διαβάζω κάποιες αναρτήσεις που αναφέρουν ότι κάποιοι δήμοι στην β. εύβοια είχαν απαντήσει αρνητικά σε απόφαση της ΡΑΕ για αιολικά πάρκα στην περιοχή. κάποιοι το συνδέουν με αυτό. δεν ξέρω. μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο όλο αυτό το σενάριο. και γενικότερα δεν έχω καταλάβει τι κίνητρα μπορεί να υπάρχουν για τέτοιες καταστροφές. απλά μου φαίνεται πολύ διεστραμμένο αν όντως υπάρχουν σκοπιμότητες σε όλο αυτό.
Εάν υπάρχουν, που από ότι φαίνεται ως τώρα υπάρχουν, θα είναι πολιτικές σκοπιμότητες παρά επενδυτικές.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια "χαρά" ότι δεν υπάρχουν θύματα. Και βλέπω κάποιους να αναφέρουν οτι τα ζώα ως θύματα. Και δεν διαφωνώ καθόλου, είναι θύματα και τα ζώα. Αλλά συγγνώμη, το οτι αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους και ξεριζώνονται από τον τόπο τους είναι λίγο ; Αρκετοί μου φαίνεται δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι και τι θα τραβήξουν στο μέλλον.
Τι θα φορέσουν ; Τι θα τρώνε ; Που θα μείνουν ; Πως θα πλένονται ; Που θα κοιμούνται ; Που θα πηγαίνουν τουαλέτα ; Πως και που θα δουλέψουν όσοι βασίζονταν στην γη και τα ζώα ; Τι όνειρα θα κάνουν για το αύριο όταν δεν θα ξέρουν πως θα επιβιώσουν σήμερα ;
Πως να μπορεί κάποιος να χαίρεται που ζει, όταν αυτή η ζωή θα έχει δυστυχία ; Ένας άνθρωπος βγήκε και είπε οτι προτιμούσε να καεί καθώς εαν χανόταν η περιουσία του θα ήταν καμένος ούτως η άλλως αφού δεν θα είχε που να πάει.
Έχοντας αυτά υπόψιν, λυπάμαι αυτούς που επιβίωσαν, γιατί όσοι έχασαν την ζωή τους βρήκαν ησυχία. Δυστυχώς όχι δικαιοσύνη ακόμα. Κάποιοι θα πρέπει να ζήσουν με ότι δυσκολίες συνεπάγεται αυτή η καταστροφή, και έχοντας δει τον ασύλληπτα όμορφο φυσικό πλούτο της περιοχής τους, και τις παιδικές αναμνήσεις τους, και κυρίως την ελπίδα τους, να έχουν γίνει στάχτη κυριολεκτικά. Δεν είναι καθόλου λίγο όλο αυτό...