του βάλαν ισόβια και τον σκώτωσαν οι λειστες και οι κακοποιοι που θεωρούντε τέρατα, πάντως οι φύλακες τους κάλυψαν.
Αυτό γίνεται πολύ συχνά στους βιαστές, πεθαίνουν με περίεργους τρόπους ή "αυτοκτονούν" στη φυλακή... Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

Αυτό γίνεται πολύ συχνά στους βιαστές, πεθαίνουν με περίεργους τρόπους ή "αυτοκτονούν" στη φυλακή... Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι
Ακριβώς αυτό το παιδί τι έυτεγε; ή κάθε θυλικό ή αρσενικό άτομο; τους συχένομαι απο εμπιρία σεξουαλικης παρενόχλησης σε άτομο ηλικίας 15 χρονών

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για την ελλαδα δεν μπορεσα να βρω δεδομενα (ελλαδα αλλωστε)
παρολαυτα ενα απλο search στα αρχεια του FBI μας δειχνει οτι το 1995 υπηρξαν περιπου 13.000.000 αναφορες βιαιων εγγληματων (συμφωνα με την εκθεση του FBI 9% λιγοτερο απο οτι το 1991) ενω το 2005 υπηρχαν 1.000.000 αναφορες βιαιων εγγληματων (μειωση -3% απο το 2003.
συνεπως οχι η εγγληματικοτητα δεν αυξανεται, ακομα και αν ετσι πιστευει ο Wishfull. Καλο θα ηταν λεω εγω τωρα πριν ξεκιναμε να λεμε να κανουμε μια βασικη ερευνα στοιχειων πρωτα, ξες, google, και λεξουλες "crime rate" τιποτα ιδιαιτερο, 10 λεπτα δουλεια θα γλιτωνε απο ολους αρκετη ωρα και/η θα εκανε ενα σωστο ποστ.
2) απο που προκυπτει οτι η θανατικη ποινη μειωνει την εγγληματικοτητα? Εχεις στοιχεια [Εδώ υπήρχε κείμενο που δεν ήταν σύμφωνο με τον κανόνα 1#]
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Έχεις δίκιο! Τι σχέση έχει με την εγκληματικότητα όταν ένα μάτσο αλήτες ρίχνουν μολώτοφ στις τράπεζες, μέσα στις οποίες εργάζεται κόσμος, περνάνε περαστικοί απέξω, μένουν άνθρωποι στα διπλανά κτίρια (τελευταίο περιστατικό στις οδούς Σόλωνος και Ιπποκράτους, όπου 2 σπίτια άρπαξαν φωτιά λόγω μολώτοφ που κάποιοι (μη εγκληματίες φυσικά) έριξαν στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που στεγάζεται ακριβώς από κάτω απ'τα διαμερίσματα)???
Επίσης τι σχέση έχουν με την εγκληματικότητα μερικοί ανεγκέφαλοι οπαδοί που λόγω της ήττας της ομάδας τους (αν και όχι απαραίτητα) σκέφτηκαν να καταστρέψουν μερικές περιουσίες πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το γήπεδο????
Ή τα άλλα τα "καλά" παιδιά, που έχουν καθιερώσει πλέον κάθε Τετάρτη και Πέμπτη να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας και να σπάνε καμιά 30αρια βιτρίνες από τους κακούς καταστηματάρχες που είχαν το θράσσος να ανοίξουν τα μαγαζιά τους είτε στο Σύνταγμα, είτε στη Μητροπόλεως, είτε στην Πατησίων. Έχουν αυτοί σχέση με την εγκληματικότητα????
Μπαααα....Καμία απολύτως!
![]()
![]()
![]()
Αυτοί είναι βάνδαλοί και είναι ντροπή για τους αναρχικούς να τους ταυτίζουν μαζί τους. Άλλο βάνδαλος = εγκληματίας και άλλο αναρχικός = ιδεολόγος. Οι βάνδαλοι που τα κάνουν αυτά δεν ανήκουν καν στον αναρχικό χώρο.
Είμαι και εγώ της άποψης πως ανέκαθεν υπήρχε εγκληματικότητα και δόξα τω Θεώ μειώνεται όσο ανεβαίνει το επίπεδο ζωής. Γιʼ αυτό και η εγκληματικότητα ανθεί σε φτωχές χώρες ή / και σε φτωχογειτονιές. Επομένως για να την μειώσεις δεν θα πρέπει να γυρίσεις προς τα πίσω, αλλά να πας την οικονομία μπροστά. Αν κάποιοι νομίζουν ότι π.χ. η εγκληματικότητα αυξήθηκε στην Ελλάδα (εγώ δεν το πιστεύω) νομίζω πως θα πρέπει να λάβουν υπόψη ως σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας την φτώχια.

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι συμπεριφορές των αναρχικών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εγκληματικές. Ως έγκλημα δεν ορίζονται οι βανδαλισμοί, οι φωτιές και οι μολότωφ. Αυτά είναι παραβατικές συμπεριφορές. Με το ίδιο σκεπτικό ο κάθε οδηγός που οδηγάει πάνω από το όριο ταχύτητας είναι εγκληματίας.
Αυτό που πιστεύω είναι πως το θέμα των αναρχικών-ταραξιών εντός και εκτός γηπέδων, είναι κοινωνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί από μια διαφορετική σκοπιά. Υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από τις συμπεριφορές στα γήπεδα και τις πορείες. Ο κόσμος εκτονώνεται με αυτό τον τρόπο. Από κάπου του ασκείται πίεση.
Δεν πιστεύω πως ειναι 150 παιδάκια που θέλουν να κάνουν τη μαγκιά τους και να πετάξουν 2 μολότωφ. Υπάρχουν και αυτοί, αλλά υπάρχει και κάτι που θέλει να δώσει ένα μήνυμα. Ένας εμπρησμός σε μια τράπεζα δεν γίνεται για να κάνει ζημιές -όλα είναι ασφαλισμένα-, είναι περισσότερο μια συμβολική πράξη. Αν κάποιος δεν έχει δουλειά, δεν μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του σε κάποια πράγματα επειδή απλά δεν μπορεί να ακουστεί, τότε ωθείται να κάνει ακραία πράγματα. Αφού κανείς δεν νοιάζεται γι αυτόν, ούτε αυτός 8α νοιαστεί για τον διπλανό του. Μηδενιστικό αλλά αυτή είναι και η αντιμετώπιση που έχει ο κα8ένας πριν δράσει αναρχικά.
Το πρόβλημα των αναρχικών είναι κοινωνικό. Είναι φανερό πως η μεγαλύτερη καταστολή φέρνει ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση. Αυτό που προσωπικά πιστεύω είναι πως η πολιτεία δεν έχει διάθεση να ασχολειθεί σοβαρά με αυτό το θέμα και απλά το αφήνει να υπάρχει:
α) επειδή πρέπει να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα κοινωνικά προβλήματα και
β) επειδή έχει κάποιον για να μαλώνει ο εκάστωτε Πολύδωρας και να ρίχνει το βάρος εκεί για τους βανδαλισμούς σε όποια πορεία και γήπεδο-καμμένα αυτοκίνητα και μαγαζιά απο τους κακούς αναρχικούς- και έτσι να αποσιωπούνται τα ουσιαστικότερα προβλήματα, καθώς ο κόσμος θα βλέπει πάντα τις καταστροφές και όχι το λόγο που τις κάνει να γίνονται.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Είμαι και εγώ της άποψης πως ανέκαθεν υπήρχε εγκληματικότητα και δόξα τω Θεώ μειώνεται όσο ανεβαίνει το επίπεδο ζωής.
Aχ θα σε μπανάρω! Πως γίνεται να ανεβαίνει σε ένα μέρος το επίπεδο ζωής χωρίς να μειονεκτεί το δίπλα;
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

mania
Επιφανές μέλος

https://www.hri.org/E/1997/97-07-15.dir/keimena/greece/greece5.htm
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Aχ θα σε μπανάρω! Πως γίνεται να ανεβαίνει σε ένα μέρος το επίπεδο ζωής χωρίς να μειονεκτεί το δίπλα;
Εννοείς σε ιδεατό επίπεδο μέσα στην ίδια κοινωνία; Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά γίνεται αν μπορέσουμε να έχουμε αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση της ανεργίας (π.χ.). Δεν είναι δουλειά μου να ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζομαι πως γίνεται, μιας και πολλές χώρες καταφέρνουν να αυξήσουν το οικονομικό τους επίπεδο από χρονιά σε χρονιά... Και αυτό έχει αντίκτυπο στο γενικότερο επίπεδο ζωής.
Αν το ρητορικό(?) ερώτημά σου είναι αν γίνεται να ανέβει το επίπεδο μιας κοινωνίας/χώρας χωρίς να πέσει το επίπεδο μιας άλλης κοινωνίας/χώρας, δεν ξέρω γιατί πάλι χρειάζονται γνώσεις οικονομολογίας, που δεν έχω...
Αλλά, δεν κατάλαβα, διαφωνείς ότι η εγκληματικότητα συνδέεται άμεσα και με την φτώχια;
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Εμένα (χωρίς να το 'χω ψάξει) μου φαίνεται λογικό. Η φτώχια συνήθως μπαίνει εμπόδιο τόσο στην επιβίωση όσο και στη διαβίωση (αν θυμάμαι καλά είναι "το πόσο καλά περνάει") του ανθρώπου. Με τα παραπάνω είναι πιο πιθανό για μένα να εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά.Αλλά, δεν κατάλαβα, διαφωνείς ότι η εγκληματικότητα συνδέεται άμεσα και με την φτώχια;

Τώρα βέβαια σκέφτομαι το εξής: πού θα εκδήλωνε κάποιος πιο εύκολα παραβατική συμπεριφορά; Σε μία υποβαθμισμένη γειτονιά ή σε μία γειτονιά που οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν κάποιο αξιοπρεπές εισόδημα;

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, που εκτός αυτού έχει αλλάξει και μορφή κι έχει γίνει πιο βίαιη πιο οργανωμένη πιό αδίστακτη και πιο προκλητική...
Και επειδή ο δικός μου λόγος, δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι έχει να πει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κουράκης....
απλά σας αφήνω να διαβάσετε την συνέντευξη του
https://www.niotho-asfalis.gr/na/meletes1.pdf
αν και λίγο μεγάλη, νομίζω ότι οι 13 σελίδες του pdf αξίζουν τον κόπο
Wishful
Δραστήριο μέλος

ε ενταξι αφου εισαι *πεπεισμενος* οτι αυξανει τοτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρεπει να αυξανει!
scientific method R.I.P.

Η μόνη αλήθεια είναι οτι δεν πιστεύω σε "όμορφο κόσμο, ηθικό,αγγελικά πλασμένο".Για τα δικά μου δεδομένα,--η τις ανοχές αν θέλεις,--οι μορφές εγκληματικότητας (οι τρόποι ) είναι τελείως πέρα απο τη διαστροφή !
Για ...ποσότητα ? Στατιστικά,εξαρτάται & απ'το τι ονομάζουμε έγκλημα.Είμαστε & ελαφρώς εθισμένοι στα διάφορα γεγονότα του είδους,οπότε...δεν έχουμε τίποτε !!!

Προσωπικά τώρα,θα ήθελα μια ευρύτερη ανάπτυξη απο σένα !
Χάρη το ζητώ οκ? Φιλικά

Τελικά... η εγκληματικότητα αυξάνεται με απίστευτους ρυθμούς....
έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, που εκτός αυτού έχει αλλάξει και μορφή κι έχει γίνει πιο βίαιη πιο οργανωμένη πιό αδίστακτη και πιο προκλητική...
Και επειδή ο δικός μου λόγος, δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι έχει να πει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κουράκης....
απλά σας αφήνω να διαβάσετε την συνέντευξη του
https://www.niotho-asfalis.gr/na/meletes1.pdf
αν και λίγο μεγάλη, νομίζω ότι οι 13 σελίδες του pdf αξίζουν τον κόπο
επειδη τον ξερω τον κυριο [εδώ υπήρχε κείμενο που ήταν ενάντια στις αρχές του forum] να πω ορισμενα πραγματα. 1) κατασει τις παραβιασεις του ΚΟΚ στις παρανομιες (για να δικαιολογησει το "αυξηθηκε 20% η εγγληματικοτητα") 2) δεν παρουσιαζει καμια τεχνικη, καμια μεθοδο συγκεντρωσεις δεδομενων, τιποτα, απλα λεει την δικη του αποψη.
φυσικα παντοτε μιλαμε για τον δυτικο πολιτισμενο κοσμο, οχι για το ιρακ ας πουμε...η ακομα και για την ελλαδα που με τα 10.000.000 μας στην περιοχη που ειμαστε αποτελουμε στατιστικη αποκλειση οχι νορμα.
για του λογου του αληθες ιδου οι σχετικες μελετες του FBI που αφορουν τηνε γγληματικοτητα
https://www.fbi.gov/ucr/ucr.htm
Wishful
Δραστήριο μέλος

επειδη τον ξερω τον κυριο [εδώ υπήρχε κείμενο που ήταν ενάντια στις αρχές του forum], να πω ορισμενα πραγματα. 1) κατασει τις παραβιασεις του ΚΟΚ στις παρανομιες (για να δικαιολογησει το "αυξηθηκε 20% η εγγληματικοτητα") 2) δεν παρουσιαζει καμια τεχνικη, καμια μεθοδο συγκεντρωσεις δεδομενων, τιποτα, απλα λεει την δικη του αποψη.
φυσικα παντοτε μιλαμε για τον δυτικο πολιτισμενο κοσμο, οχι για το ιρακ ας πουμε...η ακομα και για την ελλαδα που με τα 10.000.000 μας στην περιοχη που ειμαστε αποτελουμε στατιστικη αποκλειση οχι νορμα.
για του λογου του αληθες ιδου οι σχετικες μελετες του FBI που αφορουν τηνε γγληματικοτητα
https://www.fbi.gov/ucr/ucr.htm

Απο τι "φίλτρα" πέρασαν πρίν δημοσιευτούν ? Τωρα κι εγώ μαζί σου θα προσθέσω οτι υπάρχουν & πληρωμένα αποτελέσματα !
Γι'αυτό λοιπόν ας παραθέτουμε τα γεγονότα που αντιμετωπίσαμε 'ιδιοις ομμασι",η πληροφορούμαστε γι'αυτά.Τέλος να πω οτι έγκλημα για τη δικηγορική επιστήμη που τα διαχωρίζει,φυσικά & δεν είναι η προσπέραση σε διπλή π.χ.,αν δεν εχουμε νεκρούς.
Η οι φθορές ξένης περιουσίας,η οι γροθιές που "εφαγε" ο άτυχος πρώην του ΙΚΑ,αν δεν πέθαινε,θα ηταν το πολύ μια ακόμη "παραβατική συμπεριφορά" & άλλα πολλά παραδείγματα.
Εκείνο που προσπαθώ να καταλάβω στην περίπτωση των συμπεριφορών ( το αν καταλήξουν σε έγκλημα πολλές φορές είναι υπόθεση της τύχης ),είναι το τι "οδηγεί"το "δράστη ! Οχι μόνο τον ενα η τους δύο που είναι γνωστα & κοινότυπα τα αίτια π.χ. πάθος,τρέλλακ.λπ.,αλλά ΚΑΙ τους πολλούς ...ξαφνικούς εγκληματίες.Αυτό μήπως έχουμε μια καλή συνολική ...διάγνωση,μπάς & "φτιάξει" κάτι...
Μεγάλη φιλοδοξία ? Θα δείξει...

Α,παρεπιπτόντως !! Δεν πιστεύω να χαρακτηριστώ "κάπως" π.χ. "χούντας" ας πούμε ε ?

μαζί σου... αλλα στην Ελλάδα βρησκόμαστε... εδώ και 30 χρόνια κοιτάζουν τα αίτια για την βία στα γήπεδα, γήνονται τηλεοπτικές δίκες, βρίσκουν ευκαιρία ορισμένοι να καθερέσουν κάποιους ή να ανεβάσουν κάποιους άλλους. ΚΑΙ? εχουν κάνει κάτι επι της ουσίας? ΟΧΙ! και ούτε θα κάνουν για οποιοδόιποτε τέτοιο θέμα.
Ξέρετε γιατί ? Πολύ απλά, οι βία και εγκληματικότιτα που υπάρχει στην καθημερινότητά μας, είναι μέσα στα πλαίσια που "ανεκτού" για κάποιους, έτσι ώστε να εξηπυρετούνται διάφορα συμφέροντα και να χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιπτώσεις. Επίσεις είναι ενας πολύ καλός τρόπος να κρατάς απασχολημένους τους ανθρώπους εκει και όχι κάπου αλλού... Να τους έχεις να σκέφτονται αυτά, απο την πλευρά του συμμετέχοντα ή απλά του παρατηρητή και όχι κάποια άλλα που είναι πολύ πιο σοβαρά για την ζωή μας.

Εμένα (χωρίς να το 'χω ψάξει) μου φαίνεται λογικό. Η φτώχια συνήθως μπαίνει εμπόδιο τόσο στην επιβίωση όσο και στη διαβίωση (αν θυμάμαι καλά είναι "το πόσο καλά περνάει") του ανθρώπου. Με τα παραπάνω είναι πιο πιθανό για μένα να εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά.
Τώρα βέβαια σκέφτομαι το εξής: πού θα εκδήλωνε κάποιος πιο εύκολα παραβατική συμπεριφορά; Σε μία υποβαθμισμένη γειτονιά ή σε μία γειτονιά που οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν κάποιο αξιοπρεπές εισόδημα;![]()

Έχεις δίκιο! Τι σχέση έχει με την εγκληματικότητα όταν ένα μάτσο αλήτες ρίχνουν μολώτοφ στις τράπεζες, μέσα στις οποίες εργάζεται κόσμος, περνάνε περαστικοί απέξω, μένουν άνθρωποι στα διπλανά κτίρια (τελευταίο περιστατικό στις οδούς Σόλωνος και Ιπποκράτους, όπου 2 σπίτια άρπαξαν φωτιά λόγω μολώτοφ που κάποιοι (μη εγκληματίες φυσικά) έριξαν στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που στεγάζεται ακριβώς από κάτω απ'τα διαμερίσματα)???
Επίσης τι σχέση έχουν με την εγκληματικότητα μερικοί ανεγκέφαλοι οπαδοί που λόγω της ήττας της ομάδας τους (αν και όχι απαραίτητα) σκέφτηκαν να καταστρέψουν μερικές περιουσίες πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το γήπεδο????
Ή τα άλλα τα "καλά" παιδιά, που έχουν καθιερώσει πλέον κάθε Τετάρτη και Πέμπτη να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας και να σπάνε καμιά 30αρια βιτρίνες από τους κακούς καταστηματάρχες που είχαν το θράσσος να ανοίξουν τα μαγαζιά τους είτε στο Σύνταγμα, είτε στη Μητροπόλεως, είτε στην Πατησίων. Έχουν αυτοί σχέση με την εγκληματικότητα????
Μπαααα....Καμία απολύτως!
![]()
![]()
![]()

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Εννοείς σε ιδεατό επίπεδο μέσα στην ίδια κοινωνία;
Ποιό ιδεατό επίπεδο ρε μαν; Στη δίπλα γειτονιά λέω.
Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά γίνεται αν μπορέσουμε να έχουμε αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση της ανεργίας (π.χ.). Δεν είναι δουλειά μου να ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζομαι πως γίνεται, μιας και πολλές χώρες καταφέρνουν να αυξήσουν το οικονομικό τους επίπεδο από χρονιά σε χρονιά... Και αυτό έχει αντίκτυπο στο γενικότερο επίπεδο ζωής.
Δεν χρειάζεται να έχεις πέντε μεταπτυχιακά από το LSE για να αντιληφθείς πως, από τη στιγμή που το συνολικό χρήμα στο κόσμο είναι σταθερό για μεγάλες περιόδους και εσύ βρίσκεσαι με πλεόνασμα, τότε κάποιος άλλος αντίστοιχα έχει έλλειμα.
Πάμε στο άλλο. Η "αύξηση της παραγωγικότητας" και η "μείωση της ανεργίας" είναι υπερβολικά ευρείες έννοιες για να χαρακτηριζουν αυτο που ευαγγελίζονται. Και τώρα υπερηφανευόμαστε για χαμηλή ανεργία - επειδή το μεγάλο ποσοστό της νεολαίας σπουδάζει και γλυτώνει από τον χαρακτηρισμό "άνεργος". Πως νομίζεις μπήκαμε στην ΕΕ, με το σπαθί μας;

Αν το ρητορικό(?) ερώτημά σου είναι αν γίνεται να ανέβει το επίπεδο μιας κοινωνίας/χώρας χωρίς να πέσει το επίπεδο μιας άλλης κοινωνίας/χώρας, δεν ξέρω γιατί πάλι χρειάζονται γνώσεις οικονομολογίας, που δεν έχω...
Δεν είναι ρητορικό αλλά επίκαιρο, και ούτε χρειάζεται πτυχίο να το σκεφτεί κάποιος. Δες το σε αναλογία, ο κόσμος όλος είμαστε εσύ και εγώ, και το σπίτι μου είναι γεμάτο με τα 9/10 των αναγκαίων πόρων. Τι θα σκεφτόσουν;
Wishful
Δραστήριο μέλος

Ποιό ιδεατό επίπεδο ρε μαν; Στη δίπλα γειτονιά λέω.
Δεν χρειάζεται να έχεις πέντε μεταπτυχιακά από το LSE για να αντιληφθείς πως, από τη στιγμή που το συνολικό χρήμα στο κόσμο είναι σταθερό για μεγάλες περιόδους και εσύ βρίσκεσαι με πλεόνασμα, τότε κάποιος άλλος αντίστοιχα έχει έλλειμα.
Πάμε στο άλλο. Η "αύξηση της παραγωγικότητας" και η "μείωση της ανεργίας" είναι υπερβολικά ευρείες έννοιες για να χαρακτηριζουν αυτο που ευαγγελίζονται. Και τώρα υπερηφανευόμαστε για χαμηλή ανεργία - επειδή το μεγάλο ποσοστό της νεολαίας σπουδάζει και γλυτώνει από τον χαρακτηρισμό "άνεργος". Πως νομίζεις μπήκαμε στην ΕΕ, με το σπαθί μας;![]()
Δεν είναι ρητορικό αλλά επίκαιρο, και ούτε χρειάζεται πτυχίο να το σκεφτεί κάποιος. Δες το σε αναλογία, ο κόσμος όλος είμαστε εσύ και εγώ, και το σπίτι μου είναι γεμάτο με τα 9/10 των αναγκαίων πόρων. Τι θα σκεφτόσουν;

Οι υπόλοιποι που δεν απολαμβάνουν τα πολλά αγαθά,θα είναι οι εγκληματίες ?
Δηλαδή οταν δεν έχω κι εγώ οτι κι ο άλλος,θα πρέπει να καταφύγω στο έγκλημα ? Αλλο η "ταξική" πάλη,αλλο τα ισα δικαιώματα & η ανεργία & άλλο το έγκλημα στην κύρια εννοια του οκ ?

Κάποια επαφή μπορεί να έχουν αυτά,αλλά δεν αρκεί η αίσθηση της στέρησης,η εκμετάλλευσης για να γίνει κάποιος εγκληματίας.απλα ίσως αυξάνεται η πιθανότητα,επειδή μπορεί να τα επικαλεσθεί σαν δικαιολογία για τον εαυτό του (οχι οτι η στέρηση ειναι & ταυτόσημη με το έγκλημα ).
Για το οτι υπάρχει ανισοκατανομή,ούτε λόγος

kazmir84
Δραστήριο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

για μένα μεγάλο μέρος των παραβάσεων του ΚΟΚ είναι εγκληματικές...
Το να έχεις το μωρό αγκαλιά παράδειγμα στο μπροστινό κάθισμα....
Το να οδηγείς ντίρλα....
Το να περνάς με κόκκινο γιατι "προλαβαίνεις"....
Το να τρέχεις με 50 σε μικρά στενάκια και να μην σκέφτεσαι το παιδάκι που θα πεταχτεί τρέχοντας πίσω από μια μπάλα...
Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο οι παραβάσεις του ΚΟΚ (όχι όλες, κάποιες) δεν είναι αξιοσημείωτα εγκληματα....
Τι είναι χειρότερο άραγε?
Να σκοτώσεις 3 επειδή οδηγούσες μεθυσμένος ή να ανοίξεις το σπίτι του γείτονα και να του κλέψεις το dvd?

mania
Επιφανές μέλος

kazmir84
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.