Όσο αφορά τις ελευθερίες και το χρήμα να φανταστώ ότι στο ανατολικό μπλοκ χωρίς χρήματα έχεις το σεβασμό της κοινωνίας σωστά;; Επίσης , δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ γεννήθηκα ελεύθερος και ελεύθερος θα παραμείνω καθώς διαβάζω , παίρνω πτυχία ξένων γλωσσών , υπολογιστών κτλ ώστε να φτιάξω ένα καλύτερο μέλλον γίνεται για εμένα και την μελλοντική οικογένεια μου. Επόμενος μια χαρά ελεύθερος είσαι στη Δύση αν έχεις ένα τυπικό μέσο εισόδημα εν αντίθεση με το ανατολικό μπλοκ και την Κίνα που το κράτος σου λέει ποσά παιδιά θα κανείς, σε παρακολουθεί με εκατομμύρια κάμερες, οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες (εκεί δεν λες όμως τίποτα), μπορείς να ψηφίσεις εν πρόσωπο που θεωρεία ότι θα βοηθήσει τη χώρα σου και εσένα προσωπικά , αλλά το βασικότερο μπορείς να γράφεις ελεύθερα όπου θέλεις για πράγματα που δεν σου αρέσουν. Για πήγαινε στην Κίνα , βόρεια πορεία , ΕΣΣΔ να πεις κάτι ενάντια στην κυβέρνηση, το πιθανότερο να χαθούν τα ίχνη σου. Αρα μια χαρά ελευθερίες έχεις Γιάννη στη Δύση, ελευθερίες που αν πας στις χώρες τις οποίες θαυμάζεις θα γυρίσεις τρέχοντας πίσω.