Γιατί μερικοί είναι τόσο σνομπ;

mixaelaaa

Νεοφερμένο μέλος

Η mixaelaaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 77 μηνύματα.
γιατί κάποιοι έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και νομίζουν ότι οι άλλοι ακολουθούν ας πούμε; τι νομίζουν οτι είναι μερικοί τελοσπάντων;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
γιατί κάποιοι έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και νομίζουν ότι οι άλλοι ακολουθούν ας πούμε; τι νομίζουν οτι είναι μερικοί τελοσπάντων;
Δεν εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους εχουν πολλες ανασφαλειες ( κρυφα)...τον παρουσιαζουν ως γνωστη.. τελειο ..υποδειγμα κλπ διοτι εχουν ηγεμονικες τασεις
Ειναι μια μη θεραπευσιμη πετρια και τους αρεσει....αστους... το μονο φαρμακο για σενα ειναι να τους δουλευεις αλλα στεναχωριουνται.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Όχι πως έχεις άδικο, ίσα ίσα συμφωνώ, αλλά θέλεις να το επεκτείνεις λίγο, να το αναλύσεις;

Τι παίχτηκε;

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Νομίζω όλοι πρεπει να έχουν τεράστια ιδέα για τον εαυτό και αυτοπεποίθηση στο ταβάνι.
Αυτή την ηττοπάθεια και την ταπεινοφροσύνη μας τη δίδαξαν μάλλον στο σχολείο (και οχι μόνο) ώστε να χτίσουμε δουλοπρέπεια για να γίνουμε υπάκουοι υπάλληλοι.

Αλλά και στο σπίτι φυσικά.

Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε αυτό, πραγματικά

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Νομίζω όλοι πρεπει να έχουν τεράστια ιδέα για τον εαυτό και αυτοπεποίθηση στο ταβάνι.
Αυτή την ηττοπάθεια και την ταπεινοφροσύνη μας τη δίδαξαν μάλλον στο σχολείο (και οχι μόνο) ώστε να χτίσουμε δουλοπρέπεια για να γίνουμε υπάκουοι υπάλληλοι.

Μην ξεχνάς πως αυτο που άλλοι βλέπουν ως σνομπισμό, κάποιες φορές ειναι κι αυτογνωσία του χαρακτηριζόμενου ως σνομπ.

Αυτο που λενε οποιος προσπαθει να σε μειωσει ειναι ηδη απο κατω σου ενα πράγμα.

πχ. λες σνομπ τον κολλητο σου τον Δημητρη (τυχαιο ονομα), επειδη αγορασε ενα σπιτι, από την ώρα που το αγόρασε. Ναι, κατα βαθος μηπως έχεις εσυ το θέμα με την επιτυχία του; Μηπως ο σνομπισμος ειναι προβολή;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

Συνημμένα

• IMG_20240530_184106.jpg
    IMG_20240530_184106.jpg
    165,4 KB · Εμφανίσεις: 40

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Όχι παιδια, άλλο η ζήλια, κι άλλο κάποιος να είναι σνομπ. Ναι όταν ζηλεύεις την επιτυχία και τη χαρά του άλλου έχεις εσυ τα θέματα, όμως όταν ο άλλος δεν σου δίνει σημασία, δεν σου απευθεινει τον λόγο και γενικά σε θεωρεί κατώτερο του για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΌΓΟ, τότε, ναι, είναι σνομπ.

Ο καθένας πρέπει να νιώθει καλα με τον εαυτό του, και με τα καλα και με τα κακά χαρακτηριστικά, δουλευοντας τα γιατί τον κάνει αυτό που είναι.

Όμως ο σνομπισμος, πηγάζει από πρόβλημα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Όχι παιδια, άλλο η ζήλια, κι άλλο κάποιος να είναι σνομπ. Ναι όταν ζηλεύεις την επιτυχία και τη χαρά του άλλου έχεις εσυ τα θέματα, όμως όταν ο άλλος δεν σου δίνει σημασία, δεν σου απευθεινει τον λόγο και γενικά σε θεωρεί κατώτερο του για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΌΓΟ, τότε, ναι, είναι σνομπ.

Ο καθένας πρέπει να νιώθει καλα με τον εαυτό του, και με τα καλα και με τα κακά χαρακτηριστικά, δουλευοντας τα γιατί τον κάνει αυτό που είναι.

Όμως ο σνομπισμος, πηγάζει από πρόβλημα.
Εξήγησες τη διαφορά σωστά, αλλά έχω μια ένσταση στο "οποιοδηποτε λόγο".

Για κάποιους λόγους, κάποιοι άνθρωποι είναι εγγενώς κατώτεροι απο άλλους. Υπαρχει στρωματοποίηση. Δε μπορει δηλαδη ο μεθυσμενος γειτονας που δέρνει τη γυναικα του να ειναι στα ιδια επίπεδα με εναν φιλήσυχο άνθρωπο. Ο τρόπος με τον οποίο διάγουμε τον βιο μας, σε ορισμενες περιπτωσεις, μας κατατάσσει πολύ δίκαια σε ανώτερους και κατώτερους.

Αμα διαβιείς σα σκουπίδι, θα σε ρίχνουν σε κάδους.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
γιατί κάποιοι έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και νομίζουν ότι οι άλλοι ακολουθούν ας πούμε;
Το γιατί δεν μπορώ να στο απαντήσω, τουλάχιστον όχι με βεβαιότητα. Ίσως και να είναι αυτό που ειπώθηκε πιο πριν περί ανασφαλειών, ή απλώς να διαμορφώθηκαν έτσι ως χαρακτήρες. Μπορεί και να τη βλέπουν ως μηχανισμό άμυνας αυτή τη συμπεριφορά, δεν ξέρω.

Απλώς μην ασχολείσαι μαζί τους. Τέτοιοι άνθρωποι συνήθως έχουν θέματα κατά την άποψή μου (δε μιλάω για την υγιή αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει κάποιος σε νορμάλ πλαίσια, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτή τη συμπεριφορά).

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.
Γιατί πολλοί χρειάζονται αυτή την φούσκα για να επιβιώσουν, καθώς εαν αντιληφθούν οτι δεν είναι τόσο special όσο φαντάζονται, θα καταρρεύσουν ψυχικά. Όλα έχουν να κάνουν με την ανατροφή σου και τις εμπειρίες ζωής σου.

Guest 376555

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εξήγησες τη διαφορά σωστά, αλλά έχω μια ένσταση στο "οποιοδηποτε λόγο".

Για κάποιους λόγους, κάποιοι άνθρωποι είναι εγγενώς κατώτεροι απο άλλους. Υπαρχει στρωματοποίηση. Δε μπορει δηλαδη ο μεθυσμενος γειτονας που δέρνει τη γυναικα του να ειναι στα ιδια επίπεδα με εναν φιλήσυχο άνθρωπο. Ο τρόπος με τον οποίο διάγουμε τον βιο μας, σε ορισμενες περιπτωσεις, μας κατατάσσει πολύ δίκαια σε ανώτερους και κατώτερους.

Αμα διαβιείς σα σκουπίδι, θα σε ρίχνουν σε κάδους.
Αυτό είναι δυνητικά επικίνδυνο σκεπτικό και μέσες άκρες και ο ορισμός του σνομπ.

Αν βγάλουμε τα αξιόμετρα, πού βάζει ο καθένας μας το όριο για ανώτερο και κατώτερο και τι αποτελέσματα έχει αυτό στο βίο μας γενικότερα; Για να σου δώσω παράδειγμα, τις προάλλες ένας έλεγε ότι δε σταματάει σε διάβαση όταν βλέπει έφηβο με ακουστικά "στο κόσμο του" γιατί δεν αξίζει να σταματήσει και να χάσει το χρόνο του για να περάσει "αυτός". Σιγά βρε μανιαουρι..

Κατά τ'αλλα συμφωνώ με προλαλήσαντες περί υπέρμετρης αυτοπεποίθησης.

d910758c0f6c6d4fb5b6f00bee4390de.jpg

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Αυτό είναι δυνητικά επικίνδυνο σκεπτικό και μέσες άκρες και ο ορισμός του σνομπ.

Αν βγάλουμε τα αξιόμετρα, πού βάζει ο καθένας μας το όριο για ανώτερο και κατώτερο και τι αποτελέσματα έχει αυτό στο βίο μας γενικότερα; Για να σου δώσω παράδειγμα, τις προάλλες ένας έλεγε ότι δε σταματάει σε διάβαση όταν βλέπει έφηβο με ακουστικά "στο κόσμο του" γιατί δεν αξίζει να σταματήσει και να χάσει το χρόνο του για να περάσει "αυτός". Σιγά βρε μανιαουρι..

Κατά τ'αλλα συμφωνώ με προλαλήσαντες περί υπέρμετρης αυτοπεποίθησης.

View attachment 133174
Αυτο είναι η άποψή σου, με την οποία διαφωνώ.

Δεν μπορούμε να ειμαστε όλοι ίσα κι όμοια. Το θεμα ειναι πως, με ποιο κριτηριο, θα διαχωρισει καποιος αυτη την ταξινόμηση.

Εσυ πχ θα μπορούσες να εισαι με έναν βιαστή; Όχι.

Άρα στο μυαλό σου, και με βάση κοινωνικά αποδεκτά κριτηρια, τον έχεις θέσει κατω απο αλλους υποψηφιους συντρόφους σου.

Τωρα αν μου πεις, ειναι κατωτερος γιατι ειναι μαυρος ή ειναι κατωτερος γιατι ειναι gay, αυτο δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτο κριτήριο και ως εκ τουτου, κατ εμε, εμπίπτει (οχι στον σνομπισμό αλλά) στον σωβινισμό.

Υπάρχει δηλαδη ενα μεγαλο εξαρταται σε όλα, μη βιάζεσαι.

Guest 376555

Επισκέπτης

Αυτο είναι η άποψή σου, με την οποία διαφωνώ.

Δεν μπορούμε να ειμαστε όλοι ίσα κι όμοια. Το θεμα ειναι πως, με ποιο κριτηριο, θα διαχωρισει καποιος αυτη την ταξινόμηση.

Εσυ πχ θα μπορούσες να εισαι με έναν βιαστή; Όχι.

Άρα στο μυαλό σου, και με βάση κοινωνικά αποδεκτά κριτηρια, τον έχεις θέσει κατω απο αλλους υποψηφιους συντρόφους σου.

Τωρα αν μου πεις, ειναι κατωτερος γιατι ειναι μαυρος ή ειναι κατωτερος γιατι ειναι gay, αυτο δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτο κριτήριο και ως εκ τουτου, κατ εμε, εμπίπτει (οχι στον σνομπισμό αλλά) στον σωβινισμό.

Υπάρχει δηλαδη ενα μεγαλο εξαρταται σε όλα, μη βιάζεσαι.
Τα κοινωνικά αποδεκτά κριτήρια περνάνε πολλούς ακατάλληλους για κατάλληλους οπότε δε τα λαμβάνω και τόσο υπόψιν. Θα τον σκιπαρα απλά επειδή θα τον θεωρούσα επικίνδυνο και αυτό είναι κοινή λογική άρα και κοινά αποδεκτό. Μη με πας απαραίτητα σε εγκληματίες όμως, η γραφούσα δεν αναφέρεται σε αυτούς, τους οποίους επίσης δε θεωρώ ανώτερους ή κατώτερους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήθελα κάποιον από αυτούς στη ζωή μου.

Για μένα είναι μικροπρεπειες (the least) να μην σε εξυπηρετήσουν το ίδιο σε ένα κατάστημα επειδή μικροδείχνεις ή φτώχοδειχνεις, να μη σταματάνε σε διαβάσεις επειδή σε θεωρούν "κοσμάρα" και τα συναφή. Δε βγάζουμε αξιόμετρα, δεν είμαστε αναμάρτητοι οι υπόλοιποι για να βγάζουμε τεφτέρια να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη. Αν νομίζεις ότι οι νόμοι πχ δεν ισχύουν για σένα και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις τότε φλερτάρεις με ναρκισσιστικές τάσεις.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Τα κοινωνικά αποδεκτά κριτήρια περνάνε πολλούς ακατάλληλους για κατάλληλους οπότε δε τα λαμβάνω και τόσο υπόψιν.
Δεκτό αυτό. Πχ το πρότυπο του τιμιου εργατικού οικογενειάρχη που μετα απο 20 χρονια ανοιγουν στοματα και έχει κάνει ΤΑ τέρατα. Ναι, εντάξει.

Θα τον σκιπαρα απλά επειδή θα τον θεωρούσα επικίνδυνο και αυτό είναι κοινή λογική άρα και κοινά αποδεκτό. Μη με πας απαραίτητα σε εγκληματίες όμως, η γραφούσα δεν αναφέρεται σε αυτούς, τους οποίους επίσης δε θεωρώ ανώτερους ή κατώτερους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήθελα κάποιον από αυτούς στη ζωή μου.
Πως γίνεται να μην κατατάσσεις σε ανωτερους και κατωτερους, ανθρώπους που δεν θέλεις στη ζωή σου εν συγκρίσει με ανθρώπους που θέλεις;

Λίγο ως διανοητικό άλμα το εξέλαβα αυτό, ώστε να μπορέσεις να συγκεράσεις την αντιληψή σου περί ισότητας των ανθρώπων με την απόρριψη ενος επικινδυνου συντρόφου για σένα. Μια εσωτερική δικαιολόγηση ότι όλοι μπορούμε να ζουμε στον πλανητη happy αλλα λιγο πιο μακρια ο ενας απο τον άλλο.

Πάει κόντρα σε κάθε δαρβινικού τύπου εξελικτικότητα. Εγω πχ θεωρω κατώτερους απο μενα τους ηλίθιους. Δεν θα τους εξοντώσω, δε θα τους βλάψω, αλλά για μενα ειναι κατώτεροί μου γιατί για να συνυπάρξω μαζί τους θα πρέπει να κατεβασω στροφές και αυτο με κουράζει απίστευτα, η εκκωφαντική απλοποίηση των πραγμάτων και η νοσηρή ιδέα οτι θα πρέπει να έχουν τις ίδιες απολαβές ή ακόμα χειρότερα πολύ καλύτερη ζωή απο μενα επειδή η βλακεία πουλάει.

Στον δικό μου αξιακό κώδικα η ευφυία ειναι ενα τετοιο κριτηριο σε συνδιασμό με τη συμπεριφορά. Πιο ευκολα μπορώ να συγχωρεσω εναν ηλιθιο που ξερει τη θεση του, απο εναν αυθαδη ηλιθιο που επιπλέει στον αφρό.

Για μένα είναι μικροπρεπειες (the least) να μην σε εξυπηρετήσουν το ίδιο σε ένα κατάστημα επειδή μικροδείχνεις ή φτώχοδειχνεις, να μη σταματάνε σε διαβάσεις επειδή σε θεωρούν "κοσμάρα" και τα συναφή. Δε βγάζουμε αξιόμετρα, δεν είμαστε αναμάρτητοι οι υπόλοιποι για να βγάζουμε τεφτέρια να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Ναι αλλα ειναι ανθρωπινη φυση να γινεται παντα, κι αφου το κανει ο διπλα, το κανω κι εγω.

Δυνητικά και η δική σου μη αποδοχή αυτής της φύσης και ο χαρακτηρισμός της ως "μικροπρέπεια" (αν και τα παραδειγματα σου με βρίσκουν συμφωνο οτι ειναι οντως μικροπρέπεια), δεν ειναι κι αυτός ενας σνομπισμος κοινωνικοθεωρητικού τύπου;
Αν νομίζεις ότι οι νόμοι πχ δεν ισχύουν για σένα και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις τότε φλερτάρεις με ναρκισσιστικές τάσεις.
Ποτε δεν το είπα αυτό. Αν και δεν με προσβάλλει να με θεωρησεις νάρκισσο.

Ο νόμος ειναι ισος για όλους. Εμείς οι όλοι δεν ειμαστε ίσοι μεταξυ μας. Μη τα μπερδεύεις.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Πως γίνεται να μην κατατάσσεις σε ανωτερους και κατωτερους, ανθρώπους που δεν θέλεις στη ζωή σου εν συγκρίσει με ανθρώπους που θέλεις;
Αυτή η θεώρηση σου έχει μια δόση σνομπισμου.
Για ένα σωρό λόγους μπορεί να μην θέλουμε ανθρώπους στη ζωή μας ,χωρίς αυτό να σημαίνει πως κινούμαστε από μια αλαζονική θεώρηση προσωπικής
ανωτερότητας.
Μπορείς κάλιστα να νιώθεις ότι υπερτερείς πχ διανοητικά και να θεωρείς τους άλλους μεν κατώτερους, αλλά να μην αποτελεί η μη πνευματική συμβατότητα κριτήριο κατώτερης κατάταξης και θέασης των άλλων ως κατώτερα όντα.
Θεωρώ σπουδαίο η αίσθηση ανωτερότητας που προέρχεται από συνειδητοποίηση της αυτοαξίας κάποιου να συνοδεύεται από κάποια δόση ταπεινότητας και μετριοπάθειας.

και για να μην αρχίσεις τα " Μα δεν καταλαβαίνεις τι λέω" , κατάλαβα πως σε κουράζει η συναναστροφή με άτομα που δε κινούνται στην ίδια ταχύτητα με εσένα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Το να είναι κάποιος σνομπ φανερώνει από μόνο του κάτι αρνητικό και δεν έχει την ίδια έννοια με το να θεωρείς μέσα σου κάποιον κατώτερο σύμφωνα με τη δική σου ηθική, διανοητική κλπ αξία.

Θεωρώ ανθρώπινο να μη θεωρούμε κάποιους ανθρώπους ισάξιους σύμφωνα με τις προσωπικές μας αξίες αλλά μη αποδεκτό να πράξουμε πάνω σε αυτό με άσχημη συμπεριφορά (σνομπισμό όπως συζητάμε εδώ) ή και με λεκτική ή προσωπική επίθεση. Σε εκείνο το σημείο εξισωνόμαστε με αυτόν και κατεβάζουμε τον εαυτό μας.

Επίσης δε θεωρώ την αυτοπεποίθηση με μετριοπάθεια ίδια με το σνομπισμό.

Επειδή εγώ είμαι εσωστρεφής κάποτε μια κοπέλα που αγαπούσα μου είχε πει οτι είμαι σνομπ και αυτό με πλήγωσε γιατί δεν φερόμουν έτσι από σνομπισμό αλλά από εσωστρέφεια. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας και ποιον κρίνουμε ως σνομπ.

Guest 376555

Επισκέπτης

Ούτε οι ξανθουληδες μου αρέσουν, αυτό τους κάνει κατώτερους; Ούτε τους ηλίθιους αντέχω, αλλά και εξελικτικά να το πάμε όπως λες, τους θεωρώ και χρήσιμους. Επίσης, θα προτιμούσα έναν καλοκαγαθο ηλίθιο για φίλο παρά έναν σκατόψυχο εξυπνάκια. Δεν είναι για όλους μέγιστη αρετή η ευφυία (τουλάχιστον όπως την ορίζεις εσύ). Γενικά, αρνούμαι να κατηγοριοποίησω τους ανθρώπους κατά αυτόν τον τρόπο - καθόλου happy place - η λέξη κατώτερος εμπεριέχει μια κάποια στέρηση/διάκριση για μένα, και αν όλοι βγάλουμε το αξιόμετρο μας θα γίνει μπάχαλο η κοινωνία.
Ναι αλλα ειναι ανθρωπινη φυση να γινεται παντα, κι αφου το κανει ο διπλα, το κανω κι εγω.
Η δική σου μοναδική εμπειρία δε συνιστά όλη την "ανθρώπινη φύση" :P
Δυνητικά και η δική σου μη αποδοχή αυτής της φύσης και ο χαρακτηρισμός της ως "μικροπρέπεια" (αν και τα παραδειγματα σου με βρίσκουν συμφωνο οτι ειναι οντως μικροπρέπεια), δεν ειναι κι αυτός ενας σνομπισμος κοινωνικοθεωρητικού τύπου;
Πώς σνομπαρω; Ποια είναι η διάκριση; Θα μιλήσω διαφορετικά επειδή είσαι μλκς; Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου :P (όχι εσύ)
Ποτε δεν το είπα αυτό. Αν και δεν με προσβάλλει να με θεωρησεις νάρκισσο.
Δε πήγαινε για σένα αυτό

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Αυτή η θεώρηση σου έχει μια δόση σνομπισμου.
Ντεπόν αναβράζον, θα σου περάσει.

Για ένα σωρό λόγους μπορεί να μην θέλουμε ανθρώπους στη ζωή μας ,χωρίς αυτό να σημαίνει πως κινούμαστε από μια αλαζονική θεώρηση προσωπικής
ανωτερότητας.
Μπορείς κάλιστα να νιώθεις ότι υπερτερείς πχ διανοητικά και να θεωρείς τους άλλους μεν κατώτερους, αλλά να μην αποτελεί η μη πνευματική συμβατότητα κριτήριο κατώτερης κατάταξης και θέασης των άλλων ως κατώτερα όντα.
Θα με τρελάνεις τώρα και δε θα ειναι η πρώτη φορά. Το "υπερτερώ" δεν δειχνει ανωτερότητα σε κάτι;

Θεωρώ σπουδαίο η αίσθηση ανωτερότητας που προέρχεται από συνειδητοποίηση της αυτοαξίας κάποιου να συνοδεύεται από κάποια δόση ταπεινότητας και μετριοπάθειας.
Εγω θεωρω την ταπεινότητα και τη μετριοπάθεια, ακριβως αυτό, μια πάθηση.

Πως λεμε σπογγωδης εγκεφαλοπάθεια, δισκοπάθεια, ε ετσι και μετριοπάθεια. Η πάθηση, του να σε έχει υποχρεώσει η κοινωνία να ρίχνεις πάντα ενα ρημαδι παγακι στο κρασί για να το νερώσεις για να μη σε πουν αλαζόνα.

Σα να πρέπει να αγοράσω την E Class και να σπάσω τη μάσκα για να φαινεται μετάχειρο και να κανω τον ταπεινό ότι δεν τα χωσα για να το πάρω του κουτιού για να μη με πουν νεόπλουτο.

και για να μην αρχίσεις τα " Μα δεν καταλαβαίνεις τι λέω" , κατάλαβα πως σε κουράζει η συναναστροφή με άτομα που δε κινούνται στην ίδια ταχύτητα με εσένα.
Μα είμαι εγω τέτοιος άνθρωπος να κανω τετοια πράγματα; Είδες τόσες φορές που δεν με καταλαβαίνεις να σε σνομπάρω και να μη σου απαντάω; Είδες τόσες φορές που με κουράζεις, να μη σου απαντάω στα ποστ σου;

Και στην τελική αμα εσυ δεν καταλάβεις κατι σε μια αλληλεπίδραση εδω μέσα, εσυ έχεις το πρόβλημα και πρέπει να καταλάβεις, δεν ειμαι εγω ο σνομπ. :jester:

Ούτε οι ξανθουληδες μου αρέσουν, αυτό τους κάνει κατώτερους; Ούτε τους ηλίθιους αντέχω, αλλά και εξελικτικά να το πάμε όπως λες, τους θεωρώ και χρήσιμους.
Ωραία, σε τι τους θεωρείς χρήσιμους;

Επίσης, θα προτιμούσα έναν καλοκαγαθο ηλίθιο για φίλο παρά έναν σκατόψυχο εξυπνάκια.
Κι εγω τα ίδια. Αλλά αυτο κι απο μονο του ειναι μια ιεράρχηση σε προτιμότερο και λιγοτερο προτιμότερο, άρα ανώτερο και κατωτερο. Ίσως να σε πειράζουν οι λέξεις που χρησιμοποιώ αλλά απο μονη σου δεν τους θεωρείς ίσους. Στην πράξη πάντα.

Άσε που το εξυπνάκιας δεν ειναι το ίδιο με τον έξυπνο αλλά δολιχοδρομώ, πάμε παρακάτω.

Δεν είναι για όλους μέγιστη αρετή η ευφυία (τουλάχιστον όπως την ορίζεις εσύ).
Μα δεν είπα οτι είναι. Ειπα οτι για μενα αποτελεί ενα εκ των κριτηρίων γιατι με θεωρω ευφυή. Tωρα αν οντως ειμαι, αυτο ειναι ενα αλλο πράγμα που κανονικά οφειλω να πω οτι δεν θα το κρινω εγω αλλά άλλοι, ή τα επιτεύγματά μου. Πράγμα που δεν το πιστευω πραγματικά, και το θεωρω εναν κοινωνικο καθωσπρεπισμό καθώς ναι με θεωρω ευφυή.

Έχουμε φτάσει στο σημειο να ντρεπόμαστε για πράγματα που μπορει να ισχυουν για να μη μας πουν σνομπ, ενω ο καθε μαλάκας έχει μια γλώσσα ως την Καλαμάτα και σου λεει "ειμαι ο/η σουπερ αστρογκομενος/α" χωρις να ειναι.

Γενικά, αρνούμαι να κατηγοριοποίησω τους ανθρώπους κατά αυτόν τον τρόπο - καθόλου happy place - η λέξη κατώτερος εμπεριέχει μια κάποια στέρηση/διάκριση για μένα, και αν όλοι βγάλουμε το αξιόμετρο μας θα γίνει μπάχαλο η κοινωνία.
Μα γιατί να γίνει μπάχαλο από την ύπαρξη διάκρισης, εφόσον αυτή τη διάκριση δεν θα την ασκήσεις αρνητικά;

Έστω ότι ήσουν ηλίθια, έτσι; (καλά θα πάει αυτό)

Εαν δεν μου είχες κάνει τίποτα, τίποτα όμως, δεν με ειχες προσβάλλει, δε μου είχες σπαταλήσει το χρόνο, δεν έλεγες αντικειμενικά ανοησίες , ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΝΟΟΥΣΑ ενω μου μιλαγες, αυτο ειναι σνομπισμός.

Σου προκαλώ δηλαδή μια κοινωνική περιθωριοποίηση, σε ζημιώνω, ενω δεν με έχεις ζημιώσει.

Εαν εσυ με ζημιώσεις, ή αποδεδειγμένα αξίζεις την περιθωριοποίηση γιατί λες μαλακίες ή βάζεις τον κόσμο σε μπελάδες, δεν ειναι οι άλλοι σνομπ, εσυ πρέπει να βελτιωθεις σαν άνθρωπος γιατι ναι εισαι κατωτερη σε ενα Χ πράγμα.

Η εκβιασμένη εξίσωση των πάντων και η άρνηση της κατηγοριοποίησης, στερει τη δυνατότητα από τους ανθρώπους να βελτιώνονται.

Φτάνουμε στο σημείο να παίρνουμε βραβείο για τη συμμετοχή μας, ενω υπάρχει ιεραρχία στη φύση 1ος, 2ος, 3ος, κι απο κει και κατω το χάος.

Πώς σνομπαρω; Ποια είναι η διάκριση; Θα μιλήσω διαφορετικά επειδή είσαι μλκς; Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου :P (όχι εσύ)
Γιατί; Δεν έχω εγω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου;

Guest 030894

Επισκέπτης

Ε ναι αλλα να ανταποκρινεται και λιγο στη πραγματικοτητα. Αν ειναι ο αλλος στοκος και θεωρει εαυτον διανοια, δε λεει και πολλα

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια