[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ξεφτιλα ο πατριωτικός χώρος στην Ιταλία. Ηττηθηκαμε εκ των έσω.

Αν αληθεύει αυτό τότε αποσύρω κάθε υποστήριξη που είχα για τον ακροδεξιό πατριώτη Ματέο Σαλβινι.

Ανακοινώθηκε πως στις επόμενες εκλογές ο Σαλβινι θα κατέβει μαζί με τον ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΌΝΙ σε συνένωση των δύο κομμάτων τους. Είναι δυνατόν; Κορόιδεψε τον Ιταλικό λαό που πίστεψε σε αυτόν τόσο άσχημα; Με τον διεφθαρμένο κεντροδεξιό Μπερλουσκόνι που συμμετείχε σε sex scandals ( Bunga Bunga ) σε οικονομικές απάτες και ήλεγχε όλα τα ΜΜΕ κάνοντας την Ιταλία τσιφλίκι του. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.


Στο σχήμα αυτό αρνήθηκε να μπει η πατριωτισσα Μελονι του εθνικιστικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας. Η οποία αρνήθηκε να μπει και στη τωρινή κυβέρνηση του Ντράγκι. Ενώ περνάει τώρα νομοσχέδιο ποινικοποίησης του πολιτικού Ισλάμ και του κομμουνισμού. Η υποστήριξη των πατριωτών με αυτήν.



Χαίρομαι πάρα πολύ. Ευκαιρία να κατανοήσουν ακόμα περισσότεροι πως δεν έχουν νόημα τα υποτιθέμενα αντισυστημικά κόμματα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Πέφτω από τα σύννεφα. Εγώ νόμιζα ότι οι πολιτικοί είναι αγνοί ιδεολόγοι που παλεύουν κάθε μέρα και νύχτα για το καλό των πολιτών και δεν τους ενδιαφέρει η καρέκλα και η εξουσία.
Κανένας δεν είναι ούτε αγνός ούτε αδιάφθορος. Για να μπεις στη Βουλή και μόνο θέλεις πλάτες. Αλλά εδώ είναι ξεκάθαρη κοροϊδία μπροστά στα μάτια του Ιταλικού λαού. Ο Berlusconi κυβέρνησε για πολλά χρόνια την Ιταλία και το μόνο που έκανε ήταν να την καταστρέψει ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι το κεντροδεξιό κόμμα του ( Forza Italia ) συνενώνεται με την Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι δείχνει ότι ο Σαλβίνι τα έκανε μαντάρα και δεν θα μπορεί να κυβερνήσει ποτέ αποτελεσματικά.

Η μόνη πατριώτισσα και ως τώρα αντισυστημική είναι η Μελόνι την οποία θα ψήφιζα αν ήμουν Ιταλός πλέον.

Χαίρομαι πάρα πολύ. Ευκαιρία να κατανοήσουν ακόμα περισσότεροι πως δεν έχουν νόημα τα υποτιθέμενα αντισυστημικά κόμματα.
Πάντα μερικοί κάνουν χαζομάρες. Ο Σαλβίνι προφανώς με αυτό το τρόπο θέλησε να πλησιάσει τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης και να μη πάθει τα ίδια που έπαθε το 2018 αλλά η σκέψη του είναι λανθασμένη από κάθε άποψη. Δεν θα τον οδηγήσει πουθενά μία τέτοια κομματική συνεργασία. Θα είναι απλά μία πιο σκληροπυρηνική Νέα Δημοκρατία ένα πράγμα ( σαν εκείνη προ του 2000 ) αλλά σίγουρα όχι πατριωτική. Πάλι βέβαια από το να κυβερνήσουν αριστεροί προτιμώ να βγουν αυτοί, ίσως φέρουν λύσεις στο λαθρομεταναστευτικό.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πάντα μερικοί κάνουν χαζομάρες. Ο Σαλβίνι προφανώς με αυτό το τρόπο θέλησε να πλησιάσει τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης και να μη πάθει τα ίδια που έπαθε το 2018 αλλά η σκέψη του είναι λανθασμένη από κάθε άποψη. Δεν θα τον οδηγήσει πουθενά μία τέτοια κομματική συνεργασία. Θα είναι απλά μία πιο σκληροπυρηνική Νέα Δημοκρατία ένα πράγμα ( σαν εκείνη προ του 2000 ) αλλά σίγουρα όχι πατριωτική. Πάλι βέβαια από το να κυβερνήσουν αριστεροί προτιμώ να βγουν αυτοί, ίσως φέρουν λύσεις στο λαθρομεταναστευτικό.
Συστημικό κόμμα με τον Δούκα Μπερλουσκόνι να λύσει το προσφυγικό; :rofl:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Συστημικό κόμμα με τον Δούκα Μπερλουσκόνι να λύσει το προσφυγικό; :rofl:
Εύχομαι η ακροδεξιά συντηρητική πτέρυγα του υπό τον Σαλβινι να κυριαρχήσει, έτσι θα δούμε τίποτα καλό να γίνεται.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.

Το επικίνδυνο πρόσωπο της Ιταλίας του Σαλβίνι

Σφαίρες κατά αλλοδαπών, επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων, νεοφασιστικές πορείες: Η ακροδεξιά της Ιταλίας αισθάνεται ενθουσιασμένη από τη νέα ηγεσία της χώρας. Πολλοί δείχνουν με το δάχτυλο τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Είναι αυτός πίσω από το νέο επικίνδυνο πρόσωπο της Ιταλίας;

Ο Ματέο Σαλβίνι είναι ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι οι πρόσφυγες «βιάζουν, κλέβουν και κάνουν εμπόριο ναρκωτικών» και πως η Ιταλία δέχτηκε πολλούς «που δεν διαφεύγουν από τον πόλεμο αλλά που φέρνουν τον πόλεμο στη χώρα του». Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς μια νέα εμπρηστική δήλωση από τον Σαλβίνι. Από την 1ηΙουνίου που ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας έχει γίνει η φωνή της κυβέρνησης. Το σύνθημα του θυμίζει κάτι από Τραμπ: «Η Ιταλία πρώτα!». Ο τόνος του είναι μαχητικός. Και οι συνέπειες ανυπολόγιστες...

Στη Ματσεράτα, μαύροι πεζοί πυροβολήθηκαν στο φως της ημέρας. Στην Απρίλια, ένας Μαροκινός άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Στην Καζέρτα, νεαροί άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών από το Μάλι. Τα περιστατικά που ακολούθησαν το ένα μετά το άλλο, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2018 έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό στην Ιταλία και πέρα από αυτήν. Τουλάχιστον 70 ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφηκαν στη χώρα, μόνο από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έχει προειδοποιήσει ενάντια στην λογική της «Άγριας Δύσης». Τον Ιούλιο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διατύπωσε τη βαθιά ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων κατά των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των Ιταλών πολιτών που προέρχονται από την αλλοδαπή. Το Ιταλικό Συνέδριο των Επισκόπων έκανε λόγο για ένα «κλίμα δυσπιστίας, περιφρόνησης και θυμού».

Φαίνεται ότι οι νεοφασίστες και η ριζοσπαστική ακροδεξιά σε όλη τη χώρα αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς έχει γίνει επισήμως αποδεκτή η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, παρατηρεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Αλλά κάποιος όπως ο Σαλβίνι δεν ανησυχεί και πολύ για την κριτική.
Καθισμένος στο γραφείο του στο υπουργείο Εσωτερικών, κάτω από έναν πίνακα του θείου βρέφους μεταξύ της Παναγίας και της Αγίας Άννας, είναι μια ισχυρή φιγούρα που δεν παραδίδει τα όπλα του. Μέχρι στιγμής έχει κλείσει τα λιμάνια της χώρας στα προσφυγικά σκάφη, έχει μειώσει τον αριθμό των προσφυγικών ροών στο 1/5 και έχει προωθήσει έναν νέο νόμο που επιταχύνει τις διαδικασίες για την απόρριψη ασύλου και των απελάσεων.



Όταν κάποιος τον κατηγορεί για ρατσισμό, απαντά ότι αυτά είναι ανοησίες. Η ίδια ήταν η απάντησή του όταν ένα κοριτσάκι Ρομά μόλις 13 μηνών πυροβολήθηκε με αεροβόλο στην σπονδυλική στήλη. Το κοριτσάκι ζει σε έναν από αυτούς τους καταυλισμούς που επισκέφθηκε προεκλογικά ο Σαλβίνι, δίνοντας την υπόσχεση να βγάλει τις μπουλντόζες και να τους γκρεμίσει. Πρόκειται για τον καταυλισμό Ρομά της Via Salone, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Ρώμης. Η παρουσία των Ρομά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς οι Ιταλοί που θέλουν να ξεφορτωθούν σκουπίδια και μπάζα, τα ξεφορτώνουν εκεί τις νύχτες με τους Ρομά να αναλαμβάνουν να τα καίνε έναντι πολύ μικρής αμοιβής. Η ατμοσφαιρική κι όχι μόνο ρύπανση ενοχλεί τους γείτονες που κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο του καταυλισμού το οποίο έγραφε «Θέλετε πόλεμο; Είμαστε έτοιμοι» και οι οποίοι ταιριάζουν στο προφίλ των ανθρώπων που ψήφισαν τον Σαλβίνι. Αλλά ποιος θα πυροβολούσε ένα μωρό που η ανυποψίαστη μητέρα του το πήγαινε στην παιδική χαρά; Όπως αποδείχτηκε δεν ήταν όποιος – όποιος αλλά ένας συνταξιούχος υπάλληλος της Ιταλικής Γερουσίας, ο οποίος στόχευσε το παιδί από το μπαλκόνι του στον έβδομο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας.

Ο ρατσιστικός παροξυσμός εναντίον των Ρομά δεν αναδείχτηκε από την ανάληψη της νέας κυβέρνησης. Όμως ο Σαλβίνι και οι σύντροφοί του είναι υπεύθυνοι για την αυξανόμενη βία, λέει ο Najo Adzovic, Ρομά κι ο ίδιος που έχει αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων και του κόσμου του. «Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει στους ανθρώπους την άδεια να μισούν. Η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική», λέει στο Spiegel.

Πρόσφατα μάλιστα έστειλε μια ανοιχτή επιστολή, προειδοποιώντας για ένα «σιωπηλό Ολοκαύτωμα» και κάνοντας έκκληση για αντίσταση στην ακροδεξιά επέλαση. «Αυτή τη φορά, δεν θα σας επιτρέψουμε να μας μεταφέρετε στα στρατόπεδα θανάτου», κατέληγε η επιστολή.

Τα ρατσιστικά σχόλια είναι από καιρό ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιταλικής πολιτικής και όχι μόνο της δεξιάς πτέρυγας. Ένας εισαγγελέας, που έγινε γνωστός για την σκληρή του στάση εναντίον της μαφίας, μπήκε αργότερα στο αριστερό υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, και δήλωσε ότι εάν η Ιταλία δεν χειριστεί τη μετανάστευση, θα μοιάζει σύντομα με το «ουρητήριο της Ευρώπης».




Το γεγονός ότι οι ακροδεξιές ιδέες έγιναν και πάλι αποδεκτές στη χώρα, 80 χρόνια μετά τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι είναι πιθανόν μια συνάρτηση της μάλλον συναινετικής άποψης για την ιστορία της χώρας που έχουν πολλοί Ιταλοί. Παρά τα 20+ χρόνια φασιστικής κυριαρχίας, κανένα δικαστήριο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ιταλία, που να μοιάζει με τις δίκες της Νυρεμβέργης στη Γερμανία, στις οποίες τα εγκλήματα του έθνους εξετάστηκαν δημοσίως. Ο Μουσολίνι και οι συνεργάτες του ήταν υπεύθυνοι για περίπου 2 εκατομμύρια θανάτους, αλλά αυτό είναι κάτι που σπάνια αναφέρεται στον δημόσιο λόγο στην Ιταλία. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε κάποτε αστειευόμενος: «Ο Μουσολίνι δεν σκότωσε κανέναν, απλώς έστειλε ανθρώπους στην εξορία».

Αν κανείς θέλει να εξετάσει το φαινόμενο του νεοφασισμού στην Ιταλία, θα πρέπει να πάει στο μετρό του Σαν Τζιοβάνι, ακριβώς δίπλα στον καθεδρικό ναό που είναι η επίσημη έδρα του Πάπα. Εκεί είναι και ένα από τα γραφεία της CasaPound, του κόμματος αυτοαποκαλούμενων «φασιστών της τρίτης χιλιετίας». Το κίνημα, που ονομάστηκε για τον Αμερικανό ποιητή και τον θαυμαστή του Μουσολίνι Ezra Pound, ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα έχει πάνω από 100 γραφεία σε όλη τη χώρα με περισσότερα από 20.000 μέλη. Στη Ρώμη, ιδιαίτερα στα ανατολικά της πόλης, οι νεοφασίστες έχουν καταστεί σημαντική δύναμη - εν μέρει επειδή προσφέρουν καθημερινή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη σε μέρη όπου το κράτος έχει παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Η στρατηγική τους είναι ξεκάθαρη. Οι νεοφασίστες έχουν εμπλακεί στον κοινωνικό ιστό της πρωτεύουσας. Έχουν αναλάβει τον έλεγχο των επιτροπών αστικών περιοχών που κυριαρχούσαν κάποτε οι αριστεροί, διανέμουν φαγητό στους άπορους και περιπολούν σε επικίνδυνες περιοχές τη νύχτα. Πρωτοστατούν επίσης σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Θυμίζουν κάποιους «αγανακτισμένους» πολίτες με τη στήριξη της ακροδεξιάς που έχουμε δει και στη χώρα μας.

Το Spiegel ρωτά έναν από τους τοπάρχες της οργάνωσης αν αισθάνονται ότι ο Σαλβίνι υπηρετεί τους σκοπούς τους; «Είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Το σύνθημά του “οι Ιταλοί πρώτα” είναι ένα από αυτά που αποτελούν βασική αρχή μας τα τελευταία 15 χρόνια. Οργανωτικά, έχουμε πλησιάσει στο παρελθόν, αλλά παραμένουμε ανοικτοί στη συνεργασία», λέει.


Ο ηγέτης της CasaPound, Gianluca Iannone, είναι ένας τεράστιος άνδρας με μια ρήση του Μουσολίνι για τατουάζ πάνω από το λαιμό του. Έχει καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού και υποστηρίζει πως τα χρόνια του Μουσολίνι ότι ήταν «η καλύτερη εμπειρία στην ιστορία της Ιταλίας».

Αυτός και οι νεοφασίστες του είναι στενά συνδεδεμένοι, δικτυωμένοι διεθνώς και έχουν έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το όλο θέμα ελέγχεται από την έδρα των κόμματος στη Via Napoleone III, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Οι νεοναζί του CasaPound κατέλαβαν το κτίριο παράνομα το 2003 και από τότε επεκτείνονται.

Ο Σαλβίνι από την πλευρά του δηλώνει ότι έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σημαντικά ζητήματα από την εκκαθάριση της κατάληψης στη Via Napoleone III. Μέχρι το 2015, η Λέγκα του άλλωστε συμμάχησε με την CasaPound μέσω της κοινής πολιτικής πλατφόρμας «Κυριαρχία».

Ο Ernesto Moroni είναι επικεφαλής της οργάνωσης Azione Frontale στη Ρώμη. Στο γραφείο του είναι διακοσμημένο με περικεφαλαίες και τσεκούρια. Έγινε γνωστός το 2014 σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο άνθρωπος που έστειλε γουρουνοκεφαλές σε μια συναγωγή στη Ρώμη και στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Μαζί με τους συντρόφους του στην Azione Frontale, αγωνίζεται για την «καθαρή μορφή του φασισμού που ενώνει όλες τις κοινωνικές τάξεις και δεν παραμελεί τις πιο αδύναμες». Η ομάδα διανέμει δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα. Εκείνες τις μέρες, οι άποροι συγκεντρώνονται μέσα στα μνημεία του Μουσολίνι για να εξασφαλίσουν ένα μπολ ζυμαρικών. Τα τάγματά του βγαίνουν τις νύχτες στους δρόμους και κολλούν αυτοκόλλητα στα μαγαζιά των μεταναστών που λένε «Υποστηρίξτε τους Ιταλούς επιχειρηματίες». Και η δράση τους δεν μένει μόνο εκεί... Τι πιστεύει για τον Σαλβίνι; «Δεν είναι ο σωτήρας της πατρίδας, για εμάς τους φασίστες».

Κάποτε ο Ουμπέρτο Έκο έγραψε το εξής: Όλα τα δεξιά κόμματα ξέρουν πώς να ξυπνήσουν την ανάγκη των ανθρώπων να κατασκευάσουν εχθρούς και να ενωθούν πίσω από έναν ισχυρό ηγέτη - από τη Λέγκα του Σαλβίνι στον μετα-φασισμό του Fratelli d'Italia μέχρι τους νεοφασίστες του CasaPound .

Αυτό είναι το νέο επικίνδυνο πρόσωπο της Ιταλίας και ο ισχυρός ηγέτης που το αντιπροσωπεύει, δεν είναι άλλος από τον Ματέο Σαλβίνι.
Oχι ρε παιδια,κατα τα αλλα δεν ειμαστε ναζιστακια και φασιστακια,μονο που θελουμε να βγει ο Σαλβινι τι λεμε τωρα!
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.

Το επικίνδυνο πρόσωπο της Ιταλίας του Σαλβίνι


Oχι ρε παιδια,κατα τα αλλα δεν ειμαστε ναζιστακια και φασιστακια,μονο που θελουμε να βγει ο Σαλβινι τι λεμε τωρα.

Έλα τώρα τα media θα αλλάξουν στάση. Αυτά τα λέγανε όταν ακόμα τους πονούσε όλους ο Σαλβινι. Τώρα όπως φαίνεται θα γίνει το καλύτερο παιδί τους με τον Μπερλουσκόνι παράλληλα και θα του κάνουν τεμεναδες.

Τι το κακό έχει αυτό που λέει; Εκφράζει το κοινό ευρωπαϊκό Λαϊκό αίσθημα. Δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη οι λαθρομεταναστες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για αυτό και δεν αναφέρεται στους πρόσφυγες λέει ξεκάθαρα για αυτούς που " δεν έρχονται από χώρες με πόλεμο αλλά έρχονται για να φέρουν τον πόλεμο στη χώρα του ". Δηλαδή για τους λαθρομεταναστες και ΟΧΙ για τους αληθινούς πρόσφυγες. Το περίεργο και το κακό που είναι σε αυτό;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Τι το κακό έχει αυτό που λέει;
Μαλλον δεν το διαβασες.Ή συμφωνεις,οπως ξεκαθαρα λες.Αλλα πληζ..μην μας προσβαλλεις τοσο να μας θεωρεις τοσο ηλιθιους,διοτι ΕΣΥ χαρακτηριζεσαι.
Πες αγορινα μου ειμαι νεοφασιστακι να τελειωνει η ιστορια.
Δηλαδη πισω απο το δαχτυλακι μας θα κρυβομαστε;
Δεν λεει ρε φιλε..στο κατω κατω τι; Κοτα εισαι; Οχι βεβαια!
Οποτε πεστο καθαρα να φανεις οτι εχεις και την δυναμη της αποψης.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Μαλλον δεν το διαβασες.Ή συμφωνεις,οπως ξεκαθαρα λες.Αλλα πληζ..μην μας προσβαλλεις τοσο να μας θεωρεις τοσο ηλιθιους,διοτι ΕΣΥ χαρακτηριζεσαι.
Πες αγορινα μου ειναι νεοφασιστακι να τελειωνει η ιστορια,
Το διάβασα και γιατί να διαφωνήσω; Αφού ούτε εγώ θέλω την παράνομη μετανάστευση και τον συστηματικό εποικισμό της Ευρώπης από το Ισλάμ. Καλά έκανε και τα έλεγε και μακάρι να βγει εξουσία για να τον δούμε και αυτόν. Μακάρι να αποδείξει ότι η συνεργασία του με τον Μπερλουσκόνι είναι απλά η στρατηγική του " για να νικήσεις το σύστημα πρέπει να γίνεις λίγο το σύστημα " αν και έχω αμφιβολίες για αυτό.

Στα μόνα που διαφωνώ είναι κάτι με σφαίρες και τέτοια. Δεν τους θέλω αλλά δεν θέλω και να βλέπω νεκρούς ή πνιγμένους ανθρώπους. Μία απευθείας επιστροφή τους πίσω με συνοπτικές και ειρηνικές διαδικασίες είναι αρκετή.

Τώρα τα περί φασισμού εντάξει κλασικά, όταν δεν έχετε επιχειρήματα....
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Το διάβασα και γιατί να διαφωνήσω; Αφού ούτε εγώ θέλω την παράνομη μετανάστευση και τον συστηματικό εποικισμό της Ευρώπης από το Ισλάμ. Καλά έκανε και τα έλεγε και μακάρι να βγει εξουσία για να τον δούμε και αυτόν. Μακάρι να αποδείξει ότι η συνεργασία του με τον Μπερλουσκόνι είναι απλά η στρατηγική του " για να νικήσεις το σύστημα πρέπει να γίνεις λίγο το σύστημα " αν και έχω αμφιβολίες για αυτό.

Στα μόνα που διαφωνώ είναι κάτι με σφαίρες και τέτοια. Δεν τους θέλω αλλά δεν θέλω και να βλέπω νεκρούς ή πνιγμένους ανθρώπους. Μία απευθείας επιστροφή τους πίσω με συνοπτικές διαδικασίες είναι αρκετή.

Τώρα τα περί φασισμού εντάξει κλασικά, όταν δεν έχετε επιχειρήματα....
Μα νεοναζι /νεοφασιστας ειναι ο ανθρωπος τι λες τωρα; Τι; δεν το καταλαβες; Ε..μαθε το.Επιχειρηματα για ποιο πραγμα; οτι το βδελυγμα ειναι νεοναζι; Μα ΕΙΝΑΙ.Οιμ πραξεις του το λενε.Το οτι δεν ομολογεις κατι δεν σημαινει οτι δεν εισια Ουτε ο κασικλανιαρης το ομολογουσε αλλα ειναι.Ουτε το αλλο το μιχαλολιακο το ελεγε αλλα οι χαιρετουρες αλλα λενε και ολο το σαπορτ.
Απλα δεν λεγονται καποια πραγματα για ευνοητους λογοθυς καιμεσεις τα ναζιαρικα ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΕΚΕΙ.Αλλα ευτυχως κουτοχορτο δεν τρωμε.Εσυ απλα εκτιθεσαι.Ανεπανορθωτα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Μα νεοναζι /νεοφασιστας ειναι ο ανθρωπος τι λες τωρα; Τι; δεν το καταλαβες; Ε..μαθε το.
Ρε συ Πουπουλίνα, ειλικρινά που είδες να μιλάει υπέρ ενός μονοκομματικού κορπορατιστικού απολυταρχικού κράτους με συνεργασία στρατιωτικής δικτατορίας και ανελευθερία λόγου, με φυλετική ιεράρχηση των λαών και φυλετική ανωτερότητα/ καθαρότητα των Ιταλών;

Για να είσαι φασίστας ή εθνικοσοσιαλιστής πρέπει να διέπεσαι από ορισμένες ιδεολογικές θέσεις όπως οι παραπάνω. Το να λες έτσι αυθαίρετα τον Σαλβίνι φασίστα είναι σαν να λες τον Τσίπρα κομμουνιστή.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Ρε συ Πουπουλίνα, ειλικρινά που είδες να μιλάει υπέρ ενός μονοκομματικού κορπορατιστικού απολυταρχικού κράτους με συνεργασία στρατιωτικής δικτατορίας και ανελευθερία λόγου, με φυλετική ιεράρχηση των λαών και φυλετική ανωτερότητα/ καθαρότητα των Ιταλών;

Για να είσαι φασίστας ή εθνικοσοσιαλιστής πρέπει να διέπεσαι από ορισμένες ιδεολογικές θέσεις όπως οι παραπάνω. Το να λες έτσι αυθαίρετα τον Σαλβίνι φασίστα είναι σαν να λες τον Τσίπρα κομμουνιστή.
Ρε ασε τα σάπια γμτ,που θα μου μιλησεις για κορπορατιστικο απολυταρχικο κρατος και λοιπες αηδιες,γκουγκλαρεις εκει διαφορα και τα πετας ξεκαρφωτα.
Ολο του το ειναι και η σταση του και αυτα που λεει ειναι ακριβως αυτα.ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ/ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ..δηάδη πραγματικα τα πιστευεις;
Ελα ρε γιαννακι και κανει και ζεστη.Ε σωνει ομως. Μολογα τις αποψεις σου να τελειωνουμε/Αηδια καταντησε αυτο το κρυφτο.Δηλαδη πραγματικα κατανταει προσβολη για ολους εμας.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Ρε ασε τα σάπια γμτ,που θα μου μιλησεις για κορπορατιστικο απολυταρχικο κρατος και λοιπες αηδιες,γκουγκλαρεις εκει διαφορα και τα πετας ξεκαρφωτα.
Ολο του το ειναι και η σταση του και αυτα που λεει ειναι ακριβως αυτα.ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ/ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ..δηάδη πραγματικα τα πιστευεις;
Ελα ρε γιαννακι και κανει και ζεστη.Ε σωνει ομως. Μολογα τις αποψεις σου να τελειωνουμε/Αηδια καταντησε αυτο το κρυφτο.Δηλαδη πραγματικα κατανταει προσβολη για ολους εμας.
Καλά ρε Πουπουλινα δεν ξες τις βασικές αρχές του φασισμού και παρόλα αυτά πετάς την λέξη φασίστας από εδώ και από εκεί σε όποιον διαφωνεί μαζί σου; Σοβαρά τώρα; Και μου έκανες και επίδειξη ιστορικών γνώσεων πριν, ότι εγώ είμαι ο ανίδεος.

Δεν γκουγκλαρα τίποτα. Αν δεν ξες τις βασικές αρχές ενός φασιστικού κράτους τότε μη πετάς αυθαίρετα ο,τι σου έρχεται στο μυαλό απλά για να μειώσεις τον συνομιλητή σου.

Δεν είναι φασισμός να αγαπάς την πατρίδα σου, τον λαό σου, την θρησκεία σου( μη σε τρομάξω κιόλας αλλά μάθε ότι τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Μουσολίνι πολέμησαν τον Χριστιανισμό ), τον πολιτισμό σου και την φυλή σου. Εγώ δεν βλέπω καμιά φασιστική θέση πάντως. Ούτε εσύ βλέπεις καθώς εφόσον δεν ξέρεις τις αρχές του δεν μπορείς να ξέρεις και τι είναι φασισμός και τι όχι.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Καλά ρε Πουπουλινα δεν ξες τις βασικές αρχές του φασισμού και παρόλα αυτά πετάς την λέξη φασίστας από εδώ και από εκεί σε όποιον διαφωνεί μαζί σου; Σοβαρά τώρα; Και μου έκανες και επίδειξη ιστορικών γνώσεων πριν, ότι εγώ είμαι ο ανίδεος.

Δεν γκουγκλαρα τίποτα. Αν δεν ξες τις βασικές αρχές ενός φασιστικού κράτους τότε μη πετάς αυθαίρετα ο,τι σου έρχεται στο μυαλό απλά για να μειώσεις τον συνομιλητή σου.

Δεν είναι φασισμός να αγαπάς την πατρίδα σου, τον λαό σου, την θρησκεία σου( μη σε τρομάξω κιόλας αλλά μάθε ότι τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Μουσολίνι πολέμησαν τον Χριστιανισμό ), τον πολιτισμό σου και την φυλή σου. Εγώ δεν βλέπω καμιά φασιστική θέση πάντως. Ούτε εσύ βλέπεις καθώς εφόσον δεν ξέρεις τις αρχές του δεν μπορείς να ξέρεις και τι είναι φασισμός και τι όχι.
Εγω ξέρω τι ξερω,το θέμα είναι οτι νομιζεις πως βάζοντας ΕΣΥ τις βασικές αρχές ναζισμου η φασισμου απο τη βικουλα και εφόσον δεν τις λένε σαν δηλωσεις πουθενα οι νεοναζι σου ,λες οτι ΑΡΑ δεν ειναι νεοναζι.
Ενταξει....παραπαει το παιδικο αυτο παιχνιδακι,δεν γουσταρω αλλο,ειναι προσβλητικο.
Ειναι τοσο αφελες που κατανταει γελοιο.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Εγω ξέρω τι ξερω,το θέμα είναι οτι νομιζεις πως βάζοντας ΕΣΥ τις βασικές αρχές ναζισμου η φασισμου απο τη βικουλα και εφόσον δεν τις λένε σαν δηλωσεις πουθενα οι νεοναζι σου ,λες οτι ΑΡΑ δεν ειναι νεοναζι.
Ενταξει....παραπαει το παιδικο αυτο παιχνιδακι,δεν γουσταρω αλλο,ειναι προσβλητικο.
Ειναι τοσο αφελες που κατανταει γελοιο.
Α εγώ τις ορίζω τις αρχές και όχι η ιστοριογραφία. Μάλιστα, ενδιαφέρουσα αυτή η άποψη. Έχω θέσει εγώ τις αρχές του φασισμού στην ιστορία και δεν είμαι ακόμα πρύτανης Πανεπιστημίου αλλά ένας ταπεινός φοιτητής. Με έπιασαν κορόιδο, απονη ζωή. Ποια βικουλα ρε Πουπουλινα; Δεν γνωρίζουμε όλοι ιστορία από την Βικιπαίδεια όπως εσύ, κάποιοι την σπουδάζουμε κιόλας αλλά άστο καλύτερα.

Ε ναι ρε Πουπουλινα ΔΕΝ είναι νεοναζί πως να το κάνουμε. Είναι σαν να σου δηλώνω εγώ τους καπιταλιστές ως κομμουνιστές. Κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται, κάθε ιδεολογία έχει συγκεκριμένα principles που αν δεν τα τηρείς δεν μπορείς να ανήκεις σε αυτήν. Τι να κάνουμε δηλαδή; Τουλάχιστον πες μας ποιες απόψεις δεν αρέσουν σε εσένα προσωπικά να ξέρω μελλοντικά όταν θα αποφοιτησω να τις καταγράψω ως φασιστικές στην ιστοριογραφία.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Α εγώ τις ορίζω τις αρχές και όχι η ιστοριογραφία. Μάλιστα, ενδιαφέρουσα αυτή η άποψη. Έχω θέσει εγώ τις αρχές του φασισμού στην ιστορία και δεν είμαι ακόμα πρύτανης Πανεπιστημίου αλλά ένας ταπεινός φοιτητής. Με έπιασαν κορόιδο, απονη ζωή. Ποια βικουλα ρε Πουπουλινα; Δεν γνωρίζουμε όλοι ιστορία από την Βικιπαίδεια όπως εσύ, κάποιοι την σπουδάζουμε κιόλας αλλά άστο καλύτερα.

Ε ναι ρε Πουπουλινα ΔΕΝ είναι νεοναζί πως να το κάνουμε. Είναι σαν να σου δηλώνω εγώ τους καπιταλιστές ως κομμουνιστές. Κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται, κάθε ιδεολογία έχει συγκεκριμένα principles που αν δεν τα τηρείς δεν μπορείς να ανήκεις σε αυτήν. Τι να κάνουμε δηλαδή; Τουλάχιστον πες μας ποιες απόψεις δεν αρέσουν σε εσένα προσωπικά να ξέρω μελλοντικά όταν θα αποφοιτησω να τις καταγράψω ως φασιστικές στην ιστοριογραφία.
Ειπα εγω οτι ΕΣΥ οριζεις τις αρχες; Ουτε να διαβασεις δεν ξερεις καλο μου;Ενταξει ακομα και αυτο τα λεει ΟΛΑ.
Εγω αλλο ειπα.
Οτι δηλαδη οκ βρισκεις τις αρχες,και λες οτι δεν ειναι νεοφασιστακι ο αλλος επειδη δεν τα εχει πει αυτα το κομμα του η ο ιδιος ή δεν ξερω τι.
Ε...για μπεμπιδες αυτα που λες.Δηλαδη φτανει.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Ειπα εγω οτι ΕΣΥ οριζεις τις αρχες; Ουτε να διαβασεις δεν ξερεις καλο μου;Ενταξει ακομα και αυτο τα λεει ΟΛΑ.
Εγω αλλο ειπα.
Οτι δηλαδη οκ βρισκεις τις αρχες,και λες οτι δεν ειναι νεοφασιστακι ο αλλος επειδη δεν τα εχει πει αυτα το κομματου η ο ιδιος ή δεν ξερω τι.
Ε...για μπεμπιδες αυτα που λες.Δηλαδη φτανει.
Εγω ξέρω τι ξερω,το θέμα είναι οτι νομιζεις πως βάζοντας ΕΣΥ τις βασικές αρχές ναζισμου η φασισμου απο τη βικουλα
Στην αρχή είχες γράψει εδώ " βάζοντας ΕΣΥ τις βασικές αρχές ναζισμού ή φασισμού ή βρίσκοντας τες από τη βικουλα " κάτι που άλλαξες στη συνέχεια. Μπορεί να πάτησες και λάθος δεν σε κατηγορώ για αυτό.



Μετά από εκεί χάνω το νόημα του μηνύματος σου τι μπέμπηδες; Ε ναι αν δεν έχεις αυτές τις βασικές αρχές δεν είσαι φασίστας. Είναι σαν να λέω ότι είμαι υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και των φυλών αλλά είμαι και κομμουνιστής. Ε δεν γίνεται.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Στην αρχή είχες γράψει εδώ " βάζοντας ΕΣΥ τις βασικές αρχές ναζισμού ή φασισμού ή βρίσκοντας τες από τη βικουλα " κάτι που άλλαξες στη συνέχεια. Μπορεί να πάτησες και λάθος δεν σε κατηγορώ για αυτό.



Μετά από εκεί χάνω το νόημα του μηνύματος σου τι μπέμπηδες; Ε ναι αν δεν έχεις αυτές τις βασικές αρχές δεν είσαι φασίστας. Είναι σαν να λέω ότι είμαι υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και των φυλών αλλά είμαι και κομμουνιστής. Ε δεν γίνεται.
Το ενδεχόμενο ας πούμε να μην το ομολογούν ότι είναι νεοναζι..μιας και απαγορευεται ,,δεν το εχεις σκεφτει ναι;
Αντε νανακια.

Μάλλον διαβάζει Μπακούνιν...

Ναι,διοτι οποιος δεν ειναι νεοναζι ειναι αναρχικος!
Ελα να πεφτουν οι μασκουλες!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στην αρχή είχες γράψει εδώ " βάζοντας ΕΣΥ τις βασικές αρχές ναζισμού ή φασισμού ή βρίσκοντας τες από τη βικουλα " κάτι που άλλαξες στη συνέχεια. Μπορεί να πάτησες και λάθος δεν σε κατηγορώ για αυτό.
Εμ δεν καταλαβαινεις Βαζοντας εσυ τις αρχες του ναζισμου,,,εννοω εσυ ποσταρεις εδω τις αρχες του ναζισμου.Ελληνικα ξερεις; Δεν ειπα εφευρισκοντας εσυ τις αρχες του ναζισμου.
Αντε γεια..και πολυ ασχοληθηκα με τα αυτονοητα.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
'Οποιος δε θέλει πρόσφυγες είναι ναζιστοφασίστας;; :(
Προσφυγες ναι...ειναι νεοναζι.
Οποιος δεν θελει παρανομους μεταναστες ακομα και σκετους μεταναστες,ΟΧΙ..δεν ειναι νεοναζι.Ουτε γω θελω παρανομους μεταναστες ακομα και σκετους(νομιμους) μεταναστες σε αυτη τη φαση.
Ο προσφυγας ειναι αλλο θεμα και εκει δεν υπαρχει καμια δικαιολογια.

Ομως δεν θεωρουν τον σαλβινι νεοφασιστα επειδη απλα δεν θελει τους προσφυγες.Αν και απο μονο τουα υτο συνιστα νεοναζι και φασιστα διοτι ολο του το σκεπτικο ειναι καθαρα νεοναζι.
Αν κανεις τον κοπο αν σσχοληθεις θα καταάβεις,αλλα απο οσο σε ξερω ΔΕΝ ΘΕΣ να ασχοληθεις σοβαρα.Σε βολευει.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Το ενδεχόμενο ας πούμε να μην το ομολογούν ότι είναι νεοναζι..μιας και απαγορευεται ,,δεν το εχεις σκεφτει ναι;
Αντε νανακια.
Μπορεί και να είναι. Κανένας δεν ξέρει τι έχει στο μυαλό του. Το θέμα δεν είναι όμως τι πραγματικά είσαι πίσω από μάσκες αλλά ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος σου και ο τρόπος διακυβέρνησης σου. Ο Σαλβινι βγήκε στις εκλογές του 2018 αλλά δεν μπόρεσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, έκανε συγκυβέρνηση με τους συστηματικούς κεντροαριστερούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και δεν κατάφερε να πάρει την πρωθυπουργία, έγινε υπουργός εξωτερικών και το 2019 μέσα σε ένα χρόνο έχασε το αξίωμα και βρέθηκε παραγκωνισμένος ενώ κέρδισε τις εκλογές. Τέτοια ταπεινωτική ήττα πολιτικού δεν έχω ξαναδεί. Αν ήταν φασίστας πίστεψε με Πουπουλινα θα είχε κάνει μια δεύτερη Πορεία της Ρώμης και τώρα η Ιταλία θα είχε χούντα. Αν ήταν φασίστας δεν θα τον ταπείνωναν έτσι.

:rofl: :rofl: :rofl:
Γιάννη, Γιάννη, πολύ εύστοχο αυτό.
Μάλλον διαβάζει Μπακούνιν...
Ε τι να πω ρε μαν.
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top