Άκουσα ότι παραδόθηκε ο "αθώος"?
Ναι, έτσι φαίνεται
https://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/koinwnia/41678-2011-12-27-12-35-58.html
έχεις κάτι συγκεριμένο εναντίων του που να δικαιολογεί την φυλάκιση του ενώ οι κύριοι υπέυθηνοι είναι έξω?
Όπως με "νόμιμα" μέσα απέκτησαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τοπία στην ιδιοκτησία τους έτσι και με με "νόμιμα" μέσα (βουλευτικό άσυλο) οι συνεργοί τους αθωώθηκαν. Θα κάτσουμε να ασχοληθούμε αν είναι οι "χαμένοι" της μπίζνας;
Μαζί σου, μακάρι να τσακώνομαι και τους πολιτικούς. Και ακόμη καλύτερα τέτοια πράγματα από το σύνταγμα να μην μπορούσαν να έχουν καν τίτλο ιδιοκτησίας.
Επειδή δεν μπορούμε να κλείσουμε και τους δυο κλέφτες, δεν θα κλείσουμε και τον έναν γιατί σε προσωπικό επίπεδο τον αδικούμαι;
για τον εφραίμ περιμένω απο εσας στοιχεία που να δικαιολογούν την φυλάκιση του(ως πολίτη).
όχι μαλακίες εναντίων του εκκλησίας και των παπάδων..
Αυτό είναι το πρόβλημα μας. Ότι δεν έχουμε στοιχεία και ότι αυτοί έχουν στοιχεία. Έχουν στοιχεία ότι τους ανήκουν λίμνες. Η εκκλησία με το όποιος-έχει-δυο-χιτώνες-δίνει-τον-έναν έχει τίτλους ιδιοκτησίας από λίμνες. Συγνώμη που δεν κατοχυρώσαμε το δικαίωμα μας να πηγαίνουμε σε λίμνες.
PS: Ούτε το δικαίωμα στο να αγαπάμε είναι κατοχυρωμένο. Μήπως να ανησυχούμε;
και ειδικά αφου ο μόνος που προφηλακίστηκε ήταν ο εφραίμ και ο κάθε εφραίμ, και όχι οι ηθικοί αυτουργοί.
gaspar, νομίζω πως βλέπεις εσύ φανατικά το θέμα και με κάνεις να υποστηρίζω τους πολιτικούς.
Από που και ως πού η εκκλησία να θέσει θέμα περί ιδιοκτησίας των λιμνών;
Κακώς κάποιοι, ίσως και όλοι, πολιτικοί παίξανε μαζί τους. Έγκλημα.
Ούτε η εκκλησία δεν είναι αθώα όμως. Αν ήταν αθώα, θα είχε εξοργιστεί μαζί με το λαό. Τι σημαίνει ότι ο Εφραίμ είναι αθώος; Ότι καλώς έχει στα χέρια του συγκεκριμένους τίτλους ιδιοκτησίας; Επειδή η εκκλησία κάνει θεόπνευστο έργο, της ανήκει η γη;
Η εκκλησία έχει προσφέρει στο κράτος παραπάνω από το 75% της περιουσίας της. Παράλληλα έχει φτιάξει πάρα πολλά νοσοκομεία και σχολεία που αρκετοί το αγνοούν. Χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται καθημερινά χωρίς να χάνουν την αξιοπρέπεια τους με τις μεθόδους που εφαρμόζουν άλλοι φορείς.
Η εκκλησία μιλάει για όταν-έχω-δύο-χιτώνες-δίνω-τον-έναν, όχι για όταν-δύο-έχω-χιτώνες-δίνω-τον-έναν-και-περιμένω-δύο-ζευγάρια-σανδάλια-ρέστα
Στην τελική τι μου λες; Ότι δυο μαφιόζοι κάνουν συνεργασίες;
Και ο Ψωμιάδης της ΑΕΚ είμαι σίγουρος ότι τους "δικούς του" τους είχε happy. Είναι αθώος;
https://www.skai.gr/player/TV/?MMID=221796
Κάντε το κόπο να δείτε το παραπάνω video. Το σκάνδαλο ήταν μια σκευωρία του alpha εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, που το εκμεταλεύτηκε ο Παπανδρέου για να ρίξει την Ν.Δ. Ο λαός έπεσε στη παγίδα της προπαγάνδας της αριστεράς. Η ιστορική μονή του βατοπεδίου, ο ηγούμενος εφραίμ, η ίδια η εκκλησία, ο Ρουσόπουλος κ.α. πέσανε θύματα αυτή της προπαγάνδας. Ο γέροντας Εφραίμ όχι μόνο δεν πρέπει να προφυλακιστεί (εντελώς αντισυνταγματικό) αλλά και να ζητήσει αποζημείωση για τον άδικο διασυρμό που υπαίστει. Πραγματικά κρίμα γιατί η εκκλησία προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο που δεν διαφημίζεται πουθενά και τη ζωή των μοναχών της μονής οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν να την αντέξουν.
Και κάτι τελευταίο ο βασικό κατήγορος για την υπόθεση που κρίνετε προφυλακιστέος ο γέροντας είναι ο Γιώργος Πεταλωτής. Ψηφίστε τον στις επόμενες εκλογές.
Και το συμπέρασμα σου ποίο είναι; ότι όλοι είναι αθώοι επειδή αυτός που τα έβγαλε στην φόρα τα κίνητρα του είναι μεμπτά;
Εσένα, ποία είναι τα κίνητρα σου και λες τα παραπάνω;
Σε λιγο θα πουνε οτι το εκανε για το καλο της εκκλησιας και της θρησκειας...
Αυτό έκανε πάντως. Για το καλό της εκκλησίας και της θρησκείας τα έκανε όλα, είμαι σίγουρος. Και το πρόβλημα αυτό είναι. Ότι ότι έκανε, το έκανε για το καλό της εκκλησίας και όχι των ανθρώπων.
Μα εκεί καταλήγουν όλα:
Λογική vs Πίστη!
Σαφώς και είναι και μια νίκη των άθεων. Νίκη, όχι μάχη. Η μάχη γίνονταν ότι όταν οι άθεοι υποστήριζαν εδώ και πολύ χρόνο ότι ξέρεις θεός όχι δεν βοηθάει τους ανθρώπους αλλά και λογικά δεν υπάρχει. Τώρα ο χρόνος τους απέδειξε αυτό το επιχείρημα.