και τώρα, θα ήθελα ειλικρινά να μου εξηγήσεις κάτι, αν το ξέρεις, γιατί από τις ειδήσεις δεν το έχω καταλάβει, πρέπει να διαβάσω άρθρα οικονομικών αναλυτών, αλλά αυτά ούτε στα ελληνικά δεν τα καταλαβαίνω.
Από σήμερα, νομίζω, μπήκε πρόσθετος φόρος εισαγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από Κίνα. Αυτό το υπερψήφισαν όλες οι χωρες της ΕΕ εκτός της Γερμανίας. Από δω και πέρα είναι αυτά που δεν κατάλαβα: Οι λόγοι που το καταψήφισαν ήταν: αφενός για να μην βάλουν και οι κινέζοι φόρο έξτρα σε γερμανικά εισαγωμενα προϊόντα, που θα ηδηγήσει σε μείωση εξαγωγων της Γερμανίας στην Κίνα (ως εδώ καλά) και αφετέρου
επειδή αυτός ο πρόσθετος φόρος δε συμφέρει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Αυτό το υπογραμμισμένο δεν το κατάλαβα καθόλου.
Ξέρω, πως για να μου απαντήσεις, πρέπει να ψάξεις, κάτι με τα εξαρτηματα έχει ίσως, εκεί τα έμπλεξα. Αν μπορεσεις, πες μου πλιιιιζ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Οκτωβρίου 2024
Τώρα με το συμπάθειο, αλλά θα σου πω το περίφημο ανέκδοτο της οικονομικής επιστήμης
Ρωτάς έναν μαθηματικό <πόσο κάνει ένα και ένα> και απαντά <2>
Ρωτάς έναν φιλόσοφο <πόσο κάνει ένα και ένα> και απαντά <εξαρτάται, αν το ένα το προσθέσεις στο 1 κάνει 2, αν το βάλεις δίπλα το 1 στο 1 , κάνει 11>
Ρωτάς έναν οικονομολόγο <πόσο κάνει ένα και ένα> . Αυτός κλείνει πόρτες και παράθυρα, έρχεται κοντά σου και σου ψυθιρίζει στο αυτί <εσύ, πόσα θέλεις να μας κάνουν;>