[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,743 μηνύματα.
26 χρόνια περπατάω δίπλα σε αστυνομικούς και δεν φοβήθηκα. Δεν με κοίταξαν στραβά, ούτε με ενόχλησαν. Βέβαια, ούτε εγώ τους ενόχλησα ποτέ, κάποιο ρόλο παίζει και αυτό. Οπότε, μη θυμάσαι τον πολιτισμένο κόσμο, όταν πέφτουν κρότου λάμψης σε κλειστούς χώρους. Σε κανένα άλλο μέρος δεν μπορεί να έρθει μια αυτόνομη ομάδα 10 ατόμων, να πάρει δημόσιο χώρο από πανεπιστήμιο και να το κάνει αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και να μπαίνουμε σε διαδικασία να εξηγούμε τα αυτονόητα. Επειδή είμαστε μπανανία γίνονται αυτά που παραβλέπεις και οδηγούν σε όλα τα υπόλοιπα που σε "ενοχλούν".
Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο οι καταλήψεις δημόσιων χώρων, πχ το Βερολίνο έχει αρκετές. Επιπλέον, η προσωπική εμπειρία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν πολλοί ειδικοί (δημοσιογράφοι, η διεθνής αμνηστία και άλλοι) επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα αστυνομικής βίας. Και εμένα δεν με έχουν ενοχλήσει αλλά δεν σημαίνει ότι τους χρειάζομαι δίπλα μου κάθε φορά που πηγαίνω για μάθημα.
Επίσης, είναι προβληματικό το γεγονός ότι μάλλον θα οπλοφορούν ή θα συνοδεύονται από αστυνομικό ο οποίος έχει όπλο. Ας φανταστούμε λίγο τι μπορεί να συμβεί όταν δίνεις όπλα σε ένστολους τραμπούκους οι οποίοι έχουν εμπάθεια με τις φοιτητικές παρατάξεις/σχήματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Πήρε το μάτι μου σήμερα/χθες ρεπορτάζ του τύπου "οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να πάνε έγκυο στο νοσοκομείο σε 2μιση λεπτά".
Αντίστοιχο είχα δει πριν κάνα διβδόμαδο νομίζω που σώσαν μια γιαγιά από κάτι ορ σμθνγκ.

Σε ετοιμότητα γι' άλλη μία φορά ο μιντιακός μηχανισμός.

Κάποιος είπε σχολιάζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, την δικαστική αστυνομία (νέο σώμα)...ότι θα έχουμε και αστυνομική αστυνομία.

Εσύ @chrisjhon02 τι λες; :hehe: :hehe:

Επειδή είμαστε μπανανία γίνονται αυτά που παραβλέπεις και οδηγούν σε όλα τα υπόλοιπα που σε "ενοχλούν".

Aκριβώς. Στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερο παρα-ειδήσεις λόγω υπερπλεονάσματος σε κίτρινο τύπο. Κάπως πρέπει να ζήσει το μιντιακό κατεστημένο εκμεταλλεύοντας τις συφοριασμένες μάνες Φύσσα, Τοπαλούδη, Κούνεβες, Παλιοσπύρου, Γρηγορόπουλου, κτλ. Οι θεσμοί έχουν εκφυλιστεί εκ των έσω επειδή και στο σώμα της αστυνομίας δεν πάει κόσμος του κατηχητικού.
 
Τελευταία επεξεργασία:

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.
Κάποιος είπε σχολιάζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, την δικαστική αστυνομία (νέο σώμα)...ότι θα έχουμε και αστυνομική αστυνομία.

Εσύ @chrisjhon02 τι λες; :hehe: :hehe:
σε λιγο θα προσλαβουμε και αστυνομικους να φυλανε τους αστυνομικους που θα ειναι στα πανεπιστιμια και θα συνοδευονται απο αστυνομικους..
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
26 χρόνια περπατάω δίπλα σε αστυνομικούς και δεν φοβήθηκα. Δεν με κοίταξαν στραβά, ούτε με ενόχλησαν. Βέβαια, ούτε εγώ τους ενόχλησα ποτέ, κάποιο ρόλο παίζει και αυτό. Οπότε, μη θυμάσαι τον πολιτισμένο κόσμο, όταν πέφτουν κρότου λάμψης σε κλειστούς χώρους. Σε κανένα άλλο μέρος δεν μπορεί να έρθει μια αυτόνομη ομάδα 10 ατόμων, να πάρει δημόσιο χώρο από πανεπιστήμιο και να το κάνει αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και να μπαίνουμε σε διαδικασία να εξηγούμε τα αυτονόητα. Επειδή είμαστε μπανανία γίνονται αυτά που παραβλέπεις και οδηγούν σε όλα τα υπόλοιπα που σε "ενοχλούν".
Ότι πεις, δεν χρειαζόμαστε ιδιωτική φύλαξη στο πανεπιστήμιο αλλά τα σκυλιά της αστυνομίας να σταματάνε και να τραμπουκίζουν όποιον γουστάρουν.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε ποιο μέρος του πολιτισμένου κόσμου ρίχνουν κρότου λάμψης σε εσωτερικό χώρο; Από το 2014 μέχρι το 2020 που πήγαινα συστηματικά στο πανεπιστήμιο πάντως ούτε με κατάληψη δεν εμποδίζονταν κόσμος να μπει στο κτήριο, άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά τους και γενικά ποτέ δεν φοβήθηκα μέσα στο ΑΠΘ. Ευτυχώς μπαστακώθηκαν οι μπάτσοι και δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος πλέον χαχα.
Επιλεκτική μνήμη λέγεται αυτό :P

Ένα γρήγορο πέρασμα έξω από το ΑΠΘ τις απογευματινες ώρες ειναι ικανό να δει κάποιος κατά πόσο πλέον έχουν βάση όλα αυτά που λέγονται και πόσο γελοία ακούγονται σε όλους εμάς που ζήσαμε το πανεπιστήμιο πριν από εσάς και βλέπουμε την σημερινή κατάντια του ....

Μην μιλήσουμε για την ΑΣΟΕ ....
Ούτε μεγαλυτερο σεντόνι να γραφτεί δεν φτάνει να περιγράψει και εις την κατάσταση...

Ποιο μέτρο σύγκρισης μπορεί να έχει ο σημερινός νέος όταν έχει βρει το μπάχαλο και τη παρανομία μέσα σε χώρους οπως ειναι τα πανεπιστήμια?
Ποιο μέτρο σύγκρισης μπορεί να έχει όταν έχει μάθει να ζει και να λειτουργεί μόνο κάτω από τέτοιες συνθήκες?
Αυτή τη παιδεια έχει διδαχθεί από το λύκειο ακόμα ...

Αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια που τελουσαν υπό κατάληψη κάποια πανεπιστήμια ρώτησε κανένας όλους αυτούς τους φοιτητές που ήθελαν να τελειώνουν ώστε να προχωρήσουν την ζωή τους ή τους γονείς που πλήρωναν ενοίκια σε πόλεις και τα παιδιά τους δεν είχαν πρόσβαση και χάθηκαν εξάμηνα, χρόνος πάλι δηλαδή αν ήθελαν τέτοια πανεπιστήμια?

Μονο οι γνωστοί άγνωστοι πλέον θελουν κάτι τέτοιο, οποτε τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος τους σε εμάς πλέον που έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα εφόσον περάσαμε και από τις δύο πλευρές...

Κάτι τέτοια περιστατικά μόνο από ατομα που έχουν μάθει να λειτουργούν ομαδικά ακούγονται..

Επί σύριζα τα πανεπιστήμια είχαν γίνει μπατε σκύλοι αλέστε για να μιλήσουμε και στην τωρινή γλώσσα σας , καιρός να μπει μια τάξη και αν αυτοί λέγονται μπάτσοι ή σεκιουριτη καλώς να ορίσουν...

Ημουν κατά όλου αυτού μεσα στα πανεπιστήμια γιατί τα έζησα σε πολύ ωραίες εποχές ,πλέον δεν γίνεται αλλιώς..
Γαγραινα είναι όλη αυτή η φάρα που συνεχώς μεγαλώνει, ας σταματήσει μήπως και δούμε επιτέλους τα ιδρύματα όπως τα γνωρίσαμε εμείς ....
Ήταν χώροι που έβλεπες μόνο φοιτητές και περιφεροσουν εκεί μέσα χωρίς κανένα φόβο...
Οι πορτες στις φοιτητικές εστίες κάποτε ήταν ορθάνοιχτες και μπαινοβγαιναμε από δωμάτιο σε δωμάτιο.
Τώρα βλέπεις μόνο πόρτες κλειστές και διπλό κλειδωμένες από μερικούς, μέσα σε ένα χώρο που υποτίθεται ΔΕΝ φοβάσαι ?

Πραγματικά ποσο γελοια ,ανώριμα και πολιτικοποιηνενα πλέον ακούγονται όλα αυτά και πόσο υποτίμηση προσφέρει στην αντίληψη του συνομιλητή του αυτοί που τα λένε.
Καιρός κάποιοι να μπουν στον πραγματικό κόσμο, το μόνο ελαφρυντικό τους είναι ότι είναι πολυ μικροί ακόμα για να μιλούν για πανεπιστήμια που αυτοί ΠΟΤΕ δεν γνώρισαν...

Σφαχτριται ελευθερα πλέον εν έτη 2022 για κόμματα και παρατάξεις μετά από όλα αυτά που περνάμε..

Εμείς η γενιά μου εννοώ απλά σας βλέπουμε και ΔΕΝ γελάμε, λυπούμαστε απλά για την κατάντια...

Αυτό και μονο δείχνει πως τίποτα δεν θα φτιάξει σε αυτό τον τόπο με τα μυαλά που κουβαλάνε ακόμα μερικοί και την υιοθέτησης της επιβολής απόψεων μόνο με την βία .
Ακόμα και η ντροπή και για το ποιος πρέπει να την νιώθει με όλα αυτά που γίνονται είναι ακόμα μια μεγάλη συζήτηση και σίγουρα εδώ μέσα έχει χάσει και την πραγματική σημασία της για το ποιος θα πρέπει να την χρησιμοποιεί πλέον και ποιος όχι

Και για να χαλασω το όνειρο μερικών και τις εμμονές που έχουν με τους μπάτσους, μπάτσοι ΔΕΝ θα μπουν στα πανεπιστήμια..

Από ποτε λέγεται μπατσος κάποιος που δεν έχει λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση και πιάνει υπηρεσία ΑΟΠΛΟΣ ...

Αυτά τα ολίγα για όλους εσάς που πραγματικα απορώ τι μπορεί να ενοχλήσει μια τέτοια φύλαξη έναν απλό φοτητητη που ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ είναι να πάει να κάνει το μάθημα του, την πλάκα του και να φύγει από εκεί?
Μόνο ηρεμία θα του προσφέρει πλέον ..

Αυτοί που ενοχλούνται είναι αυτοί που βλέπουμε να δημιουργούν όλα τα προβλήματα με τις αυθαίρετες καταλήψεις και το σύστημα αγέλης να βανδαλιζουν δημόσιες περιουσίες...
Ε με συγχωρείται αλλά πολύ μεγάλο λάθος να μην μπουν κανονικοί μπάτσοι μέσα στα πανεπιστήμια ΜΟΝΟ για αυτά τα μαγκακια που λειτουργούν ΜΟΝΟ με σύστημα αγέλης.. :bye2:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,799 μηνύματα.
Στην Ισπανία η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Πέδρο Σάντσεθ στρέφεται προς τη κατεύθυνση της νομοθέτησης τριήμερης άδειας σε γυναίκες ( με δυνατότητα παράτασης συν δύο ημέρες ) με δυσμηνόρροια ( δηλαδή επώδυνη έμμηνο ρύση ). Το νομοσχέδιο θα μειώσει επίσης το ΦΠΑ στα είδη γυναικείας υγιεινής ενώ θα μοιράζονται και σε σχολεία στις μαθήτριες. Επί πλέον όλες οι γυναίκες ακόμα και οι ανήλικες 16-18 ετών θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν δωρεάν άμβλωση σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας χωρίς γονική συναίνεση.

Η Ισπανία πρωτοστατεί σε αυτό το τομέα και σίγουρα είναι καλό παράδειγμα για εμάς. Μόνο όμως μερικές σκέψεις και παρατηρήσεις πάνω στο θέμα. 1) Αν τα προϊόντα δεν μπορούν να διατίθενται δωρεάν εις τας γυναίκες θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν μηδενικό ΦΠΑ για προσιτές τιμές προς όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.
2) η άδεια να μη πληρώνεται από το κράτος αν η εργαζόμενη είναι στον ιδιωτικό τομέα αλλά από τον εργοδότη.
3) Ένα επιχείρημα στην Ισπανία όσων είναι ενάντια σε αυτή τη νομοθεσία είναι ότι οι γυναίκες θα στιγματιστούν και θα αποφεύγουν τις προσλήψεις γυναικών ή θα απολύονται. Μόνον που πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει και με την εγκυμοσύνη, δεν είναι ολίγες οι περιπτώσεις απολύσεων γυναικών που έμειναν έγκυες, από εργοδότες για να γλυτώσουν τη πολύμηνη άδεια μετ'αποδοχών που υποχρεούνται να παρέχουν στις εγκυμονούσες εργαζόμενες τους. Λύση σε αυτό όμως είναι η πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και όχι η υποχώρηση προς ικανοποίηση και τον φόβο της αυθαιρεσίας τους. Σε όλα τα άλλα συμφωνώ με τη κυβέρνηση της Ισπανίας και είναι σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση. Αρνούμαι να πιστέψω ότι καμμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει νομοθετήσει προς αυτή τη κατεύθυνση ενώ το έχουν κάνει η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα μέχρι και η Ζάμπια! Κάποιοι εν τέλει δεν διδάσκουν τόσο πολιτισμό όσο θα ήθελαν.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο οι καταλήψεις δημόσιων χώρων, πχ το Βερολίνο έχει αρκετές. Επιπλέον, η προσωπική εμπειρία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν πολλοί ειδικοί (δημοσιογράφοι, η διεθνής αμνηστία και άλλοι) επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα αστυνομικής βίας. Και εμένα δεν με έχουν ενοχλήσει αλλά δεν σημαίνει ότι τους χρειάζομαι δίπλα μου κάθε φορά που πηγαίνω για μάθημα.
Επίσης, είναι προβληματικό το γεγονός ότι μάλλον θα οπλοφορούν ή θα συνοδεύονται από αστυνομικό ο οποίος έχει όπλο. Ας φανταστούμε λίγο τι μπορεί να συμβεί όταν δίνεις όπλα σε ένστολους τραμπούκους οι οποίοι έχουν εμπάθεια με τις φοιτητικές παρατάξεις/σχήματα.
Και εγώ δεν χρειάζομαι το στέκι δίπλα μου κάθε φορά που πάω για μάθημα στη σχολή. Με τη διαφορά ότι εμένα το στέκι με ενοχλεί κιόλας που υφίσταται. ;)
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
1) Αν τα προϊόντα δεν μπορούν να διατίθενται δωρεάν εις τας γυναίκες θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν μηδενικό ΦΠΑ για προσιτές τιμές προς όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.
Με αυτή τη λογική πρέπει να μηδενιστεί το ΦΠΑ στα φάρμακα, στα γυαλιά μυωπίας κ.λπ. Το κόστος είναι μεγάλο για το κράτος. Λαϊκίστικη πολιτική για να πάρουν ψήφους λόγω πολιτικής ορθότητας. Οποιαδήποτε τέτοια παροχή δίνεται, δίνεται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και άλλων κοινωνικών ομάδων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

2) η άδεια να μη πληρώνεται από το κράτος αν η εργαζόμενη είναι στον ιδιωτικό τομέα αλλά από τον εργοδότη.
H άδεια πρέπει να πληρώνεται από το ασφαλιστικό ταμείο. Ο εργοδότης πρέπει να καλύψει τη θέση εργασίας προσλαμβάνοντας αντικαταστάτη. Αν εφαρμοστεί αυτό στην Ισπανία θα αυξηθεί η ανεργία σε γυναίκες πάνω από κάποια ηλικίας για ευνόητους λόγους.

3) Ένα επιχείρημα στην Ισπανία όσων είναι ενάντια σε αυτή τη νομοθεσία είναι ότι οι γυναίκες θα στιγματιστούν και θα αποφεύγουν τις προσλήψεις γυναικών ή θα απολύονται. Μόνον που πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει και με την εγκυμοσύνη, δεν είναι ολίγες οι περιπτώσεις απολύσεων γυναικών που έμειναν έγκυες, από εργοδότες για να γλυτώσουν τη πολύμηνη άδεια μετ'αποδοχών που υποχρεούνται να παρέχουν στις εγκυμονούσες εργαζόμενες τους. Λύση σε αυτό όμως είναι η πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και όχι η υποχώρηση προς ικανοποίηση και τον φόβο της αυθαιρεσίας τους. Σε όλα τα άλλα συμφωνώ με τη κυβέρνηση της Ισπανίας και είναι σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση. Αρνούμαι να πιστέψω ότι καμμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει νομοθετήσει προς αυτή τη κατεύθυνση ενώ το έχουν κάνει η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα μέχρι και η Ζάμπια! Κάποιοι εν τέλει δεν διδάσκουν τόσο πολιτισμό όσο θα ήθελαν.
Δεν μπορείς να απολύσεις μια έγκυο. Το απαγορεύει ο νόμος.

Η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην οικονομία της. Επιχειρήσεις που απασχολούσαν 10, 15 άτομα στη μη covid εποχή έχουν μειώσει το προσωπικό τους και τα δουλεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Από καφετέριες και καταστήματα μέχρι και ΚΤΕΟ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,799 μηνύματα.
Με αυτή τη λογική πρέπει να μηδενιστεί το ΦΠΑ στα φάρμακα, στα γυαλιά μυωπίας κ.λπ. Το κόστος είναι μεγάλο για το κράτος. Λαϊκίστικη πολιτική για να πάρουν ψήφους λόγω πολιτικής ορθότητας. Οποιαδήποτε τέτοια παροχή δίνεται, δίνεται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και άλλων κοινωνικών ομάδων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Λάθος, στα φάρμακα δεν θα έπρεπε να μηδενιστεί το ΦΠΑ, είναι ντροπή και μόνο που υπάρχει τιμή και δεν χορηγούνται δωρεάν σε όλους/όλες. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, είναι ντροπή επίσης που υπάρχει αυτό που λες " μεγαλύτερη ανάγκη " το 2022. Η επιδοματική πολιτική είναι καταστροφική. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι παραγωγική εργασία σε όλους/όλες για να συνεισφέρουν εις το κοινωνικόν σύνολο με βιώσιμους μισθούς και χαμηλές τιμές, ενοίκια κλπ. Αυτός είναι ο δρόμος. Και όχι να μοιράζεις ανούσια επιδόματα αντί να έχεις σοβαρό κράτος πρόνοιας και να προνοείς για το καλό των ανθρώπων όπως αυτά που ανέφερα πιο πάνω.
H άδεια πρέπει να πληρώνεται από το ασφαλιστικό ταμείο. Ο εργοδότης πρέπει να καλύψει τη θέση εργασίας προσλαμβάνοντας αντικαταστάτη. Αν εφαρμοστεί αυτό στην Ισπανία θα αυξηθεί η ανεργία σε γυναίκες πάνω από κάποια ηλικίας για ευνόητους λόγους.
Το θέμα είναι ότι η πρόταση των Podemos στην Ισπανία είναι να πληρώνει το κράτος από τη πρώτη ημέρα την άδεια αυτή. Κάτι που για εμένα δεν είναι τόσο σωστό. Το κράτος να πληρώνει την άδεια στις υπαλλήλους του δημοσίου. Στον ιδιωτικό τομέα γιατί;

Δεν μπορείς να απολύσεις μια έγκυο. Το απαγορεύει ο νόμος.
Μα προφανώς δεν την απολύουν για αυτό αλλά για " άλλους ",και καλά, λόγους. Δεν είναι και κάτι ξένο το κράτος να μη κάνει τίποτα μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Για να μη μιλήσουμε ότι το parental leave είναι μικρότερο για τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα από εκείνες του δημοσίου. Και όχι η λύσις δεν είναι να πέσουν αυτές του δημοσίου στο βαθμό εκείνων του ιδιωτικού όπως σε πολλά πράγματα θέλουν να περάσουν οι φιλελέδες στην ανόητη κόντρα εργατ(ρι)ών του δημοσίου με ιδιωτικού αλλά οι εργάτριες του ιδιωτικού τομέα να ανέβουν στο επίπεδο των εργατριών του δημοσίου. Αυτό είναι δικαιοσύνη και όχι το αντίθετο.

Η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην οικονομία της. Επιχειρήσεις που απασχολούσαν 10, 15 άτομα στη μη covid εποχή έχουν μειώσει το προσωπικό τους και τα δουλεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Από καφετέριες και καταστήματα μέχρι και ΚΤΕΟ.
Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε λοιπόν. Ειδικά αυτή η κυβέρνηση τη μικρομεσαία επιχείρηση την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα υπερκέρδη των μεγάλων καλύπτονται με κυβερνητική βοήθεια και οι μικροί πληρώνουν τα σπασμένα.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Λάθος, στα φάρμακα δεν θα έπρεπε να μηδενιστεί το ΦΠΑ, είναι ντροπή και μόνο που υπάρχει τιμή και δεν χορηγούνται δωρεάν σε όλους/όλες. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, είναι ντροπή επίσης που υπάρχει αυτό που λες " μεγαλύτερη ανάγκη " το 2022. Η επιδοματική πολιτική είναι καταστροφική. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι παραγωγική εργασία σε όλους/όλες για να συνεισφέρουν εις το κοινωνικόν σύνολο με βιώσιμους μισθούς και χαμηλές τιμές, ενοίκια κλπ. Αυτός είναι ο δρόμος. Και όχι να μοιράζεις ανούσια επιδόματα αντί να έχεις σοβαρό κράτος πρόνοιας και να προνοείς για το καλό των ανθρώπων όπως αυτά που ανέφερα πιο πάνω.

Το θέμα είναι ότι η πρόταση των Podemos στην Ισπανία είναι να πληρώνει το κράτος από τη πρώτη ημέρα την άδεια αυτή. Κάτι που για εμένα δεν είναι τόσο σωστό. Το κράτος να πληρώνει την άδεια στις υπαλλήλους του δημοσίου. Στον ιδιωτικό τομέα γιατί;


Μα προφανώς δεν την απολύουν για αυτό αλλά για " άλλους ",και καλά, λόγους. Δεν είναι και κάτι ξένο το κράτος να μη κάνει τίποτα μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Για να μη μιλήσουμε ότι το parental leave είναι μικρότερο για τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα από εκείνες του δημοσίου. Και όχι η λύσις δεν είναι να πέσουν αυτές του δημοσίου στο βαθμό εκείνων του ιδιωτικού όπως σε πολλά πράγματα θέλουν να περάσουν οι φιλελέδες στην ανόητη κόντρα εργατ(ρι)ών του δημοσίου με ιδιωτικού αλλά οι εργάτριες του ιδιωτικού τομέα να ανέβουν στο επίπεδο των εργατριών του δημοσίου. Αυτό είναι δικαιοσύνη και όχι το αντίθετο.


Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε λοιπόν. Ειδικά αυτή η κυβέρνηση τη μικρομεσαία επιχείρηση την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα υπερκέρδη των μεγάλων καλύπτονται με κυβερνητική βοήθεια και οι μικροί πληρώνουν τα σπασμένα.
Στη Νορβηγία η άδεια γονέων καλύπτεται απο το δημόσιο ταμείο, το οποίο απο την αλλη πληρώνεται απο τον εργοδότη, ειτε αυτος είναι ο ιδιωτικός τομέας είτε οτο δημόσιο. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται διακρίσεις κατα των γυναικών στην πρόσληψη. Επίσης ο πατέρας δικαιούται ιδια άδεια με τη μητέρα (πλην δλδ του 1 μηνα της εγκυμοσύνης), οπότε και αυτό συμβάλει στο να μην εχει νοημα η διάκριση των φύλων στις προσλήψεις (και προφανώς να μη χρειάζεται κρατικος έλεγχος για το τι κάνει ο κάθε εργοδότης). Απλα πράγματα, σενάρια επιστημονικής φαντασίας για εμας.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,799 μηνύματα.
Στη Νορβηγία η άδεια γονέων καλύπτεται απο το δημόσιο ταμείο, το οποίο απο την αλλη πληρώνεται απο τον εργοδότη, ειτε αυτος είναι ο ιδιωτικός τομέας είτε οτο δημόσιο. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται διακρίσεις κατα των γυναικών στην πρόσληψη. Επίσης ο πατέρας δικαιούται ιδια άδεια με τη μητέρα (πλην δλδ του 1 μηνα της εγκυμοσύνης), οπότε και αυτό συμβάλει στο να μην εχει νοημα η διάκριση των φύλων στις προσλήψεις (και προφανώς να μη χρειάζεται κρατικος έλεγχος για το τι κάνει ο κάθε εργοδότης). Απλα πράγματα, σενάρια επιστημονικής φαντασίας για εμας.
Ναι γνωρίζω για το υπέροχο σύστημα του parental leave στη Σκανδιναβία. Το έχω φέρει ξανά ως θέμα εδώ μέσα που είναι άξιο προς μίμηση αλλά όπως λες και εσύ, σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εμείς δεν θα έχουμε ποτέ τέτοια άρτια κρατική οργάνωση δυστυχώς.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,743 μηνύματα.
Και εγώ δεν χρειάζομαι το στέκι δίπλα μου κάθε φορά που πάω για μάθημα στη σχολή. Με τη διαφορά ότι εμένα το στέκι με ενοχλεί κιόλας που υφίσταται. ;)
Λογικό να ενοχλεί, οι χώροι αυτοί απορρίπτουν τις έννοιες της οικονομικής εκμετάλλευσης, της ιεραρχίας, είναι δομές που λειτουργούν με βάση την αυτοοργάνωση και την ισότητα. Επίσης, έχουν προσφέρει βοήθεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για αυτό το κράτος προσπαθεί να φιμώσει τις καταλήψεις, επειδή παρεκκλίνουν από το κυρίαρχο που κράτος και κεφάλαιο ορίζουν. Ο στόχος είναι πανεπιστήμια στα οποία η κυρίαρχη ιδεολογία είναι η φιλελεύθερη. Όλες οι άλλες θα φιμώνονται.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Λογικό να ενοχλεί, οι χώροι αυτοί απορρίπτουν τις έννοιες της οικονομικής εκμετάλλευσης, της ιεραρχίας, είναι δομές που λειτουργούν με βάση την αυτοοργάνωση και την ισότητα. Επίσης, έχουν προσφέρει βοήθεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για αυτό το κράτος προσπαθεί να φιμώσει τις καταλήψεις, επειδή παρεκκλίνουν από το κυρίαρχο που κράτος και κεφάλαιο ορίζουν. Ο στόχος είναι πανεπιστήμια στα οποία η κυρίαρχη ιδεολογία είναι η φιλελεύθερη. Όλες οι άλλες θα φιμώνονται.
Χμμμ, προσπαθήσε ποτε το κράτος να φιμωσει κατάληψη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, που έγινε... Σε σπίτι καταληψια;
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,743 μηνύματα.
Χμμμ, προσπαθήσε ποτε το κράτος να φιμωσει κατάληψη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, που έγινε... Σε σπίτι καταληψια;
Οι καταλήψεις είναι χώροι οι οποίοι συνήθως είναι παρατημένοι. Πάντως είναι περίεργο να ενοχλούν στέκια και καταλήψεις τα οποία προφέρουν στέγη πχ σε πρόσφυγες και γενικά λειτουργούν με αλληλεγγύη αλλά όχι το μεγαλύτερο αυθαίρετο (the mall) ή τα διάφορα σπίτια και ανεμογεννήτριες που φυτρώνουν μετά από κάθε πυρκαγιά.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι η πρόταση των Podemos στην Ισπανία είναι να πληρώνει το κράτος από τη πρώτη ημέρα την άδεια αυτή. Κάτι που για εμένα δεν είναι τόσο σωστό. Το κράτος να πληρώνει την άδεια στις υπαλλήλους του δημοσίου. Στον ιδιωτικό τομέα γιατί;
Δεν είπα το κράτος, αλλά το ασφαλιστικό ταμείο που κατά τη γνώμη μου ούτε αποκλειστικά δημόσιο πρέπει να είναι, ούτε να πληρώνεται από τον εργοδότη. Δεν θα το κάνει τζάμπα. Πληρώνεται γι αυτό.

Μα προφανώς δεν την απολύουν για αυτό αλλά για " άλλους ",και καλά, λόγους. Δεν είναι και κάτι ξένο το κράτος να μη κάνει τίποτα μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Για να μη μιλήσουμε ότι το parental leave είναι μικρότερο για τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα από εκείνες του δημοσίου. Και όχι η λύσις δεν είναι να πέσουν αυτές του δημοσίου στο βαθμό εκείνων του ιδιωτικού όπως σε πολλά πράγματα θέλουν να περάσουν οι φιλελέδες στην ανόητη κόντρα εργατ(ρι)ών του δημοσίου με ιδιωτικού αλλά οι εργάτριες του ιδιωτικού τομέα να ανέβουν στο επίπεδο των εργατριών του δημοσίου. Αυτό είναι δικαιοσύνη και όχι το αντίθετο.
Αν είναι έγκυος κάποια δεν μπορεί να απολυθεί στην Ελλάδα. Αν κάποια είναι συμβασιούχος δεν της ανανεώνουν την σύμβαση (το οποίο είναι λογικό) αλλά αυτό δεν είναι απόλυση.

Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε λοιπόν. Ειδικά αυτή η κυβέρνηση τη μικρομεσαία επιχείρηση την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα υπερκέρδη των μεγάλων καλύπτονται με κυβερνητική βοήθεια και οι μικροί πληρώνουν τα σπασμένα.
Μιλάω και για μεγάλες επιχειρήσεις π.χ. για ΚΤΕΟ που έχω υπόψιν. Ο Βακάκης μίλησε https://www.powergame.gr/epichirisi...agnoisei-ta-simadia-o-theos-na-ton-voithisei/ Τον άκουσε κάνεις;

Η αύξηση του κατώτατου μισθού μετακύλησε στην τιμή των προϊόντων και η διαφορά έγινε αισθητή. Μεγάλοι χαμένοι οι άνθρωποι άνευ εισοδήματος.

Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε λοιπόν. Ειδικά αυτή η κυβέρνηση τη μικρομεσαία επιχείρηση την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα υπερκέρδη των μεγάλων καλύπτονται με κυβερνητική βοήθεια και οι μικροί πληρώνουν τα σπασμένα.
Η φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων είναι μεγάλη σοσιαλιστική πατάτα. Τα υπερκέρδη είναι ήδη φορολογημένα και σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι δεν έχουν σύνορα. Μπορούσαν να το ονομάσουν έκτακτη εισφορά αλλά θέλανε να το παίξουν αντικαπιταλιστές.


Σκανδιναβικές χώρες παρέχουν παροχές που δεν έχουμε αλλά δεν έχουν δωρεάν υγεία από το 1ο ευρώ που η Ελλάδα έχει ακόμα και σε ανασφάλιστους. Δίνουν χρήματα για επισκέψεις στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία και πρέπει οι ασθενείς πρέπει να καλύπτουν τα 300 ευρώ τη φαρμακευτική περίλθαψη τους κάθε χρόνο μόνοι τους.

Γι' αυτό λέω λαϊκισμός αυτό που κάνουν τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ελλάδα. Προβάλουν τα θετικά κάθε ξένου συστήματος και όχι τα αρνητικά.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Εγώ αναρωτιέμαι όποιος θέλει να κάνει στέκι γιατί πρέπει να καταλάβει έναν χώρο έστω και αν είναι παρατημένος.

Μπορεί κάποιος από όλους αυτούς να προσφέρει δωρεάν κάποιο δικό του ακίνητο ας πούμε.

Η αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορούν να νοικιάσουν κάποιο.
Μια χαρά μπορούν να βρουν φτηνά ακίνητα, ειδικά αν είναι μισοπαρατημένο σαν τα εγκαταλελειμμένα που πολλές φορές καταλαμβάνουν.
Δεν θα μπορούσε κανείς να τους πει τίποτα μετά και επιπλέον καταλήψεις που όντως κάνουν κάτι πχ προσφέρουν στέγη σε πρόσφυγες μια χαρά θα έβρισκαν λεφτά από δωρεές για το νοίκι όπως βρίσκουν για τις άλλες ανάγκες.

Τώρα αν είναι 10 τύποι που θέλουν να καταλάβουν ένα κτίριο για να κάνουν την επανάσταση τους ή μερικοί που νομίζουν ότι έτσι πολεμάνε το σύστημα καλή τους τύχη.

Και σχετικά με τα πανεπιστήμια, κανένας ένστολος δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται μόνιμα μέσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Όμως καμία δουλειά δεν έχει και κανένας κουκουλοφόρος, ροπαλοφόρος καταληψίας.

Οι οποίοι καταληψίες είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της κάθε κυβέρνησης.
Για τις δεξιές κυβερνήσεις να δείξουν ότι τους πολεμάνε για να παίρνουν ψήφους από το κοινό τους, για τις αριστερές ότι τους χαϊδεύουν για να παίρνουν ψήφους από το δικό τους κοινό.

Και η τωρινή κυβέρνηση το ίδιο παιχνίδι παίζει, η αστυνομία μια χαρά ξέρει ποιοί είναι, αν ήθελαν θα τους είχαν ήδη μέσα.

Ακόμα και αν ισχύουν οι θεωρίες ότι όλα γίνονται για να μπει στα πανεπιστήμια αστυνομία να καταστείλει την ελευθερία της έκφρασης, τους δίνουν την τέλεια αφορμή να το κάνουν.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Για μια θέση εργασίας στην Κίνα, σε κάποια κρατική εταιρεία γίνονται γραπτές εξετάσεις και οι υποψήφιοι φτάνουν τους 30.000 ή και 100.000 ανάλογα τη φύση δελεαστικότητας της θέσης εργασίας. Αυτό είναι μια συνέπεια πόσο δελεαστική είναι η κρατικοποίηση πολλών θέσεων εργασίας. Η ανθρώπινη φύση ανεξάρτητα εθνικότητας βρίσκει πιο δελεαστική την φροντίδα του κράτους αφού υπάρχουν διάφορα μπόνους στους δημόσιους υπαλλήλους της Κίνας: μειωμένη φορολογία, κουπόνι ενοικίου, κουπόνι ημερησίων γευμάτων στο κοινοτικό εστιατόριο του οργανισμού, απουσία φόβου απόλυσης, μη έλεγχος ποιότητας απόδοσης εργαζομένου κτλ. Τα τελευταία θυμίζουν πολύ την Ελλάδα. :hehe: Μήπως είμαστε απόγονοι Κινέζων;
Μου ειχε τυχει στο μεταπτυχιακο συγκατοικος Κινεζος. Οχι το πιο εξυπνο παιδι που υπαρχει, αλλα μπορουσε να μιλησει σχετικα ανοιχτα για την χωρα του, λαμβανοντας υποψη βεβαια και το ποια χωρα ειναι αυτη και ποση προπαρανδα ειχε φαει απο μικρος. Μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση το πως περιεγραψε το δημοσιο τους, σχεδον σαν να ακους ... καποια αλλη ... πολυ γνωριμη χωρα. Τον ειχα πει honorary Greek γι'αυτο
Οι μισθοι του δημοσιου τους ειναι ονομαστικα της πλακας. Μαζι ομως με διαφορα "δωρακια" για "εξυπηρετησεις" που κανουν και διαφορες "σχεσεις" γινονται τρομερα ελκυστικες, που δεν φανταζεται ο, ο θεος να τον κανει, ΙΤ τους. Οι ανθρωποι τουλαχιστον καταλαβαινουν, αντιθετα με καποιους αλλους, πως για να μοιρασεις λεφτα, θα πρεπει πρωτα να τα εχεις
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Οι καταλήψεις είναι χώροι οι οποίοι συνήθως είναι παρατημένοι. Πάντως είναι περίεργο να ενοχλούν στέκια και καταλήψεις τα οποία προφέρουν στέγη πχ σε πρόσφυγες και γενικά λειτουργούν με αλληλεγγύη αλλά όχι το μεγαλύτερο αυθαίρετο (the mall) ή τα διάφορα σπίτια και ανεμογεννήτριες που φυτρώνουν μετά από κάθε πυρκαγιά.
Α ακόμα παίζει το fake news με τις πυρκαγιές και τις ανεμογεννήτριες; Μας ψεκαζουν;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,799 μηνύματα.
Ποιος ψεκασμός; Εδώ υπάρχει βίντεο με τον Μητσοτάκη να ακούγεται να τα λέει ξεκάθαρα αυτά.

Ο βλάκας που θέλει να λέγεται και " ηγέτης " τη πατρίδα ξεπουλαει.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,279 μηνύματα.
Προϋπόθεση πρώτη = Να μιλάει καλά Αγγλικά εν αντίθεση με τον Τσίπρα που μια Αμερική γέλαγε μαζί του επειδή δεν ήξερε να πει ούτε μια σωστή πρόταση.

10812776-DB1B-4D76-8DB4-8DF31B59A4B9.png
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top