Αλλά αν θες την γνώμη μου, μου βρωμάει λίγο η κατάσταση. Μήπως υποκινείται και από την ΝΔ κάτι τέτοιο για να διχοτομήσει όσο μπορεί τον ακροδεξιό-δεξιό χώρο και να συνεχίσει να μένει δυνάστης στην Δεξιά με το διαίρει και βασίλευε;
Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό, γιατί ο «δεξιός» χώρος δεν είμαι μια σούπα, όπως την παρουσιάζουν οι αριστεροί, αλλά διάφορα ρεύματα, που απλά επειδή δεν είναι τόσο διασπασμένα όσο αυτά της αριστεράς, ώστε να φτιάχνουν δυο κόμματα γιατί δεν ξέρουν αν πρέπει να βάλουν το μλ πριν ή μετά το κκε, νομίζουν πολλοί ότι ο ψηφοφόρος της χα πχ είναι ταυτόχρονα και οπαδός του Τζήμερου. Όταν τους λες όμως σταλινιστές παρεξηγούνται γιατί ανήκουν στη xyz συνιστώσα του μαοτσετσένικου αναρχοπριμιτιβισμού κι εσύ είσαι ένας άσχετος από πολιτική ιστορία, ενώ οι ίδιοι ανεβάζουν και κατεβάζουν φασίστα, ναζιστή και χρυσαυγίτη όποιον τους έρθει στο κεφάλι.
Στα σοβαρά λοιπόν, ο Κασιδιάρης εκπροσωπεί κατά τη γνώμη μου τους υπερπατριώτες που κατά βάθος πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι η ανώτερη και λαμπρότερη ράτσα, θέλουν να φύγουμε από ΕΕ και νάτο γιατί αρκετά ήμασταν υποτακτικοί σε αυτούς και να φτιάξει το κράτος βιομηχανίες για αυτάρκεια προϊόντων (αλλιώς πώς θα γίνει αυτό; ) καθώς και αμυντική βιομηχανία.
Ο Βελόπουλος απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν παπά για υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, τον πατριάρχη και τους μητροπολίτες να καθορίζουν την κοινωνική πολιτική, πιστεύουν και δεν πιστεύουν την ύπαρξη κορωνοϊού και φυσικά δεν τους αρέσουν τα πολύ ναζιστικά.
Η σύμπραξη Τζήμερου-Κρανιδιώτη στοχεύει κυρίως στους φιλελεύθερους-συντηρητικούς υπέρ της ΕΕ και φιλοδυτικούς κατά βάση, υπέρ της ελεύθερης οικονομίας (fiscal conservatives θα τους έλεγαν οι αμερικάνοι), αλλά πιο συντηρητικούς σε θέματα μετανάστευσης και τάξης και ασφάλειας. Αυτά τα συντηρητικά σημεία είναι και τα μόνα που τους ενώνουν με τους δύο πιο πάνω. Επίσης δεν χωνεύουν κομμουνιστές και αναρχικούς. Αυτού του είδους οι ψηφοφόροι ανήκουν αυτή τη στιγμή κυρίως στη ΝΔ κι όχι στον Βελόπουλο ή τη χα.
Όσο για τη χα νομίζω είναι εμφανής η ιδεολογία της. Απλά αναδείχθηκε γιατί στηρίχθηκε από αγανακτισμένους πολίτες στη μέση της κρίσης που πίστευαν ότι με την αυτοδικία θα λυθεί το θέμα της εγκληματικότητας σε μια εποχή που το δεξιότερο κόμμα στη Βουλή ήταν το μνημονιακό λαος του Καρατζαφέρη, οπότε χώρος να απλωθείς υπήρχε άπλετος.
Εντάξει ήταν στερεοτυπικά όλα όσα είπα, αλλά με αυτές τις υπερβολές μπορούν να γίνουν πιο εύκολα αντιληπτές οι διαφορές μεταξύ τους. Όχι ότι δεν υπάρχουν ψηφοφόροι που μεταπηδούν από τον ένα στον άλλο, αλλά όλοι αυτοί δεν αποτελούν καθαρά έναν «χώρο», πόσω μάλλον ένα κόμμα που προσπαθούν να το διασπάσουν. Εξάλλου η ΝΔ όποιον δεν χωνεύει τον χτυπάει πανεύκολα με τα media, αυτό κάνει εξάλλου τόσα χρόνια. Και πετυχαίνει.