Όχι, η Ευρώπη δεν άντεξε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1945 είναι πρακτικά η μεγάλη ήττα της Ευρώπης. Σακατεμένη από τον δεύτερο μεγάλο αλληλοσπαραγμό της εντός 30 ετών, χωρισμένη στα δύο από το σιδηρούν παραπέτασμα, υπερχρεωμένη μέχρι τα μπούνια και με την σταδιακή κατάρρευση της αποικιοκρατίας της η Ευρώπη πλέον καταρρέει και η μισή προσδένεται στο άρμα των Ηνωμένων Πολιτειών και η άλλη μισή στης Σοβιετικής Ενώσεως. Ήδη από τον ελληνικό εμφύλιο φάνηκε αυτό, που η Μεγάλη Βρεταννία πήρε ολόκληρο δάνειο από τις ΗΠΑ για να μας βοηθήσει ενάντια στους κομμουνιστές και το έφαγε στο άψε σβήσε με αποτέλεσμα να μας εγκαταλείψει και να αφήσει τας ΗΠΑ να το διαχειριστούν. Από το 1945 έως σήμερα η Ευρώπη έπαψε να είναι ο πρωταγωνιστής των παγκόσμιων εξελίξεων. Μαριονέττες των ΗΠΑ είμαστε.
Το θέμα δεν είναι το να μην αγοράζουμε πετρέλαιο από την Ρωσσία. Το πρόβλημα είναι πως καθόμαστε πειθήνια να δεχθούμε τον ευνουχισμό μας. Ολόκληρος Γερμανός Καγκελλάριος να κάθεται ήσυχος δίπλα όσο ο ανοϊκός τρελόγερος των ΗΠΑ λέει «θα τον σταματήσουμε το Nord Stream 2, έχουμε τα μέσα, μη ρωτάτε πως, θα το κάνουμε». Ο πλήρης ξεπεσμός και εξευτελισμός. Στο κόσμο τούτο δεν υπάρχουν συμμαχίες, μόνο εθνικά συμφέροντα και αυτά πρέπει να υπηρετούμε. Ακόμα και εγώ που είμαι αντιαμερικάνος στο φουλ και σιχαίνομαι τις ΗΠΑ, αναγνωρίζω πως αν με συνέφερε η ενεργειακή κάλυψη από εκεί θα το επεδίωκα. Το να αγοράσεις το πανάκριβο LNG απλά γιατί οι ΗΠΑ στο είπαν δεν είναι εθνικό συμφέρον. είναι εθνική ντροπή.
Καλά το τι λένε οι διάφοροι defectors όπως και γενικά η Δύσις το αφήνω στο διαβάστηκε. Για πες, εν τέλει ο Κιμ ποινικοποίησε τις λέξεις αγάπη μου και τέτοια για να τις αντικαταστήσει με το σύντροφος/συντρόφισσα ή όχι ακόμα;