Και όμως το χρηματιστήριο είναι το Α και το Ω σε μια οικονομία καθώς δείχνει την πορεία της. Ναι συμφωνώ ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι τσίρκο με μόλις 900 μονάδες και 6ο δις χρηματιστηριακή αξία ( όταν η Apple που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του πλανήτη έχει αξία 2,7 τρισεκατομμύρια). Παρολο αυτά δεν το κλείνεις καθώς φεύγουν οι ελάχιστοι επενδυτές που έχεις. Επίσης στην περίοδο του Ιανουαρίου -Ιουνίου 2015 πριν γίνουν τα capital controls και πριν ενεργοποιηθεί ο έκτακτος μηχανισμός ELA της ΕΚΤ οι ελληνικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 47%, ο κόσμος έβγαζε τα χρήματα του από τις τράπεζες / η τα έβγαζε στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι τράπεζες να στερεύσουν και να καταρρεύσουν. Όλα αυτά για να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο και μάλιστα ζητιάνευε τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς μόνος του δεν έβγαινε , είχαν φύγει καμία 20αρια βουλευτές του.
Το θέμα είναι όμως η βιομηχανία. Η Ελλάδα δυστυχώς πέθανε την δεκαετία του 1980 και του 1990 που έδιωξε τις βιομηχανίες της. Βιομηχανίες που έδιναν άριστους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Ο παππούς μου εργαζόταν στην Mercedes buses (στην λεγόμενη Βιαμαξ) με τον μισθό του συντηρούσε την οικογένεια του άνετα , πήγαιναν διακοπές ενώ η εταιρεία οργάνωνε διάφορες εκδηλώσεις για τα παιδιά κάθε Χριστούγεννα. Οι κυβερνήσεις αντί να πιάσουν το νόημα και να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται την φορολογία στις επιχειρήσεις και να κρατήσουν τα συνδικάτα έξω από αυτές έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Το αποτέλεσμα είναι το γνωστό , δεν παράγουμε τίποτα πλέον και είμαστε μια χώρα που στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμο. Αυτό που θέλω είναι μια κυβέρνηση που να μειώσει την φορολογία στις επιχειρήσεις ώστε να προσελκύσουμε βιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας. Θέλω μια κυβέρνηση που θα μειώσει την φορολογία στους πολίτες , ειδικά στη μεσαία τάξη που πληρώνει έως και 45% φορολογία καθώς με την μείωση τον φόρων αυξάνεται η αγοραστική δύναμη και η καταναλωτική δαπάνη. Στο δημόσιο τομέα θέλω μια κυβέρνηση που θα αξιολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους και προφανώς θα καταργήσει την μονιμότητα τους καθώς είναι αστείο να εργάζονται άτομα που είναι απλά τεμπέληδες και μη παραγωγικοί στη δουλειά τους. Τέλος πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση στο σύστημα εκπαίδευσης , υγείας καθώς οι υποδομές τους είναι σε τραγική κατάσταση, προφανώς μιλάω για αύξηση της χρηματοδότησης και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στο δημόσιο.
Είναι απλά πράγματα που καμία κυβέρνηση όμως δεν εφαρμόζει καθώς πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται για την οικονομία της χώρας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Αυγούστου 2022
Αρχικά αμφιβάλω αν οι δυο τύποι στην φωτογραφία ξέρουν να ανοίγουν έναν υπολογιστή, για τα υπόλοιπα μιλάμε μετά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Αυγούστου 2022
Και εγώ έχω, αλλά για την παραλία