Και το δεύτερο απρόσμενο ήταν. Σε όλες τις χώρες. Εγώ ζω Ελβετία (και τον Οκτώβρη εκεί ήμουν) και μέσα σε μια εβδομάδα ενώ τρώγαμε όλοι στην εστίαση χωρίς κανένα μέτρο και περιορισμό και υποχρεώση να πηγαίνουμε στη δουλειά κάθε μέρα την άλλη εβδομάδα μας απαγόρευσαν να πηγαίνουμε δουλειά, έκλεισαν εστίαση μαγαζιά κλπ.
Η γνώμη μου είναι οτι απρόσμενο θεωρώ το:
ενώ λαμβάνουν μέτρα που έχουν άμεση επίπτωση στην μείωση της φοροδοτικής απόδοσης απο τους πληττόμενους, κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν υπάρχει. Παρά μόνο επιλεκτική ενίσχυση επιχειρήσεων, οι οποίες κατα κύριο λόγο ήταν κερδοφόρες και με αύξηση του κύκλου εργασιών τους.
Εδώ βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Απαράδεκτο.
Η Ευρωπαική Ένωση έβγαζε ανακοινώσεις ότι δεν θα ξαναγίνει lockdown κλπ. Ο Μητσοτάκης χειρίστηκε καλά το πρώτο κύμα ακριβώς επειδή το χειρίστηκε μόνος του και με τους συμβούλους του (διακεκριμένους καθηγητές στην Αμερική κλπ). Στο δεύτερο κύμα το πλάνο ήταν καθαρά ευρωπαικό. Στο eurogroup είπαν ότι δεν ξανακλείσουμε. Και αυτό έκανε τη ζημιά.
Η ζημιά, δεν είναι το πρόβλημα.
Η πρόβλεψη της ζημιάς είναι το θέμα και όσοι επιχειρηματίες - μαγαζάτορες - εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, εξ αιτίας των μέτρων δέχθηκαν πιέσεις που δεν ήταν δυνατό να τις περάσουν ανώδυνα.
Πολλοί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.
Και οι υπεύθυνοι της κατάστασης, δείχνουν οτι ή κάτι δεν λογαριάζουν σωστά ή κάτι λογαριάζουν πολύ σωστά, αλλά αποφεύγοντας να ωφελήσουν ως όφειλαν, όσους υπέστησαν τις συνέπειες των αποφάσεων τους. Αρα, να βλάψουν προγραμματισμένα.
Και αναρωτιέμαι αν η προηγούμενη κρίση συνεχίζεται ακόμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 8 Σεπτεμβρίου 2021
Κι εγώ απ' όσο μαθαίνω δεν υπάρχει πρόθεση για άλλα κορονοδανεικά ...
Αν ψάξεις θα βρεις τις προβλέψεις για δανεισμό της Ελλάδος.
Η αύξηση του δανεισμού μας είναι δεδομένη και μέχρι το 2040.
Δεν ξέρω πώς σχεδιάζουν τα πράγματα ή αν ονομάσουν τα δάνεια (κορονοδάνεια), αλλά είναι φανερό οτι ο δανεισμός μας προγραμματισμένα συνεχίζεται ως το 2040.