ποιος νομος και ποιος κανονας λεει οτι οποιος ειναι αθρησκος ή αθεος δεν μπορει να εχει σφαιρικη αντιληψη του κοσμου;;;...εγω πιστευω το εξης...δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι ουτε οτι υπαρχει Θεος ή ανωτερη δυναμη,,ουτε οτι δεν υπαρχει..αποδειξη δεν υπαρχει ουτε για το ενα,ουτε για το αλλο...θεωρω εξισου ηλιθιο να πιστευεις ΑΠΟΛΥΤΑ οτι υπαρχει..οσο και να πιστευεις ΑΠΟΛΥΤΑ οτι δεν υπαρχει........................................
...τσαμπα καλος ειναι....η μαγκια αγαπητοι μου ειναι να εισαι σωστος,καλος και δικαιος...
χωρις ανταμοιβες και χωρις τιμωριες....τα υπολοιπα ειναι σκετη υποκρισια...φιλακια..
Ουδείς νόμος και κανόνας το λέει αυτό.
Μοναχά η ύπαρξη και λειτουργία μας φτάνει για να μας κάνει να αναρωτηθούμε και να συναχθεί το συμπέρασμα της ύπαρξης κάποιου άλλου ποιο μεγάλου .
Μοναχά η λειτουργία του σώματος μας με τις αναρίθμητες νευρικές απολήξεις οι οποίες υπακούουν σε φυσικούς κανόνες και νόμους φτάνει. Οσο για την φυσική ως επιστήμη, το πιθανότερο είναι να αλλάξουν άρδην οι νόμοι που σήμερα είναι αποδεκτοί. Αρα και η σημερινή φυσική σε μερικές δεκάδες χρόνια θα φαίνεται βρεφική.
Οπότε ως συμπέρασμα βγαίνει το εξής . Αθεος φαίνεται αυτός που όχι απλά αδυνατεί να δει αυτά που και εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούμε, αλλά καλύπτεται απο μια λέξη τόσο περιορισμένη σε νόημα και ουσία, ώστε να αρκείται σε λέξεις όπως φτάνει να είμαι δίκαιος και όχι υποκριτής. Εγώ θα πρόσθετα και αρκετές ακόμα, αλλά δεν χρειάζεται.
Ο ηλεκτρισμός που διαθέτει ο άνθρωπος και η μετατροπή αυτών που βλέπει, ακούει, αισθάνεται, είναι προς διερεύνηση απο όλους μας άθεους και μή.
Αν είσαι προκατειλημμένος όμως, τότε δεν μπορείς να δεχτείς τίποτα απολύτως .
Οταν δεν καταλαβαίνεις, θα καταφεύγεις σε εύκολες λύσεις .
Αυτό που υπάρχει και για παράδειγμα λέω, την ακτινοβολία που βρίσκεται έξω απο το ανθρώπινο αντιληπτικό πεδίο, εσύ ενώ θα αγνοείς οτι υπάρχει, δεν θα παραδεχτείς ποτέ οτι στο αντιληπτικό σου πεδίο δεν υπάρχει .
Πόσο μάλλον για ποιο βαθιά πράγματα .
Υ.Γ.1. θα χλευάζεις κιόλας .
Υ.Γ. 2. ο δρόμος είναι μακρύς και δεν σταματάει εδώ !