Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

ernesto_che
Νεοφερμένο μέλος

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία αναζητήστε το άρθρο της "Ε" το οποίο μιλάει για την πορεία που οργάνωσαν αντιεξουσιαστικές οργανώσεις στην περιοχή.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

KOULA
Νεοφερμένο μέλος

m3nt0r
Εκκολαπτόμενο μέλος

ο βιασμος ειναι το χειροτερο πραγμα ειτε εισαι μικρη ειτε μεγαλη καμμια δεν τα θελει απλα στους βιαστες χρειαζεται ευνουχισμος αλλα δεν υπαρχουν νομοι
Άμα οι βιαστές ευνουχίζονται όμως,στους ληστές πρέπει να κόβουμε τα χέρια,στους απατεώνες να κάνουμε λοβοτομή, στους ματάκηδες να βγάζουμε τα μάτια και πάει λέγοντας, εγώ είμαι υπερ των αυστηρών ποινών αλλά σε όλα τα εγκλήματα/αδικήματα και όχι το 99% να την βγάζει με φυλακή και οι άλλοι με δραστικά μέτρα.
xristinaki
Δραστήριο μέλος

misslittledevil
Επιφανές μέλος

KOULA
Νεοφερμένο μέλος

m3nt0r
Εκκολαπτόμενο μέλος

mentor ο βιασμος ειναι ενα ιδιαιτερα απεχθες αδικημα με την εννοια οτι προκαλει ψυχολογικα ποροβληματα στο θυμα κι αποτελει πραξη ταπεινωσης που καποιους τους ακουλουθει.Υπαρχουν ατομα που μετα απο βιασμο τρελαθηκαν η αυτοκτονησαν θυμαμαι μια ταινια που χα δει βασισμενη σε αληθινο περιστατικο το παιδι που σκοτωσε τους γονεις του θεωρηκε οτι ηταν διαταραγμενο εξαιτιας των βιασμων απο το πατερα του κι πηρε ελαφρυντικα.Ο τροπος που τους σκοτωσε δειχνει οτι δεν ηταν καλα.Το προβλημα ειναι οτι οι ποινες που προβλεπονται ειναι μικρες σε μερικα χρονια οι ανθρωποι αυτοι ειναι παλι εξω.
Ωραία συμφωνώ με το ότι ο βιασμός είναι απο τα χειρότερα εγκλήματα,αν ευνουχιστεί ο δράστης το θύμα θα γίνει καλά;Η αύξηση της ποινής προφανώς δεν φέρει και καλυτέρευση του θύματος,παρά είναι μέσο παραδειγματισμού για να μην ξαναγίνει,οπότε το τι τραβάνε τα θύματα μετά είναι ένα πολύ διαφορετικό θέμα απο αυτό της ποινής.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Καταρχήν, άλλο νομική δίωξη και άλλο ψυχική διαταραχή. Αμφιβάλλει κανείς ότι όποιος διαπράξει έναν βιασμό είναι (εξ' ορισμού) και ψυχικά ασθενής; Άλλος σε μικρότερο βαθμό και άλλο σε μεγαλύτερο.
Το ελαφρυντικό της ψυχικής διαταραχής λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν ο δράστης έχει μια διαταραχή που δεν του επιτρέπει να έχει σε ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ευθύνη των πράξεών του.
Για παράδειγμα ένας καταθλιπτικός ναι μεν έχει ψυχική διαταραχή, αλλά αν σκοτώσει ένα άτομο, η διαταραχή αυτή δεν θα ληφθεί σοβαρά υπόψη (καθόλου θα έλεγα). Αν όμως ένας με διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας (για να μη πω το κλασσικό παρεξηγημένο "σχιζοφρένεια") σκοτώσει ένα άτομο κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης τότε αυτό θα ληφθεί ως ελαφρυντικό και πιθανόν θα αποφασιστεί μεγαλύτερος βαθμός ψυχιατρικής παρακολούθησης σε ψυχιατρείο, παρά εγκλεισμός σε φυλακή.
Γιατί; Γιατί απλά και το ίδιο το θύμα είναι θύτης και χρειάζεται βοήθεια ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και να επανενταχτεί στην κοινωνία. Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να μπαίνουν κ να βγαίνουν το ίδιο ψυχικά ασθενείς;
Τέλος, δεν μου αρέσει να πιπιλίζεται (το έχω διαβάσει κ σε άλλες συζητήσεις στο ίντερνετ) πως "όλοι μπαίνουν, δηλώνουν τρελάκιδες κ βγαίνουν", γιατί απλά δεν είναι έτσι γιατί η ψυχική ασθένεια λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι πολύ σοβαρή, όπως είπα κ πιο πάνω κ έπειτα γιατί αν κάποιος αποδειχθεί ψυχικά ασθενής ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ τη φυλακή ΟΥΤΕ τον εγκλεισμό. Απλά υπάρχει διαφοροποίηση στην ποιότητα της ποινής του έτσι ώστε εν τέλει να βοηθηθεί η ίδια η κοινωνία γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες το άτομο αυτό να επιστρέψει στην κοινωνία καλύτερο από πριν.
Αυτά για τις ψυχικές ασθένειες. Για το μέγεθος των ποινών και τις ακρότητες περί ευνουχισμών, κρεμάλας, λιθοβολισμού, θα αρκεστώ να πω πως εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται διπλάσια απάνθρωπο να βασανίζεται ένας βασανιστής γιατί απλά γίνεται μια επανάληψη του εγκλήματος, αυτή τη φορά με τη σφραγίδα του κράτους. Το ήθος μιας κοινωνίας φαίνεται (και) από το ποινικό της σύστημα.
Πείτε με ανώμαλο, αλλά έτσι νιώθω. Και εγώ όμως πιστεύω πως σε ορισμένα εγκλήματα θα έπρεπε να ήταν πιο αυστηρές οι ποινές, αλλά και πως απαιτείται αλλαγή στο σωφρονιστικό σύστημα ώστε επιτέλους να γίνει σωφρονιστικό!
Ένας νομικός όμως ίσως να ξέρει να μας εξηγήσει καλύτερα τα πως και τα γιατί των ποινών που επιβάλλονται.
KOULA
Νεοφερμένο μέλος

Ο ασθενής που έχει πρόβλημα σοβαρό δεν έχει ευθύνη των πράξεων του αλλά οι άλλοι που βρίσκουν την δικαιολογία ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα για μειωμένη ποινή?
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Δεν ξέρω γιατί όμως κυκλοφορεί στην Ελλάδα η αντίληψη ότι "όλοι" όσοι μπαίνουν φυλακή τους καταλογίζεται κ αυτό το ελαφρυντικό. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μύθος αυτό. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις είτε λόγω λάθους του ειδικού, λόγω λαδώματος κτλ Υπάρχουν κ είναι κατακριτέες. Απλά δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των ατόμων που τους αναγνωρίζονται σοβαρά ελαφρυντικά λόγω ψυχικής διαταραχής ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
xristinaki
Δραστήριο μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

δεν δικαιολογείται να ασκείς ψυχική κ σωματική βία αν δεν έχεις πρόβλημα ο ίδιος. "Ψυχικά διαταραγμένος" δεν σημαίνει έτοιμος για ζουρλομανδύα. Δεν είναι όλοι το ίδιο βαριά. Γι'αυτό κ λαμβάνεται ως ελαφρυντικό μονο σε βαριες περιπτωσεις
scar.lett
Εκκολαπτόμενο μέλος

δεν είναι όμως αυτό απόλυτο. πιστεύω ότι παίζει ρόλο η παιδεία, τα βιώματα, οι βιοτικές συνθήκες και η νοοτροπία ενός ανθρώπου (και όχι απαραιτήτως ενός άντρα, γιατί έχουν καταδικαστεί και γυναίκες για άμεση συνέργεια σε βιασμό)
kleftra
Διάσημο μέλος

σίγουρα κάποια διαταραχή προσωπικότητας πρέπει να υπάρχει.
δεν είναι όμως αυτό απόλυτο. πιστεύω ότι παίζει ρόλο η παιδεία, τα βιώματα, οι βιοτικές συνθήκες και η νοοτροπία ενός ανθρώπου (και όχι απαραιτήτως ενός άντρα, γιατί έχουν καταδικαστεί και γυναίκες για άμεση συνέργεια σε βιασμό)
Xμ...δυστυχώς νομίζω πως σε αυτήν την περίπτωση το υπόλοιπο περιβάλλον δεν παίζει και τόσο σπουδαίο ρόλο, την περίπτωση δλδ που κάποιος είναι ψυχικά διαταραγμένος.Άλλωστε πόσες φορές έχουμε ακούσει για ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας, οικογενειάρχειες, επιστήμονες, φιλήσυχους και υποδείγματα συμπεριφοράς κατα τ΄άλλα να "κρύβουν" έναν "μιστερ Χάιντ" μέσα τους;
scar.lett
Εκκολαπτόμενο μέλος

αυτο που είπα απλά είναι ότι δεν νομίζω ότι η ψυχική διαταραχή είναι η μόνη αιτία. συμπληρωματικά αναφέρω ότι το περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα αίτιο.
φυσικά και σε περιπτώσεις ψυχιατρικές το περιβάλλον από μόνο του δεν θα δώσει λύσεις.
εγώ αναφέρω την περίπτωση που τα βιώματα ή η νοοτροπία δίνουν την ώθηση για μια τέτοια πράξη χωρίς να υπάρχει κάποια ψυχολογική διαταραχή. πχ ένα αγόρι που μεγαλώνει με τη νοοτροπία "οι γυναίκες τα θέλουν" μπορεί να γίενι βιαστής χωρίς να έχει κάποιο ψυχικό νόσημα
kleftra
Διάσημο μέλος

εγώ αναφέρω την περίπτωση που τα βιώματα ή η νοοτροπία δίνουν την ώθηση για μια τέτοια πράξη χωρίς να υπάρχει κάποια ψυχολογική διαταραχή. πχ ένα αγόρι που μεγαλώνει με τη νοοτροπία "οι γυναίκες τα θέλουν" μπορεί να γίενι βιαστής χωρίς να έχει κάποιο ψυχικό νόσημα
Χμ...ναι σωστό.Και φοβάμαι πως αυτο το παράδειγμα είναι και χειρότερο μιας και στην δική του περίπτωση είναι σίγουρος πως "δεν έκανε και κάτι κακό"

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.