Για να είμαι ειλικρινής, οτιδήποτε κάνει μια γυναίκα εμένα μου αρέσει. Δεν με πειράζει καθόλου (πίστεψέ με).
Θα σε πιστέψω

, παρότι κατάλαβα ότι το "επέκρινες" , αφού είπες ότι επειδή πχ φοράνε οι γυναίκες ντεκολτέ το κάνουν για ένα λόγο btw για λόγους θηλυκότητας. Σίγουρα μπορούμε να κρίνουμε τα πάντα, αλλά ο τρόπος που κρίνουμε κάτι, υποδηλώνει εάν και πόσο μας αρέσει ή όχι κάτι. Συμπέρασμα για αυτό δεν μπορώ να "πιστέψω" 100% ότι σου αρέσει οτιδήποτε κάνει μία γυναίκα, έτσι όπως σχολιάζεις. Μπορεί και να κάνω και λάθος, οκ
Μια κοπέλα μπορεί να είναι προκλητική ακόμα και ντυμένη, για παράδειγμα νομίζουν ότι προκλητικό είναι το μπικίνι και όμως πολλές φορές το ολόσωμο είναι προκλητικότερο, μερικές φορές το μπικίνι είναι ανοησία να το φορά μια γυναίκα, όλοι έχουμε δει γυναίκες υπέρβαρες με μπικίνι και αναρωτιέσαι αυτή δεν μπορεί να δει τα μπούτια της από την κοιλιά που έχει, μπικίνι σκέφτηκε να βάλει; Δεν υπάρχει κοινή λογική και μέτρο
.
Πιστεύω ο καθένας εάν νιώθει καλά με τον εαυτό του και αφού νιώθει μπορεί να φοράει ό,τι θέλει, αρκεί βέβαια να μην ενοχλεί τους άλλους, προκαλεί δηλαδή απόκρουση για οποιοδήποτε λόγο. Τώρα αν μερικές γυναίκες πχ που μπορεί να μην έχουν πάνω τους, ένα καλό χαρακτηριστικό αλλά το αναδεικνύουν μπορεί και αντικειμενικά να προκαλεί αρνητική εικόνα αλλά αυτό είναι κάτι άλλο από το προκλητικό.
Το τελευταίο συνήθως το κάνεις για την ανάδειξη ενός καλού χαρακτηριστικού, για ποιον λόγο να προκαλέσεις με ένα αρνητικό;
Επομένως δεν θεωρώ κάποιος που είναι "κανονικά" ντυμένος μπορεί να προκαλέσει, όσο τουλάχιστον φορά την ενδυμασία. Τώρα εάν αυτή η ενδυμασία ακολουθείται και με άλλα, ή η ενδυμασία είναι πιο έντονη, όχι από την γωνία του γυμνού, αλλά το αλήτικο στυλ, είναι κάτι άλλο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ....
Φυσικά το κάθε πράγμα είναι και το πως θα το χρησιμοποιήσεις, όχι μόνο εάν θα το χρησιμοποιήσεις

.
Άκου τώρα στο μέρος που βρίσκομαι είναι μια κυρία (πλουσιότατη, όμορφη για την ηλικία της, κοκέτα, μεγάλης ηλικίας) από την Αργεντινή, κάποια βράδια παρέα με την γυναίκα μου και άλλες κυρίες πάνε βόλτα στην παραλία.... αυτή η κυρία έχει δύο απορίες :
1. Μα δεν υπάρχουν φτωχοί στην Ελλάδα;
2. Μα πως οι άντρες επιτρέπουν στις γυναίκες να πάνε βόλτα μόνες τους;
Την ρωτήσαμε λοιπόν "Δηλαδή στην Αργεντινή οι γυναίκες δεν πάνε βόλτα μόνες τους;" "Ποτέ, μια γυναίκα που θα έκανε κάτι τέτοιο θα ήταν πρόστυχη".

Τι θέλω να πω. Μερικά πράγματα ανάλογα τον τόπο, τον χρόνο και τις καταστάσεις, πως να γίνει τώρα όσο και να θες να δεις το βαθύ ντεκολτέ σαν ότι περιγράφεται (και εγώ ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω) δεν στέκει. Δεν λέω ότι η γυναίκα που έχει ένα βαθύ ντεκολτέ κάνει πιάτσα αλλά σίγουρα θέλει να ικανοποιήσει την φιλαρέσκειά της.
Γιατί δεν κατάλαβα πως συνδέεις το παράδειγμα με την Αργεντινή, με το παρόν θέμα.

.
Πώς περιγράφεται το βαθύ ντεκολτέ δεν το κατάλαβα. Ανέκαθεν πιστεύω ότι οτιδήποτε υπερβολικό χαρακτηρίζεται υπερβολικό, ανεξαρτήτου συνθηκών και καταστάσεων. Κι εγώ συμφωνώ ότι η υπερβολή στην συγκεκριμένη περίπτωση το βαθύ ντεκολτέ δεν κάνει καλό. Πώς ορίζεις εσύ την φιλαρέσκεια μίας γυναίκας;
Τώρα που έγραφα αυτά μου ήρθε στο μυαλό το εξής φιλάρεσκο που έκαναν οι Αθηναίες (το είχαν αντιγράψει από τις πόλεις της Μ Ασίας). Έβαζαν μέσα στα μαλλιά τους ειδικά συρμάτινα ελάσματα που δεν τα έβλεπες βέβαια, όταν λοιπόν περπατούσαν αυτά παρήγαγαν ένα ήχο σαν τζιτζίκι και φυσικά επικεντρωνόντουσαν βλέμματα στο πέρασμά τους.

. Αυτό φυσικά δεν θα το έκανε καμιά γυναίκα σήμερα (αν και δεν είναι βέβαιο), αλλά σε διαφορετικούς χρόνους υπήρξαν διαφορετικοί τρόποι που οι γυναίκες προσπαθούσαν να προκαλέσουν τα βλέμματα επάνω τους. Ίσως το παράκανα, και πιθανά να έκανα κατάχρηση (γενικά είμαι πολυλογάς).
Είναι λογικό κάθε εποχή η ιδέα του προκλητικού, να συνάδει με κάτι άλλο, με κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε Αρχαία Αθήνα, με Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μόνο οι γυναίκες προσπαθούν να τραβήξουν βλέμματα επάνω τους ;
Και πιστεύω ότι το προκλητικό πολλές φορές μπορεί να είναι και υποκειμενικό. Μπορείς να τραβήξεις την προσοχή με μία πάρα πολύ ωραία προσεγμένη εμφάνιση και όχι απαραίτητα με κάτι περίεργο ή κάτι που βαράει πχ αρνητικά στο μάτι κοινώς προκλητικό, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένα βαθύ ντεκολτέ.
Επομένως άλλο κάποιος να τραβήξει την προσοχή επειδή είναι wow άλλο επειδή είναι προκλητικός.