[Γενικά] Άλιστερ Κρόουλι - Η ζωή και το έργο του

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Η ζωή και το έργο του Aleister Crowley (Μέρος 1ο)

Υπάρχει τόση διαμάχη γύρω από τη ζωή και το έργο του Aleister Crowley που είναι αδύνατον να προκύψει ένα αντικειμενικό συμπέρασμα. Πολλά από τα γεγονότα της ζωής του έχουν διαστρεβλωθεί τόσο από τους οπαδούς όσο κι απʼ τους πολέμιους του, που είναι ουσιαστικά αδύνατον να ερευνήσει κανείς τα γεγονότα απαλλαγμένα από συναισθηματικές εντάσεις και να διαχωρίσει τον άνθρωπο από το μύθο.
Υπάρχουν πολλοί παραπλανημένοι οπαδοί αλλά και εχθροί έτοιμοι να θεοποιήσουν ή να δαιμονοποιήσουν αντίστοιχα τον Crowley και την διδασκαλία του.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Edward Alexander Crowley γεννήθηκε στην Αγγλία στις 12 Οκτωβρίου του 1875.
Ανατράφηκε με αυστηρά Χριστιανικές Αρχές και το μόνο βιβλίο που του επέτρεπαν οι γονείς του να διαβάζει στα παιδικά του χρόνια, ήταν η Βίβλος. Εκείνα τα χρόνια ήταν που η μητέρα του άρχισε να τον αποκαλεί «Το Θηρίο», τίτλος που τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή.

Ήταν άριστος μαθητής και σε γενικές γραμμές ένα ευτυχισμένο παιδί, μέχρι το θάνατο του πατέρα του το Μάρτιο του 1887. Το γεγονός αυτό τον σημάδεψε βαθιά και άλλαξε δραστικά την καθημερινότητά του, αφού χρειάστηκε να μετακομίσει αρκετές φορές με τη μητέρα του την οποία απέρριπτε λόγω του Χριστιανικού φανατισμού της. Το 1895 έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Trinity του Cambridge.
Εκείνη την περίοδο απέρριψε το Χριστιανισμό και στράφηκε προς το Μυστικισμό, τον Αποκρυφισμό και τη Μυθολογία. Τα χρόνια που έζησε στο πανεπιστήμιο ήταν, όπως λέει ο ίδιος, από τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του. Αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο του στο σκάκι (υπήρξε πρόεδρος της σκακιστικής λέσχης του πανεπιστημίου) και στη συγγραφή ποιημάτων. Η ορειβασία υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα του χόμπι και τον εφοδίασε με αποφασιστικότητα και επιμονή, ικανότητες που θα του φαίνονταν χρήσιμες καθʼ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η αλλαγή του ονόματός του από Alexander σε Aleister (το Κελτικό αντίστοιχό του) σηματοδότησε για τον ίδιο την αρχή της νέας του ζωής.

Πνευματικές αναζητήσεις

Τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου του 1896 ο Aleister Crowley είχε την ισχυρότερη όπως αναφέρει ο ίδιος πνευματική εμπειρία μέχρι εκείνη τη στιγμή: «...η ζωώδης φύση μου στάθηκε σιωπηλή μπροστά στη θεία παρουσία του Αγίου Πνεύματος, του πάνσοφου, παντοδύναμου και πανταχού παρόντος, που άνθιζε στην ψυχή μου σαν όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος όλης της Αιωνιότητας να είχαν συγκεντρωθεί και εκδηλωθεί μέσα σε ένα και μόνο τριαντάφυλλο». Αυτή η εμπειρία ώθησε τον Crowley να στραφεί ολοκληρωτικά προς τη μεταφυσική και τον αποκρυφισμό αρχίζοντας τη μελέτη του από συγγραφείς όπως ο A.E. Waite και ο S.L. Mathers.

Το καλοκαίρι του 1898 ο αλχημιστής Julian Baker άκουσε τυχαία τον Crowley να συνομιλεί με φίλους περί της Αλχημείας και εντυπωσιασμένος από το πάθος και την ευφυία του ανέλαβε να τον συστήσει στον George Cecil Jones, ιδρυτικό στέλεχος του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής. Ο Jones υπήρξε ο καθοδηγητής του και υποστήριξε τη μύησή του στο Τάγμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Η ζωή και το έργο του Aleister Crowley

Κανείς δεν ξέρει μέχρι σήμερα ποιος ήταν ο αληθινός Άλιστερ Κρόουλι, αν υπήρξε ποτέ μόνο ένας, όχι μόνο γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας άρχων των μεταμφιέσεων, αλλά γιατί μελετώντας κανείς τη βιογραφία του διαπιστώνει ότι μέσα σε μία ζωή έζησε πολύ περισσότερες.
"Θάψτε με σε έναν τάφο χωρίς όνομα" έγραφε στο ποίημα "The Poet", " για να μη θυμάται κανείς τον ποιητή που έφυγε, παρά μόνο το ποίημα που άφησε..."

Πραγματικά κανείς δεν θυμάται ποιος ήταν στ'αλήθεια ο Κρόουλι, αν ήξερε ποτέ κανείς γι'αυτόν. Οι πάντες συνεχίζουν μέχρι σήμερα να διαφωνούν για το αν ήταν ένας δαίμονας ή ένας άγιος, ένας μεγάλος απατεώνας ή ένας παντογνώστης στοχαστής, η πιο εκκεντρική φιγούρα ή ένας μεγάλος σοφός, ένας μάγος ή ένας επιστήμονας, ένας συνομώτης ή ένας επαναστάτης, ένας αντίχριστος ή ένας μεσσίας, ένας γκουρού ή ένας πνευματικός δήμιος των γκουρού, ένας δανδής ή ένας ερημίτης, ένας τρελός ή ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του κλπ. κλπ.

Στην πατρίδα του την Αγγλία, είχε γενικά κακή φήμη, όλοι τον θεωρούσαν σατανικό άνθρωπο και το κατεστημένο της εποχής τον καταδίωξε με όλους τους τρόπους, ενώ στην καλύτερη περίπτωση πολλοί σύγχρονοί του τον απέρριπταν ως άνθρωπο που επιζητούσε τη δημοσιότητα ή ως άνθρωπο που είχε το ματαιόδοξο χάρισμα να επιβάλλεται πάνω στους άλλους. Και εφόσον οι Βρετανοί απεχθάνονται ιδιαίτερα την έλλειψη μετριοφροσύνης, έφτασε να θεωρείται ως η ενσάρκσωση όλων των μη-αγγλικών ελαττωμάτων.

Ένας γνωστός καθηγητής νευροφυσιολογίας (Μ.Μ.) ο οποίος δυστυχώς δεν ζει πια ανάμεσά μας είχε γράψει:

"Εντάξει, ο Κρόουλι, ήταν μια τρελή μεγαλοφυϊα. Θεότρελη. Το μεγάλο αμάρτημα του ήταν ότι στο λεξικό του δεν υπήρχε η λέξη εγωισμός, δεν έβλεπε τίποτε κακό σ'αυτό ενώ ακόμα και η λέξη ηθική είχε γι'αυτόν αντικαταστήσει τη λέξη συνήθεια. Αυτό το "μεγάλο αμάρτημα" και το πάθος του για την ατομικότητα και την ελευθερία, δηλαδή για τη διαφορετικότητα, που τον οδηγούσε σε επιτηδευμένες εκκεντρικότητες, καθώς και η ύποπτη ατμόσφαιρα του μάγου που τον τριγύριζε, του κόστισαν το σεβασμό από τους επίσημους διανοούμενους κύκλους της εποχής του μέχρι και σήμερα.
Αλλά είμαι βέβαιος πως το όνομα του θα αποκατασταθεί στον 21ο αιώνα, όταν οι άνθρωποι θα έχουν μεγαλύτερη κατανόηση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους μεγάλους. Θα ξεχαστούν τα πάντα για την παράξενη ζωή του, αλλά το έργο του θα μείνει. Ήδη έχει προκαλέσει πάρα πολλές αλυσιδωτές αντιδράσεις..."

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Σημαντικά γεγονότα για τη ζωή του Κρό:

- Γεννήθηκε ακριβώς τη χρονιά που πέθαναν ο Ελιφάς Λεβί και ο Βεντράς (1875) και δημιουργήθηκε η Θεοσοφική Εταιρεία.
- Ο πατέρας του είχε γίνει πλούσιος από τις μπύρες Κρόουλι και είχε αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις του για να αφιερώσει την υπόλοιπη ζωή του στην κήρυξη της διδασκαλίας των αδελφών του Πλύμουθ, μιας κίνησης Πουριτανών θρησκομανών.
- Στην αξιόλογη αυτοβιογραφία του, που της είχε δώσει τον τίτλο Μια Αυτο-Αγιογραφία: Οι Εξομολογήσεις του Άλιστερ Κρόουλι, ο ίδιος καταδεικνύει καθαρά ότι ένα μεγάλο μέρος του κατοπινού επιτηδευμένου "εωσφορισμού" του ήταν μια συνειδητή επανάσταση ενάντια στη θρησκεία που τον καταδυνάστευσε στην παιδική του ηλικία.
- Η θρησκομανής μητέρα του, όπως έλεγε και ο ίδιος, ήταν η πρώτη που όταν ήταν παιδί - φυσικά απίστευτα ατίθασο- του είχε πει πως πίστευε πως ήταν το Κτήνος του βιβλίου της Αποκάλυψης, που ο αριθμός του είναι 666. Αυτός ήταν και ο τίτλος που υιοθέτησε για να σοκάρει τους επικριτές του, επίσης και ο τίτλος του Μπαφομέτ, αν και συχνά χρησιμοποιούσε ένα από τα αποκρυφιστικά του ονόματα: Frater Perdurabo,που σημαίνει "ο αδελφός της Υπομονής" ή ο "αδελφός που αντέχει ως το τέλος".
- Η παιδική του ηλικία ήταν καταπιεσμένη και πικραμένη. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν 11 χρονών και από τότε η φυσική του αγριότητα αυξήθηκε. Ήταν το είδος του μαθητή που ειρωνεύεται με διανοούμενο τρόπο τους δασκάλους του, που καπνίζει κρυφά στην τουαλέτα και που του αρέσει να κάνει φάρσες και να σπάει τα παιχνίδια της μικρής αδελφής του.
- Στα 12 του πήγε σε ένα ιδιωτικό σχολείο κει εκεί φαίνεται πως σπάρθηκε μέσα του το πνεύμα της επανάστασης.
- Πλησιάζοντας προς την εφηβεία, τον προσέλκυσε έντονα το σεξ. Η μητέρα του ήταν τόσο πουριτανή που δεν ήθελε να ξαναδεί στα μάτια της την εξαδέλφη του Κρό, Άγκνες, γιατί είχε ένα αντίτυπο ενός βιβλίου του Εμίλ Ζολά. Όταν μια υπηρέτρια έδειξε ενδιαφέρον γι'αυτόν, ο Κρό δεν άργησε να την οδηγήσει στο κρεβάτι της μητέρας του, όταν εκείνη έλειπε από το σπίτι και να την κάνει δική του. Ήταν 14 ετών.

(...συνεχίζεται)

Πνευματικές αναζητήσεις

Μετά τη φιλονικία του και το θρυλικό πόλεμό του με τον Γέιτς, ο λόρδος Κρο πήγε στο Μεξικό σε μια χασιέντα, όπου συγκεντρώνοντας την προσπάθειά του κατάφερε να κάνει την εικόνα του να χαθεί από τον καθρέφτη. Αυτό δείχνει καθαρά τι προσπάθησε να κάνει ο Κρόουλι: να ανακαλύψει καινούριους ορίζοντες θέλησης. Αυτό φυσικά δημιουργεί ένα δίκαιο ερώτημα: Ε, τότε γιατί χρειαζόταν τη μαγεία, αν τα αποτελέσματά του παράγονταν με τη θέληση;

Η απάντηση ουσιαστικά υπογραμμίζει ένα κεντρικό σημείο της φιλοσοφίας του Κρόουλι: η θέληση δεν μπορεί να ενεργήσει στο κενό, εκτός τουλάχιστον από μερικές στιγμές καθαρής συναίσθησης. Συνήθως χρειάζεται ένα ολόκληρο οικοδόμημα δράματος, πεποίθησης, σκοπού, ένα είδος "θεατρικού" συστήματος εντολής και απόκρισης.

Ο Κρόουλι ήταν ο πρώτος εισηγητής της έννοιας "Virtual", με τον τρόπο που χρησιμοποιείται σήμερα (όπως το Virtual Reality, η Δυναμική Εικονική Πραγματικότητα). Όταν ένας πατριώτης μιλά για την πατρίδα του, δεν εννοεί τη θέα από το παράθυρο του μπάνιου, αν και ασφαλώς είναι μέρος της πατρίδας του. Για να αισθανθεί πατριωτική έξαρση, πρέπει να σκεφτεί τη σημαία και να τη συνοδεύσει με κάποια συγκεκριμένη εικόνα πράσινων λιβαδιών ή κάποιου πεδίου μάχης του παρελθόντος, ή να τραγουδήσει ένα πατριωτικό τραγούδι (παιδιά της ελλάδος παιδιάααα).

Όταν ο Κρόουλι καθόταν μόνος στο δωμάτιό του στο Μέξικο Σίτυ, δεν αρκούσε να κοιτάξει στον καθρέφτη και να θελήσει κάτι, έπρεπε να σκεφτεί τη μεγάλη "μυστική διδασκαλία" της μαγείας και να δει τον εαυτό του "σαν μοναχικό ξένο με τα μάτια καρφωμένα στα άστρα, ταξιδιώτη ανάμεσα στις πραγματικότητες των κόσμων και με έναν συγκεκριμένο σκοπό: να αποκαταστήσει την επαφή με το Φύλακα Άγγελο όπως είχε κάνει πριν από εκείνον ο μάγος Αμπραμελίν..."

Για τον ίδιο λόγο διάλεξε μια πόρνη "για την ακόρεστη ένταση του πάθους που έλαμπε στα γεμάτα κακία ανεξιχνίαστα μάτια της, που είχαν βασανίσει το φθαρμένο της πρόσωπο σε μια δίνη γοητευτικής αμαρτίας"...
Η δύστυχη γυναίκα ζούσε σε ένα χαμόσπιτο και ήταν μάλλον μισοπεθαμένη από την πείνα, αλλά η εικόνα της "Κόκκινης Γυναίκας" (Scarlet Woman) ήταν σημαντική για να ορίσει την εικόνα του Κρόουλι καθαρά για τον εαυτό του...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ajusshi

Διάσημο μέλος

Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.
Να συμβάλλω και εγώ με το κάτιτίς μου
στο πολύ ενδιαφέρον αυτό, θέμα σας.Mr. Crowley, what went on in your head
(Oh) Mr. Crowley, did you talk to the dead
Your lifestyle to me seemed so tragic
With the thrill of it all
You fooled all those people with magic
(Yeah)You waited on Satan's call

Mr. Charming, did you think you were pure
Mr. Alarming, in nocturnal rapport
Uncovering things that were sacred, manifest on this earth
(Oh)Conceived in the eye of a secret
Yeah, they scattered the afterbirthMr. Crowley, won't you ride my white horse?
Mr. Crowley, it's symbolic of course
Approaching a time that is classic
I hear that maidens call
Approaching a time that is drastic
Standing with their backs to the wallWas it polemically sent?
I wanna know what you meant
I wanna know
I wanna know what you meant, yeah!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
"Εγώ είμαι Εγώ", βοά ο κύριος της Ερήμου, Χόρονζον καθώς γύρω του στροβιλίζονται οι δαίμονες της σκόνης...

Δεν θα έλεγες ότι η ζωή του Aleister Crowley ανήκει στους βίους Αγίων που απαρνούνται το Εγώ, κάθε άλλο μάλιστα. Τον Crowley μπορείς να τον πεις αριστοκράτη, μπορείς να τον πεις αναρχικό, δεν μπορείς να τον πεις 'Αγιο όμως. Σημασία και ενδιαφέρον έχει να δει κανείς με ποιό πνεύμα έγραψε ό,τι έγραψε και είπε ό,τι είπε. Τί εννοούσε όταν δημιούργησε αυτή τη σκεπτομορφή του Χόρονζον στην έρημο, το Εγώ ή μήπως κάτι άλλο ; Ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά και πάλι "χριστιανίζουμε" είναι η εντύπωσή μου από τον συνδυασμό των παραπάνω που γράψατε. Δεν ξέρω αν θα συμφωνούσε ο Crowley. Το Εγώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας και της φύσης μας, μόνο παροδικά παραμερίζεται, αλλιώς περνάς στη θέωση ή στην παράνοια. Φιλοδοξούσε τη θέωση, γι'αυτό μας έλεγε να κόψουμε λάσπη από τον Χόρονζον ; Δεν νομίζω. Εγώ τον Χόρονζον τον αντιλαμβάνω όπως τον νιτσεικό Ερημίτη. Ο Ερημίτης που σύμφωνα με το Νίτσε δεν έχει πληροφορηθεί το θάνατο του θεού και η αγάπη του για το θεό τον αποτρέπει από την αγάπη για τους ανθρώπους, που εφαρμόζει μια γελοία ηθική κατά Νίτσε (και Κρό). Ο Crowley δεν ήταν χριστιανός βρε παιδιά, ελάτε τώρα, μην κάνουμε συνειρμούς με Παίσιο, άλλα ήθελε να πει φαίνεται ο άνθρωπος και καλώς τα είπε απ'ότι φαίνεται, και ακόμα καλύτερα τα έκανε.

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ο Κρόουλυ όμως έχει πει πως μετά από πολλές έρευνες, κατέληξε πως όλες οι εσωτερικές φιλοσοφίες λένε τα ίδια πράγματα. Η αλήθεια είναι Μία και όλοι έχουν μάτια να τη δουν, διαφορετικές όμως γλώσσες για να την κωδικοποιούν. Προτιμώ τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, έτσι ποτέ ο προφήτης (Κρόουλυ) δεν ταυτίζεται με την προφητεία.

Όλα είναι εκδηλώσεις του Ενός και γι' αυτό όλα καταλήγουν στο Εν!!

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Τί εννοούσε όταν δημιούργησε αυτή τη σκεπτομορφή του Χόρονζον στην έρημο, το Εγώ ή μήπως κάτι άλλο ;
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, τον Χόρονζον δεν τον έπλασε ο Crowley.

Αρχική Δημοσίευση από wiki:
Choronzon is a demon or devil that originated in writing with the 16th century occultists Edward Kelley and John Dee within the latter's occult system of Enochian magic. In the 20th century he became an important element within the mystical system of Thelema, founded by Aleister Crowley, where he is the Dweller in the Abyss, believed to be the last great obstacle between the adept and enlightenment.

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, τον Χόρονζον δεν τον έπλασε ο Crowley.

Εντάξει. Από τον Χόρονζον θα σώσει τον adept η Βαβυλώνα η πόρνη των ανομημάτων που μεθά από το αίμα των πιστών, εκείνη θα του δείξει το σωστό δρόμο, αυτό λέει ο Κρόουλι. Ο νοών νοείται. Τα λέει ακριβώς αντίθετα από τους χριστιανούς γιατί για τους χριστιανούς η Βαβυλώνα συμβολίζει το ακριβώς αντίθετο, το Εγώ,την ανομία, την ηδονή, την ύλη, τα αίσχη, και την κοσμική γήινη εξουσία. Ο Χόρονζον είναι τοποθετημένος στην 'Ερημο, που ως έρημος συμβολίζει τις στερήσεις, τις δοκιμασίες και την αφαίρεση του Εγώ του adept από την Βabalon, με σκοπό να υποταχθεί ο adept σε όλα αυτά που εκφράζει και συμβολίζει η Βabalon. Εγώ έτσι τον κατανοώ τον προφήτη.

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Δεν θα έλεγες ότι η ζωή του Aleister Crowley ανήκει στους βίους Αγίων που απαρνούνται το Εγώ, κάθε άλλο μάλιστα. Τον Crowley μπορείς να τον πεις αριστοκράτη, μπορείς να τον πεις αναρχικό, δεν μπορείς να τον πεις 'Αγιο όμως. Σημασία και ενδιαφέρον έχει να δει κανείς με ποιό πνεύμα έγραψε ό,τι έγραψε και είπε ό,τι είπε. Τί εννοούσε όταν δημιούργησε αυτή τη σκεπτομορφή του Χόρονζον στην έρημο, το Εγώ ή μήπως κάτι άλλο ; Ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά και πάλι "χριστιανίζουμε" είναι η εντύπωσή μου από τον συνδυασμό των παραπάνω που γράψατε. Δεν ξέρω αν θα συμφωνούσε ο Crowley. Το Εγώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας και της φύσης μας, μόνο παροδικά παραμερίζεται, αλλιώς περνάς στη θέωση ή στην παράνοια. Φιλοδοξούσε τη θέωση, γι'αυτό μας έλεγε να κόψουμε λάσπη από τον Χόρονζον ; Δεν νομίζω. Εγώ τον Χόρονζον τον αντιλαμβάνω όπως τον νιτσεικό Ερημίτη. Ο Ερημίτης που σύμφωνα με το Νίτσε δεν έχει πληροφορηθεί το θάνατο του θεού και η αγάπη του για το θεό τον αποτρέπει από την αγάπη για τους ανθρώπους, που εφαρμόζει μια γελοία ηθική κατά Νίτσε (και Κρό). Ο Crowley δεν ήταν χριστιανός βρε παιδιά, ελάτε τώρα, μην κάνουμε συνειρμούς με Παίσιο, άλλα ήθελε να πει φαίνεται ο άνθρωπος και καλώς τα είπε απ'ότι φαίνεται, και ακόμα καλύτερα τα έκανε.

Αφού λοιπόν πιστεύεις ότι "χριστιανίζουμε" και δεν ξέρεις εάν θα ενέκρινε ο Crowley αυτά που γράφουμε, παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ελιφάς Λεβί, Sanctum Regnum, από την κάρτα του Τρελού:

Αρχική Δημοσίευση από Ελιφάς Λεβί:
Μη συνδέεσαι, με στοργή ή με ενδιαφέρον, με κάποιον που δεν είναι ένθερμος μελετητής της υψηλότερης ζωής, εκτός εάν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του και τότε ακόμη βεβαιώσου ότι τον επιβραβεύεις ή τον επικρίνεις σύμφωνα με τις αξίες του· γιατί ο ασεβής ακούει πολλές αλήθειες, αλλά δεν κατανοεί καμμία· τ' αυτιά του είναι μεγάλα, αλλά δεν έχει φρόνηση. Ο ασεβής περνά τη ζωή του μέσα σε ανόητα ρίσκα, παραπλανημένος από μάταιους πόθους, υπακούοντας σε φανταστικά κελεύσματα και με τα μάτια του καρφωμένα σε φανταχτερές όψεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι ικανοποιείται με τους σκοπούς σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι απορροφημένος από τις δικές του ανοησίες· ο ασεβής δεν τρέφει καμμία εκτίμηση για την αλήθεια και δεν αισθάνεται αληθινή αφοσίωση. Ο ασεβής είναι αδιάκριτος και ξεδιάντροπος· αποκαλύπτει πράγματα που θα έπρεπε να κρατούνται κρυφά και έλκεται από κτηνώδεις δυνάμεις που μπορούν να τον καταβροχθίσουν. Αυτό που παραμελεί περισσότερο απ' όλα είναι ο εαυτός του· Φέρει την αχρειότητά του ως οικόσημο, όμως αυτή αποτελεί ένα διαρκές φορτίο γι' αυτόν κι όμως δεν αναγνωρίζει πως πρόκειται για μια μόνιμη πηγή αδυναμίας. Θέσε ως απόλυτο κανόνα στη ζωή σου ν' αποφεύγεις:

1. Αυτούς που συνεχώς κατακρίνουν και καταδικάζουν τους γονείς τους, που περιφρονούν τους πατέρες τους και δεν αγαπούν αληθινά τις μητέρες τους.
2. Όλους τους άντρες που δεν δείχνουν θάρρος και τις γυναίκες που δεν έχουν σεμνότητα.
3. Αυτούς που δεν διατηρούν τις φιλίες τους.
4. Αυτούς που ζητούν συμβουλή και μετά την αγνοούν.
5. Αυτούς που ποτέ δεν κάνουν λάθος.
6. Αυτούς που συνεχώς ψάχνουν για το ακατόρθωτο και που είναι επίμονα άδικοι με τους άλλους.
7. Αυτούς που, όταν ο εμφανίζεται κίνδυνος, αναζητούν μόνο την δική τους ασφάλεια.

Τέτοιου είδους άνθρωποι δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη σου, ούτε την αγάπη σου. Να φοβάσαι μήπως μολυνθείς από αυτούς· απόφυγέ τους.
Όμως, καθώς κι εσύ ο ίδιος πρέπει ν' αποφεύγεις τις ανοησίες της ζωής, πρόσεξε να μη βάλεις τον εαυτό σου σε θέση υπεροχής ως προς τις συνθήκες της ζωής, απλά και μόνο λόγω μιας ψευδούς υπερηφάνειας και ποτέ μην ξεπέφτεις στην εξαχρείωση του εαυτού σου στο επίπεδο της κτηνώδους δημιουργίας· ανυψώσου επάνω από τους συνήθεις τρόπους ζωής και ποτέ μη γίνεσαι σκλάβος των συνηθειών και της συμβατικότητας. Αντιμετώπισε τις έξεις της συνηθισμένης ζωής, όπως άλλοι αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες της παιδικής ηλικίας. Διασκέδασε τα πλήθη για να αποφύγεις να πληγωθείς, όμως ποτέ μην τους απευθύνεσαι παρά μόνο με παραβολές κι αινίγματα· αυτή ήταν πάντα η μέθοδος όλων των μεγάλων Διδασκάλων της Μαγείας και μέσα σ' αυτήν τη συμπεριφορά υπάρχει σοφία.


Χαρακτηριστικά, παρέβαλε την φράση του Νωέως: "Έτσι όμως ζουν το κακό μόνον οι «ελεύθεροι υιοί» κι όχι οι δούλοι", με την φράση του Λεβί: "Μη συνδέεσαι, με στοργή ή με ενδιαφέρον, με κάποιον που δεν είναι ένθερμος μελετητής της υψηλότερης ζωής, εκτός εάν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του..."

Ο Ελιφάς Λεβί είχε, όπως έχω γράψει και παλιότερα, επηρεάσει τον Άλιστερ Κρόουλυ σε βαθμό που ο τελευταίος πίστευε πως ήταν μετενσάρκωση του πρώτου. Εάν δεν ήξερες σε ποιους αναφερόμασταν, ίσως να πίστευες ότι το κείμενο προέρχεται από κάποια χριστιανική οργάνωση, όμως οι λέξεις "Διδάσκαλοι της Μαγείας" φανερώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φαίνεται πως για κάποιους λόγους, τους οποίους θεωρώ ότι εξήγησε πολύ ωραία ο Νωεύς, αυτοί είναι ακόμη πιο αυστηροί με τους ασεβείς...


Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο Κρόουλυ να εφαρμόσει στη ζωή του τα πιστεύω του, δεν είναι η μόνη δυνατή οδός!

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
"Kαι είδα μια γυναίκα να κάθεται πάνω σ'ενα κτήνος, γεμάτη από ονόματα βλασφημίας
έχοντας 7 κεφάλια και 10 κέρατα, και είδα τη γυναίκα μεθυσμένη από το αίμα των αγίων
και το αίμα των μαρτύρων του Ιησού"

και τα λόγια του πρόωρα χαμένου Jack Parsons, που αν ψάξουν όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν εύκολα να μάθουν τι σχέση είχε με τον Crowley και το "πείραμα" ας μου επιτραπεί ο όρος, της ενσάρκωσης της Babalon, καθώς και τι τέλος είχε ο Parsons.

"Εκείνη είναι η φλόγα της ζωής,
η δύναμη του σκότους.
Καταστρέφει τα πάντα με μια ματιά.
Μπορεί να σου πάρει την ψυχή"

J.Parsons

Ονομάζεται και Πόρνη και είναι το ίδιο αρχέτυπο με αυτό που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Μεθάει από το αίμα των μαρτύρων του Χριστού. Αυτή την αντίφαση δεν την καταλαβαίνω, κι όσο δεν μου την εξηγεί κανείς, θα εξακολουθήσω να ρωτάω τι σημαίνει ''μεθάει από το αίμα των αγίων" και γιατί μητέρα των ανομημάτων ή Πόρνη. Ελπίζω να επιτρέπονται οι ερωτήσεις από έναν άσχετο. Ο Κρόουλι μπορεί να επηρρεάστηκε από χιλιάδες πράγματα, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χριστιανός, κάθε άλλο μάλιστα, αποκαλούσε τον εαυτό το Θηρίο, εκείνο το θηρίο που συνδέεται με την Βαβυλώνα την Πόρνη τη Μεγάλη.

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
Χαρακτηριστικά, παρέβαλε την φράση του Νωέως: "Έτσι όμως ζουν το κακό μόνον οι «ελεύθεροι υιοί» κι όχι οι δούλοι", με την φράση του Λεβί: "Μη συνδέεσαι, με στοργή ή με ενδιαφέρον, με κάποιον που δεν είναι ένθερμος μελετητής της υψηλότερης ζωής, εκτός εάν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του..."
Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο Κρόουλυ να εφαρμόσει στη ζωή του τα πιστεύω του, δεν είναι η μόνη δυνατή οδός!

Ασφαλώς ο τρόπος που επέλεξε ο Κρόουλυ δεν είναι η μόνη δυνατή οδός, αλλά ο Κρόουλι ήθελε ελεύθερους ανθρώπους, όχι σκλάβους !! Το έχεις παραδεχτεί και εσύ ο ίδιος σε ιδιωτική επικοινωνία μαζί μου. Αντιφάσεις, μόνο αντιφάσεις. Μην συνδέεσαι με κάποιον αν δεν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του ; Αυτό είναι ελευθερία ; Για σκλάβους ψάχνουμε δηλαδή και η ελευθερία που επικαλούμαστε είναι μόνο λόγια ; 'Ενθερμοι μελετητές της υψηλότερης πνευματικής ζωής υπάρχουν άπειροι, στην πράξη τι γίνεται έχει σημασία. "Μην επικοινωνείς με αυτούς που πιστεύουν ότι δεν κάνουν ποτέ λάθος", έχεις με bold. Συμφωνώ απόλυτα ! Σκέψου αυτή τη φράση μόνο. "Αυτούς που δεν κρατάνε τους φίλους τους". Η φιλία είναι αμοιβαιότητα, εμπιστοσύνη, ελευθερία, αγάπη και η αγάπη είναι αποδείξεις και έργα, τόσο στις γυναίκες που αγαπάμε όσο και στους φίλους μας και τους γονείς μας, όσο αυτοί δεν στρέφονται εναντίον μας με τις πράξεις τους. Η αγάπη αποδεικνύεται με έργα. Τα υπόλοιπα είναι φλιναφήματα και ελιτισμός που μάλιστα χριστιανίζει. Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, καμμία σχέση με Κρόουλι οι σημερινοί Θελημίτες, κι αυτό το έχεις παραδεχτεί. Οι νοητικές κατασκευές και τα θεωρητικά σχήματα των μυστών και των Δασκάλων έγιναν η βάση που πάτησε το παγκόσμιο οργανωμένο συνδικάτο του εγκλήματος για να υποδουλώσει τον κόσμο, κι αυτός είναι ο σκοπός τους, η πλήρης αποδοχή χωρίς ενστάσεις, η απόλυτη υπακοή. 'Ενα νέο Ιερατείο, ανάγκη των καιρών τώρα που βλέπουμε ότι ξοφλά το χριστιανικό ιερατείο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ασφαλώς ο τρόπος που επέλεξε ο Κρόουλυ δεν είναι η μόνη δυνατή οδός, αλλά ο Κρόουλι ήθελε ελεύθερους ανθρώπους, όχι σκλάβους !! Το έχεις παραδεχτεί και εσύ ο ίδιος σε ιδιωτική επικοινωνία μαζί μου. Αντιφάσεις, μόνο αντιφάσεις. Μην συνδέεσαι με κάποιον αν δεν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του ; Αυτό είναι ελευθερία ; Για σκλάβους ψάχνουμε δηλαδή και η ελευθερία που επικαλούμαστε είναι μόνο λόγια ;

Ο Λεβί έγραψε: "Μη συνδέεσαι, με στοργή ή με ενδιαφέρον, με κάποιον που δεν είναι ένθερμος μελετητής της υψηλότερης ζωής, εκτός εάν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του..."

Παρέλειψες μια σημαντική φράση από το απόσπασμα αυτό. Για ποιο λόγο άραγε;

Δεν βλέπω καμμία αντίφαση σε αυτά. Γνωρίζεις από καιρό ότι οι εσωτερικές διδασκαλίες δίδονται μόνο σε μυημένους, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρει ο Ελιφάς. Δεν σου είχε φανεί αυτό ως ελιτισμός μέχρι τα τώρα. Οι διδασκαλίες κρατούνται μυστικές για να μην χρησιμοποιηθούν από ασεβείς, αν και ο Διδάσκαλος Χιράμ σκοτώθηκε κατά το μύθο από τρεις αχρείους αδελφούς, την απληστία, την άγνοια και το φανατισμό...

Θα θυμίσω μια ακόμη σημαντική φράση: "Ν' αποφεύγεις αυτούς που ζητούν συμβουλή και μετά την αγνοούν".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
Δεν πήρα απαντήσεις στα τελευταία (δημόσια) ερωτήματά μου, αν και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος. Δεν υπάρχει σκοπιμότητα στο ότι παρέλειψα τη φράση "'που δεν είναι ένθερμοι μελετητές της υψηλής πνευματικής ζωής". Εγώ όμως ήξερα ότι ακόμα και ο Χριστός σε ταπεινούς και άσχετους αμόρφωτους απευθυνόταν και μάλιστα δημόσια, και εκείνους που δεν ήταν ένθερμοι μελετητές της υψηλότερης πνευματικής ζωής. Δεν χρειάστηκε να κυριαρχήσει πάνω σε αυτούς, με απλά παραμυθάκια μίλησε. Αλλιώς δεν θα έπαιρνε ούτε την πόρνη ούτε τον Ρωμαίο εκατόνταρχο με το μέρος του. 'Ηταν free η προσέλευση του κοινού τότε, μετά η Γνώση κλείστηκε σε στοές, Λέσχες και Εταιρίες ειδικότερα, αφού ανέφερες και τον Χιράμ. Τέλος πάντων, δεν πιστεύω ότι το θέμα του Κρόουλι ήταν κυρίως η αγιοσύνη. Το Εγώ απομακρύνεται με σκοπό να παραδώσει κάπου αλλού τον εαυτό του και την ψυχή του ο adept, όχι να κάνει ισόβιες φιλανθρωπίες ή να αποσυρθεί σε μια μονή, όχι δηλαδή με το πνεύμα που το κάνει ο χριστιανός και για τον σκοπό που το κάνει αυτός, ίσως όμως να κάνω λάθος.
'Οσον αφορά την παραίνεση ''να αποφεύγεις αυτούς που ζητάνε συμβουλή και την αγνοούν" δεν καταλαβαίνω που κολάει αλλά ούτε κι αυτό έχει σημασία. Δεν θα ήθελα να γράψω κάποια πράγματα περί αυτού του περιβόητου Εγώ και της σκόνης που αφενός θα πληγώσουν τους συνομιλητές μου, αφετέρου θα μπερδέψουν τους αναζητητές (αν αυτοί υπάρχουν εδώ). Ας τους αφήσουμε μόνοι τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους με τον καιρό. Μπορεί να ανήκω εξάλου στους μη ένθερμους μελετητές της πνευματικής γνώσης και να μην το αξίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Εγώ όμως ήξερα ότι ακόμα και ο Χριστός σε ταπεινούς και άσχετους αμόρφωτους απευθυνόταν και μάλιστα δημόσια, και εκείνους που δεν ήταν ένθερμοι μελετητές της υψηλότερης πνευματικής ζωής. Δεν χρειάστηκε να κυριαρχήσει πάνω σε αυτούς, με απλά παραμυθάκια μίλησε. Αλλιώς δεν θα έπαιρνε ούτε την πόρνη ούτε τον Ρωμαίο εκατόνταρχο με το μέρος του. 'Ηταν free η προσέλευση του κοινού τότε, μετά η Γνώση κλείστηκε σε στοές, Λέσχες και Εταιρίες ειδικότερα, αφού ανέφερες και τον Χιράμ.

Ο Ελιφάς Λεβί γράφει:

"Διασκέδασε τα πλήθη για να αποφύγεις να πληγωθείς, όμως ποτέ μην τους απευθύνεσαι παρά μόνο με παραβολές κι αινίγματα· αυτή ήταν πάντα η μέθοδος όλων των μεγάλων Διδασκάλων της Μαγείας και μέσα σ' αυτήν τη συμπεριφορά υπάρχει σοφία."

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Ιησούς, ο οποίος απευθύνθηκε στα πλήθη μόνο με παραβολές κι αινίγματα. Αν αυτά που έλεγε ήταν τόσο εύληπτα και ξεκάθαρα, δεν θα είχαν χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς από τότε μέχρι σήμερα. Αντίθετα, είχε έναν κλειστό κύκλο μυημένων-μαθητών, στους οποίους αποκάλυψε τα Μυστήρια κι έδωσε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Θα διαφωνήσω επίσης στο ότι η Γνώση κλείστηκε μετά τον Ιησού στις στοές. Μέγα λάθος! Τα Αιγυπτιακά και τα Ελευσίνια Μυστήρια, φανερώνουν το μέγεθός του. Άραγε η λέξη "ερμητικός" με την έννοια του "σφραγισμένος" προέκυψε επειδή η Ερμητική διδασκαλία απευθυνόταν σε όλους;

Τέλος πάντων, δεν πιστεύω ότι το θέμα του Κρόουλι ήταν κυρίως η αγιοσύνη. Το Εγώ απομακρύνεται με σκοπό να παραδώσει κάπου αλλού τον εαυτό του και την ψυχή του ο adept, όχι να κάνει ισόβιες φιλανθρωπίες ή να αποσυρθεί σε μια μονή, όχι δηλαδή με το πνεύμα που το κάνει ο χριστιανός και για τον σκοπό που το κάνει αυτός, ίσως όμως να κάνω λάθος.
Εδώ μιλάμε για τον εσωτερικό Χριστιανισμό, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την κοσμική-εξουσιαστική κακοποίηση της διδασκαλίας του Ιησού. Το ότι ο Χριστιανισμός είναι γνωστός για τη "φιλανθρωπία" του (πράξη ειδεχθής κατά τη γνώμη μου) δείχνει το λόγο για τον οποίο ο Κρόουλυ προσπάθησε τόσο σκληρά να διαχωρίσει τη θέση του από αυτόν, με κάθε τρόπο.

'Οσον αφορά την παραίνεση ''να αποφεύγεις αυτούς που ζητάνε συμβουλή και την αγνοούν" δεν καταλαβαίνω που κολάει αλλά ούτε κι αυτό έχει σημασία. Δεν θα ήθελα να γράψω κάποια πράγματα περί αυτού του περιβόητου Εγώ και της σκόνης που αφενός θα πληγώσουν τους συνομιλητές μου, αφετέρου θα μπερδέψουν τους αναζητητές (αν αυτοί υπάρχουν εδώ). Ας τους αφήσουμε μόνοι τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους με τον καιρό. Μπορεί να ανήκω εξάλου στους μη ένθερμους μελετητές της πνευματικής γνώσης και να μην το αξίζω.
Εάν θέλεις να πεις κάτι, σε διαβεβαιώ πως δεν πρόκειται να με πληγώσεις, αλλιώς ν' αφήσεις τα υπονοούμενα σε παρακαλώ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ο λόγος που σε κάνει να τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά. Ο αυτοοικτιρμός και ο συνεχής εσωτερικός διάλογος, σε σχέση με το Εγώ μας, είναι κατά το Δον Χουάν η καλύτερη τροφή για τους Voladores...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ainigma

Νεοφερμένος

Ο ainigma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Η αλλαγή του ονόματός του από Alexander σε Aleister (το Κελτικό αντίστοιχό του) σηματοδότησε για τον ίδιο την αρχή της νέας του ζωής.

Κατά άλλους το Aleister το πήρε από το ελληνικό "Αλάστωρ" που είναι ένας δαίμονας "άγγελος εκδικητής". Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Γ. Μπαλάνος στη μετάφραση του "Βιβλίου του Νόμου" που έχει κάνει στην ελληνική γλώσσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ainigma

Νεοφερμένος

Ο ainigma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
(((Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, τον Χόρονζον δεν τον έπλασε ο Crowley. )))

Εντάξει. Από τον Χόρονζον θα σώσει τον adept η Βαβυλώνα η πόρνη των ανομημάτων που μεθά από το αίμα των πιστών, εκείνη θα του δείξει το σωστό δρόμο, αυτό λέει ο Κρόουλι. Ο νοών νοείται. Τα λέει ακριβώς αντίθετα από τους χριστιανούς γιατί για τους χριστιανούς η Βαβυλώνα συμβολίζει το ακριβώς αντίθετο, το Εγώ,την ανομία, την ηδονή, την ύλη, τα αίσχη, και την κοσμική γήινη εξουσία. Ο Χόρονζον είναι τοποθετημένος στην 'Ερημο, που ως έρημος συμβολίζει τις στερήσεις, τις δοκιμασίες και την αφαίρεση του Εγώ του adept από την Βabalon, με σκοπό να υποταχθεί ο adept σε όλα αυτά που εκφράζει και συμβολίζει η Βabalon. Εγώ έτσι τον κατανοώ τον προφήτη.

Σημείωση editor: Το ποστ αυτό έχει μεταφερθεί από το θέμα Η "Βασιλεία του Θεού" επί της Γης

Ο Χόρονζον κατ' εμέ είναι ο σκουπιδοντενεκές της σκέψης και των εντυπώσεων. Εκεί πετιώνται όλες οι χωρίς νόημα σκέψης και οι καθημερινές εντυπώσεις, ίσως βρίσκεται κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού. Που όμως, ο Μάγος, αν είναι μάγκας μάγος, μπορεί να δημιουργήσει ένα Θεό από το σκουπιδότοπο του Χόρονζον, λέει ο φίλτατος Άλιστερ :)

Είναι επίσης ο Φύλακας της Αβύσσου, ο Άγγελος της πύλης του Νταάτ, της 11ης Σεφίρα, της πύλης για τις άλλες διαστάσεις, στις οποίες το μυαλό που έχουμε σε ετούτη είναι παντελώς άχρηστο, αν μη θανατηφόρο... Το εγώ, ο εγωισμός, η καθημερινή ενασχόληση της σκέψης μας με τις υποτιθέμενες ελλείψεις και τύψεις για τα ωραία της ζωής... που μας έχουν εμφυτεύσει τεχνηέντως άλλοι Μεγάλοι Μάγοι Μαύροι και Άσπροι, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα αν θες να επιβιώσεις σε αυτές τις διαστάσεις και να επιστρέψεις κι εδω χωρίς να τρελαθείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rosslyn

Νεοφερμένος

Ο Rosslyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Do what thou wilt shall be the whole of the Law
Love is the Law, Love under Will
AIWASS
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top