Η ΝΔ πιστεύω θα πάρει συν μισή μονάδα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, δηλαδή θα φτάσει γύρω στο 41-41,5%. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω τη ΝΔ με ποσοστό μεγαλύτερο καθώς μετά θα κάνει ότι θέλει με αλαζονεία. Με 7 κόμματα θα βγάλει γύρω στις 162 έδρες ενώ με 8 κόμματα 157. Το ιδανικό σενάριο για τη ΝΔ είναι να μείνουν 6 κόμματα στη Βουλή ώστε να εξασφαλίσει 167 έδρες και να έχει τον πλήρη έλεγχο.
Πολύ τραβηγμένο όντως αν η ΝΔ έχει ποσοστό από 41.5 και πάνω. Ουσιαστικά, θα περνάει όλα τα νομοσχέδια μόνη της, με την αντιπολίτευση να είναι τυπικά ανύπαρκτη και ανήμπορη. Δε θα υφίσταται και έλεγχος επί της ουσίας σε ένα τέτοιο σενάριο στη κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει γύρω στο 18% και στις 55 έδρες με αποτέλεσμα να έχουμε επίσημα το τέλος του Τσίπρα από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Είναι ένα κόμμα που έχει εκφράσει απόψεις όπως είναι: Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, και να δώσουμε 2-3 νησιά στους Τούρκους δεν έγινε και τίποτα, δεν αγοράζουμε εξοπλισμό, οι Αλβανοί και οι Τούρκοι καταπιέζονται από τους Έλληνες ενώ έδωσε την Μακεδονία χωρίς να μας ρωτήσει πριν με δημοψήφισμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το 30% των εκλογών του 2019, πληρώνοντας για τη χρόνια απραξία του, ως αντιπολιτευτική δύναμη, αλλά κυρίως λόγω του ότι δεν εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, κόμη και στους αριστερούς ψηφοφόρους. Αν δεν υπάρξει ριζική κάθαρση και ανασύσταση του κόμματος, προβλέπω χρόνο με το χρόνο να πέφτει ακόμη και στο 10%
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Ιουνίου 2023
Το ΠΑΣΟΚ θα ενισχυθεί στο 13% από το 11.5% που είχε πάρει βγάζοντας περίπου 32-34 έδρες. Αν δεν είχε πει τις βλακείες με την φορολογία ίσως περνούσε και το 14% όμως δεν έπαιξε έξυπνα.
Η ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται από το γεγονός ότι δε μπορεί να καρπωθεί τις ολοένα και αυξανόμενες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να πετύχει μαζικό επαναπατρισμό των παλιών του ψηφοφόρων που κατέφυγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε νομίζω ότι με τον Ανδρουλάκη πρόεδρο μπορεί να ελπίζει σε προ κρίσης ποσοστά.
Το Κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανεβαίνει ραγδαία στις δημοσκοπήσεις. Ήδη σχεδόν το 2% έφτασε. Η ΝΊΚΗ αν δεν είχε την Εκκλησία από πίσω θα κατέρρεε θεωρώ και οι Σπαρτιάτες θα έμπαιναν Βουλή. Τώρα το πράγμα ζορίζει. Με τόσο γερές πλάτες δύσκολα χάνει. Πάντως η δύναμη του Κασιδιάρη είναι αρκετά μεγάλη. Με μόνο ένα καρτοτηλέφωνο από το youtube θα έμπαινε πανηγυρικά αν δεν τον έκοβαν αντισυνταγματικά.
Η Νίκη, πράγματι αν δεν είχε την υποστήριξη της Εκκλησίας, θεωρώ και εγώ πως θα ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος στην εξίσωση και το πιο επίφοβο κόμμα για μη είσοδο στη Βουλή. Την έβλεπα και στο 2.. Αν και έχω τις ενστάσεις μου στο κατά πόσο οι ενδεχόμενοι ψηφοφόροι του Κασι, κινήθηκαν προς Νίκη στις προηγούμενες εκλογές. Πιο πολλοί νομίζω κινήθηκαν προς Βελόπουλο, ενώ μεγάλο μέρος τους απείχε από την εκλογική διαδικασία.
Το Κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανεβαίνει ραγδαία στις δημοσκοπήσεις. Ήδη σχεδόν το 2% έφτασε.
Δε του δίνω πολλές πιθανότητες να μπει στη Βουλή. Πάντως νομίζω θα λάβει αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό από τον συσνασπισμό των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου.