moonlight
Διάσημο μέλος

στην πολυκατοικια που μενω υπαρχει στο ισογειο οπως μαθαμε προσφατα ενας ΄σπιτακι΄ της ηλεκτρικης οπως το ονομαζουμε εδω. βασικα δεν μας ειχε ενημερωσει κανεις για αυτο οταν αγοραζαμε τα διαμερισματα που ηταν απο τα σχεδια. απλα μας ειχαν πει οτι η θερμανση θα ειναι της ηλεκτρικης δηλ. θα παρεχει ρευμα συγκεκριμενες ωρες και ανεξαρτητα το καθε διαμερισμα θα πληρωνει την δικη του καταναλωση.
χτες η κοπελα που μενει διπλα μου βασικα στον πρωτο οροφο που ειναι απο πανω απο το δωματιο της ηλεκτρικης ισχυριστηκε οτι δεν πιανει το κινητο της , το μικρογουειβ εχει τρελλαθει, η τηλεοραση της σβηνει χωρις λογο , το κομπιουτερ του γιου της δεν λειτουργει και αλλα...
τωρα εγω οταν τα ακουσα αυτα δεν εδωσα σημμασια. χτες ειχε πιασει και τους αλλους και τους το ειπε και εχουν ψιλοπανικοβληθει οτι μπορει να εκπεμπει πως τα ειπανε ραδιενεργα κυμματα δεν ξερω και γω τι...

μηπως ξερει καποιος να με διαφωτισει επι του θεματος??
σας ευχαριστω εκ των προτερων..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό που δημιουργεί το ρεύμα όταν περνάει μέσα από ένα οποιοδήποτε καλώδιο, είναι ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Από κει και πέρα, η φίλη σου μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα είτε ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών, είτε κάποιου άλλου προβλήματος στην ηλεκτρικής της εγκατάσταση.
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να γίνουν βλαπτικά για τον άνθρωπο, μόνο σε υψηλές συχνότητες (Ηz) πολύ μεγαλύτερες από αυτές που λειτουργούν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας, ακτίνων Χ, ακτίνων γάμμα.
Επίσης ρίξε μια ματιά και σε αυτόν τον σύνδεσμο, για περισσότερες πληροφορίες.
https://www.medlook.net/emf/default.asp
Όταν όμως λες σπιτάκι της ηλεκτρικής, μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς είναι αυτό το σπιτάκι και τι περιέχει ώστε να καταλάβουμε καλύτερα;
Τέλος, το είχε ανέκαθεν αυτό το πρόβλημα, ή εμφανίστηκε ξαφνικά; Συνεχίζει να έχει πρόβλημα ή σταμάτησε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος

βασικα σε ολες τις γειτονιες εμας υπαρχει μια εγκατασταση της ΔΕΗ η οποια ειναι μεσα σ'ενα μικρο τετραγωνο τσιμεντενιο χωρο. περιπου οι διαστασεις ειναι 2χ4 περιπου.
εξω απο αυτο υπαρχει το σημα του ρευματος και αν πλησιασεις μπορεις να ακουσεις και καποιο θορυβο σαν να δουλευει μηχανη. πολυ μικρο θορυβο ομως.
δεν ξερω αν σας βοηθησα με την περιγραφη. τωρα ναι αυτα τα ηλεκρομαγνητικα πεδια εχω απορια γιατι επηρεαζουν μονο αυτη και οχι αλλους ιδιοκτητες??
μετα αυτα μπορει να ειναι βλαβερα στην υγεια???
θα διαβασω και το λινκ που μου παραθεσες. ευχαριστω πολυ..

ειναι καινουριο αυτο ομως? δεν υπηρχε απο παντα?
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Ολο το ηλεκτρικό δίκτυο "βγάζει" ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα 50 hz, και τα καλωδια της ΔΕΗ αλλά κυρίως αυτή που δέχεσαι είναι η ακτινοβολία απο τα καλώδια του σπιτιού σου που περνάνε μέσα απο τους τοίχους. Για τόσο χαμηλή συχνώτητα η απορρόφηση του ανθρωπίνου σώματος είναι τέτοια που δεν υπάρχουν ουτε καν ενδείξεις για βλαβερές επιδράσεις. Επίσης θεωρώ απίθανο να χαλάσει κάποια ηλεκτρονική συσκευή απο αυτό, δεδομένου οτι ειναι ολες σχεδιασμένες να δέχονται τέτοια ακτινοβολία.
Επιπρόσθετα απο αυτό οι μετασχηματιστές είναι κλεισμένοι μέσα σε μία μεταλλική δεξαμενή που περιέχει το λάδι τους. Αυτή, όντας μεταλλική, κόβει το μεγαλύτερο μέρος απο την ακτινοβολία. Τα καλώδια που φευγουν και σου δίνουν ρεύμα μαλλον ειναι μεγαλύτερη πηγη.
Τελος να σου πω οτι εγώ δουλεύω πολύ συχνά δίπλα στη "μεγαλη" εκδωση αυτου που έχεις εσύ, μετασχηματιστές 150/20 (απο 150kv το κάνουν 20 kv) ισχύως μέχρι και 100 MVA (σα MW, αλλά για τη φαινόμενη ισχή). Ενώ μας γίνονται συνεχώς διαλέξεις ασφαλείας δεν έχει αναφερθεί ποτέ κίνδυνος απο το πεδίο, και την τελευταία φορά που κοιταξα δεν ειχα πλοκάμια

moonlight
Διάσημο μέλος

τα γεγονοτα που ανεφερε η κοπελα και γω τα βρηκα παραξενα εως παραλογα γιατι η πολυκατοικια κατοικειται εδω και ενα μιση χρονο (ειναι καινουργια) και δεν ειχε εκφρασει παλαιοτερα τετοια παραπονα. η συγκεκριμενη κοπελα ενοικιαζει και λογω καποιων παρατηρησεων που ειχε απο τον ιδιοκτητη του διαμερισματος της τωρα αρχισε να αναφερει διαφορα τετοια και να πανικοβαλει και τους αλλους ιδιοκτητες.
gademis
Τιμώμενο Μέλος

moonlight
Διάσημο μέλος

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ενα 15-20% του πλυθισμού έχει τέτοιο δίπλα του οπότε πάλι δεν ειναι απο αυτό.
moonlight
Διάσημο μέλος

απλα επειδη πανικοβαλε και τους αλλους για δικους της λογους και προσπαθησε να το κανει και με μενα ειπα να ρωτησω αν μπορει να βλαψει την υγεια αυτο το πραγμα..
για να καταλαβεις μου ειπε την εξης φραση. ' δεν θελω να σε κανω να φοβηθεις, εγω θα φυγω καποια στιγμη απο εδω φυσικα..'
νομιζω καταλαβαινεις τι κρυβει μια τετοια φραση απο καποιον.. παντως ενδιαφερον δεν κρυβει...

Τώρα από την άλλη, μιας και ανέφερες ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ενοικιαστή της, ποιο πιθανό θεωρώ ότι της έχει ρίξει τόσα βρισίδια και κατάρες, που μάλλον έπιασαν!

Rempeskes
Επιφανές μέλος

moonlight
Διάσημο μέλος

παρεπιπτοντως δεν εχει 4ο οροφο.

Γεια σας ,γράφω αυτό το γράμμα μήπως κάποιος ξέρει να με βοηθήσει.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής, μένω σε πολυκατοικία και πριν κανα μήνα η ΔΕΗ άλλαξε την θέση μιας κολώνας έξω από το σπίτι μου.
Και έχει περάσει το καλώδιο παροχής ηλ ρεύματος όλης της πολυκατοικίας κάτω από την πυλωτή μέχρι τα ρολόγια ,μένω στον πρώτο όροφο και ουσιαστικά όλη μέρα το διαμέρισμα μου το καθιστικό και το σαλόνι ¨βομβαρδίζονται¨ από την Η/Μ ακτινοβολία που βγάζει το καλώδιο αυτό. (το οποίο δεν έχει κάποια μόνωση ,είναι χωρίς αυτόν τον σιδερένιο σωλήνα που βάζουν συνήθως).
Έχω τρία πολύ μικρά παιδιά και ακούω για παιδικές λευχαιμίες και διάφορα τέτοια και δεν σας κρύβω ότι έχω φοβηθεί.
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: α)μήπως θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτική υπόγεια η σύνδεση για να ελαχιστοποιηθεί η Η/Μ μόλυνση και εάν ναι πως πήρε άδεια ο κατασκευαστής ? Και β) και να μονώσει η ΔΕΗ το καλώδιο με κάποιο σωλήνα εξασφαλίζεται η μόνωση από την μαγνητική ακτινοβολία, γ) αυτά τα όρια ασφαλείας ακτινοβολιών που υπάρχουν είναι για συνεχόμενη έκθεση στην ακτινοβολία όπως είμαστε εμείς στο σπίτι μας η για στιγμιαίες τιμές?
Αν έχει κάποιος καμία ιδέα πώς να το αντιμετωπίσω θα είναι ευπρόσδεκτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.