O πατέρας μου είναι ασφαλιστικός πράκτορας (δηλαδή δουλευει όλες τις εταιρίες, οπότε έχει μια πιό γενική άποψη) και από τη γέννησή μου με έχει στην Εθνική. Μιλάει επίσης με καλά λόγια για την International Life, Groupama Φοίνιξ και Interamerican. Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις στις μεγάλες εταιρίες (που θεωρητικά είναι οι πιό σίγουρες) και να δεις τι προσφορά σου δίνει η καθεμία για τις καλύψεις που θες. Αν και πάνω-κάτω ίδια είναι τα τιμολόγια πια...
Στην Εθνική έχω εξετάσεις μέχρι 600 ευρώ το χρόνο στη ΒιοΙατρική συν 80% της επίσκεψης σε οποιονδήποτε γιατρό (εκτός ψυχίατρου, που δεν καλυπτει καμια ασφαλιστική). Τις εξετάσεις δεν τις πληρώνω καθόλου, αναλαμβάνει κατευθείαν η ασφαλιστική. Τους γιατρούς τους πληρώνω και μετά από μήνες (όλες οι εταιρίες αργούν) μου επιστρέφουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό (το ίδιο και με επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία). Ευχαριστημένη είμαι από αυτό, αν και απογοητεύτηκα που όλες οι ασφαλιστικές έκοψαν τα έξοδα τοκετού (αλλά εσένα δε σε νοιάζει αυτό!) Με κάποια λεφτά παραπάνω μπορούσα να έχω 100% επιστροφή, αλλά δεν με συμφέρει (γιατί -χτύπα ξύλο- δεν κάνω τόσο πολλές επισκέψεις).
Αν θες τίποτα πιό εξειδικευμένο, πες να ρωτήσω τον πατέρα μου και να σου πω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.