Εγώ έχω δοκιμάσει μόνο μαύρο και κόκκινο, μόνο αυτά τα 2 έχει το κατάστημα από όπου τα παίρνω. Είναι συσκευασμένα σε διαφανή σελοφάν αυτά που αγοράζω. Το κατάστημα είναι άσχετο με βαφές, πουλάει διάφορα είδη σπιτιού και το έχουν μουσουλμάνοι. Σκέφτομαι τι θα κάνω αν για κάποιο λόγο σταματήσουν να φέρνουν ή κλείσει το μαγαζί... Επίσης είναι πολύ φτηνές, κάνει 2-3 ευρώ το σακουλάκι, που φτάνει άνετα για μαλλιά μέσου μήκους.
Αγοράζεις λοιπόν αυτή τη σκόνη και την αναμειγνύεις με νερό μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αν θες μπορείς να προσθέσεις κι άλλα συστατικά, ώστε να γίνει σαν μάσκα μαλλιών (π.χ. αυγό, λάδι κλπ). Ο πολτός βρωμάει αρκετά, ειδικά αν βάλεις και αυγό! Επίσης το νερό που θα χρησιμοποιήσεις μπορείς να βάλεις και χαμομήλι, ώστε ουσιαστικά να γίνει αφέψημα χαμομηλιού. Υποτίθεται πως έτσι γίνεται πιο ανοιχτή η απόχρωση.
Απλώνεις λοιπόν το μείγμα στα μαλλιά καλά, τυλίγεσαι με σακούλες για να μην κάνεις όλο τον τόπο χάλια και περιμένεις. Εγώ συνήθως τα αφήνω γύρω στις 3-4 ώρες για να είμαι σίγουρη ότι θα πιάσει καλά η βαφή. Μετά ξεπλένεις, και είσαι έτοιμη!
Προσοχή: να βάλεις βαζελίνη στους κροτάφους σου και στις παρυφές του τριχωτού στο μέτωπο γιατί αλλιώς θα κοκκινίσει και το δέρμα σου σε αυτές τις περιοχές και θα κάνει 2-3 μέρες μέχρι να φύγει τελείως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.