Καλησπέρα!
Είμαι 17 χρονών και θέλω πολύ να μπορέσω να σχηματίζω έγκυρη άποψη για πολιτικά γεγονότα, αλλά πάντα νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα για την ιστορία της πολιτικής και της οικονομίας, οπότε δεν έχω κάποια γνωσιακή βάση στην οποία μπορώ να πατήσω.
Πάντα βλέπω μεγαλύτερούς μου να συζητάνε για την επικαιρότητα με τόση σιγουριά και τόσες γνώσεις, λες και είναι κινητές εγκυκλοπαίδειες (το παρατηρώ και σε αυτό το φόρουμ, όπου ακόμα και παιδιά της ηλικίας μου κάνουν πολιτικό debate λες και βρίσκονται πίσω από έδρανο βουλής), ενώ εγώ π.χ. πασχίζω να τελειώσω ένα ιστορικό βιβλίο και μάλιστα δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω πληροφορίες από αυτό σε κάποια σχετική συζήτηση.
Ντρέπομαι που δεν μπορώ να συμμετάσχω σε τέτοιες συζητήσεις, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν καν κάποια πράγματα, τα οποία ούτε στο γκουγκλ δεν τα βρίσκεις. Όταν λέμε ότι η κυβέρνηση τρώει τα λεφτά μας, τι εννοούμε καν? ότι οι φόροι πηγαίνουν προς ανούσια πράγματα? ή ότι οι βουλευτές πληρώνονται περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε? δεν έχω καμία ιδέα και φαίνεται. σόρρυ.
Το λοιπόν. Κουράστηκα πια να είμαι απαίδευτος άνθρωπος. Με τι να αρχίσω?? Εφημερίδες, οικονομική θεωρία ή ιστορία?? Και πάνω απ'όλα, πως σιγουρεύομαι ότι η ενημέρωσή μου είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!