@back2967 είσαι από τα ελάχιστα άτομα στο φόρουμ με τεκμηριωμένη άποψη και πάντα χαίρομαι να απαντώ. Δυστυχώς κάποιες φορές δεν προλαβαίνω. Όσον αφορά την Καρυστιανού, σίγουρα η γυναίκα είναι ηρωϊδα, αξίζει όλο το σεβασμό καθώς ο πόνος αυτός δεν ξεπερνιέται. Είναι από τα χαστούκια της ζωής που δεν συμφιλιώνεται κάποιος ποτέ. Λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει την απώλεια, αλλά νομίζω ότι είναι μια απλή ψυχολογική "ιδέα". Δεν ισχύει.
Αυτό που κλωτσάει είναι η λάθος προσέγγιση για το θέμα των Τεμπών. Επειδή έχω ζήσει σε άλλη χώρα και έχω δει πως η ίδια η κοινωνία σε επίπεδο θεσμών αντιμετωπίζει μέχρι και το απλό τροχαίο με ποδήλατο, μου κάνει εντύπωση ότι στην Ελλάδα μένουμε πολύ στο χυμένο γάλα, στο παρελθόν και δεν κοιτάζουμε να ξεριζώσουμε όλο το φθαρμένο θεσμικό κράτος χθες με διαδικασίες "γερμανικές" που ακούν στη λέξη: ψυχρή απόλυση και αν χρειαστεί απόλυση χιλιάδων ατόμων ώστε να φτιαχτεί ένα τρένο για το 2030 με όλες τις προδιαγραφές. Με την ίδια λογική θα έπρεπε χωρίς να πρέπει η κάθε Καρυστιανού να λέει τα αυτονόητα, να αναδομηθεί το κράτος θεσμών χωρίς της παραφιλολογία των ΜΜΕ και του καφενείου. Ο κάθε κατεργάρης να πάει στη θέση του ή/και φυλακή. Αντιθέτως εξαντλείται μια κοινωνία σε μια αισθητική μετρίου, απάθειας, πένθους και απώλειας προόδου.
Αν δεν θες ως κοινωνία νέα Τέμπη, Μάτι, πέταλο Μαλλιακού, ... χτίζεις κράτος θεσμών μέσω έργων και αυστηρών μέτρων. Τα αυστηρά μέτρα δεν λαμβάνονται ούτε με νέα κόμματα, ούτε με υποψηφιότητες, ούτε με συναυλίες, ούτε με τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Θέλει δουλειά και φυσικά η δουλειά με πλαίσιο, χρονοδιάγραμμα και σκοπό. Αυτός ο τύπος δουλειάς είναι έξω από την ιδιοσυγκρασία του μέσου Έλληνα. Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα. Απλά σπρώχνουμε τον καιρό για να νομίζουμε ότι κάτι γίνεται.
Παιδί έχασε. Όχι πάκο με χαρτιά Α4.
Δε θα έπρεπε να βγει στα ΜΜΕ; Γιατί όχι; Για να μη θιξει το καθεστώς του Κουλη;
Άλλο όμως οτι εστω και αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να πολιτικοποιηθεί. Αυτο δεν μου αρέσει ούτε εμένα.
Οπότε όχι, μη βασίζεσαι στον προβληματισμό άλλων για τις κινήσεις της Καρυστιανού, για να δικαιολογήσεις την αντίθεσή σου στην Καρυστιανού επειδή θίγει μέσω των ΜΜΕ τα συμφέροντα της ΝΔ.
Δεν είμαστε το ίδιο, δεν είμαστε στην ίδια πλευρά. Και δεν πρόκειται. Ποτέ.
Είναι μια κοντόφθαλμη λογική, επειδή η ΝΔ δεν θα είναι για πάντα. Το πρόβλημα είναι οι διαχρονικές παθογένειες και λάθος νοοτροπίες της κοινωνίας όλων των κομμάτων, των ιδεολογιών, της ασυδοσίας του κρατικού μηχανισμού, της παθολογικής ανεπάρκειας πολλών Ελλήνων στη δουλειά τους και φυσικά μετά φταίει η πυραμίδα της διοίκησης, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός ενώ η βάση είναι ακατάλληλη. Οι πολιτικοί εναλλάσσονται στην εξουσία, όμως η νοοτροπία του "δε βαριέσαι" και της διαχρονικής φτώχειας ότι "αυτά έχουμε ως σιδηρόδρομο, αυτά έχουμε ως πάρκα, αυτά έχουμε ως δρόμους, αυτά τα κτίρια έχουμε ως σχολεία" διαμορφώνει γενιές ανθρώπων που ζουν με τη συνήθεια δίνοντας έμφαση στο παρόν και όχι στο πως θα φτιάξουμε κάτι για την συλλογική βελτίωση της ζωής μας και των επόμενων γενιών. Ήδη μετράμε 30 χρόνια σχεδόν από το 2000 και συζητάμε θέματα που δεν θα έπρεπε. Μπορεί σε 2 χρόνια να μην είναι η ΝΔ στην εξουσία, όμως οι παθογένειες θα είναι και τότε οι ίδιες. Ποιος θα φταίει;