Στην Aρχιτεκτονική το Α και το Ω είναι το σχέδιο. Ένα άτομο που πήρε 20 στο σχέδιο και 15 στα υπόλοιπα μαθήματα είναι πιο κατάλληλο για την σχολή από ότι το αντίστροφο.
Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω αυτό το hate που γίνεται στη Κεραμέως. Τα πανεπιστήμια όρισαν τα όρια. Συνεπώς τα παράπονα σε αυτούς.
Ούτε εγώ διαφωνώ με το όριο αυτό καθ' αυτό. Έχω τελειώσει σχολή με ειδικό μάθημα και ξέρω πως είναι τα πράγματα και πόσο σημαντικό είναι να έχεις τις βάσεις για να μην πελαγώσεις, αλλά μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι θέλουν να δείξουν αυστηρότητα και ζητάνε επίπεδο ενώ δεν φροντίζουν να το προσφέρουν οι ίδιοι.
Ζωγραφική/σχέδιο/μουσική/ξένες γλώσσες/αθλήματα, είναι όλα γραμμένα ή ανύπαρκτα στη δευτεροβάθμια, αλλά κατά τα άλλα να ζητάνε υψηλούς βαθμούς. Ακόμα και μέσα στην τριτοβάθμια αμφιβάλω αν αυτά τα τμήματα που το παίζουν τώρα επίπεδο μπορούν όντως να προσφέρουν την ανάλογη εκπαίδευση.
Όπως επίσης, από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω πως αυτοί που δεν αντέχουν καθόλου θα τα παρατήσουν γιατί δεν έχουν καθόλου βάσεις και αυτοί που έγραψαν κάπως πιο μέτρια (γιατί μιλάμε απλά για μια εξέταση, θα μπορούσε σε άλλα θέματα να είχε πάρει παραπάνω ή και παρακάτω), το προσπαθούν και βελτιώνονται. Υπήρχαν παιδιά που μπήκαν με α2 στη σχολή μου και όταν τελείωσαν ήταν πολύ καλύτερα από αυτούς που άρχισαν με υψηλότερο επίπεδο, γιατί το προσπάθησαν. Το θέμα είναι να υπάρχουν οι βάσεις και η όρεξη. Ένα παιδί που έγραψε τόσες χιλιάδες μόρια, είναι σχεδόν σίγουρο πως έχει τις ικανότητες να βελτιωθεί και εκεί. Ποιος ξέρει βασικά πως θα έγραφε και αυτό και πόσα άλλα παιδιά αν, λέω αν, το σχολείο βοηθούσε πραγματικά.
Επίσης, αν είναι σε τέτοια τμήματα να δίνουμε μόνο τα ειδικά, όπως με των εικαστικών. Αλλά μετράνε και τα υπόλοιπά και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στο παιδί ότι αν ξαναδώσει και γράψει του χρόνου 18 στο σχέδιο, ότι θα καταφέρει να ξαναπιάσει την εδε και στα υπόλοιπα.
Τα πανεπιστήμια πάντα λειτουργούν κερδοσκοπικά. Όσο έχουν αρκετούς φοιτητές μπορούν να το παίζουν ιστορία, άμα δουν ότι πέφτουν επικίνδυνα, θα δείτε πόσο θα πέσει και η εβε. Πάνω από όλα να υπάρχει δουλίτσα.