Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Αν και δεν έχω πάρει μεχρι στιγμής κάποια απάντηση του "τι είναι ιερό"
Ασχετο με το θεμα αλλα μιας και το εθιξες...
Η λεξη "ιερος" ειναι συνυφασμενη καλως ή κακως ( κακως) με θρησκευτικα ζητηματα. Οταν μιλαει καποιος για κατι ιερο συνηθως αναφερεται στο θεικο στοιχειο αλλα οχι απαρεγκλιτα. Και παλι η λεξη αυτη υποκειται στην εννοια του υποκειμενισμου για τον καθενα...Για μενα ας πουμε κατι που θεωρω ιερο και μου προκαλει δεος ειναι πχ το ενστικτο μητρικης στοργης των ζωων απεναντι στα μικρα τους... (και γενικα οτιδηποτε αφορα το φυσικο περιβαλλον, τιποτα δεν ειναι πιο ιερο απο αυτο) και οχι ας πουμε "Οι 10 εντολες του Μωυση" . Για να το συνδυασω ομως και με το θεμα μας , υπαρχουν και αρκετοι που πιο πολυ προσβαλλονται με το αν θα πεις οτι η θρησκεια τους ειναι μια μεγαλη παραμυθουμπα ,αντι να προσβληθουν σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ απο το γεγονος οτι το ανθρωπινο ειδος εχει προκαλεσει τις μεγαλυτερες φυσικες καταστροφες του πλανητη...
Δεν ξερω αν εχεις υποψιν σου τη φραση : Με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω...Σε αυτους αναφερομαι λοιπον...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Νομίζω, ότι έχει την ίδια ετυμολογία με το "γερό"... Τι είναι γερό;
μάθε και πες μου και μένα

Ποιοι ήμαστε αυτοί που "σπάμε"; Τίνος είναι η "φούσκα γύρω απ' τον μικρόκοσμό του"; Και προπάντων, ποιος πρέπει να ταρακουνηθεί και ποιος να μην
Τίποτα δεν "πρέπει", όλα αυθαίρετα είναι, απλά το να είσαι πιο ανοικτός κι ακομπλεξάριστος γενικά δεν πείραξε ποτε κανέναν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Ασχετο με το θεμα αλλα μιας και το εθιξες...
Η λεξη "ιερος" ειναι συνυφασμενη καλως ή κακως ( κακως) με θρησκευτικα ζητηματα. Οταν μιλαει καποιος για κατι ιερο συνηθως αναφερεται στο θεικο στοιχειο αλλα οχι απαρεγκλιτα. Και παλι η λεξη αυτη υποκειται στην εννοια του υποκειμενισμου για τον καθενα...Για μενα ας πουμε κατι που θεωρω ιερο και μου προκαλει δεος ειναι πχ το ενστικτο μητρικης στοργης των ζωων απεναντι στα μικρα τους... (και γενικα οτιδηποτε αφορα το φυσικο περιβαλλον, τιποτα δεν ειναι πιο ιερο απο αυτο) και οχι ας πουμε "Οι 10 εντολες του Μωυση" . Για να το συνδυασω ομως και με το θεμα μας , υπαρχουν και αρκετοι που πιο πολυ προσβαλλονται με το αν θα πεις οτι η θρησκεια τους ειναι μια μεγαλη παραμυθουμπα ,αντι να προσβληθουν σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ απο το γεγονος οτι το ανθρωπινο ειδος εχει προκαλεσει τις μεγαλυτερες φυσικες καταστροφες του πλανητη...
Δεν ξερω αν εχεις υποψιν σου τη φραση : Με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω...Σε αυτους αναφερομαι λοιπον...
Δεν απαντάς πλήρως, αν όπως λες μιλάμε για κάτι υποκειμενικό τότε δεν έχει να κάνει απαραίτητα με θεϊκό στοιχείο ( συνυπολογίζοντας το παράδειγμά σου ) τι σημαίνει λοιπόν όταν λέμε ότι κάτι είναι "ιερό" για κάποιον;, ποιο είναι αυτό το κοινό χαρακτηριστικό;
το ότι κάτι σου προκαλεί δέος πάντως δεν νομίζω ότι είναι αρκετό για να το καταστήσει κάποιον υπεράνω κριτικής. Και η αστροφυσική μπορεί να μου προκαλεί εμένα δέος πχ.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Δεν απαντάς πλήρως, αν όπως λες μιλάμε για κάτι υποκειμενικό τότε δεν έχει να κάνει απαραίτητα με θεϊκό στοιχείο ( συνυπολογίζοντας το παράδειγμά σου ) τι σημαίνει λοιπόν όταν λέμε ότι κάτι είναι "ιερό" για κάποιον;, ποιο είναι αυτό το κοινό χαρακτηριστικό;
το ότι κάτι σου προκαλεί δέος πάντως δεν νομίζω ότι είναι αρκετό για να το καταστήσει κάποιον υπεράνω κριτικής. Και η αστροφυσική μπορεί να μου προκαλεί εμένα δέος πχ.
Ενταξει βγαλε τη λεξη δεος...οντως ακυρη.
Αν προσεξες ειπα συνηθως εχει να κανει με θρησκεια αλλα και εγω ειπα οχι απαραιτητα. Οποτε ως εδω συμφωνουμε.
Απο κει και περα δυστυχως δεν μπορω να σου δωσω μια πιο συγκεκριμενη απαντηση για το τι ειναι ακριβως ιερο.Παντως σιγουρα δεν υπαρχει καποιο κοινο χαρακτηριστικο για ολους.
Και φυσικα τιποτα και κανενας στον κοσμο δεν ειναι υπερανω κριτικης απλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας τωρα...

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Ενταξει βγαλε τη λεξη δεος...οντως ακυρη.
Αν προσεξες ειπα συνηθως εχει να κανει με θρησκεια αλλα και εγω ειπα οχι απαραιτητα. Οποτε ως εδω συμφωνουμε.
Απο κει και περα δυστυχως δεν μπορω να σου δωσω μια πιο συγκεκριμενη απαντηση για το τι ειναι ακριβως ιερο.Παντως σιγουρα δεν υπαρχει καποιο κοινο χαρακτηριστικο για ολους.
Και φυσικα τιποτα και κανενας στον κοσμο δεν ειναι υπερανω κριτικης απλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας τωρα...![]()
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μας σε αυτό το σημείο, αν θεωρούμε πως τίποτα δεν είναι υπεράνω κριτικής τότε ποιο είναι το πρόβλημά σας με το θέμα της θρησκείας; ναι δεν έχει σχέση με τις βρισιές γενικά βέβαια εδώ αναφέρομαι.
Αυτό το οποίο ψάχνω να μου πει κάποιος όσον αφορά τη λέξη ιερό είναι κάτι που να τη χαρακτηρίζει. Να σου λέει πχ κάποιος "αυτό είναι ιερό" κι εσύ να καταλαβαίνεις το χ. Αν δεν μπορείτε να μου απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση τότε πώς θεωρείτε επχίρημα το "δεν πρέπει να ανακατευόμαστε σε πράγματα που ο άλλος θεωρεί ιερά";
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

...
Η λεξη "ιερος" ειναι συνυφασμενη καλως ή κακως ( κακως) με θρησκευτικα ζητηματα. ...

...γενικα οτιδηποτε αφορα το φυσικο περιβαλλον, τιποτα δεν ειναι πιο ιερο απο αυτο . ..
μάθε και πες μου και μένα
...

Lolarikos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μας σε αυτό το σημείο, αν θεωρούμε πως τίποτα δεν είναι υπεράνω κριτικής τότε ποιο είναι το πρόβλημά σας με το θέμα της θρησκείας; ναι δεν έχει σχέση με τις βρισιές γενικά βέβαια εδώ αναφέρομαι.
Αυτό το οποίο ψάχνω να μου πει κάποιος όσον αφορά τη λέξη ιερό είναι κάτι που να τη χαρακτηρίζει. Να σου λέει πχ κάποιος "αυτό είναι ιερό" κι εσύ να καταλαβαίνεις το χ. Αν δεν μπορείτε να μου απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση τότε πώς θεωρείτε επχίρημα το "δεν πρέπει να ανακατευόμαστε σε πράγματα που ο άλλος θεωρεί ιερά";
Βρε Βασιλη με εχεις μπερδεψει...Δεν εχω καταλαβει αν τελικα εμεις οι δυο συμφωνουμε ή διαφωνουμε. Αλλα γενικα μην το ψαχνεις και τοσο το θεμα γιατι απο μονος σου συμπεραινεις οτι δεν υπαρχουν παντα οι απαντησεις που θελουμε να ακουσουμε.Κι εγω μαζι σου ειμαι...δεν καταλαβαινω τι θα πει ιερο με μαθηματικη ακριβεια (Χ) οπως ζητας , αλλα δεχομαι οτι εχει πολλα προσωπα για τον καθενα. Και αν ρωτας αποκλειστικα εμενα για το αν "πρεπει ή δεν πρεπει να ανακατευομαστε με πραγματα που θεωρει ο αλλος ιερα" σου απαντω και φυσικα και εχεις καθε δικαιωμα . Απλα εγω αυτο το περιορισα σε θεματα θρησκειας μονο και μονο για καθαρα πρακτικους λογους οπως σου ειπα. Γιατι ο καθενας θα λεει τα δικα του (με βρισιες ή χωρις) και δε θα συναντηθουμε πουθενα.
DreamStealer
Δραστήριο μέλος

Αν και δεν έχω πάρει μεχρι στιγμής κάποια απάντηση του "τι είναι ιερό"
κατσε να σου δωσω μια απαντηση,
ιερο ειναι αυτο το σημειο που ο αλλος δεν σου επιτρεπει να πατας πανω του.

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

ιερο ειναι αυτο το σημειο που ο αλλος δεν σου επιτρεπει να πατας πανω του.![]()

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Βρε Βασιλη με εχεις μπερδεψει...Δεν εχω καταλαβει αν τελικα εμεις οι δυο συμφωνουμε ή διαφωνουμε. Αλλα γενικα μην το ψαχνεις και τοσο το θεμα γιατι απο μονος σου συμπεραινεις οτι δεν υπαρχουν παντα οι απαντησεις που θελουμε να ακουσουμε.Κι εγω μαζι σου ειμαι...δεν καταλαβαινω τι θα πει ιερο με μαθηματικη ακριβεια (Χ) οπως ζητας , αλλα δεχομαι οτι εχει πολλα προσωπα για τον καθενα. Και αν ρωτας αποκλειστικα εμενα για το αν "πρεπει ή δεν πρεπει να ανακατευομαστε με πραγματα που θεωρει ο αλλος ιερα" σου απαντω και φυσικα και εχεις καθε δικαιωμα . Απλα εγω αυτο το περιορισα σε θεματα θρησκειας μονο και μονο για καθαρα πρακτικους λογους οπως σου ειπα. Γιατι ο καθενας θα λεει τα δικα του (με βρισιες ή χωρις) και δε θα συναντηθουμε πουθενα.
Όχι, δεν σας ζήτησα να πείτε κάτι που θέλω εγώ να ακούσω, απλά προσπαθώ να μιλάμε με ακρίβεια.
ιερο ειναι αυτο το σημειο που ο αλλος δεν σου επιτρεπει να πατας πανω του.![]()
Και εγώ αυτό πιστεύω. Το θέμα είναι ότι συνήθως ( για την ακρίβεια πάντα αλλά δεν το λέω μη με πείτε απόλυτο ) αυτό που για κάποιον είναι ιερό θα είναι λόγω της αδυναμίας του να το κατανοήσει πλήρως αυτή είναι η γνώμη μου. Για αυτό και δεν βλέπω θέμα σεβασμού. Δεν θα σεβόμουν ποτέ την άγνοια* γιατί για αυτό πρόκειται, αν σε κάτι δεν έχεις την παραμικρή αμφιβολία τότε δεν έχεις και τον παραμικρό ενδοιασμό να το πιάσεις και να το κάνεις πλαστελίνη.
* η άγνοια σε εισαγωγικά, γιατί σε θέματα όπως η θρησκεία φυσικά θα έχουμε και άγνοια. Το θέμα όμως είναι ότι άγνοια από άγνοια διαφέρει. Είναι άλλο να πιστεύει κάποιος κάτι και να ξέρει γιατί το κάνει, κι άλλο γιατί του το εχωσαν στο μυαλό από μικρό και απλά το λαμβάνει ως αλήθεια χωρίς να ξέρει μέσα του γιατί.

MetalChest
Δραστήριο μέλος

Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος

Αεράτος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν μιλάω για αυτές που ρίχνουν ένα μπινελίκι αραιά και που, αλλά αυτές που κατεβάζουν χριστοπαναγίες δίχως λόγο και αιτία...
Προς όλες αυτές τις γυναίκες λοιπόν λέω να κόψουν λίγο γιατί μια γυναίκα πρέπει να είναι γλυκιά και χαμογελαστή...
Όπως και να έχει είναι πολύ ξενέρωτη συνήθεια... Ειδικά σε μια γυναίκα...
Σημείωση Συντάκτου:Οι αναρτήσεις #95-124 προήλθαν έπειτα απο συγχώνευση με το θέμα " Γυναίκες που βρίζουν "
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Απλώς είναι υποτιμητικό και για τα δυο φύλα εάν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό.

Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

ειπαμε "μια γυναίκα πρέπει να είναι γλυκιά και χαμογελαστή..."
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

ειτε το θες ειτε οχι για κοινωνικους λογους , επειδη μας φαγανε τα στερεοτυπα ,ναι, ισχυει οτι τους περισσοτερους τους ξενιζει να ακουνε γυναικα να βριζει ! εγω βεβαια ειμαι απο αυτες που βριζουνΔεν μου αρέσουν τα άτομα που βρίζουν χωρίς λόγο. Δείχνουν καταπίεση και ότι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή. Ωστόσο, διαφωνώ με το στερεότυπο "Η γυναίκα δεν κάνει να βρίζει". Γιατί; Οι άντρες δηλαδή έχουν το δικαίωμα να το κάνουν χωρίς να υποβαθμίζουν την όποια συζήτηση ή μονόλογο;
Απλώς είναι υποτιμητικό και για τα δυο φύλα εάν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό.![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.