kitty805
Νεοφερμένο μέλος

πως ακριβως λύνουμε τέτοιου είδους ριζες? ποια βηματα κάνουμε? Όποιος απαντησει σας παρακαλω αναλυτικά για να μην σας ενοχλω συνεχεια με αποριες.
Ευχαριστω πολυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
shaman
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Αν θυμάμαι καλά, είναι 5^3/4. Δηλαδή ο εκθέτης γίνεται κλάσμα, με παρονομαστή τον βαθμό της ρίζας. (σωστά τα λέω?)
Ναι.

kitty805
Νεοφερμένο μέλος

Ξέρω ότι γινεται κλάσμα απλα το πως φτάνουμε στο αποτελεσμα ψάχνω. Δηλαδη ποιες μαθηματικές πραξεις κανουμε ώστε να βρούμε το 3,34 στην προκειμενη περιπτωση
Δανάη
Πολύ δραστήριο μέλος

καλέ ειστε πολύ γρηγοροι ευχαριστώ πολύ.
Ξέρω ότι γινεται κλάσμα απλα το πως φτάνουμε στο αποτελεσμα ψάχνω. Δηλαδη ποιες μαθηματικές πραξεις κανουμε ώστε να βρούμε το 3,34 στην προκειμενη περιπτωση
Εγω θυμάμαι οτι στην περιπτωση της ριζας 3 κατεληγες στον αριθμό 1,41... προσεγγιστικά. δηλαδή ήξερες ότι είναι ανάμεσα από το 1 και το 2 και μετα εβρισκες τα δεκαδικά με δοκιμές ή κατι τέτοιο τελωσπαντων. Δεν ειμαι κ σιγουρη εχει περασει καιρος απο τοτε!

kalypso
Περιβόητο μέλος

Δανάη
Πολύ δραστήριο μέλος

ναι και εγω κατι τετοιο νομιζω!Νομίζω βρίσκεις τον πιο κοντινό αριθμό, δηλαδή αν έχεις τη ρίζα του 3, λες ότι είναι ανάμεσα στη ρίζα του 2 και τη ρίζα του 4 που είναι αριθμοί γνωστοί. Επομένως η ρίζα του 3 είναι μεταξύ των αριθμών 1 και 2. Οπότε είναι 1 κόμμα κάτι. Για να βρεις τα δεκαδικά κάνεις το ίδιο. Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο θυμάμαι εγώ...![]()
nicotine_kills
Νεοφερμένο μέλος

κατά προσέγγιση τον α απο τον τύπο α ~~= α(1) = 1/2( α + Α/α )* μετά αν στην * βάλουμε όπου α=α(1) εχουμε μια καλύτερη προσέγγιση του α και συνεπώς και του Α και οσο συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο δηλ. αν μετά βάλουμε όπου α(1) = α(2) κ.ο.κ θα έχουμε ακόμα καλύτερες προσεγγίσεις του Α.
kitty805
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

πόσο κάνει 3,14^ο,5 ?
τι κερδίζω αν απαντήσω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

πόσο κάνει 3,14^ο,5 ?
π^0.5=1,7724538509055160272981674833411
3.14^0.5=1,7720045146669350401991125097536
Guest 990498
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.