Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα στη ζωή μας που είτε αποκρύπτουμε, είτε δεν μιλάμε γι' αυτά δημοσίως κ.ο.κ. όχι γιατί κάνουμε κάτι λάθος ή κάτι επιζήμιο για κάποιον κ.λπ. αλλά γιατί τα όρια που χωρίζουν το «λογικό» από το «υπερβολικό» στην εκάστοτε κοινωνία είναι «προβληματικά» at best...π.χ. το να θεωρείται «υπερβολικό» το να κάνεις σεξ με μια γυναίκα που μετά βίας γνωρίζεις και μετά να πλένεις με συγκεκριμένο τρόπο περιοχές που μπορεί να 'χουν μολυνθεί ή το να προσέχεις το disposal του προφυλακτικού κάνοντάς το επίσης με συγκεκριμένο τρόπο δείχνει τα επίπεδα υγιεινής, υπευθυνότητας, σεξουαλικής παιδείας κ.λπ. του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας, που με τη σειρά τους δείχνουν (αντικειμενικά) μια τριτοκοσμική χώρα!
Επίσης, πέρα απ' αυτό, υπάρχει και αυτό που λέμε «ενσυναίσθηση», η «(α)κατάλληλη στιγμή» να ειπωθεί/γίνει κάτι κ.λπ.
Ακόμη και η μια γυναίκα στις τόσες που είτε επειδή θ' ακούσει τον υπερβολικό θόρυβο του νερού απ' το μπάνιο είτε επειδή θ' αντιληφθεί την υπερβολική ώρα που περνάει στο μπάνιο ο άντρας κ.α. και θα κάνει αυτή την ερώτηση τι πιστεύεις ότι περιμένει/θέλει ν' ακούσει απ' τον άντρα, να κάτσει και να της πει χαρτί και καλαμάρι τι ακριβώς έκανε γιατί το έκανε κ.λπ. ή να της πει κάτι καθησυχαστικό και να προχωρήσει μαζί της στο aftercare του σεξ;
Σε παρακαλώ, μην ευτελίζεις τη συζήτηση...
Βγάζοντας το «υγειονομικό» σκέλος από την εξίσωση και θεωρώντας δεδομένα κάποια πράγματα (αν και αμφιβάλλω πως είναι στην πραγματικότητα για πολύ κόσμο) πως π.χ. πως όλοι/ες θεωρούν δεδομένο πως όποιος δε χρησιμοποιεί προφυλακτικό κι είναι ενεργός σεξουαλικά αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία (γιατί π.χ. αν το κάνουν πολλοί θα γεμίσει ο τόπος ηπατίτιδες, HIV κ.λπ.), από εκεί κι έπειτα είναι υποκειμενικά τα όρια...π.χ. γυναίκες που έχουν «καεί» από STDs ή γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο της Υγείας όπως π.χ. η
@rafaela11 ξέρουν κι έχουν τα όρια εκεί που «πρέπει», κάποια γυναίκα όμως που π.χ. δεν έχει ιδέα κι είχε 2 άντρες σ' όλη της τη ζωή έναν καθαρό κι έναν μπίχλα όπου ο καθαρός την πλήγωσε πολύ ενώ ο μπίχλας την είχε βασίλισσα μπορεί κάλλιστα να θεωρεί όχι απλά «οκ» αλλά κι επιθυμητό ο άντρας να είναι μπίχλας, μόνο και μόνο γιατί έχει καλές αναμνήσεις θετικά συναισθήματα κ.λπ. απ' αυτή την κατηγορία ανδρών...
Τόσα πολλά λάθη σε τόσο λίγες γραμμές που πραγματικά δεν ξέρω από που ν' αρχίσω να σχολιάζω...ας ασχοληθώ μ' αυτό καλύτερα:
Καταρχήν ο (κάθε) Ronaldo δεν κινδυνεύει όσο ο μέσος άνθρωπος γιατί ακόμη και να του συμβεί κάτι τέτοιο το πολύ πολύ να δώσει στην εν λόγω γυναίκα κάποια απ' τα εκατοντάδες εκατομμύριά του προκειμένου να τον αφήσει ήσυχο μια και καλή!
Πολλοί από τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα κατ' αυτό τον τρόπο δεν είναι ούτε πολυεκατομμυριούχοι, ούτε έχουν 5-6 μπράβους να τους φυλάνε, ούτε μπορούν να περάσουν μια γυναίκα από τα 1.000.000 κόσκινα που (έχει τη δυνατότητα να) την περνάει ο κάθε Ronaldo κ.ο.κ. είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που είτε γιατί έχουν περιουσία άνω του Μ.Ο., είτε γιατί έχουν κάποια υψηλή θέση στην κοινωνία κ.λπ. είτε απλά γιατί τους είδε η Χ, Υ άλλη και της καρφώθηκε στο αρρωστημένο της μυαλό να τους καταστρέψει για Χ, Υ αρρωστημένους λόγους!
Και πέρα απ' αυτό, ακόμη και κάποιος άντρας ο οποίος δεν είναι ούτε διάσημος, ούτε πλούσιος, ούτε καταξιωμένος κοινωνικά κ.λπ. αλλά είναι νέος κι αγωνίζεται για ν' αλλάξει τη ζωή του και να πετύχει πέντε πράγματα, για να φτάσει ως εκεί οφείλει να έχει και το αντίστοιχο mentality...
Δε μιλάμε ΜΟΝΟ για την ασφάλεια του προφυλακτικού τόση ώρα...αλλά αν θες να μιλήσουμε μόνο γι' αυτό, τότε έχουμε τα εξής:
1)Ο τρόπος που κατασκευάζονται τα προφυλακτικά στα εργοστάσια, το quality control που περνάνε κ.λπ. σ' αρκετές περιπτώσεις είναι πλημμελές, οπότε δεν (μπορείς να) ξέρεις αν και πότε θα είσαι εσύ ο «τυχερός»:
Condom use 101: Basic errors are so common, study finds
2)Αν ο άντρας τραβηχτεί, ούτε σε γυναικολόγο θα χρειαστεί να πάει, ούτε να χαλάσει την (όποια) σχέση της με τον εν λόγω άντρα ούτε οποιοδήποτε άλλο «παρατράγουδο» (μπορεί να) έπεται ενός τέτοιου συμβάντος...
Ωραία λοιπόν κι εγώ σου λέω ότι αν δεν έχεις λόγο/επιχείρημα για να με δείχνεις, να μην με δείχνεις...κατανοητό;
Άλλο αυτό που γράφεις/συμπεραίνεις εσύ κι άλλο το «ΜΠΟΡΕΙ (1 στις 100, 1 στις 1.000.000.000, στ' @@ μου το ποσοστό, όποιες και να 'ναι οι πιθανότητες δεν υπάρχει λόγος να παίζω μ' αυτές) να πάρει το σπέρμα μου και να το κάνει κι εγώ δεν ξέρω τι» που άφησα να εννοηθεί εγώ (και προφανώς αφορά τ' αρχικά στάδια μιας ερωτικής σχέσης)...έχει τεράστια διαφορά το ένα συμπέρασμα από το άλλο, που μάλλον δε μπορείς ν' αντιληφθείς, οπότε και δε μπορεί σ' αυτή τη βάση να γίνει σοβαρή συζήτηση!