Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα ΙΙ

Όχι ότι δεν το περιμέναμε...

Τρομερά ενθαρρυντικές οι εικόνες και τα βίντεο που δείχνουν πλήθος κόσμου (και συγκεκριμένα ΝΕΟΛΑΙΑΣ, έπαθα σοκ) στη σημερινή βιβλιοπαρουσίαση του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα.

Την άποψη μου όπως και τις αμφιβολίες μου για τον Κασιδιάρη* τις ξέρετε. Όμως δεν μπορώ να μη νιώσω μια κάποια αγαλλίαση πως ένα αγαπητό πρόσωπο της σημερινής νεολαίας είναι ένας αμετανόητος εθνικιστής που το σύστημα προσπάθησε να εξοντώσει περισσότερο διότι ξέρουν ακριβώς πως έχει πέραση στη νεολαία. Ανάμεσα σε τόσα άθλια και σιχαμερά πρότυπα της νέας εποχής...

* Για να κάνω βέβαια και την ιδεολογική αυτοκριτική μου, ήμουν από τα άτομα που δυστυχώς πίστεψαν εσφαλμένα πως η κίνηση του Κασιδιάρη τότε ήταν η καλλίτερη. Η ιστορία με διέψευσε και παρόλο που του εύχομαι εννοείται να αποφυλακιστεί πάραυτα και να συνεχίσει τον αγώνα του (θέλει @@ να συνεχίζεις έχοντας φάει κάγκελο) εγώ μένω απόμακρος για λόγους που έχω αναλύσει. Για εμένα δικαιώθηκε τελικά ο Μιχαλολιάκος (χωρίς να το περιμένω αυτό).

Δεν ξέρω αν ισχύει επίσημα αλλά κάπου είδα για εκρηκτική νίκη του εθνο-δεξιού κόμματος Reform στις τοπικές εκλογές της Αγγλίας.

Το μήνυμα του Βρεταννικού λαού προς τις ελίτ είναι ξεκάθαρο, δεν θέλει να αντικατασταθεί. Ο ιθαγενής πληθυσμός προσπαθεί να βγάλει φωνή χωρίς βέβαια να καταλαβαίνει πως ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι λύση. Μπορεί οι γνωστοί άγνωστοι να έχουν ταμπελιάσει το Reform ως ακροδεξιό και πόσο μάλλον ως νεοναζιστικό (!) κόμμα αλλά η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτό. Το Reform έχει πολλούς μη λευκούς υποψηφίους (ειδικά Ινδούς), δεν έχει τίποτα το ριζοσπαστικό στην πλατφόρμα του και η αντιμεταναστευτική του ρητορική περιορίζεται στα κλασσικά κυρπαντελίστικα περί Ισλάμ και εγκληματικότητας παραλείποντας τελείως την οιαδήποτε φυλετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια, είναι μια τρύπα στο νερό και δεν πρέπει κανένας να τους πάρει στα σοβαρά όμως κρατάμε το ότι παρά την ανηλεή αντεθνική προπαγάνδα του συστήματος ο κόσμος ψήφισε κάτι "εθνικιστικό" και καλά.

Δεν ξέρω αν ισχύει επίσημα αλλά κάπου είδα για εκρηκτική νίκη του εθνο-δεξιού κόμματος Reform στις τοπικές εκλογές της Αγγλίας.

Το μήνυμα του Βρεταννικού λαού προς τις ελίτ είναι ξεκάθαρο, δεν θέλει να αντικατασταθεί. Ο ιθαγενής πληθυσμός προσπαθεί να βγάλει φωνή χωρίς βέβαια να καταλαβαίνει πως ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι λύση. Μπορεί οι γνωστοί άγνωστοι να έχουν ταμπελιάσει το Reform ως ακροδεξιό και πόσο μάλλον ως νεοναζιστικό (!) κόμμα αλλά η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτό. Το Reform έχει πολλούς μη λευκούς υποψηφίους (ειδικά Ινδούς), δεν έχει τίποτα το ριζοσπαστικό στην πλατφόρμα του και η αντιμεταναστευτική του ρητορική περιορίζεται στα κλασσικά κυρπαντελίστικα περί Ισλάμ και εγκληματικότητας παραλείποντας τελείως την οιαδήποτε φυλετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια, είναι μια τρύπα στο νερό και δεν πρέπει κανένας να τους πάρει στα σοβαρά όμως κρατάμε το ότι παρά την ανηλεή αντεθνική προπαγάνδα του συστήματος ο κόσμος ψήφισε κάτι "εθνικιστικό" και καλά.

Θα έκανα σχετικό post πιο μετά Γιάννη, καθώς ακόμα η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και θέλω να έχω τα τελικά αποτελέσματα.

Όμως ναι η κυβέρνηση των Labor βλέπει να χάνει το 50% των τοπικών κυβερνήσεων που κατείχε, ενώ το κέντρο-δεξιό conservative συνεχίζει να αιμορραγεί χάνοντας το 40% των κυβερνητών. Αντίθετα το δεξιό Reform σαρώνει και βγαίνε πρώτο κόμμα. Το μήνυμα είναι όντως ξεκάθαρο πλέον, σε μια χώρα που είναι ο ορισμός της παρακμής. Μια χώρα που οι μεγάλες πόλεις της θυμίζουν Αφρική και οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι μειοψηφία.

IMG_6560.png

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back