Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

καπου ακουσα οτι εφοσον τα εχω βαψει ηδη πρεπει να περιμενω καποιους μηνες γ να φυγει κ μετα ν το δοκιμασω, αλλιώς θα αντιδρασει η henna με τη βαφη κ θα κανει κακο στο μαλλι. ισχυει κατι τετοιο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κανονική βαφή, αλλά με henna τα έχω κάνει πολλές φορές. Τα μαλλιά που είναι σκούρα καστανά και γίνονται σκούρα κοκκινο-πορτοκαλί, ειδικά στον ήλιο φαίνονται τέλεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Τι είναι η henna βαφή μαλλιών;;;;![]()
η χεννα ειναι ενα φυτο που βαφει βασικα.Το χρησιμοποιουσαν πολυ οι αιγυπτιοι..επισης και οι μουσουλμανοι,αν εχεις δει σε κατι ταινιες,μουσουλμανες με χερια γεματα σχεδια..ε..με χεννα ειναι βαμενα.Στην πραγματικοτητα..η αυθεντικη χεννα βγαζει μονο κοκκινο χρωμα.Τωρα τι βαζουν μεσα,και βγαζουν μαυρο και αλλες αποχρωσεις δεν γνωριζω..μαλλον προσθετουν και κατι αλλο.
Εγω παλια τα εβαφα συνεχεια με χεννα.Ποτε δεν περιμενα να φυγει η βαφη εντελως,για να τα βαψω.Βεβαια δεν το εκανα και αμεσως μετα απο βαφη.Μια χαρα εβγαιναν..εκτος απο μια φορα..που τα ειχα βαψει με χημικη βαφη ανοιχτο καστανο,μετα εβαλα μαυρη χεννα...και βγηκε μαυροπρασινο...

prinCess.
Επιφανές μέλος

Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κανονική βαφή, αλλά με henna τα έχω κάνει πολλές φορές. Τα μαλλιά που είναι σκούρα καστανά και γίνονται σκούρα κοκκινο-πορτοκαλί, ειδικά στον ήλιο φαίνονται τέλεια.
Τέτοιο;
|
|
\/
Πες το μου να τρελαθώ και να καταραστώ την ώρα και τη στιγμή που άρχισα να τα βάφω.

Πάντως, πιο μικρή είχε πάρει το μάτι μου σε ένα περιοδικό για χένα, και έλεγε νομίζω ότι μπαίνει μόνο σε φυσικό μαλλί;(ακα μη βαμμένο) αλλά τι διαφορά έχει από την κανονική βαφή; Και βγαίνει μόνο σε αποχρώσεις κόκκινου ε;

Και πας κομμωτήριο ή το κάνεις μόνη σου;

Για πες.

Πλάκα κάνεις; Πράσινο; Τραγικό :S¨μια χαρα εβγαιναν..εκτος απο μια φορα..που τα ειχα βαψει με χημικη βαφη ανοιχτο καστανο,μετα εβαλα μαυρη χεννα...και βγηκε μαυροπρασινο.....ετρεχα και δεν εφτανα..
Είδες; Δε πρέπει να πειραματίζεσαι. :/
Συνημμένα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Αγοράζεις λοιπόν αυτή τη σκόνη και την αναμειγνύεις με νερό μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αν θες μπορείς να προσθέσεις κι άλλα συστατικά, ώστε να γίνει σαν μάσκα μαλλιών (π.χ. αυγό, λάδι κλπ). Ο πολτός βρωμάει αρκετά, ειδικά αν βάλεις και αυγό! Επίσης το νερό που θα χρησιμοποιήσεις μπορείς να βάλεις και χαμομήλι, ώστε ουσιαστικά να γίνει αφέψημα χαμομηλιού. Υποτίθεται πως έτσι γίνεται πιο ανοιχτή η απόχρωση.
Απλώνεις λοιπόν το μείγμα στα μαλλιά καλά, τυλίγεσαι με σακούλες για να μην κάνεις όλο τον τόπο χάλια και περιμένεις. Εγώ συνήθως τα αφήνω γύρω στις 3-4 ώρες για να είμαι σίγουρη ότι θα πιάσει καλά η βαφή. Μετά ξεπλένεις, και είσαι έτοιμη!
Προσοχή: να βάλεις βαζελίνη στους κροτάφους σου και στις παρυφές του τριχωτού στο μέτωπο γιατί αλλιώς θα κοκκινίσει και το δέρμα σου σε αυτές τις περιοχές και θα κάνει 2-3 μέρες μέχρι να φύγει τελείως.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω που τ χω ηδη βαμμενα κοκκινα λετε να βγει κανενα ακυρο χρωμα οπως βγηκε στην πουπουλινα μαυρο-πρασινο?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

μια γνωστη μου διαλυει τη henna σε μπυρα.
εγω που τ χω ηδη βαμμενα κοκκινα λετε να βγει κανενα ακυρο χρωμα οπως βγηκε στην πουπουλινα μαυρο-πρασινο?
Αν το κανεις σε παρομοια αποχρωση..κοκκινωπη δηλαδη..δεν νομιζω..,.το θεμα ειναι οτι εγω,οσες φορες τα εβαφα με χεννα κοκκινου χρωματος,ποτε δεν επιασε..δηλαδη η διαφορα ηταν παρα πολυ μικρη.Μονο το μαυρο επιανε..αλλα γινοτανε σκατα..

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Που την βρίσκω;Στα φαρμακεία;Και πως την ζητώ;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

το μαυρο..καλο σου βγαινει;;; γιατι εμενα,εκτος απο την φαση που μου βγηκε πρασινο,και παλι δεν εβγαινε καλο...πολυ θαμπο..κατι σαν μαυρο γκρι δηλαδη..![]()
Και το μαύρο καλό μου βγαίνει, κάνει τα μαλλιά μου πιο σκούρα, δηλαδή φαίνεται η διαφορά. Σκέψου ότι εγώ δεν τα έχω βάψει ποτέ με άλλη βαφή, μόνο με χένα (είτε μαύρη είτε κόκκινη).

Επίσης πόσο διαρκεί η βαφή;
Ενδιαφέρον ακούγεται.

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Ενδείκνυται και για ανταύγες;
Επίσης πόσο διαρκεί η βαφή;
Ε ναι, γιατί όχι;
Εγω τα βάφω κάθε δύο μήνες περίπου.
prinCess.
Επιφανές μέλος

Βέβαια, εγώ λέω να πάρω κάποια στιγμή, να δοκιμάσω σε καμιά τούφα να δω αν πιάνει σε βαμμένο και βλέπουμε.

ciela κι εσύ πάρε και δοκίμασε, το πολύ πολύ να σου βγει κάνα πράσινο σε μια τουφίτσα, που οκ, θα φαίνεται σαν ανταύγεια.

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.