Μα τις ικανότητες
σου στην προπαγάνδα κρίνω, όχι του Χίτλερ. Με τα αδιάσειστα στοιχεία σου για την αθωότητά του. Να μην αναφέρω τα υπόλοιπα που κάνεις και λες.
Εγώ λοιπόν προειδοποίησα ότι έχω στοιχεία αλλά φαίνεται κάποιοι το πήραν στην πλάκα, κανείς δεν το ζήτησε καν να το δει! Ας το ανεβάσω ολόκληρο αυτήν την φορά (διότι όταν είχα παραθέσει κομμάτια του παλαιότερα πάλι στο ντούκου είχε περάσει) και διαβάζει όποιος θέλει. Ανυπομονώ να δω τι ψέματα θα μας αραδιάσεις πάλι για να αντιταχθείς στα στοιχεία και να υπερασπιστείς τον δύσμοιρο γέροντα.
Βέβαια δεν είσαι ο μόνος. Πραγματικά απογοητεύομαι όλο και περισσότερο όταν βλέπω πόσα δίποδα ενδίδουν τόσο εύκολα στην πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται και συνδέουν ένα σκάνδαλο, το οποίο πέρα από τις οικονομικο-πολιτικές πτυχές του έχει και παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών (καλέ, πώς κόπτεται έτσι η Ρωσία και τόσοι άλλοι ξένοι??? Ή να θυμήσω την
έκρηξη του Σινούκ το 2004? Μπα, άστο, οι περισσότεροι το Σινούκ θα το περάσουν για μάρκα μπάφου.) με την θρησκεία. Αλλά φυσικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ξέρουν πόσοι κολλημένοι θρησκόληπτοι υπάρχουν και τυφλωμένοι (ή πληρωμένοι) θα τρέξουν να υπερασπιστούν τον δύσμοιρο μοναχό, ο οποίος ξαναλέω έγινε ηγούμενος στην δεύτερη τη τάξη μεγαλύτερη μονή του Αγίου Όρους στα 40 του έτη! Μιλάμε για μεγάλη καριέρα!
η ανταλλαγή ήταν φαινομενικά νόμιμη, και οι εξεταστικές που έγιναν στην βουλή ουσιαστικά δέν έδειξαν κατι..
Είναι νόμιμο να πουλάς νερό στο κράτος (κάτι που ήδη υποτίθεται ότι του ανήκει) από μια λιμνοθάλασσα και να παίρνεις αντάλλαγμα με την σύμφωνη γνώμη των διοικούντων το κράτος οικόπεδα σε τιμές monopoly για να τα πασάρεις στις offhsore μετά. Αυτό γινόταν κι ας ακούγεται ηλίθιο. Αλλά είπαμε, live your myth in Greece... Εδώ τα πάντα είναι πιθανά.
Δεν υπάρχει για μένα τίποτα πιο επικίνδυνο αυτήν την στιγμή από άτομα τα οποία έχουν λάβει μια άλφα μόρφωση αλλά δεν έχουν την παιδεία και την στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθούν τι παιχνίδια παίζονται, αντιθέτως υπερασπίζονται κάθε μορφής λαμόγιο και δοσίλογο με απίστευτο πάθος. Αυτά τα όντα είναι πιο επικίνδυνα κι από τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα.
Είναι αυτοί που θα σε πουν ρατσιστή επειδή σε μια χώρα 10εκ ατόμων έχεις 5εκ
λαθρομετανάστες και καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν στέκει καλά με το θέμα, πόση φιλανθρωπία πια σε αυτήν την χώρα!
Είναι αυτοί που το παίζουν επαναστάτες και κράζουν αλλά κάθε 4 χρόνια που τους θυμίζουν ότι είναι ο "κυρίαρχος λαός" πάνε και ψηφίζουν τα ίδια κόμματα, είτε για τα βολέματα, είτε λόγω οικογενειακής παραδόσης, είτε λόγω αθεράπευτης ηλιθιότητας.
Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν λάβει υψηλή μόρφωση κι όμως, στηρίζουν δοσίλογους εθνοπροδότες (Ντορούλα, Γιωργάκη και λοιπή παρέα. Ναι, έχω δει "εξέχουσες" προσωπικότητες σε αυτό το forum να το κάνουν) είτε επειδή έχουν συμφέρον, είτε επειδή θέλουν να το παίξουν αντικειμενικοί και βλέπουν παντού θεωρίες συνομωσίας και αποφθέγματα, είναι τόσο ανοιχτά μυαλά και φιλελεύθερα όντα που δεν μπορούν να δεχτούν στο high class μυαλό τους ότι τα πάντα είναι οργανωμένο σχέδιο. Ναι, αυτοί που μόλις τρία χρόνια πριν, αν έλεγα ότι θα μας κυβερνά ένας τραπεζίτης που δεν θα τον έχει εκλέξει ο λαός, που δεν θα τον στηρίζουν ούτε οι εκπρόσωποι του λαού (γιατί Σαμαράς και Παπανδρέου δεν τον θέλουν, τους επιβλήθηκε), ούτε διά της τεθλασμένης δεν έχει λαϊκό έρεισμα και θα μας κυβερνά μόνο και μόνο επειδή τον επέλεξαν τα μεγάλα συμφέροντα του τόπου και οι τραπεζίτες - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Ισπανία, Ιταλία και θα είναι και πρώην στελέχη της Goldman Sachs και λοιπών- θα το έλεγαν θεωρία συνωμοσίας, ντάξει, καλά αυτά δεν ισχύουν κι ότι εγώ είμαι ένας που διαβάζει πολύ science fiction. Αυτό ζούμε σήμερα παρεπιπτόντως. Αυτοί που ακούνε τον Γιωργάκη να μιλά ανοικτά για παγκόσμια κυβέρνηση, την Μπενάκη να λέει ευθέως στον παλικαρά που το παίζει κι αγωνιστής του 1940 αλλά υπογράφει εξευτελιστικά μνημόνια ότι τα σύνορα της χώρας θα περιοριστούν και σε λένε εθνικιστή και φασίστα που σε τρελαίνουν αυτά τα λόγια. Ναι, μιλάω για τα ίδια άτομα που τώρα που βλέπουν ότι δεν έχει ψωμί εδώ, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για έξω (ΜΑΓΚΙΑ τους και ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους), αλλά έχουν το θράσος να εκφέρουν άποψη για την χώρα και τα πολιτικά της την στιγμή που εξέλεγαν οι ίδιοι τα διεφθαρμένα κόμματα, με την παρουσία τους ή με την απουσία τους (πιο ηλίθιος είναι αυτός που έκανε αποχή παρά το κομματόσκυλο). Να ακούς τον μετανάστη στην Γερμανία φίλο σου να κράζει για τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, αλλά να σου λέει ότι επί φοιτητικών χρόνων ήταν πρόεδρος της ΠΑΣΠ! Για τέτοια άτομα μιλώ.
Είναι αυτοί που είναι αρκετά αμόρφωτοι για να μην μπορούν να διαχωρίσουν την θρησκεία από τους δοσίλογους που φοράνε ράσα ή κουστούμια. Που αν πήγαν στην εκκλησία ανήμερα των Χριστουγέννων ή διάβασαν κάπου αλλού το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του δοσίλογου Ιερωνύμου, θα έπρεπε να έχουν τάση προς έμετο με τα όσα έλεγε. Αλλά όχι, αφού τα είπε ο αρχιεπίσκοπός μας, μαμ κακά και νάνι και κάνουμε προσευχές να βάλει το χέρι του ο Θεός!
Άντε, go on τώρα, πατήστε το κουμπάκι για αρνητική ψήφο.
Αλλά πατήστε και να δείτε πώς έπαιζε monopoly από το κελί του ο Εφραίμ. Όταν φυσικά δεν έκανε βόλτες με τα καγιέν και τα ελικόπτερα στον έξω κόσμο.
Edit:
Α, τώρα που το ψαξά λίγο στο wikipedia: "Τον Μάρτιο του 1990, την Κυριακή της Τυρινής γίνεται εκλογή για Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην οποία εκλέγεται ο Ιερομόναχος Εφραίμ
σε ηλικία 34 ετών".