Για ποιό λόγο να υποβιβάζουν έτσι ορισμένοι άνθρωποι τον εαυτό τους; Στα 35-40 δεν είσαι πολύ νέος για να ξεχάσεις έννοιες όπως έρωτας κι αγάπη και να βάλεις στην θέση τους βόλεμα και "συντροφικότητα";
Ποτέ μου δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου παντρεμένο. Θέλω απεγνωσμένα όμως να συμβιώσω σε μακρόχρονο δεσμό χωρίς βέρες.
Στα 35-40 είσαι πολύ νέος πράγματι, αλλά είναι και μια πολύ κρίσιμη ηλικία.
Από μια άποψη καταλαβαίνω την κοπέλα. Είμαι σχεδόν 34 και πριν από δυο χρόνια ήμουν ένας άλλος άνθρωπος, οι αλλαγές που συμβαίνουν μεταξύ 30-35 είναι πολύ περισσότερες από αυτές που συμβαίνουν άλλες ηλικίες και μερικές φορές νοιώθεις όχι απλά φόβο αλλά πανικό για τα χρόνια που περνάνε. Βλέπεις τους φίλους σου παντρεμένους κι εσύ μαγκούφης. Μετά την κρίση των 30' σιγά σιγά μεταμορφώνεσαι. Μήπως φοβούνται υπερβολικά την μοναξιά ;
Θα τους πιέζει και το περιβάλλον έμεσα, είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχαν οι άλλοι γύρω μας, θα κάναμε τα πάντα με άλλο τρόπο. Ο Σαρτρ είπε ότι η κόλαση είναι οι άλλοι. Και νομίζω ότι ο γάμος στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται για τους άλλους, για την κοινωνία. Από φόβο της μοναξιάς παντρεύονται ελάχιστοι, γιατί αν ήταν αυτός ο λόγος τι τους εμποδίζει να συμβιώνουν με το ταίρι τους χωρίς να περάσουν το κατώφλι της εκκλησίας ;
Ο Νίτσε λέει κάτι σοφό : '''O ένας πηγαίνει στον πλησίον επειδή ψάχνει να βρει τον εαυτό του, και ο άλλος επειδή θέλει να χάσει τον εαυτό του. Η άσχημη αγάπη προς τον εαυτό σας κάνει τη μοναξιά τους φυλακή''. Ο ράφτης της γειτονιάς μου, ηλικιωμένος και σοφός, παντρεμένος φυσικά, έχει κρεμάσει
στο μαγαζί του μια ταμπέλα που γράφει '
''Σκέψου πριν παντρευτείς !''

Αν και είναι πολύ ευτυχισμένος με τη γυναίκα του, ποτέ δεν έχει κατεβάσει αυτή την ταμπέλα, ώστε να την βλέπουν όλοι όσοι μπαίνουν μέσα αμέσως. Και δεν
το κάνει για πλάκα, έχω συζητήσει μαζί του και το πιστεύει.