Η Γερμανία δεν είναι καπιταλιστική αλλά εφαρμόζουν τον σοσιαλισμό που δεν έχει εφαρμοστεί μέσω αυτοδιαχείρισης και κολεκτιβοποίησης. Μάλιστα.
Οι Γερμανοί το ξέρουν;
Το πρωτο κομματι το μυνηματος σου ή ειναι ο ορισμος του τρικυμια εν κρανιο ή ειναι τερμα ασυντακτο. Ή απλα γραφεις κατι για να γραψεις.
Και ναι, το ξερουν δεκαετιες τωρα.
Κράζεις εδώ και 2 μέρες τον καπιταλισμό αλλά δε μας λες κάποιο εναλλακτικό μοντέλο που θα είναι το ίδιο παραγωγικό με τον καπιταλισμό και ταυτόχρονα θα εξαλείψει κάθε είδους ανισότητα και φτώχεια. Με αλλά λόγια μας λες ουτοπίες χωρίς να προτείνεις κάτι το χειροπιαστό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 24 Απριλίου 2022
Αστούς θέλουν να δουλεύουν 8 ώρες και να παίρνουν 50.000 το μήνα ενώ η παραγωγικότητα τους αξίζει για 4.000. Ναι δεν είμαι υπέρ των μισθών πείνας της Ελλάδας που έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2-2.5 φορές υψηλότεροι. Αυτά όμως που ακούγονται εδώ μέσα για κοινά μέσα παραγωγής είναι το λιγότερο αστεία.
Πριν μια 10αετια, απο αθωοτητα εαν θες, επειδη πιστευα οτι ο κοσμος δεν ειναι τοσο σκατα αν θες, θα καθομουν και θα συζητουσα (ω ναι ακομη και με ακραιους φιλελευθερους!) για πολιτικες ιδεολογιες και προσεγγισεις, ακομη κι ας ηταν εξοφθαλμο οτι δεν θα βγαλω νοημα και θα πεταξω το χρονο μου.
Σοβαρα τωρα, υπαρχει περιπτωση ή η θεληση απο μερους μου να σε πεισω ή να μου φανεις καπου χρησιμος για να ασχοληθω παραπανω, ποσο μαλλον να κατσω μαζι σου να αναλυσω τους μηχανισμους συλλογικοποιησης;
Εκτος αυτου και ορεξη να ειχα να τα συζητησω μαζι σου, απαιτειται καποια προεργασια απο μεριας σου και ενα θεωρητικο υποβαθρο. "Ετοιμη γνωση" να ταιστει σε συνθετα ζητηματα απλα δεν υπαρχει, μονο στο Σκαι θα τα βρεις αυτα.
Στα επιπεδα ενος φορουμ λοιπον, η μονη βιωσιμη εναλλακτικη που εχεις να προτεινεις, ειναι να τους αντιμετωπισεις σε αυτο που μπορουν να αντιληφθουν: Οτι δεν γινεται να μειωθει η φορολογια και να ανοιξει κι αλλο η ελευθερη αγορα γιατι πώς αλλιως θα ταιστουν με εκατομμυρια οι 300+ χοντρομπαλαδες διορισμενοι διευθυντες απο τη ΝΔ με το μουφα βιογραφικο;
Μηπως θελετε να κοψουμε και το εισαγωμενο πουτινο-πετρελαιο, που τροφοδοτει με φρεσκο χρημα τον πολεμο κατα της Ουκρανιας;
Οπως παραδεχθηκε γνωστος πουτινακιας (τον χαρακτηρισμο τον δανειζομαι απο τη χρηση που εκαναν ομοιδεατες του και σε καμια περιπτωση δεν τον ενστερνιζομαι!) και δεξιος εδω μεσα, καλα κανουμε και ταιζουμε τους πουτινο-πετρελαιαδες εν μεσω πολεμου!
Υπομονη, πολεμο εχουμε! Ολοι πρεπει να βαλουμε πλατη!