ούτε η Γκουέρνικα δεν μου αρέσει εμφανισιακά).
Τεχνη δεν οριζεται ως κατι που ειναι ''ομορφο'' Η τεχνη σιγουρα δεν ειναι κατι που γινεται σε 5 λεπτα...σιγουρα θελει ταλεντο και σιγουρα θελει κατι να σου πει και οταν στο περναει αυτο εχει μεγαλη σημασια.ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ.
Η γκουερνικα δεν ειναι ενα εργο διακοσμης..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ (πινακες του συρμου να ταιριαζουν με το σαλονι μας) με τα εργα δημιουργιας τεχνης.Η γκουερνικα φτιαχτηκε για να δειξει την απαισιοτητα ενος πολεμου...απαισιο επρεπε να ειναι και αυτο να σου μεταδιδει.. και εχιε συμβολικο χαρακτηρα.Δεν ειναι εργο για το σαλονι μας και ειναι τουλαχιστον βαρβαρο να συγκρινεις την γκουερνικα με τις μαλακιες του καθε παπαρα.
Επισης ο Πικασο εδειξε το ταλεντο του για αυτους πόυ δνε κατεχουν απο τεχνη και θελουν ντε και καλα να βλεπουν μιμιση της πραγματικοτητας ..στα ακαδημαικα του εργα,Δεν ειναι οτι δνε μπορουσε τα ρεαλιστικα.,ειναι οτι σιγα σιγα πηγε στην αφαιρεση και κρατησε αυτα που τον εξεφραζαν μεσα απο αφρικανικες επηρροες κλπ.
ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.Μαθε πρωτα την ιστορια της και μετα ελα βηξε μου.
Κια απο καποια φαση και μετα..αφου μιλησαν αυτοι οι μεγαλοι και πρωτοπορησαν ΟΝΤΩΣ ΤΟΤΕ...εχουμε πλεον πολλους φελλους που στο ονομα της πρωτοποριας και να ξεχωρισουν και να κανουν κατι που δενε χιε κανει ο αλλος..ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.Δεν πρωτοπορουμε για να πρωτοπορησουμε..αυτο βγαινει αυθορμητα και μετα απο εξελιξη στη δουλεια μας και δνε ειναι και υποχρεωτικο.
Ετσι ειχαμε και εναν μαλακα ''καλλιτεχνη'' στην αμερικη καποτε που σε μια εκθεση εκτος απο τα αλλα εργα του ειχε και μια κονσερβα.Πολλες κονσερβες βασικα.Τις εξεθετε σαν εργα τεχνης.
Οταν τον ρωτησαν τι ειναι αυτο..αυτος απαντησε:
Μεσα στην κονσερβα υπαρχουν τα σκατα μου.
Υπαρχουν οντως;
Αν το ανοιξετε χαλατε το εργο.
Αν δεν το ανοιξετε δεν ξερετε αν οντως εχει τα σκατα μου.
ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕς ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΓΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗς.
Αληθινο γεγονος.
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ.
Προσεξτε...οχι της τεχνης, γιατι υπαρχουν παγκοσμιως αλλα και εμεις εχουμε εξαιρετους ζωγραφους...αλλα ο ξεπεσμος αυτων που θελουν να πρωτοπορουν και ξεφτυλιζουν την τεχνη.Βασικα η τεχνη δνε ξεφτυλιζεται ..αυτοι ξεφτυλιζονται αλλα επιτελους να καταλαβουμε οτι η τεχνη ΔΝΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.ΟΧΙ Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ.
Η ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΒΑΘΙΑ...ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ..ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ.Εκτος αν εισαι βλημα.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ...δεν εινσι τεχνη και φαινεται.Ειναι μια μαλακια για να προκαλεσει και να ''πρωτοπορησει'' τα αρχιδια μου κουνιουνται δηλαδη.
Μαθαμε τωρα να κανουμε μια κουραδα και να το βαφτιζουμε τεχνη.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Η τεχνη εχει να κανει με την ουσια της ψυχης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 11 Μαρτίου 2025
Για όποιον θέλει να λέγεται έλληνας αυτά τα «έργα» αποτελούν προσβολή.
Καποιος μπορει να μην τον προσβαλλεται αυτο ειναι απολυτα δεκτο.ΔΕΝΕ ΙΑΝΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μη λεμε οτι θεμε.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΛΕΜΕ.Κια ειναι απολυτη ξεφτυλα ΑΥΤΑ να φιλοξενουνται στην εθνικη πινακοθηκη.Ποσες πιπες πηρε και ποιο ηταν το βυσμα του; να τρελαθουμε εντελως δηλαδη;