω κιόλας. Αλλά εσύ ρε παιδί μου;
Πήγα εγώ στο Νοσοκομείο. Περιθάλπηκα. Η αγωγή μου κόστισε 1000 ευρώ (φάρμακα, αναλώσιμα κτλπ). Δεν πλήρωσα τίποτα, γιατί το Δημόσιο Νοσοκομείο του ΕΣΥ είναι ΤΖΑΜΠΑ. Το νοσομοκείο ζήτησε τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει, γιατί δεν ήμουν ασφαλισμένος. Μαζί με εμένα, μαζεύτηκαν άλλοι 350κ μαλάκες και κάναμε συνολικό λογαριασμό 3,5 δισ, τα οποία τα νοσοκομεία εμφανίζουν σαν προσδοκόμενα έσοδα, τα οποία ξέρουν ότι δεν θα πάρουν, κάποια στιγμή θα λήξουν και θα έχουν λογιστικό χρέος. Αυτό συνεπάγεται άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωνε και το Κράτος διέγραψε το χρέος του, πληρώνοντας το. Θα μπορούσε ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει; Είτε έχει λεφτά και δεν τα δίνει (τα κρατάει να αυαγατίζουν φάση), είτε δεν έχει, γιατί το ασφάλιστρο υγείας που πληρώνει ο καθένας από εμάς είναι χαμηλότερο από τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ. Άρα, για να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, θα έπρεπε να αυξηθεί η εισφορά για την υγεία. Και ποιος την πληρώνει την εισφορά;
Έχουμε ένα σύστημα υγείας, που είναι δωρεάν και προσβάσιμο σε ΟΛΟΥΣ, και έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τις ορδές προσφύγων που το έχουν κατακλύσει. Για τα έξοδα που κάνουν στο σύνολό τους τα Νοσοκομεία, η εισφορά υγείας είναι χαμηλή. Άρα μαζεύονται χρέη στον ΕΟΠΥΥ, καθώς το Νοσκομείο ΔΕΝ μπορεί να αρνηθεί τη νοσηλεία, επειδή απλά ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει.
Παρόλα αυτά, επειδή εγώ μπορεί να είμαι απλά χαζός και να τα βγάζω από το μυαλό μου, πώς το χρέος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΟΠΥΥ προς τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΥ θα αποπληρωνόταν με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ τρόπο, πέρα από το να το χρεωθεί ο έλληνας φορολογούμενος;